08 Eylül 2008, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Pegasus Havayolları’nın hazımsızlığı…

Şu sektörde herkesi anladım ama Pegasus Havayolları yönetimini anlayamadım. Pegasus Havayolları yönetimini anlayamamışken şirketi savunmaya kalkanları da anlayamadım.

Neden böyle diyorum acaba?

İsterseniz filmi geri sarıp şöyle bir gezintiye çıkalım. 10 Ekim 2005’te yazdığım bir yazıda o günlerde Swis Otel’de Pegasus Havayolları’nın yaptığı tanıtımı masaya yatırmıştım. Sabancı Ailesi’nin bir ferdi olan Ali Sabancı tarafından satın alınan şirketin iletişiminin sadece Ali Sabancı vizyonu ile bir yerlere varamayacağının işaretini o yazımda vermiştim. Zaman beni haklı çıkardı demek gerçekten üzüntü verici. O yazımı okumak isteyenler "Pegasus'un acemi tanıtımı..."na tıklayarak okuyabilirler.

Ali Sabancı’nın Pegasus’u o gün olduğu gibi bugün de aynı doğrultuda medya iletişimini yürüttüğü görülüyor. Yukarıda verdiğim adresten de okuyacağınız yazımdan sonra Pegasus Havayolları’nın Medya Koordinatörü Özlem Mutluer ile bu işin dış uzantısı MPR şirketinin yetkilisi Atatürk Havalimanı’nda beni ziyaret ederek gelecekte iletişimin daha sağlıklı olacağına dair söz vermişlerdi. Ancak bu söz sadece basın bülteni göndermekten öteye geçmedi.

Anlaşılan o ki, Doğan Grubu’nun damadı olan Ali Sabancı yine Doğan Grubu Medyası’na sırtını dayayarak medya açısından sıkıntı yaşamayacağını doğru bilgilerin sadece Doğan Medyası ile paylaşmanın yeterli olacağını düşünmüştü. Çoğu zaman evdeki hesabın çarşıya uymayacağını düşünmeleri gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Geçen hafta Hürriyet’in internet sayfasında Pegasus Havayollarının Reklam Kurulu’ndan aldığı ceza haber olarak verildi. Hayret ettim doğrusu. Bugüne kadar Hürriyet’te Pegasus Havayolları ile ilgili bir tek olumsuz habere yer verilmemişti. Sanırım bu haber sehven internet sitesinde yer aldı. Zaten bu haber çok geçmeden Hürriyet’in internet sitesinden de kaldırıldı.

Her şirkete aynı mesafede olan AirportHaber’in Pegasus Havayolları ile ilgili yazmış olduğu en küçük bir haber bile inanılmaz tepkilere yol açıyor.

Geçtiğimiz aylarda Pegasus Havayolları, hiçbir havayolu şirketinin almadığı kadar bir ceza aldı. Pegasus Havayolları yönetiminde olan İzAir’de aynı şekilde cezalandırıldı. Bu cezalar, Cumhuriyet tarihinin en büyük cezası olması nedeniyle haberleştiren AirportHaber ile Pegasus Havayolları arasında soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu. O güne kadar zaten cılız bir şekilde süren iletişim bıçak gibi kesilmiş oldu.

Pegasus Ailesi için sadece olumlu haberlerin yer alınması istenilen bu sitenin taraflı davranması asla kabul edilemez.

Bakın bir örnek vereyim. Bu sitede olumlu bir dolu haber ve bir o kadarda olumsuz haberi yazılan Onur Havayolları kurumsal bir tavır sergileyerek iletişimi asla koparmadı. Medya Koordinatörlerinin yanı sıra bizzat şirketin Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu bireysel yaklaşımı ile medyanın kendi işini yaptığını kavrayan en bariz örnektir. Bolukçu, en küçük haberde bile devreye girerek yazılan haberle ilgili olarak eksik kalan bölümü tamamlama, yanlış yerde de düzeltme yoluna gitmeyi tercih ediyor. İşte ben bu davranışla şirketlerin kendilerini iyi ifade edeceklerine inanıyorum.

Pegasus Havayolları’nda medya ile iletişimi sağlayan kanalın kapalı olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncem sadece AirportHaber ile sınırlı değil. Doğan Grubu hariç tüm medyayı kastediyorum.

Yine geçtiğimiz günlerde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus Havayolları uçağında eroin bulundu. Doğru mu? Evet doğru.

Arkadaşlarımız haberin bilgisini alır almaz Pegasus Havayolları Medya Koordinatörü Özlem Mutluer’i arayıp haberi doğrulatmak istiyor. Verilen cevap “Yok öyle bir şey” şeklinde oluyor. Bal gibi de var. Uçakta eroin bulunmasının haber yapılmasının yanlışlığı nerede?

Sen misin bu haberi yapan. Sitemiz yorum ateşine tutuldu. Yorumların yüzde 75’i bize küfürleri içeriyordu. Bizim işimizi yaptığımızı algılayamayan Pegasus fanatikleri, küfür etme yolunu seçiyor. Oysa ben beklerdim ki, küfür yerine iletişim sağlansın.

Diyeceğim o ki, Pegasus Havayolları medyadan kaçmamalı. Bizler havacılık sektörü ile her gün haşır neşir oluyoruz. Yaşamsal vaktimizin tamamına yakınını bu sektöre ayırdık.

Medyada çıkan olumlu yada olumsuz haberlerin tek sorumlusu iletişimin sağlıklı olmamasından kaynaklanmaktadır.

Şimdiden söylüyorum. Bu yazının okunmasının ardından yazı ile ilgili düşünceler yine farklı boyutlara çekilecek. Bizim umurumuzda olmaz. Sadece işimize bakarız. Dün olduğu gibi bugün de aynı yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

Haftaya görüşmek dileğiyle.

Pegasus Havayolları’nın hazımsızlığı…

Yorumlar

flyer ~ 16 yıl önce
sn fly girl'ün yazdıklarının yazıyla ne alaksı var, sanırım pegasus adını duyunca pegasus'tayken yaptığı hatalardan çıkartamadığı dersler aklına geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Travel ~ 16 yıl önce
'' ...haklı olan hep yöneticilerdir.'' cümlesi dikkatimi çekti.Şirketi olan her yönetici böyle değilmidir?Pegasus ile birebir bağdaştırılmasına anlam veremedim..Pegasus&İzair yönetmi için birşey diyemem ama uçuşlarına ilgi oldukça fazladır..Syn.Ali KIDIK , düşünce paylaşımınız için teşekkürler..Bu arada Pegasus uçağında 'eroin' bulunduğunu yeni öğrendim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly boy ~ 16 yıl önce
anladıgım kadarıyla fly irl pegasusda uçmuş bi arkadaş nacak her şirket de çalışan mutsuz insanlar vardır bu mutsuzluk dışarı yansıtılmaz etik değildir çünkü bi sorun varsa içerde çözülür.... ayrıca eroin olayıyla ilgili olarakta haber doğru olabilir ama başlık yanlış sanki o uçagın kaptanı yada kabin memuru taşıyormuş gibi anlaşımasına sebep verecek şekilde başlık atılması bn ce pekde dogru değil....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly girl ~ 16 yıl önce
hiç şaşırmadım.pegasusta uçanlar bilir,kabin içerisinde baskıcı terör estiren bir hava hakimdir.pegasusta çalışıyorsan her zaman ezilmeye mahkumsundur.büyükler ne derse o doğrudur.çünkü haklı olan hep yöneticilerdir.pegasus onların gözünde en mükemmel havayolu şirketi,yöneticiler ise en mükemmel yöneticilerdir.fazla söze ne hacet yaşayan bilir pegasusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hv.ord.prof.doc.dr ~ 16 yıl önce
aynı olay sizin HAVAŞ a yeni atandığınız dönemde tekrarlandı.bu sefer cok acımasızdı.THY greve cıkarılmamıtı.üstelik sendika krdesimiz olan THY personeli bizim işimiz canla başla yapmış hatta bazı personeli günlerce alanda yapıp fazla mesai parası kazanmışlardır.yine maaş yok yine bayram yok.ve yine patron sendika devlet tuzağına düşmüştük.Ama bu sefer biri cıktı içlerinden(bu grev bir oyun )dedi ve arkadaşlarına ekmek teknelerine sahip cıkmasını soyledi.istemese de grevi kırdırdı.ve istemesede ilk sendikadan o ayrıldı.MONEY TALK.sendika emek iş gücü hepsi palavra.gn.md den tutun en kücük işcisine kadar biz sadece satranctaki taşlarız.siz Şah ben piyon belki ama bizi oynayan eller farklı.bu eller değişir ama taşlar ve oyun değişmez.Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hv.ord.prof.doc.dr ~ 16 yıl önce
slm ex gn md rüm.ilk Havaş grevinde Çelebi ve İST hv yll dibe vuruyordu.sayın sendika başkanı mr.Ayçin uyuşmazlık göstererk ve HAVAŞ calışanlarında sizin işinizi kimse yapmayacak THY ki arkadaşlarınız da sizinle beraber deyip.bayrama 3 gün kala vede ikramiye alacagımız aya da bir kac gün kala bizi greve cıkardı.davullu zurnalı sonuc 40 gün calışanlar perişan sonunda thy ile aynı şartlarda işe döndük.ama ikramiye ve bayram mesai paraları yattı ve sendika başkanı söz vermesine rağmen 400 kişi cıkarıldı.İST hv yl ve CELEBİ banka kredi kullandırılmadan kurtarıldı.o sene havaş körfez krizide yaşadıgı halde 50milyar etl(eski tl)para kazandı.400lişi işten cıkarıldı.3 ü sendika başkanının istegi ile geri döndü.olan bizim aylık-ikramiye ve bayram parasına oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 16 yıl önce
Murat bey Çelebi'nin Genel Müdürü iken, 2 yıl ve üzerinde çalışan personel sayısını sormuştum. yaklaşık 1100 personelden, sadece 40'nın 2 yıl ve üzeri tecrübeye sahip olduğunu öğrendiğimde; Yer Hizmetlerimizin Allaha Emanet Şirketleri tarafından verildiğini ilk o gün öğrenmiş ve çok şaşırmıştım 3üncü bir Yer Hizmetleri Kuruluşu şart.Başka türlü hizmet kalitesi ve personel kalitesinin artması mümkün değil. Yasal alt yapının yeterli olmasına rağmen monopol mantığı devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000