08 Temmuz 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kim ne derse desin Pegasus Havayolları son yıllarda ne az rötar yapmış bir havayolu şirketidir. Asıl geçmeler OnurAir ile AtlasJet'te gerçekleşmektedir. Asıl grev THY şirketinde. Grev yapmayan personele ek prim veren bir şirket değildir Pegasus Airlines...
  • Ali Kıdık tebrik ediyorum Pegasus u eleştirdiğin için... bu adamlarla uğraşması zordur ama.. bakın yorumlar bile ne kadar yanlı borsada hisseleri olanlar çok tabi thy ye bir sürü laf ederler fakat kendi emperyalist tavırlarını görmezler!
  • Ali Kıdık tebrik ediyorum Pegasus u eleştirdiğin için... bu adamlarla uğraşması zordur ama.. bakın yorumlar bile ne kadar yanlı borsada hisseleri olanlar çok tabi thy ye bir sürü laf ederler fakat kendi emperyalist tavırlarını görmezler!
  • Kimseler kendisini yormasın... PEGASUS iyi yoldadır... Ve devam edecektir. Aslında ONUR AIR ne durumda onu soran yok....
  • pegasus operation departmanını evet yeni oluşturdu hemde yaz sezonunda,hatası buydu.aslında sabancıya sezonda böyle bir uygulamaya başlayalım diye akıl verenlerde.oturmuş bir sistem varken yoğunluğun olacağı bir dönemde bu uygulama resmen akılsızlıktır.kışa girince başlanılsa idi rahat rahat giren insanlarda telaş etmeden tecrübe sahibi olur sezona iyi bir şekilde gelmiş olurlardı.hal böyle iken şu an gecikmeler olması doğal.ancak airporthaber abarttığı kadar değil.bu yazı tamamen pegasusu karalamak için yazılmış gibi,amacına gelincede pegasususun sbg hv limanındaki hakimiyetinin bitirilmesi için bir hamledir.thy ye sbg de yer açma çabasıdır ama boşuna bir çaba çünki pegasus ahl de nasıl thy damgası varsa sbg dede pegasus vardır bu gerçeği ne ali kıdık nede thy yıkamaz.bu tip yazılarla ancak kendilerini komik duruma düşürüp riyakarlıktan başka bir şey yapmıyorlar.airporthabere tavsiyem önce iddiaları,eğer haberciyiz diyorlarsa yerinde analiz etmeleri sonra yazmalarıdır.
  • Ali Sabancı, Çelebi Hava Servisi A.Ş.'yle yaptığı yer hizmetleri sözleşmesini iptal etmekle bedelini farkında olmadan çok ağır ödeyecektir. Müşteri memnuniyetsizliği, müşteri sadakati kaybı, doluluk oranında azalma, personel üzerinde baskı ve performans kaybı ve mutsuz personel. Sonuç: Sıfır!
  • Bugün bi yakınımı yolculamak için sabiha gökçendeydim. Yine yoğunluk falan vardı herzaman ki gibi. Tecrübesiz arkadaşlara bir şey diyemeyiz oralardan bizde geçtik ama tecrübesiz arkadaşa yolcu bağrıyor hakaret ediyor pgs şefi amiri müdehale etmiyor işte bu çok saçma. Çelebide de benzer sıkıntı olurdu ama en azından bi şef gelir personeli uzaklaştırıp kendi müdahil olurdu. Tecrübesiz acemi personel olabilir ama acemi şef amir olamaz olmamalı. Olursada sonuç ortada. Ben yer hizmetleri için ekip kurmalarını yanlış bulmuyorum. Ama zaten ağırlıklı olarak tecrübesiz personelden kurulan ekibin başına yetkin donanımlı tecrübeli müdür şef amir getir. Yani check-in işlemi yapmayı bilmeyen kişiyi yolcu hizmetleri şefi yaptılar. bilmiyorum belki bu aralar öğrenmiştir :)
  • Guzel yazi bravo..thy yi karalayanlar utansin..kactane boyle bir firma var..diren thy kimse tutamayacak seni..
  • Ali Bey sen ne anlıyorsun havacılıktan merak ediyorum..Oturduğun yerden atmak yazmak kolay.. Buradaki yazının da yorumların da çoğu gerçek dışıdır. Thy ile Pegasusun rakip olmasını istemeyenlerin yazısıdır. Neden Pegasusla ilgili her problemde Ali Kıdık beyefendi çıkıp yalan yanlış ahkam kesiyo anlamış değilim. Mandıraymış lafa bak.. neden Pegasusla ilgli her problemde THY ile kıyaslanıyor da Onurla Atlasla değil ?? Şapkayı çıkartıp düşünelim.. Her ne kadar yeni yer hizmetleri kuruluşunun payı olduysa da öyle bir sıkıntı Allaha şükür şu an yok.. İyi bi araştıralım Ali Bey gecikme nedenlerini..Çelebi'nin 10-15 uçakaltı personeli gelmiyor hergün..Şefleri müdürleri bagaj atıyo haberin var mı bunlardan.. Araştıralım öğle bilgilendirelim insanları..Kalem den utanamalım biraz yalan yanlış yazarken !!!
  • On time perfomans gerceği yansıtmıyor!!! azalma yüzde 10 değil,yüzde 70!! Otorite kayıtları ile Havayolu kayıtları arasında dağlar kadar fark var.!!

PEGASUS GREVDE Mİ?

Son on güne baktığınızda sanırsınız ki grev THY'de değil de Pegasus Havayolları'nda yaşanıyor. Her noktadan rötar haberleri, her noktadan yolcuların isyan haberleri yayılmaya başladı.

Hani nerede? Hiçbir gazete de yazmadı, televizyon da göstermedi. 'Biz neden bilmiyoruz?' diyebilirsiniz. Haklısınız biz sadece havacılığı, havayolu işletmeciliğini geçmişten bugüne kadar hep THY olarak gördüğümüz için maalesef bu haberleri gazetelerde çarşaf çarşaf okuyamayız, televizyonlarda abartılı bir şekilde izleyemeyiz.

THY reyting demek, çok okunma demek.

Yıllar önce de DHMİ'den kaynaklı tüm olumsuzluklar THY'den bilinirdi. Yani biz havacılık anlayışında geçmişte de, şimdilerde de hep aynıyız.

Biz kendi yazdığımız haberlerde bile test edebiliyoruz. İçinde THY kelimesi geçen herhangi bir haberi manşete çektiğinizde okunma sayıları nasıl da artıyor. İçine de gerekli gereksiz tüm yorumları yapıştırıveriyor okurlar ve yorumcular.

Oysa Pegasus Havayolları da tıpkı diğer şirketlerimiz gibi havacılığımızın içinde ve Pegasus diğer şirketlerden bir adım ötede. Hem borsa açılımı, hem yapmış olduğu uçak siparişleri, hem de farklı işletme tarzı ile adından söz ettiren şirketimiz.

Pegasus Havayolları'nı farklı kılan ve bu farklılığı başarı ile taçlandıran en büyük sebeplerden biri boş bulduğu meydanı cesaretle doldurmaktan ibarettir. Yeri gelmişken söyleyeyim; bu cesaret doğrudan Ali Sabancı cesaretidir. Sertaç Haybat, zamanında o havalimanı için "Buradan iyi mandıra olur" diyenlerin başında geliyor. Sabiha Gökçen Pegasus'u Pegasus yapmıştır.

Pegasus Havayolları son 10 gündür sürekli gecikme yaşıyor. Zamanında kalkış oranında yüzde 10'luk bir düşüş var. Bunun nedeni Pegasus Havayolları tarafından açıklanmasa bile yer hizmeti çalışmalarından kaynaklanıyor.

Pegasus hata yaptı. Tam yaz sezonu öncesinde Çelebi ile sözleşmesini bitirdi ve yer  hizmetini kendi personeli ile vermeye başladı. Oysa yılların deneyimi Çelebi, Pegasus Havayolları'nın dakik kalkmasında en büyük yardımcı hizmet kuruluşlarından biri idi.

Bu rötarları grevdeki THY bile yaşamadı. Elazığ'dan, Batman'dan, Kütahya'dan, yurtdışında bir çok noktadan rötar haberleri ve görüntülerine şahit olduk. Sabiha Gökçen Havalimanı uçuş panosuna baktığınızda Pegasus Havayolları'na ait onlarca uçağın gecikmede olduğunu şahit olursunuz.

Bu gecikmeler THY'de yaşansa idi emin olun, Hamdi Topçu'dan başlayan Temel Kotil ile devam eden çok sayıda eleştiri, küfür ve bir o kadar da hakaret görürdünüz. Yolcuların çıkardığı en küçük bir olay bile manşetlere taşınırdı. Sanatçılar, siyasetçiler önüne gelen mikrofona "THY'ye hakkımı helal etmiyorum" diyerek konuşmaya başlayıp THY'yi yerden yere vururdu. THY'nin handikabı Pegasus Havayolları gibi arkasında medya grubunun olmayışıdır. Ha diyeceksiniz ki bütün yandaş medya THY'nin yanında. Öyle bir şey de olduğunu, söz konusu THY olduğunda düşünemiyorum. Onlarca örnek de bulabilirsiniz.

Demek istediğim THY'ye gösterilen hassasiyet diğer şirketlere de gösterilsin.

Bizim Airporthaber'de de THY'den başka havacılığı göremeyenler olsa bile havacılık THY'den müteşekkil değildir. Elbette büyük lokma THY'dir. Ama dünya havacılığı sadece milli şirkete verilen önem ile büyümemiştir. Genel havacılık ve türevleri de çok önemlidir.

Bu açıdan baktığınızda THY benim gözümde ne ise diğerleri de öyle.

Grevdeki THY bile bu dönemde Pegasus kadar gecikme yaşatmadı.

Atatürk Havalimanı da yaz sezonu olmasına rağmen bu sezon 3. havalimanına nazire yaparcasına tıkır tıkır işliyor.

PEGASUS GREVDE Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

PGT0230 ~ 10 yıl önce
Kim ne derse desin Pegasus Havayolları son yıllarda ne az rötar yapmış bir havayolu şirketidir. Asıl geçmeler OnurAir ile AtlasJet'te gerçekleşmektedir. Asıl grev THY şirketinde. Grev yapmayan personele ek prim veren bir şirket değildir Pegasus Airlines...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay be ~ 11 yıl önce
Ali Kıdık tebrik ediyorum Pegasus u eleştirdiğin için... bu adamlarla uğraşması zordur ama.. bakın yorumlar bile ne kadar yanlı borsada hisseleri olanlar çok tabi thy ye bir sürü laf ederler fakat kendi emperyalist tavırlarını görmezler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay be ~ 11 yıl önce
Ali Kıdık tebrik ediyorum Pegasus u eleştirdiğin için... bu adamlarla uğraşması zordur ama.. bakın yorumlar bile ne kadar yanlı borsada hisseleri olanlar çok tabi thy ye bir sürü laf ederler fakat kendi emperyalist tavırlarını görmezler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendinizi yormayın ~ 11 yıl önce
Kimseler kendisini yormasın... PEGASUS iyi yoldadır... Ve devam edecektir. Aslında ONUR AIR ne durumda onu soran yok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
pegasus operation departmanını evet yeni oluşturdu hemde yaz sezonunda,hatası buydu.aslında sabancıya sezonda böyle bir uygulamaya başlayalım diye akıl verenlerde.oturmuş bir sistem varken yoğunluğun olacağı bir dönemde bu uygulama resmen akılsızlıktır.kışa girince başlanılsa idi rahat rahat giren insanlarda telaş etmeden tecrübe sahibi olur sezona iyi bir şekilde gelmiş olurlardı.hal böyle iken şu an gecikmeler olması doğal.ancak airporthaber abarttığı kadar değil.bu yazı tamamen pegasusu karalamak için yazılmış gibi,amacına gelincede pegasususun sbg hv limanındaki hakimiyetinin bitirilmesi için bir hamledir.thy ye sbg de yer açma çabasıdır ama boşuna bir çaba çünki pegasus ahl de nasıl thy damgası varsa sbg dede pegasus vardır bu gerçeği ne ali kıdık nede thy yıkamaz.bu tip yazılarla ancak kendilerini komik duruma düşürüp riyakarlıktan başka bir şey yapmıyorlar.airporthabere tavsiyem önce iddiaları,eğer haberciyiz diyorlarsa yerinde analiz etmeleri sonra yazmalarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 11 yıl önce
Ali Sabancı, Çelebi Hava Servisi A.Ş.'yle yaptığı yer hizmetleri sözleşmesini iptal etmekle bedelini farkında olmadan çok ağır ödeyecektir. Müşteri memnuniyetsizliği, müşteri sadakati kaybı, doluluk oranında azalma, personel üzerinde baskı ve performans kaybı ve mutsuz personel. Sonuç: Sıfır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADB DK. ~ 11 yıl önce
Çok haklısınız Çelebi ile yer hizmetleri anlaşmasını İPTAL etmenin bedelini çok ağır ödeyecektir PGS.Ancak TOPAÇ ın fikieleri bütün bunlar.TOPAÇ a uyduğu sürece bedelini dahada ağır öder.
eski çelebili ~ 11 yıl önce
Bugün bi yakınımı yolculamak için sabiha gökçendeydim. Yine yoğunluk falan vardı herzaman ki gibi. Tecrübesiz arkadaşlara bir şey diyemeyiz oralardan bizde geçtik ama tecrübesiz arkadaşa yolcu bağrıyor hakaret ediyor pgs şefi amiri müdehale etmiyor işte bu çok saçma. Çelebide de benzer sıkıntı olurdu ama en azından bi şef gelir personeli uzaklaştırıp kendi müdahil olurdu. Tecrübesiz acemi personel olabilir ama acemi şef amir olamaz olmamalı. Olursada sonuç ortada. Ben yer hizmetleri için ekip kurmalarını yanlış bulmuyorum. Ama zaten ağırlıklı olarak tecrübesiz personelden kurulan ekibin başına yetkin donanımlı tecrübeli müdür şef amir getir. Yani check-in işlemi yapmayı bilmeyen kişiyi yolcu hizmetleri şefi yaptılar. bilmiyorum belki bu aralar öğrenmiştir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seta.. ~ 11 yıl önce
Guzel yazi bravo..thy yi karalayanlar utansin..kactane boyle bir firma var..diren thy kimse tutamayacak seni..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgt ~ 11 yıl önce
Ali Bey sen ne anlıyorsun havacılıktan merak ediyorum..Oturduğun yerden atmak yazmak kolay.. Buradaki yazının da yorumların da çoğu gerçek dışıdır. Thy ile Pegasusun rakip olmasını istemeyenlerin yazısıdır. Neden Pegasusla ilgili her problemde Ali Kıdık beyefendi çıkıp yalan yanlış ahkam kesiyo anlamış değilim. Mandıraymış lafa bak.. neden Pegasusla ilgli her problemde THY ile kıyaslanıyor da Onurla Atlasla değil ?? Şapkayı çıkartıp düşünelim.. Her ne kadar yeni yer hizmetleri kuruluşunun payı olduysa da öyle bir sıkıntı Allaha şükür şu an yok.. İyi bi araştıralım Ali Bey gecikme nedenlerini..Çelebi'nin 10-15 uçakaltı personeli gelmiyor hergün..Şefleri müdürleri bagaj atıyo haberin var mı bunlardan.. Araştıralım öğle bilgilendirelim insanları..Kalem den utanamalım biraz yalan yanlış yazarken !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acı gercek!! ~ 11 yıl önce
On time perfomans gerceği yansıtmıyor!!! azalma yüzde 10 değil,yüzde 70!! Otorite kayıtları ile Havayolu kayıtları arasında dağlar kadar fark var.!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000