20 Şubat 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yorumlara tamamen objektif bakmak istiyorum ama olmuyor. ATC'ci arkadaşlar Erkan Kaptanı öve öve bitirememişler. Sanırsın ki onunla aynı kokpitte uçuyorlar. Erkan Sayın gitti ama dört koldan kulis yapmaya ve yaptırmaya devam ediyor. Umarım bu hizipçiliğinin sonu pilotluğuna mal olmaz. Herkese Selamlar
  • erkan kaptan şirketten de gitti mi yoksa sadece baspilotluktan mı istifa etti?
  • Uçuş işletmede Alt kadroların bile temizlenmesi lazım.Herkes casus şirkette, herkes birilerinin adamı..Özellikle ekip planlama ve kabin hizmetleri..Ha bu arada şirketin bodrum katı içki partileride meşhurdur
  • Erkan Sayın işinde başarılı insan ilişkileri kuvvetli dürüst kaptandır. Peksatıcı kaptan onur air'in etinden sütünden herşeyinden faydalandı kızlarına iş imkanı sağladı bir oda tahsis etmiş çok mu? Diğer kızıda yıllarca baba kontenjanından kabin memurluğu yapmadımı? onla uçan herkes isyan etmesıne rağmen babasından dolayı kimse sesini çıkaramadı...
  • Cankut beyin yerinde olsam üst kademenin tamamını bir hamlede temizlerim. Sonrada düzgün bir adamı yönetime getiririm. Bu yurt dışından bir profesyonelde olabilir. Çokta isabetli olur. Veya çağırır Orhan Coşkun la konuşurum. Bakın bu havayolu nasıl yoluna giriyor o zaman.
  • Bütün kış koltuklarını sıcak tutmak için yerlerinden kalkmayanlar, Yaz gelince bodrumdaki yazlıklarına gitmek için uçuş yazdırırlar. Bunların içinde ne insanlık kalmış nede allah korkusu. Artık sözün bittiği yer, nereye kadar sürer bilemem. Cankut bey iyi bir temizlik şart..
  • Ali Bey her söylenene inanmayın Erkan Sayın sütten çıkmış ak kaşık değil şimdiye kadar yaptıklarının bir sebepten bedelini ödüyor ve kirli çamaşırlar ortalığa dökülüyor.Ercan Peksatıcı ve Erkan Sayın yüzünden bu şirketten ne değerli Kaptanlar ayrıldı bunu Cankut Bagana dahil her yönetici biliyor sanırım bunlarla farklı menfaat ilişkileri vardı sonunda Kral çıplak dendi bunu Onur Havayolları için bir fırsat bir toparlanma şansı olarak görüyorum.
  • Eğer buraya yorum yazanlar Onur Air i düşünüyorsa konuyu dağıtmadan problemin odağına yorum yapmalılar.Bu odakta E.Sayın dan sonra sıra gelen E.Peksatıcı kaptandır.E harfi dışında cogu konuda uyusurlardı ancak cıkar dunyası birgun is koptu.Peksatıcı kaptanın ayrılışını takiben önemli olan doğru kişinin gelmesi sonrası kolay hem Jidde hem TR düzelir huzur içinde insanlar işini yapar.
  • El cevap, şahabettin anlatmıştı, rahmetliyi küçük düşürmek için, üst yönetim de biliyor! Ne kadar hata ettin Cankut abi! Rahmetliyi, göndermekle! Farkındasın biliyorum...............! saygılar...........!
  • Bence Onur un en büyük kaybı Orhan Coşkun gibi donanımlı, bilgili ve dürüst birini elinden kaçırması olmuştur. O Şimdi Onur'da olsaydı o şirket bugün olduğundan çok daha farklı bir yerlerde olabilirdi.

ONUR AIR'DE VİSKİ DEPREMİ

Bir ayrılış ve çok geçmeden bir ayrılış daha. Onur Havayolları tarihinde hiç olmadığı kadar çalkantılı bir dönem yaşanıyor. Önce Genel Müdür Şahabettin Bolukçu ve arkasından Erkan Sayın.

Bir şirkette vazgeçilmezler vardır. Ama “Hiç kimse vazgeçilmez değildir” diye de bir gerçek var. İşte yıllardır vazgeçilmeyen Şahabettin Bolukçu görevinden kim bilir hangi nedenlerle vazgeçti? Aslında bu sorunun cevabı çok su götürür. Şahabettin Bolukçu bir gün anılarını yazarsa hep beraber öğreniriz.

Geçen hafta Başpilot Erkan Sayın’ın istifa etmesini şirket içindeki kapışmanın dışa vurumu olarak algılıyorum.

Erkan Sayın’ın istifa haberine gelen yorumlar bu düşüncemi doğruluyor.

Haberin ardından çok sayıda yorum geldi. Yorumları göz ardı etmek istemiyorum ama bana gelen telefonlardan anladığım kadarı ile daha vahim iç çekişmeler olduğu kesin.

Cankut Bagana, şirketin sahibi ve genel müdürü olmasına rağmen ne kadar olaylara hâkim veya ne kadar bu konularda bilgili bilmiyoruz. Ama özellikle uçak içindeki viski olayının Erkan Sayın’ın gidişine neden olmasının perde arkasını araştırması şirketin selameti açısından önemli diye düşünüyorum.

Cankut Bagana şunu bilmeli ki; Onur Air uçağının kokpitinde viski içilmesinin baş aktörü Hayrettin Hasançebi. Sanatçılar Selçuk Yönetim ile Tarık Ünlüoğlu’nu kokpite götüren de Hayrettin Hasançebi. Bana gelen bilgiler bu yönde.

Hayrettin Hasançebi’nin etkisi ve yetkisi daha fazla bu şirkette. İTO kayıtlarına göre şirketin yönetim kurulunda ve “B” grubu imza yetkisine sahip. Şu uçak içinde viski olayının günah keçisi olan Erkan Sayın’ın “Kokpite içki sokamazsınız” dediğini düşünsenize uçakta. Hayrettin Hasançebi’nin itibarı sanatçı arkadaşları karşısında yerle bir olacaktı. Bu sefer “Neden itiraz ettin” diye baskı yapılacaktı.

Viski olayı basına yansıyınca uçağın içinde olma talihsizliğini yaşayan Erkan Sayın uygulanan mobbing sayesinde istifa etmek zorunda kaldı.

Benim bir önerim var. Onur Air’de vahim iç kavgalar yaşanıyor. Daha doğrusu tek taraflı bir hırs mevcut. Cankut Bagana’nın bu son olayları baz alarak ileride daha büyük olaylara sebep olmadan yaşanacak olası olumsuzluklara dur diyecek adımlar atması lazım.

Kokpitten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ercan Peksatıcı hakkında çok vahim iddialar var. İnsanların özel yazışmalarına müdahale edecek girişimleri olduğu yönünde güçlü iddialar var. Hatta bunların belgeli olduğunu da söyleyebilirim. Daha da vahim olanı kişileri ailesel sözlerle baskı altına aldığı da bu iddiaların içinde yer alıyor.

Ercan Peksatıcı’nın, Erkan Sayın’a ait makam odasını da kızına tahsis ettiği yönünde bilgiler var. Onur Air saygın bir havayolumuz. Bu yüzden içerdeki kavganın şirketin uçuş emniyetine, kalitesine ve sektördeki yerine sekte vurmadan Cankut Bagana’nın neşter vurması gerekiyor.

Unutulmamalıdır ki kurtlar puslu havayı sever. Onur Air düşmanları harekete geçmeden “Neler oluyor”un nedenleri niçinleri araştırılmalı.
ONUR AIR'DE VİSKİ DEPREMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumlara tamamen objektif bakmak istiyorum ama olmuyor. ATC'ci arkadaşlar Erkan Kaptanı öve öve bitirememişler. Sanırsın ki onunla aynı kokpitte uçuyorlar. Erkan Sayın gitti ama dört koldan kulis yapmaya ve yaptırmaya devam ediyor. Umarım bu hizipçiliğinin sonu pilotluğuna mal olmaz. Herkese Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
erkan kaptan şirketten de gitti mi yoksa sadece baspilotluktan mı istifa etti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçuş işletmede Alt kadroların bile temizlenmesi lazım.Herkes casus şirkette, herkes birilerinin adamı..Özellikle ekip planlama ve kabin hizmetleri..Ha bu arada şirketin bodrum katı içki partileride meşhurdur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Erkan Sayın işinde başarılı insan ilişkileri kuvvetli dürüst kaptandır. Peksatıcı kaptan onur air'in etinden sütünden herşeyinden faydalandı kızlarına iş imkanı sağladı bir oda tahsis etmiş çok mu? Diğer kızıda yıllarca baba kontenjanından kabin memurluğu yapmadımı? onla uçan herkes isyan etmesıne rağmen babasından dolayı kimse sesini çıkaramadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Cankut beyin yerinde olsam üst kademenin tamamını bir hamlede temizlerim. Sonrada düzgün bir adamı yönetime getiririm. Bu yurt dışından bir profesyonelde olabilir. Çokta isabetli olur. Veya çağırır Orhan Coşkun la konuşurum. Bakın bu havayolu nasıl yoluna giriyor o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bütün kış koltuklarını sıcak tutmak için yerlerinden kalkmayanlar, Yaz gelince bodrumdaki yazlıklarına gitmek için uçuş yazdırırlar. Bunların içinde ne insanlık kalmış nede allah korkusu. Artık sözün bittiği yer, nereye kadar sürer bilemem. Cankut bey iyi bir temizlik şart..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ali Bey her söylenene inanmayın Erkan Sayın sütten çıkmış ak kaşık değil şimdiye kadar yaptıklarının bir sebepten bedelini ödüyor ve kirli çamaşırlar ortalığa dökülüyor.Ercan Peksatıcı ve Erkan Sayın yüzünden bu şirketten ne değerli Kaptanlar ayrıldı bunu Cankut Bagana dahil her yönetici biliyor sanırım bunlarla farklı menfaat ilişkileri vardı sonunda Kral çıplak dendi bunu Onur Havayolları için bir fırsat bir toparlanma şansı olarak görüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer buraya yorum yazanlar Onur Air i düşünüyorsa konuyu dağıtmadan problemin odağına yorum yapmalılar.Bu odakta E.Sayın dan sonra sıra gelen E.Peksatıcı kaptandır.E harfi dışında cogu konuda uyusurlardı ancak cıkar dunyası birgun is koptu.Peksatıcı kaptanın ayrılışını takiben önemli olan doğru kişinin gelmesi sonrası kolay hem Jidde hem TR düzelir huzur içinde insanlar işini yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
El cevap, şahabettin anlatmıştı, rahmetliyi küçük düşürmek için, üst yönetim de biliyor! Ne kadar hata ettin Cankut abi! Rahmetliyi, göndermekle! Farkındasın biliyorum...............! saygılar...........!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence Onur un en büyük kaybı Orhan Coşkun gibi donanımlı, bilgili ve dürüst birini elinden kaçırması olmuştur. O Şimdi Onur'da olsaydı o şirket bugün olduğundan çok daha farklı bir yerlerde olabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000