22 Ekim 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ahmet KARABULAK neresinde bu isin merak ediyorum
  • En iyisi Onur u Turkuaz satın alsın. Hakkını yediği personel, devlet kurumu, 3. şahısların falan sayısını katlamış olur! Ne de olsa cnı sıkılıyordur şimdi 2 yıldır yeni birilerinin hayatını zindan edemedi. Hakaret içermiyor, lütfen yayınlayın:)))
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Filo 34 uçak.
  • ne şirketmiş bee satılmadı gitti gerçi şirkette ağzı olan konuşuyor bekleyelim ve görelim..
  • kaç adet uçağı var airfleet de 25 yazıyor sitesinde 34 hangisi doğru acaba...
  • Bir şirket çalışanı olarak inşallah herşey daha iyiye gider diyorum bu satışla... herşey çok kötü şuan... şirket değil malesef bakkal yönetiyorlar..ne demek ya o saatlerde kalkıp istanbulun bir ucundan şirkete uğrayıp birde sevk almak falan yazıktır...çalışanların aldığı ücrette malum
  • Türkiye de hasta olursunuz rapor alırsınız zart telefon çok acil gelmen gerekiyor derler siz de gidersiniz. Finans sektöründe bu fazla etkilemez ama bir pilotun rahatsızlığı veya yorgunluğu havada yüzlerlerce, yerde binlerce insanı etkileyebilir. SGM bu tür şikayetlere anında karşılık vermeli. Varsa haksız bir tutum cezasını kesmeli diyeceğim ama taşınıyorlardı değil mi ? SGM taşınma iznini kullanıyor aslında, o da haktır yaw. Türkiye' nin en büyük havayolu şirketi, ( isim vermek istemiyorum :))). ) iş yeri hekimlerinden biri ayağını burkan kabin görevlisine davul gibi bilekle bir şey olmaz uçuşa git diyebiliyorsa diğerleri ne yapmaz. Bu doktorlara hipokrat yeminin, hipopatam yemini değilde, kutsal bir yemin olduğunu hatırlatmak lazım. Doğru ya hekimlerin maaşınıda çalıştığı kurum veriyor değil mi. Para, para, din, para, para, iman, para, para mevzusu....
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • sevgili sivil havacılık yetkilileri fly mağdurlarına bir yenisini daha mı eklemek istiyorsunuz hasancebı yüzünden borç batağında kaldik o paralar onun boğazında kalsın izin vermeyin bu olaylara önce eski personelin parasını ödesin allah onu bildiği gibi yapsin haklarımızı koru sivil havacılık öyle boş boş oturup iki madde yayınlayarak iş yapmış olmuyorsunuz

ONUR AIR'DE ŞAŞIRTICI GELİŞMELER

Benim ilk duyduğum isim Teoman Tosun. Hatta bu konuyu kendisi ile de konuştuk. Görüşmeyi doğrulamasına rağmen net bir şey olmadığını ifade etti. Biliyorsunuz Mehmet Hasançebi’nin son şirketi olan FLY Havayollarının son genel müdürü de Teoman Tosun idi. Teoman Tosun çok deneyimli bir havacı olmasına rağmen şansızlıklar onu hep şirketlerin son çırpınışlarında genel müdürlüğe taşıdı. Her tarafından patlak veren bir geminin patlaklarını sıvamanın ne kadar zor olduğunu herkes bilir. İşte bu yüzden Teoman Tosun’un şansının pek yaver gitmediğini söyleyebiliriz.


Onur Air ile Teoman Tosun’a gün doğar mı bilinmez ama yine Mehmet Hasançebi parmağı olacağını düşündüğümüz bir Hollandalı’dan da söz ediliyor. Hepimizin bildiği gibi Mehmet Hasançebi, yıllarını Hollanda’ya vermiş bir isim. Onur Air’in başına Hollandalı bir genel müdür gelirse de şaşırmamak gerekir.

Bu söylentiler satışın netleşmesi ile gerçekleşecek gelişmeler. Burası havacılık sektörü, her türlü söylem olur ama sonuçta kinder yumurtadan başka sürprizler çıkabilir.

Onur Air’in satışında da öyle sürprizler çıkmadı mı Ali Sabancı ile başlayan satış süreci Rekabet Kurumu’nun sitesinde yayınlanan isimlerle son bulacak gibi. Tabi son dakikada kinderin içinden başka sürprizler çıkmazsa.

Ancak Onur Air’de başka sürprizler de yaşanıyor. Örneğin bugüne kadar hiç alışık olunmadığı gibi şirkette işyeri hekimliği uygulamasına başlanıldı.

Şirketin Genel Müdürü Cankut Bagana tarafından yayımlanan bildiride acil durumlar hariç tüm sağlık işleri artık işyeri hekimliği tarafından organize edilecek. Bu iş yeri hekimliği mecburi bir uygulama ama, Onur Air sanki zorlama gibi bir uygulama başlattı. Onur Air’i ikiye ayırmak lazım. Onur Havayolları ve Onur Air Teknik olarak.

Şirkette istihdam edilen işyeri hekimi topu topu 5 buçuk saat hizmet verecek. Yani sabah 08.00’den 10.00’a kadar Onur Air Teknik’te hizmet verecek olan hekim 10.00’dan 13.30’a kadar Onur Havayolları bünyesinde hekimlik ihtiyacı olan kişilere hizmet verecek. ‘Bu saatler harici hasta olamazsınız’ demektir bu uygulamanın değişik adı.

İş yeri hekimliği büyük şirketlerde her gün sabah mesaisi ile başlar akşam mesaisi ile biter gibi olmalı. Onur Air’de başlayan işyeri hekimliği sanki part time bir uygulama gibi görünüyor.

Can alıcı nokta şu; Onur Air Avrupa’da bir çok ülkeye şikayet edilmiş durumda. Avusturyalı bir pilotun başına gelenleri çok yakında AirportHaber’de okuyacaksınız. Konu; Türk Sivil Havacılığı’na da intikal etmiş durumda. Malum Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz aylardır taşınma telaşında olduğu için, gelen isteklerin ya da şikayetlerin ne olduğuna bakmaksızın geri çevriyor.

Danimarkalı pilotların THY içi kopardıkları yaygarayı hepimiz biliyoruz. Bu yüzden Avusturyalı pilotun çıkaracağı gürültü çok daha farklı olacak. Konunun özünü biliyorum. Tüm belgeler de elimizde. Bir pilotun nasıl zorla uçurulmak istendiği belgelerle açıklanacak.

Umarız Onur Air 2005 yılında yaşadığı talihsizlikleri bir daha yaşamaz.

ONUR AIR'DE ŞAŞIRTICI GELİŞMELER

Yorumlar

KARABULAK ~ 12 yıl önce
Ahmet KARABULAK neresinde bu isin merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkuaz ~ 12 yıl önce
En iyisi Onur u Turkuaz satın alsın. Hakkını yediği personel, devlet kurumu, 3. şahısların falan sayısını katlamış olur! Ne de olsa cnı sıkılıyordur şimdi 2 yıldır yeni birilerinin hayatını zindan edemedi. Hakaret içermiyor, lütfen yayınlayın:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞİFREYEYE NE GEREK ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Filo 34 uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
ne şirketmiş bee satılmadı gitti gerçi şirkette ağzı olan konuşuyor bekleyelim ve görelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur air filosu ~ 12 yıl önce
kaç adet uçağı var airfleet de 25 yazıyor sitesinde 34 hangisi doğru acaba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur :( ~ 12 yıl önce
Bir şirket çalışanı olarak inşallah herşey daha iyiye gider diyorum bu satışla... herşey çok kötü şuan... şirket değil malesef bakkal yönetiyorlar..ne demek ya o saatlerde kalkıp istanbulun bir ucundan şirkete uğrayıp birde sevk almak falan yazıktır...çalışanların aldığı ücrette malum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 12 yıl önce
Türkiye de hasta olursunuz rapor alırsınız zart telefon çok acil gelmen gerekiyor derler siz de gidersiniz. Finans sektöründe bu fazla etkilemez ama bir pilotun rahatsızlığı veya yorgunluğu havada yüzlerlerce, yerde binlerce insanı etkileyebilir. SGM bu tür şikayetlere anında karşılık vermeli. Varsa haksız bir tutum cezasını kesmeli diyeceğim ama taşınıyorlardı değil mi ? SGM taşınma iznini kullanıyor aslında, o da haktır yaw. Türkiye' nin en büyük havayolu şirketi, ( isim vermek istemiyorum :))). ) iş yeri hekimlerinden biri ayağını burkan kabin görevlisine davul gibi bilekle bir şey olmaz uçuşa git diyebiliyorsa diğerleri ne yapmaz. Bu doktorlara hipokrat yeminin, hipopatam yemini değilde, kutsal bir yemin olduğunu hatırlatmak lazım. Doğru ya hekimlerin maaşınıda çalıştığı kurum veriyor değil mi. Para, para, din, para, para, iman, para, para mevzusu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teoman- Hasançebi ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdur ~ 12 yıl önce
sevgili sivil havacılık yetkilileri fly mağdurlarına bir yenisini daha mı eklemek istiyorsunuz hasancebı yüzünden borç batağında kaldik o paralar onun boğazında kalsın izin vermeyin bu olaylara önce eski personelin parasını ödesin allah onu bildiği gibi yapsin haklarımızı koru sivil havacılık öyle boş boş oturup iki madde yayınlayarak iş yapmış olmuyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000