04 Şubat 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey 6. paragrafda Husamettin Payat Onurair de yardimci pilot demissiniz ama kendisi birkac aydir THY de ucuyor malumat..
  • Yani diğer adıyla Hoca şuan burada yer alacakmı almayacakmı işin sırrı burada asıl.Herkesin kafasından bir ses çıkıyor
  • Anlamış değilim sayın PEKSATICI hakkında yapılan yorumları neden engelliyorsunuz onu anlamış değilim.
  • Zam istiyoruz.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Hey gidi koca onurair . Eskiden kaliteli bilgili sorumluluk sahibi insanların çalışmak istediği bir şirkettin.Şu koca şirketi dedikodusu en çok yapılan şirket haline düşürenler utansın.Bu şirket aslında 6 sene önce satılmaya niyetlenildiğinde herşey başladı.Nasılsa satılacak diye üvey muamelesi ile yönetildi.Sevgi saygı ve karşılıklı güven tamamen bitirildi.Bir ailede ebeveynler çocuklarını sevmez mi?Sevgisiz büyüyen çocuklar hırçın olmaz mı?İşte bu mutsuzluk huzursuzluk ve kavga ondan kaynaklanıyor.
  • thy çok mu farklı sanki???? memleket bu zihniyet yüzünden ilerleyemiyor kimsenin umurunda değil!!!!!
  • yazılanlar hep aynı maaşlar ne olucak tazminatlar ne olucak bilen varmı kim gelirse gelsin köleliğe devam koltuğu olan gt düşünsün
  • Anlaşılan Onur Air'de tansiyon bayağı yükselmiş. Az kaldı azzzzz.

ONUR AIR'DE HERKES KENDİ DERDİNDE

Onur Air’in devrine az bir süre kala mevcut yöneticilerin koltuk kaygısı yaşamaya başladığını öğrendim. Satış sonrası yeniden şekillenecek yönetici kadrosunda yer almak isteyenlerin oturdukları koltuktan bir saniye bile kalkmadıkları, özellikle uçuş işletmede yaprak kımıldamadığı, işlerin sadece mail ya da sekreterler aracılığıyla yürütüldüğü söyleniyor. Detayları vereceğim ama öncelikle mevcut yöneticilerden bazıları hakkında düşündüklerimi paylaşayım.

Onur Air ile ismi adeta özdeşleşmiş Şahabettin Bolukçu sessizliğini koruyor. Hepimizin bildiği gibi Şahabettin Bolukçu denildiğinde Onur Air aklımıza gelir. Şimdi o da büyük ihtimalle kendi şirketlerinin başına geçecek.

Onur Air’in demirbaşlarından Mehmet Pekpak. Onun da geleceği belli değil. Şimdi şirket içinde herkes koltuğunu koruma peşinde. Ancak Mehmet Pekpak gibiler deneyimli olsalar bile yeni yönetimde yer alabilecekler mi onu şirketi satın alanlara mihmandarlık yapanların önerileri şekillendirmiş olacak.

Şirkette yeri garanti olan tek kişi var o da Hayrettin Hasançebi. Söylenenler doğru ise ve Mehmet Hasançebi bu şirketin içinde doğrudan ya da dolaylı yer alacaksa Hayrettin Hasançebi’nin Onur Air’de devam etmesi kaçınılmazdır.

Teknik bölümde Şükrü Can’ın yeri garanti diyebilirim. Ondan iyisi de yok piyasada. Her ne kadar adı deve kesilmesiyle anılsa bile ben işini ne kadar severek yaptığını bilirim.
Tabi bunlarla sınırlı değil olacaklar. Kabin hizmetlerinden halkla ilişkilere kadar bir dolu değişiklik olacak.

Genel Müdür Teoman Tosun olarak halen kulislerde konuşuluyor. Mehmet Hasançebi’nin eski arkadaşı. Hemen aklıma Teoman Tosun’un Best Air’deki teknik müdürü Hüsamettin Payat geliyor. Şu anda Onur Air’de yardımcı kaptan. Ne dersiniz Teoman Tosun, Hüsamettin Payat’a görev verir mi?

En büyük sıkıntı uçuş işletmede yaşanacak gibi. Ercan Peksatıcı’nın koltuğu sallanıyor gibi. Neden bunu söylüyorum?

Bu satış sürecinden uçuş işletme tam bir kaos halinde. Bu durum bana gelen mailde aynen şöyle anlatılmış.

“El değiştirmekte olan Onur Air’de herkes asli görevini unutmuş kendi koltuğu peşinde. Pilotlarla Uçuş İşletme arasında iletişim sıfır. Pilotlar sorun ve ihtiyaçları için muhatap bulamıyor. Uçuş işletme pilotları yazı, mail ve sekreterlerle yönetiyor. Tip şefi ve Başpilota telefonla ulaşılamıyor. İnsanlar bir gün A320’den A330’a diğer gün A330’dan A320’ye geçirildiklerini sekreter veya maillerden öğreniyor. Uçuş işletme pilotlarla yüz yüze gelemiyor. Sorulara muhatap olamıyor. Bu sebeple şirkette pilotlarla toplantı diye bir şey yok. Uçuş işletme yeni gelen patron ve yöneticilerle biran önce tanışıp yeni yönetimde de görev almak adına ofislerini bir an bile terk  etmiyor. Uçuşa gitmiyor.

Bu arada pilotları canından bezdirmiş diktatörce sertleşmeler, pilotlara karşı sert yaptırımlarla otorite kurma peşinde. Pilotlar yeni yönetim gelir bunlar gider beklentisinden şuan sabrediyor. Eğer bu uçuş işletme değişmez ise Onur Air bu yaz uçaklarını uçuracak pilot bulamayacak. Çok büyük bir grup ayrılmaya hazır. Sadece yeni sahiplerin tutumunu görmek üzere uzatmaları oynuyor.

Uçuşlar, eğitimler, yeni alımlar nasıl gidiyor, azalan uçak sayısından sonra Cidde'de operasyon yapan bir avuç pilot ne yiyor, ne içiyor, nerede yatıyor, nerede dinleniyor bunları merak eden, Cidde'ye giden yönetici yok. Dedik ya herkes ofisine kafayı sokmuş yeni sahipleri kapıda karşılayıp kendini tanıtma, göze girme çabasında. Nerede uçuş emniyeti nerede uçuş işletme yöneticileri. Her şey kendi halinde yürüyor. Allah muhafaza.

Sevgili Ali, satıştan nemalanmak mevkiini yeni kadroda da sürdürmek adına işini gücünü sorumluluklarını ve en önemlisi uçuş operasyonu ve dolayısıyla uçuş emniyetini kendi menfaatlerinin çok gerisine atıyorlar.”


Gerek sivil havacılığın ve gerekse Onur Air yetkililerinin bu maili bir ihbar kabul etmesi gerekir.

Gönül ister ki Onur Air bugünkü durumundan çok daha iyi bir düzeye gelsin.

ONUR AIR'DE HERKES KENDİ DERDİNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

bilgi ~ 11 yıl önce
Ali Bey 6. paragrafda Husamettin Payat Onurair de yardimci pilot demissiniz ama kendisi birkac aydir THY de ucuyor malumat..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Hasan Çebi ~ 11 yıl önce
Yani diğer adıyla Hoca şuan burada yer alacakmı almayacakmı işin sırrı burada asıl.Herkesin kafasından bir ses çıkıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onuru ~ 11 yıl önce
Anlamış değilim sayın PEKSATICI hakkında yapılan yorumları neden engelliyorsunuz onu anlamış değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 11 yıl önce
Zam istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aga ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onurcu ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzülen adam ~ 11 yıl önce
Hey gidi koca onurair . Eskiden kaliteli bilgili sorumluluk sahibi insanların çalışmak istediği bir şirkettin.Şu koca şirketi dedikodusu en çok yapılan şirket haline düşürenler utansın.Bu şirket aslında 6 sene önce satılmaya niyetlenildiğinde herşey başladı.Nasılsa satılacak diye üvey muamelesi ile yönetildi.Sevgi saygı ve karşılıklı güven tamamen bitirildi.Bir ailede ebeveynler çocuklarını sevmez mi?Sevgisiz büyüyen çocuklar hırçın olmaz mı?İşte bu mutsuzluk huzursuzluk ve kavga ondan kaynaklanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanki ~ 11 yıl önce
thy çok mu farklı sanki???? memleket bu zihniyet yüzünden ilerleyemiyor kimsenin umurunda değil!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cece ~ 11 yıl önce
yazılanlar hep aynı maaşlar ne olucak tazminatlar ne olucak bilen varmı kim gelirse gelsin köleliğe devam koltuğu olan gt düşünsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karga ~ 11 yıl önce
Anlaşılan Onur Air'de tansiyon bayağı yükselmiş. Az kaldı azzzzz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000