08 Şubat 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • bencede onur air içinde kokuşmuş düzen sorgulamalı ,askerden kaçmak için başdispeç şirketten istifa edip arabistanda işe girip yine onur air dispeçi olarak işe nasıl devam ediyor ticaretten tanıdığı olmayan , ticaretçilerin akrabasını tanımıyan neden uçak alamıyor 3000 lira maaş alan ticaretçi floryada nasıl iki tane eve sahip olabiliyor ,pis kokular geliyor beyler
  • sayın CPT rumuzlu yorumcu, ben dışarıdan bir izleyici olarak AIRPORTTV ve bu web portalının sürekli olarak genç pilotlarımızın ve teknisyenlerimizin sorunlarıyla ilgilendiğini gözlüyorum. adeta kendilerine vazife edinmiş bir durumları var. hepimiz gençliğimiz imkan bulsun istiyoruz. hiçbir yorumcu da aksine bir yorum yapmamış, bence gereksiz alınganlık yapıyorsunuz. yabancıların gelmemesinin, hanutçulardan medet ummaktan başka yolları olmalı değil mi? üstelik burada mevzu bu değil onurair ın adının sözleşmede kullanılması. onur rumuzlu yorumcu; kimse onurair a saldırmıyor. herkes komisyoncuya hayret etmiş, onurair ı savunur durumda.
  • Havacılığın her dalında artık sıkça yabancıların adı geçiyor... Türk halkı olarak bizlerde diyoruzki, mecliside özelleştirelim hatta yabancıları bakan başbakan yapalım toptan kurtulalım... Bu topluma bu kadar güvensizlik nedir anlamıyorum? Türk olupta NASA'da microsoft'ta ve bunun gibi dünya devi şirketlerde çalışan yüzlerce (Belki binlerce) Türk beyin takımı var, Biz kendimizi niye bu kadar aşağılıp görüyoruz ve kendi insanımıza yatırım yapmıyoruz bir türlü anlamıyorum... Onlar seçilmiş insanlarmı? Bizler lanetli toplummuyuz? Bu yapılanlar bu topluma revamıdır? Zehir gibi beyinler varken bizde neden değerlendirilmez?
  • Onurair'in böyle bir şeye ihtiyacı yok. Ne olduğu belli olmayan bir sözleşmede Onurair adı geçiyor diye, koskoca şirket zan altında bırakılmış. Broker sözleşmede THY yazmış olsaydı. THY ye mi saldıracaktınız.
  • havacılıgında kaç tane yabancı pilot ucuyor siz benden iyi biliyorsunuz. Genclerimizin type rating için para ödedigini, hukuki oldugu süpheli sözleşmelere imza attırıldıgını görmüyorsunuz, yabancılardan alınan paranın peşinde koşuyorsunuz. Keşke yabancılar bu kadar kolay iş bulamasa, genclerimiz uçabilse. İsterseniz yabancıların ödedikleri paraları aramızda toplayıp geri verelim. Bende çok üzüldüm şimdi. çok ayıp etmişler. Ama sanırım siz bağcıyı dövmek için gaza gelmişssiniz. Genclerimiz bugune kadar aklınıza gelmedi mi
  • görüşme olsa alınan kararların bir belgesi olabilir ama olmayan bir görüşmenin ne gibi bir belgesi olur o da ilginç. hem onur air neden iş garantisi versin ki herhangi bir firmaya? sizce mantıklı mı? zaten ellerinde işe sokma garantisi olsa demezler mi ver 20-30bin euro işe gir diye. şimdi onur air'in adını yazmış sözleşmeye, konuşmadık hiç ilgimiz yok ama yazdık da diyemez. inşaat işçilerine uygulanan taktiği adapte etmişler:) yövmiyeden pay ver inşaatta çalıştırayım. Türkish brokering
  • Bu şaibeyi ortadan kaldıracak bir açıklama bir belge..hadi ne duruyorsunuz.. Resmen HANUT çuluk gibi bir şey bu yanii
  • Doğrular elbet ortaya çıkacaktır. Onur Air e yakışan bu durumu aydınlatması, eğer broker firmasına aylık ödeyen yabancı pilotları varsa bunu ortaya dürüstçe koyması ve bu duruma sahip çıkmasıdır. Baş pilot Erkan dürüst bir arkadaştır. Buna sesssiz kalacağını sanmıyorum
  • Ali bey bu arada bir de size notum var. eftal erçakar son yazısını 6 ay önce yazmış ve bir daha da TIK yok adamcağızdan. Köşe yazarlarınız bildiğim kadarıyla prensip olarak haftalık yazıyorlar. eftal kpt yazmayacaksa o köşeyi yazan biryle değiştirseniz daha uygun ve şık olmaz mı ?
  • Bu nasıl bir iş böyle !! Genel müdür yok diyor. Broker firması var diyor..Ali bey siz topu direkt Onur Air e atmışsınız tamam da Broker firmasına da bir zahet sorsanız kardeşim sen kimle konuştun diye .. Bu tür br şey varsa -ki ucunda para olan şeylerde olacağı üzere- bene muhkkak yazılı bir sözleşme vardır.Madem çalışan yabancı pilotlarda olduğu söylenen böyle bir sözleşme var, broker firması da kendini yazılı olarak garantiye almıştır herhalde. Yani özetle Onur ile bu broker şirket arasında da bir al gülüm ver gülüm antlaşması MUHAKKAK yapılmış olması gerekir. Öyle sözle mözle halledilmez bu işler! Top ya Broker da ya da Onur air de kalacak. bakalım merakla sonucu göreceğiz.

Onur Air uzantıları...

Bu site kurulduğu günden itibaren binlerce habere imza attı. Elbette hatalarımız eksikliklerimiz olur ve olacak. Önemli olan ard niyetli olmamaktır. Geçen hafta yayınladığımız yabancı pilot alımları ile ilgili haber, Cuma günü Airport TV’de sunduğumuz Fikir Fırtınası Programı’nda da ele alındı.

Pilot alımlarında sadece yabancılarda değil yerlilerde de sorunlar olduğu anlaşıldı. Pilot okullarından mezun olan gencecik kardeşlerimizin işe girmekte sorunlar yaşadığı, yabancı pilot hevesi ile gençlerimize havayolu şirketlerinin imkân tanımadığı ortaya çıktı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Yönetim Kurulu Başkanımız Sefa İnan’ın sorusuyla Airport TV mikrofonlarına söylediği “İkinci pilot alamazlar. Almak isteyenler avuçlarını yalarlar” sözünün önemsenmediği anlaşıldı. Havayolu şirketlerinin pilot açıklarını hem kaptanlarda hem de yardımcı kaptanlarda yabancı pilotlardan giderme yönüne gittikleri görülüyor.

Uçuş okullarımızdan mezun olan gençlerimiz de havayolu şirketlerinin kapısını aşındırarak pilot olmaya çalışıyorlar.

Hafta içinde yayınladığımız haberde Türkiye’de Broker olarak çalışma yapan bir firmadan bahsettik. Firma yöneticisi de Airport TV’de yayınladığımız Fikir Fırtınası Programı’na bağlanarak bizim yayınladığımız haberi doğrulamış oldu. Onur Air Genel Müdürü Sayın Şahabettin Bolukçu ile yapmış olduğumuz telefon görüşmelerinde Broker olayını şiddetle reddetmiş, kendi şirketi içindeki yetkililerin de bu firma ile görüşmediklerini söylemişti. Bolukçu bununla da yetinmemiş bana göndermiş olduğu yazıda bu söylemlerini resmi olarak bildirmişti.

Ancak Broker olduğunu ve yabancı pilotlarla anlaşma yaptığını ifade eden firmanın yetkilisi Onur Air yetkilileri ile toplantı yaptıklarını söyledi ve sözlü güvence aldıklarını ifade etti.

Şimdi yapılması gereken şu…

Onur Havayolları Genel Müdür Sayın Şahabettin Bolukçu, firma yetkilisinin bu sözlerini dikkate alıp kendi firması içinde araştırma yapmaktır. Tip şeflerinden, baş pilota kadar herkesin bu konuda ifadesi alınmalıdır.

Bize gelen bilgilere göre Onur Air içinde görev yapan bazı yabancı pilotlar bu firmaya alenen yada gizli olarak para ödüyorlar. Bizim önerimiz bu pilotlar ödeme yapmasınlar. Hatta Şahabettin Bolukçu tüm yabancı pilotlara talimat vererek bu tür ödeme yapan varsa ödeme yapmamalarını emretmelidir.

İşte o zaman Broker olduğunu söyleyen firma yetkilileri ile pilotlar arasında hukuki sorun başlayacak veya buna cesaret edemeyip yapılan sözleşmeler yırtılıp atılacaktır.

Yapılan sözleşmelerin yada yapılmak istenen sözleşmelerde nakit olarak 250 veya 500 Euro’dan bahsediliyor. Bu Euro’lara KDV olarak ne için ne de dışında ibaresi konulmamış.

Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, Broker firması ile uzantıları derhal bulmalı ve Onur Air üzerinden yapılması istenilen bu gayri resmi anlaşmayı başlamadan bitirmelidir.

Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi Onur Air üzerinde böyle bir olumsuzluğu kimsenin kabullenmesi beklenemez.

Gençlerimize yol açalım, gelecek gençlerimizde.

Haftaya görüşmek dileğiyle…

Onur Air uzantıları...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bencede onur air içinde kokuşmuş düzen sorgulamalı ,askerden kaçmak için başdispeç şirketten istifa edip arabistanda işe girip yine onur air dispeçi olarak işe nasıl devam ediyor ticaretten tanıdığı olmayan , ticaretçilerin akrabasını tanımıyan neden uçak alamıyor 3000 lira maaş alan ticaretçi floryada nasıl iki tane eve sahip olabiliyor ,pis kokular geliyor beyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın CPT rumuzlu yorumcu, ben dışarıdan bir izleyici olarak AIRPORTTV ve bu web portalının sürekli olarak genç pilotlarımızın ve teknisyenlerimizin sorunlarıyla ilgilendiğini gözlüyorum. adeta kendilerine vazife edinmiş bir durumları var. hepimiz gençliğimiz imkan bulsun istiyoruz. hiçbir yorumcu da aksine bir yorum yapmamış, bence gereksiz alınganlık yapıyorsunuz. yabancıların gelmemesinin, hanutçulardan medet ummaktan başka yolları olmalı değil mi? üstelik burada mevzu bu değil onurair ın adının sözleşmede kullanılması. onur rumuzlu yorumcu; kimse onurair a saldırmıyor. herkes komisyoncuya hayret etmiş, onurair ı savunur durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılığın her dalında artık sıkça yabancıların adı geçiyor... Türk halkı olarak bizlerde diyoruzki, mecliside özelleştirelim hatta yabancıları bakan başbakan yapalım toptan kurtulalım... Bu topluma bu kadar güvensizlik nedir anlamıyorum? Türk olupta NASA'da microsoft'ta ve bunun gibi dünya devi şirketlerde çalışan yüzlerce (Belki binlerce) Türk beyin takımı var, Biz kendimizi niye bu kadar aşağılıp görüyoruz ve kendi insanımıza yatırım yapmıyoruz bir türlü anlamıyorum... Onlar seçilmiş insanlarmı? Bizler lanetli toplummuyuz? Bu yapılanlar bu topluma revamıdır? Zehir gibi beyinler varken bizde neden değerlendirilmez?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onurair'in böyle bir şeye ihtiyacı yok. Ne olduğu belli olmayan bir sözleşmede Onurair adı geçiyor diye, koskoca şirket zan altında bırakılmış. Broker sözleşmede THY yazmış olsaydı. THY ye mi saldıracaktınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılıgında kaç tane yabancı pilot ucuyor siz benden iyi biliyorsunuz. Genclerimizin type rating için para ödedigini, hukuki oldugu süpheli sözleşmelere imza attırıldıgını görmüyorsunuz, yabancılardan alınan paranın peşinde koşuyorsunuz. Keşke yabancılar bu kadar kolay iş bulamasa, genclerimiz uçabilse. İsterseniz yabancıların ödedikleri paraları aramızda toplayıp geri verelim. Bende çok üzüldüm şimdi. çok ayıp etmişler. Ama sanırım siz bağcıyı dövmek için gaza gelmişssiniz. Genclerimiz bugune kadar aklınıza gelmedi mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
görüşme olsa alınan kararların bir belgesi olabilir ama olmayan bir görüşmenin ne gibi bir belgesi olur o da ilginç. hem onur air neden iş garantisi versin ki herhangi bir firmaya? sizce mantıklı mı? zaten ellerinde işe sokma garantisi olsa demezler mi ver 20-30bin euro işe gir diye. şimdi onur air'in adını yazmış sözleşmeye, konuşmadık hiç ilgimiz yok ama yazdık da diyemez. inşaat işçilerine uygulanan taktiği adapte etmişler:) yövmiyeden pay ver inşaatta çalıştırayım. Türkish brokering

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu şaibeyi ortadan kaldıracak bir açıklama bir belge..hadi ne duruyorsunuz.. Resmen HANUT çuluk gibi bir şey bu yanii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Doğrular elbet ortaya çıkacaktır. Onur Air e yakışan bu durumu aydınlatması, eğer broker firmasına aylık ödeyen yabancı pilotları varsa bunu ortaya dürüstçe koyması ve bu duruma sahip çıkmasıdır. Baş pilot Erkan dürüst bir arkadaştır. Buna sesssiz kalacağını sanmıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ali bey bu arada bir de size notum var. eftal erçakar son yazısını 6 ay önce yazmış ve bir daha da TIK yok adamcağızdan. Köşe yazarlarınız bildiğim kadarıyla prensip olarak haftalık yazıyorlar. eftal kpt yazmayacaksa o köşeyi yazan biryle değiştirseniz daha uygun ve şık olmaz mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu nasıl bir iş böyle !! Genel müdür yok diyor. Broker firması var diyor..Ali bey siz topu direkt Onur Air e atmışsınız tamam da Broker firmasına da bir zahet sorsanız kardeşim sen kimle konuştun diye .. Bu tür br şey varsa -ki ucunda para olan şeylerde olacağı üzere- bene muhkkak yazılı bir sözleşme vardır.Madem çalışan yabancı pilotlarda olduğu söylenen böyle bir sözleşme var, broker firması da kendini yazılı olarak garantiye almıştır herhalde. Yani özetle Onur ile bu broker şirket arasında da bir al gülüm ver gülüm antlaşması MUHAKKAK yapılmış olması gerekir. Öyle sözle mözle halledilmez bu işler! Top ya Broker da ya da Onur air de kalacak. bakalım merakla sonucu göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000