27 Ağustos 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Arkadaşlar gerçekten bu haberdeki ana fikri saptırmaya mı çalışıyorsunuz yoksa kıdem tazminatlarının güme gitmemesi için yazıcak fikir mi bulamıyorsunuz. Bir de haberi bırakıp yoruma yorum yapanlar var ki zaten onların işi hepten zor. Onlar bu gezegende yaşamıyor, uçmuş , paranoyak. Allah bilir kendi kafasında kimin yazdığını da kurmuş paranoyasını gerçek zannedip cevap bile yazıyo. Hadi güzelim doktora doktora
  • Şirketi yeni alan kişi uçakları yatirmak içinmi aliyor? Sonuçta uçaklari birileri uçuracak ve ayrıca yabancı kotasini da hesaba katarsak zaten yabancıalimida yapılamaz! Bu heycan niye?
  • tüm kabinin isten cikaralacagida dedikodular arasinda..
  • Yazııııkkkkk demek Ercan Bodrumdan uçuyo.Vah vah vah tüh tüh tüh... Kanatları uff olmasın uçmaktan...Alışsın artık çok uçmaya koltuk gidiyo heeeeyyy...Şirket ona kalacak sandı kanımca.Üzülme Ercan geçerrr.Teşekkürler Ali beyyy.
  • aylar önce 'büyük havacı' hamdi topçu zaten ağzındaki lokmayı çıkarmıştı.'avrupada pilotlar 3000 euro alıyor,türkiye de 10-15 bin tl,biz buna karşıyız' diye..adamın dediği her şey oluyor türkiye havacılığında..bundan da tüm havacılık sektörü etkilendi sanırım ki en büyük özel şirkette ilk adımlar atılıyor.ne diyelim,hayırlısı olsun..
  • ammada şirketi satılıp işsiz kalan yalancı var yok arabistan biter yok irana gider sanki burada biraz kına yakma olayı var gibi
  • Şirketi İran uyruklu biri aldıysa uçaklar İrana gidecek demektir. Bu durumda Onur da tarih oldu demektir. Hadi hayırlısı. Allah çalışanın yardımcısı olsun bu durumda işler biraz onlar için vahim demektir.
  • ercan yazan kişiye sen kendi haline bak bir ercan gider bin ercan gelir kaptanlar sesini çıkaramıyorsa gelen ercanlar daha da olur merak etme adam bondrumdan uçuyor zaten daha ne yapsın bodrum olmazda izmir olur ne farkeder....
  • arabistan ops tamamne biter eğer iran lı alırsa!!! kışın birsiürü peronel işten çıkar yazık oldu
  • Asil ErcanimIn durumu ne olacak koltuuk gidecek hat kaptani olacak hergun dort bacak ucacak diger havayollarini arayip bu adami almayin diyemeyecek tuuh ne olacak bu adamin hali bir bilen varmi

ONUR AIR KAPTANLARINI KORKU SARDI

Şimdi yeni gelişmeler ışığında bu konuyu Onur Air pilotları açısından değerlendirmek istiyorum. Bilgilerimiz yine güvenilir kaynaklara dayanıyor.

Biliyorsunuz biz Onur Air'in Azeri bir işadamı tarafından satın alındığını yazmıştık. Bu Azeri işadamının İngiliz vatandaşı olduğunu da belirtmiştik. Son bilgilere göre İran asıllı bir Azeri olduğunu söyleyebilirim.

Satışla ilgili bilgilerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne ulaştığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün inceleme yaptığı belirtiliyor.

Satışın o kadar net olduğu ifade ediliyor ki artık ince hesaplara bile girildiği net anlaşılıyor. Bir kaynağın bildirdiğine göre muhasebe bilgileri tamamen alıcının elinde. Hatta çalışanların tazminatları bile hesaplandı.

Satışın ne kadar ciddi olduğunu gösteren bu ayrıntıya göre satış sırasında olası işten çıkarmalarda hangi personel ne kadar tazminat alacak. İşte bu bilgi yeni patrona verilen raporda yer alıyor.

Ama bir ayrıntı eksik. Bu ayrıntıyı ben paylaşmak istiyorum.

Biliyorsunuz pilotlar iş kanununa tabi değiller. Borçlar kanununa göre çalışıyorlar. Bir türlü hava iş yasasını çıkartamayan hükümetler pilotları pazarlık masalarında bile zor durumda bırakıyor.

Onur Air kaynaklarından aldığım bilgiye göre pilotların tazminat hakkı olmadığı belirtilmiş, şirketi alacak yeni patrona.

İşte bu durum pilotları rahatsız edecek.

Pilotların tazminat almayacağı belirtilerek yeni patrona fazla ödeme yapılmayacak görüntüsü verildiği iddia ediliyor.

Şimdi bu durumda pilotların elinde iki seçenek kalıyor. İlk seçenek borçlar kanununa göre anlaşmak. Buna ek olarak yeni patronla konuşup iyi niyet çerçevesinde tazminat hakkını elde etmek.

İkinci seçenek ise pilotların sözleşmelerinde bulunan borçlar kanununa göre anlaşılmayacak maddelerle ilgili diğer iş kanunları geçerlidir maddelerine dayanarak mahkemeye gitmek.

Ben felaket tellallığı yapıyor gibi görünsem bile pilotların başına gelecek olası olayları baz alarak bunları yazıyorum.

Onur Air satışının bu ay sonu tamamlanması bekleniyor. Ama pilotlarla ilgili bu durum söylenildiği gibi ise ileride rahatsızlıklar olabilir.

Hazır yeri gelmişken söyleyeyim.

Hava iş kanunu çıkmadığı sürece pilotların durumu hep böyle tartışma konusu olacak. Aslına bakarsanız pilotların iş kanunu yerine borçlar kanununa tabi olması çok eskilere dayanıyor. Pilot kaynağı hava kuvvetlerinden karşılandığı için buradan gelen pilotların iş kanununa ihtiyacı yoktu.  Hava kuvvetlerinden gelen pilotlar emekli sandığından emekli oldukları için hava iş kanunu için kimse çaba harcamadı.

Ne kadar sivil pilot o kadar hava iş kanununun çıkması için baskı. Hava iş kanunu çıkmış olsa idi pilotlarla ilgili bu tür spekülasyonlara hiç girilmeyecekti.

ONUR AIR KAPTANLARINI KORKU SARDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

KIDEM TAZMİNATI GÜRÜLTÜYE GELMEMELİİ ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar gerçekten bu haberdeki ana fikri saptırmaya mı çalışıyorsunuz yoksa kıdem tazminatlarının güme gitmemesi için yazıcak fikir mi bulamıyorsunuz. Bir de haberi bırakıp yoruma yorum yapanlar var ki zaten onların işi hepten zor. Onlar bu gezegende yaşamıyor, uçmuş , paranoyak. Allah bilir kendi kafasında kimin yazdığını da kurmuş paranoyasını gerçek zannedip cevap bile yazıyo. Hadi güzelim doktora doktora

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki uçakları kim uçuracak? ~ 12 yıl önce
Şirketi yeni alan kişi uçakları yatirmak içinmi aliyor? Sonuçta uçaklari birileri uçuracak ve ayrıca yabancı kotasini da hesaba katarsak zaten yabancıalimida yapılamaz! Bu heycan niye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
tüm kabinin isten cikaralacagida dedikodular arasinda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Yazııııkkkkk demek Ercan Bodrumdan uçuyo.Vah vah vah tüh tüh tüh... Kanatları uff olmasın uçmaktan...Alışsın artık çok uçmaya koltuk gidiyo heeeeyyy...Şirket ona kalacak sandı kanımca.Üzülme Ercan geçerrr.Teşekkürler Ali beyyy.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işaret edilmişti.. ~ 12 yıl önce
aylar önce 'büyük havacı' hamdi topçu zaten ağzındaki lokmayı çıkarmıştı.'avrupada pilotlar 3000 euro alıyor,türkiye de 10-15 bin tl,biz buna karşıyız' diye..adamın dediği her şey oluyor türkiye havacılığında..bundan da tüm havacılık sektörü etkilendi sanırım ki en büyük özel şirkette ilk adımlar atılıyor.ne diyelim,hayırlısı olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kına yakın ~ 12 yıl önce
ammada şirketi satılıp işsiz kalan yalancı var yok arabistan biter yok irana gider sanki burada biraz kına yakma olayı var gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞİRKETİ İRANLI ALDIYSA ~ 12 yıl önce
Şirketi İran uyruklu biri aldıysa uçaklar İrana gidecek demektir. Bu durumda Onur da tarih oldu demektir. Hadi hayırlısı. Allah çalışanın yardımcısı olsun bu durumda işler biraz onlar için vahim demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
ercan yazan kişiye sen kendi haline bak bir ercan gider bin ercan gelir kaptanlar sesini çıkaramıyorsa gelen ercanlar daha da olur merak etme adam bondrumdan uçuyor zaten daha ne yapsın bodrum olmazda izmir olur ne farkeder....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arabistan ~ 12 yıl önce
arabistan ops tamamne biter eğer iran lı alırsa!!! kışın birsiürü peronel işten çıkar yazık oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 12 yıl önce
Asil ErcanimIn durumu ne olacak koltuuk gidecek hat kaptani olacak hergun dort bacak ucacak diger havayollarini arayip bu adami almayin diyemeyecek tuuh ne olacak bu adamin hali bir bilen varmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000