02 Mayıs 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Cetin Bey Merhaba, Fikirlerinizin icerigine girmeden bir yorum yapmak istiyorum. Bence bu yazi havacilik sitesinin kapsamina girmemektedir. Yaziyi okuduktan sonra paragraflariniza tekrar goz attim, fakat havacilik ile ilgili birsey goremedim. Yazinin basligini okuyunca havacilikta ya da havacilarin cehaleti uzerine bir yazi olabilecegini dusundum, yaziyi bitirince yanildigimi anladim. Siyaset, spor ve sosyoloji icerikli fikirlerinizi baska yerde paylasmaniz gerektigini dusunuyorum. Saygilar.
  • Müslümanlık ve dindarlık denilince ve konuşulunca niye zorunuza gidiyor işte cahilin tam da kimler olduğu belli oluyor.Cahil ve cahiliye dönemini de bir öğrenin Müslüman geçinip müslümanlıgı konuşmaya korkan batılı olduğunu sanan çağdaşlar.
  • Sayın Özbey; bütün yazılarınızı okuduğum gibi bu yazınızı da okudum. Yorum yapmak istedim, fakat hangi bölümüne yorum yapayım bilemedim. Bu derginin, okuyucularına verdiği yorum yapma ayrıcalığını da, sadece yazım çıksın anlayışı ile yorum yaparak kullanmak bana göre değil. Bu yazınıza yorum yapmak 2+2=4 gerçeğine yorum yapmak gibi bir şey olurdu.Fakat çok koyu bir ATATÜRK çü olduğum için şu kadarını müsaadenizle belirtmek isterim. ATATÜRK, Cumhuriyeti kurduktan sonra ilk olarak okumaya ve eğitime azami önemi verdi. Halk kütüphaneleri açmak Önderin kör cehaletle savaşında ilk adımdı. Hz. Peygamber bile savaşlardan sonra en büyük düşmanı cehalet olarak tanımlamıştır. TV'lerde gösterilen abuk sabuk diziler, suç özentileri, gecekondu kızlarının koca bulma programlar...vs...vs. Zaten içinde bulunduğumuz durum da Türkiye'yi her açıdan açıkça göstermiyor mu? Saygılarımla.
  • Sayın Editörlerimiz. Yazının başlığına uygun olarak en büyük cehalet, acizlik ve katliam Sabiha Gökçen Havalimanında yaşanmaktadır. Heaş Fallow-me uzmanı Mehmet ÇAY denen uzman, kuleden yada pistte kendi tespit ettiği kedi ve köpekleri av tüfeği ile vurmaktadır. Atatürk Hava Limanında yıllardır igne ile uyutulup barınaklara teslim edilen hayvanlar, bu vahşi yaratık tarafından havalimanında katledilmektedirler. Mehmet Çay denen bu insanlıktan vicdandan nasibini almamış yaratık, bunu apron şefi Mahmut Bey'inde bilgisi dahilinde yapmaktadır. Lütfen sesime kulak verin ve bu vahşet sona ersin. Güpe gündüz av tüfeği ile yapılan bu katliam son bulsun. Nasılsa memlekette yapılan herşey cezasız yapanlara kar kalıyor, bare sizler sayesinde bu vahşeti yapanlar diğer tarafa kalmadan sizler sayesinde belkide hak ettikleri cezayı alırlar. Bu av tüfeği vahşetine umarım siz bir son verirsiniz ve bu Mehmet Çay ve diğerleri en azından belki bir ceza görürler
  • Rektör yardımcısı olan zata sormak lazım madem ülkeyi okumamışlar ayakta tutacak kendisi niye okumuş o makama gelmiş? Dünyada okumamışların yönettiği,ileri gitmiş bir gelişmiş ülke,toplum var mı? Tüm ileri dünya daha çok okumaya,araştırmaya,eğitime,insanlığa önem verirken bizim gibilerin bu kafada olması bizleri bunlara daha çok muhtaç ettirmez mi? Bizden icat yapan adam çıkmaz diyene oy veren milletten ne bekliyoruz o da ayrı! 5-6 hafta önce Trabzonsporlu futbolcu hakeme kırmızı kart gösterdi diye ödüllendirir gibi ismi orada bir sokağa verilirse ve kulup yönetimi,vali vs bunu onaylarsa sporda şiddet biter mi? Kıbrıs'ı bilmiyorlar diyorsunuz da tv'de TBMM'nin nerede olduğunu bilmeyenler çıktı! Anadolu ve doğu'da 1500-2000 tl ile bir sene boyu geçinenler var ve onlara seçim zamanı maddi,yiyecek,giyecek vs yardımı yaparsanız size de oy verirler,kim olduğunuzu sorgulamazlar ve oyunuz herkesinkiyle eşit olur! Düzgün hiçbir şeyimiz yok ve ne acı ki düzelmeye de düzeltmeye de niyetimiz yok.
  • Toplumumuz büyük oranda, şark kurnazı,çıkarcı,bencil,zenginin,güçlünün,iktidar kimse onun yanında olmayı marifet sayan,kitap,gazete okuma ve kültür oranında standartların çok gerisinde olan, Allah'a,Kuran'a ve peygamberine sözüm ona can-ı gönülden inanan ama emirlerini çoğunlukla yapmayan,cahilliklerinden kurtulmaya çalışmayanlardan oluşuyor maalesef. Cehaletlerinin sebeplerinden biri de , kendilerini istediği gibi sömürmek,uşak,emir eri olmalarını isteyen bunun için de eğitime hele ki belli bölgelerde hiç önem vermeyen,kaosdan beslenen devlet! Eğitim ve insan kalitesinin yüksek olduğu yerde hergün sahtekarlık,hırsızlık,yolsuzluk,katliam,bomba,terör vs olur mu?Cehaleti, kişisel ve politik çıkar ve makam için bu kadar körüklerseniz, eğitimi bu kadar boş verip,4+4+4 ve imam hatip gibi bilim,ilim dışı uygulamalarla gelişmiş dünyadan geri bıraktırırsanız, herşeyi para,çıkar,makam haline getirirseniz,adam gibi kanun koyup adaleti tam uygulamazsanız suç,rezillik,adilik,cehalet bitmez tabii!
  • Başlık güzel; devamı da, okudum çünkü belki ilk defa belki de birkaç yazıdan birisi bu yazıyı nedense farklı beğeni ile okudum ve bu nedenle yazdım. Hep havacılık olmaz ya, bunlar da gerekiyor ve tam zamanında... yazarlık belki de bunu gerektiriyor. Bu kadar kirlenmişliğin ortasında bunların yazılması da en az sektörel yazılar kadar güzel, isteyen bu yazının konu başlıklarından kendisine, çevresine, çalıştığı kurum, kuruluş, şirket, o işte neresi ise, çok fazla bağlantı kurup çıkarımlarda bulunabilir; bu bilgi ve faydalanma kaynaklıdır, söylediğim gibi isteyen bunu yapabilir. TBMM başkanı sayın muhteremin ifadeleri, değerli(!) hocamızın söylemleri, Trabzon olayını da geçmemiz mümkün değil ki.. diğer konu başlıkları da, çok mu dışındayız bunların... hele hele şu en son Trabzonlu taraftarın incileri... bu kirlenme nereden ve nasıl başladı bilir misiniz... insanı kendine yabancılaştırıp, o iğrenç erezyonu başlattıkları zaman, şimdi artık meyvelerinin toplanma zamanı... yapılan da budur.
  • Ya gerçekten saçma ama akıcı bir yazı sonuna kadar okudum valla. Çay ocağının camına wanted eleman yazan adam bile senden daha iyi bir yazar. Tabi benim görüşüm herkesin görüşüne saygım var benim.
  • YAKLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.HAKLISINIZ, YÜCE DİNİMİZİ ALET EDEREK İNSANLARIN CEHALETLERİNİ KULLANAN ANLAYIŞ YÜZÜNDEN BU DURUMDAYIZ. BİR REKTÖR YARDIMCISININ YAKLAŞIMI TÜYLER ÜRPERTİCİ. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
  • Bu yazıyı yazmak için ne kadar çaba harcadınız çok merak ediyorum, 2 yıldır airporthaberi takip ediyorum ilk defa yorum yapma gereği hissettim. O kadar sığ o kadar basit olaylar sosyal medyadan şurdan burdan biriktirilen bir kaç haber, olay, durum vs. üzerinden cehalet kavramıyla zoraki bağdaşım kurma, sanırım bu hafta yazacak bişey yoktu böyle bişey çıktı ortaya zorlaya zorlaya...

Öncelikle yenmemiz gereken en büyük düşman: Cehalet

Evet; aşağıda yer alan kişilerin bir kısmının cahil olduğunu düşünebiliriz. Onlar da etrafındaki insanların, bizlerin cahil olduğunu düşünüyordur mutlak. Ne diyelim. Bu ayırımı herkes kendisine göre yapar. Evet; aşağıdaki anlatımların bir kısmı şaşırtıcı da gelmeyebilir bazılarımıza. Sonuçta İnsan Hakları Dilek ve Şikâyet kutularına para atan bir milletiz. Firmamız gizli kamera ile donatılmıştır yazısını herkes görsün diye sözüm ona gizli olması gereken kamaraya asan bir topluluğuz. Her şey mümkün.

İŞTE SAYGIN BİR PROFESÖR

Bir üniversitemizin saygıdeğer Rektör yardımcısı Bülent Arı bey ne buyurmuşlar. “Türkiye’nin en tehlikeli kesiminin okumuş kesim olduğunu belirten Arı “Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine (anlayış-sezgi) güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır. Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor.” demişler.” ve de bu şahıs bir profesör. Kim cahil? Onu bu mertebeye yükseltenler mi? Yoksa zır cahil bizzat kendisi mi?

TRABZON’UN ADINI LEKELEYEN GENÇ

Dün internette gördüm. Trabzon’da sahaya aslanlar gibi atlayıp hakeme tekme tokat girişen delikanlı
Serbest bırakılmış. Çıkarken polisler “ Gül kardeşim, gülerek git sen vatan haini değilsin”  demişler Bununla da kalmamış o civan delikanlı o gün maça giderken giydiği giysilerini satışa çıkartmış. Korkarım alan da olur. Dünya basını Trabzon’daki olayı konuşuyormuş, yabancı oyuncular Türkiye’ de bulunmaktan ötürü tedirginlermiş, bir kişinin organize ettiği bu münasebetsizlik tüm Trabzon’a ve Trabzonspor’a mal ediliyormuş, Fenerbahçe’nin otobüsünün Kurşunlanması olayı ile bu saldırıyı bazı karanlık mihraklar tertiplemiş, hatta saldırgana ödeme bile yapmışlar bu kutsal görevi yerine getirmesi için, ne gam. Kimin umurunda. Adam vatan haini değil ya. Varsın gülsün. Trabzon’da doğru ise bir kahraman gibi karşılanmış. Çocukcağız cahil olmasına cahil ama, varsa yapanı kışkırtan mı? Sen gül kardeşim diyenler mi, yoksa kahraman gibi karşılayanlar mı? Kim, kimler cahil.

TBMM BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE DESTEK VEREN ZİHNİYET

Durup dururken TBMM Başkanı konuştur ve gündeme Dindar Anayasa’ yı oturttu.  Amaç bumuydu bilmem, ama konu tartışılmaya başlandı.  Her kafadan bir ses çıktı. Bunu fırsat bilen bir kesim “ Hemen Dindar Anayasa Paneli düzenledi Ankara’ da. Duyurunun üzerine de Cumhurbaşkanının elinde kuran ile çekilmiş bir resmini koydular. Bunun için makamdan izin talep ettiler mi?  Zannetmiyorum. Oysaki Cumhurbaşkanı bu konudaki görüşünü Mısır ziyaretinde yaptığı bir konuşma ile çok net bir şekilde ortaya koymuştu. O resmi bu panelin duyurusunda kullanmak cüretkâr bir cehalet.

Dün gece büyük Siyasi partilerin sorumluları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının önden gelen Yöneticileri TBMM Başkanının ortaya koyduğu konunun aleyhinde konuşarak sözlerini geri almasını ve hatta görevden istifa etmesini istedi. En çok dikkatimi çeken ise MHP’nin Genel Başkanının konuşmasıydı. Hiç konuşmaması daha uygun olacaktı galiba.

TBMM. Sn. Başkanının MTTB  Başkanı olduğu dönemlerde ki fikrini ve görüşlerini internette bulabilmek mümkün.  Ben bu yazıyı kaleme aldıktan sonra bir gazetede de gördüm. Tamamı ile aynı olmasa da benzer şeyleri kapsıyordu Bu nedenle geriye dönük yaşanmışları yazımdan kaldırdım.  Beyefendiyi TBMM Başkanlığına aday gösterenler sonuçta aynı görüşleri paylaşan siyasi parti mensuplarıdır. Bunu sorgulamanın mantığı yok. Milletvekilidir. Aday gösterilmiştir.  Herkes gibi TBMM Başkanının da şahsi fikirlerini ve özlemlerini dile getirme hakkı var. .
Bunların hepsi tamam da, programları AKP ile  zıt bir muhalefet partisi liderinin, İsmail Karaman beyin TBMM Başkanlığına seçilmesine destek olmasını anlamak hayli zor.

Evet;  Sayın Devlet Bahçeli. Malum TBMM Başkanlığı Türkiye’mizin Cumhurbaşkanlığımızdan sonra gelen ve gerek olması halinde Cumhurbaşkanlığına vekâlet ile görevlendirilen Türkiye’mizin 2 nci yüce / onur makamı. Siz bu noktaya atanacak olan şahsı seçmeden / desteklemeden önce kimdir? Nedir, geçmişte ne yapmıştır? Hiç bakmadınız mı? Bu aldırmazlık mı?  Yoksa Politika denilen şeyin gözleri ve duyguları körleştirilmesi mi? Siz olmasanız bu zihniyet bu yüce makama oturamayacaktı. Bunun farkındasınız değil mi? Şimdi Hatırlamayanlar olduğu gibi unutmayanlarda vardır mutlak. Bunların içinde TBMM’ ne mutlak 3 ncü bir parti girmeli düşüncesi ile başka siyasi partiyi tutmalarına rağmen size oy verenler de var. Bilmem anlatabiliyor muyum? Şimdi ise herhalde bizlerin cahilliğine inandığınız için konuşuyor olmalısınız.

DOLANDIRILANLAR.

Hani, Ben polisim terör örgütü banka hesaplarınızı ele geçirdi. Şu numaralı hesaba (..) TL yatırmanız gerekiyor diye aranılan ve de tüm ikaz ve uyarılara ve emniyet teşkilatımızın telefonlara mesaj çekerek konuya dikkat çekmesine rağmen telefon eden sözde polisin söylediklerini yapıp sonra yazılı ve sözlü basında “ dolandırıldım “ diyen insanlara ne dememiz gerek bilemiyorum.  Bu cahillik demeye çekiniyorum zira dolandırılanların arasında profesör unvanı taşıyanlarda da çıktı. Bu nedenle bu akşam haberlerde dinlediğim 64 yaşında olmasına rağmen “ gençliğimin üzerine yemin ederim ki “ diyen hanımefendi dâhil hiçbirine içimden bin beterini geçirsem bile “ Cahil “ diyemiyorum. Siz ne dersiniz bilemem.

BANA BİR ŞEY OLMAZ DİYENLER.

Bir de bakıyoruz ki, bir adem oğlu bomba ihbarı yapılıp polis çağırılan bir sokakta, yerde duran ihbara konu olan  paketi / çantayı önce tekmeliyor, daha sonra da açıp içine bakıyor. Ne yapıyorsun sualinin cevabı genelde   “ Bu sokak bizim. Bana bir şey olmaz “. Bazen ise değişik kalıplı bir cevap “ Biz Türküz Böyle Şeylerden Korkmayız” Seyreden toplulukta irkilenler de var. Ama alkışlayanlarda. Ve cesur Türk alkışlayanlara eli ile zafer işareti yaparak mukabele eder. İşte o sokakta cehalet yakın komşunuzdur.

KIBRIS NEREDEDİR Kİ?

Hatırlar mısınız bilmem. Bir televizyon Eminönü’nde insanlara mikrofon uzatıp “Kıbrıs nerede “ diye sual yöneltmişti ki o sıralarda Kıbrıs her gün bir şekilde gazetelerde ve televizyonların haberlerinde yer alıyordu. Kıbrıs’ı Afrika kıyılarına taşıyanlarda oldu, Ege’ de Yunan adalarının için de bir yere yerleştirende. Cevapların hepsini aklımda tutamadım. Demek ki insanlarımızın bir bölümü okumadıkları gibi dinlemiyorlardı da. En güzeli ise bilemediklerini anlayınca gülmeleriydi.

AYKIRI YAZI YORUM YAZANLAR

Bir takım konularda yazıp çiziyoruz. Beğenen de var. Beğenmeyende. Tabii ki kimse benimle aynı görüşte olmaya mecbur değil. Bu durumda doğal olarak benimde kimse ile aynı fikirde olmam da zorunlu değil. Nedendir bilemem karşıt fikir ve görüşlere inanılmaz ölçüde hoşgörüsüz yaklaşıyoruz. Yazılan yazıdaki hataları yorumlayacağımıza, yazarı gelmişini, geçmişini irdelemeye başlıyoruz. Ve de zannediyoruz ki, yazarı yıpratmak, işlenen konudaki doğruları ortadan kaldırıyor veya yazıyı bütünü iler inanılmaz kılıyor. Bozuk saat bile günde bir kez doğru zamanı gösterirmiş ya. İşte o hesap.

Geçenlerde bir konuda 4-5 okuyucu ile ters düştük. Daha fazla gibi görünüyor ama bir kısmı aynı PIN numarasından, aynı şahıslarca bir iki dakika ara ile gönderilmiş yorumlar.

Kötü yorumlar aldım. Bir yorumun içindeki bir cümle dikkatimi çekti nedense. “Bir de şu cevapları yazarken insanlara "Kardeşim" veya " Arkadaşım "gibi tepeden bakan dominant hitap tarzlarını kullanmayın.” Diyordu okuyucu. Kardeşim ve arkadaşım sözcüklerinin “tepeden bakan dominant bir hitap tarzı” olduğunu bu kişiden öğrendim. Oysaki bu okurumuzun yorumlarında kullandığı Türkçe güzeldi. ( bana hitaben yazdıkları örnek:  Bu abuk yazı sizin için turnusol kağıdı oldu.Sizi de tanımış olduk. Marazi bir ruh halini parlatmaya çalışırken suçüstü yakalandınız.) Aşağılamayı bile lisan-ı münasiple yaptığını düşünmüştüm.  Ancak karşıt fikirde olmanın ve ne olursa olsun her şeyi tenkit etme ihtiyacı hissetmenin insanları bu tür hatalara düşürdüğü de bir gerçek. Bu tarz hırsla karışık bir cahillik mi? yoksa karşısındakini cahil yerine koymak mı? Tam anlamış değilim. Galiba İkincisi daha yakın ihtimal. Hangisi mi daha iyi? Siz bilirsiniz.

TRAFİKTE GÜVENLİK ŞART

Evet; işte bir adam.  Motosikleti ile TEM yolunda ilerliyor. Arkasında eşi ve de onun arkasında eşine sıkı sıkı sarılmış oğlu. Kendisinin kafasında kask var. Eşi ile oğlunda yok. Güvenlik şart. Kendisi için.  Küçük çocukları araçların ön tarafında oturtmayız deriz ya, hale bakın yandan geçen aracı kullanan adam 4-5 yaşındaki oğlunu kucağına almış ve de ona direksiyonu tutturuyor. Herhalde kimse neden trafik kazaları açısından Avrupa’da söz sahibi milletlerden biriyiz diye sormayacaktır.

Hani sarışın bir manken vardı. Sonra dizi, az da olsa film çevirmişti.  Aysun Kayacı  Bir gün ortaya çıkıp              “ Benim oyumla cahil falanın. oyu bir mi? diye sormuştu. Amma da kızmıştık kendisine ayrımcılık yapıyor diye. Meğer doğru söylermiş kızcağız. Şimdi benim oyumla Bülent Arının, Trabzonlu delikanlının, Kıbrıs bir yunan adası diyen kişinin, vb... oyu aynı olur mu?

Öncelikle yenmemiz gereken en büyük düşman: Cehalet

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Muhteviyat ~ 8 yıl önce
Cetin Bey Merhaba, Fikirlerinizin icerigine girmeden bir yorum yapmak istiyorum. Bence bu yazi havacilik sitesinin kapsamina girmemektedir. Yaziyi okuduktan sonra paragraflariniza tekrar goz attim, fakat havacilik ile ilgili birsey goremedim. Yazinin basligini okuyunca havacilikta ya da havacilarin cehaleti uzerine bir yazi olabilecegini dusundum, yaziyi bitirince yanildigimi anladim. Siyaset, spor ve sosyoloji icerikli fikirlerinizi baska yerde paylasmaniz gerektigini dusunuyorum. Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MUHTEVİYAT ~ 8 yıl önce
YAZININ HAVACILIKLA İLGİLİ OLMADIĞI AÇIK. SİZ DEĞİL HERKES BUNUN FARKINDADIR ZANNEDERİM. SONUÇTA İFADE EDİLEN TÜM KONULAR İÇİN DE SİVİL HAVACILIK MENSUPLARININ DA BULUNDUĞU TOPLUMUMUZUN YAŞANMIŞLARI. ŞU AN İÇİN HAVACILARIN CEHALETİNİ ORTAYA KOYACAK TEK ARGÜMANIM BİR KAÇ KİŞİNİN YAPTIĞI YORUMLARDAN ÖTE DEĞİL. FAZLASINA DEĞİNMEK İSTEMEM. BU BİR KÖŞE YAZISI OLMASI NEDENİ İLE ÜLKEDEKİ TÜM KONULARI, TÜM YAŞANANLARI KAPSAYABİLİR. AYRICA APH YÖNETİMİ KONU SEÇİMİ HUSUSUNDA BİZLERE BİR KISITLAMA KOYMUYOR BAŞKA BİR DEYİŞLE KONU SEÇİMİ VE SORUMLULUĞU TAMAMI İLE KÖŞE YAZARINA AİT. MÜZİKLE İLGİLİ BİR SİTEDE EDEBİYAT KONUSUNA DEĞİNİLMEZ DİYE BİR KURAL OLDUĞUNU TAHMİN ETMİYORUM. İLGİNİZİ ÇEKMEMİŞ OLABİLİR. BU DURUMDA YAPILACAK OLAN TEK ŞEY BU YAZIYI OKUMAMAK. KİBAR ÜSLUBUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.ZİRA AYNI GÖRÜŞÜ PAYLAŞMAYAN İNSANLAR YORUMLARKEN KABALAŞIYOR.
burhan yalı ~ 8 yıl önce
Müslümanlık ve dindarlık denilince ve konuşulunca niye zorunuza gidiyor işte cahilin tam da kimler olduğu belli oluyor.Cahil ve cahiliye dönemini de bir öğrenin Müslüman geçinip müslümanlıgı konuşmaya korkan batılı olduğunu sanan çağdaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BURHAN YALI ~ 8 yıl önce
BURHAN BEY, YORUMUNUZUN MUHATABI BEN MİYİM? GEREKSİZ BİR CEVAP YAZMAK İSTEMEDİM. KUSURUMA BAKMAYINIZ.
B-52 ~ 8 yıl önce
Sayın Özbey; bütün yazılarınızı okuduğum gibi bu yazınızı da okudum. Yorum yapmak istedim, fakat hangi bölümüne yorum yapayım bilemedim. Bu derginin, okuyucularına verdiği yorum yapma ayrıcalığını da, sadece yazım çıksın anlayışı ile yorum yaparak kullanmak bana göre değil. Bu yazınıza yorum yapmak 2+2=4 gerçeğine yorum yapmak gibi bir şey olurdu.Fakat çok koyu bir ATATÜRK çü olduğum için şu kadarını müsaadenizle belirtmek isterim. ATATÜRK, Cumhuriyeti kurduktan sonra ilk olarak okumaya ve eğitime azami önemi verdi. Halk kütüphaneleri açmak Önderin kör cehaletle savaşında ilk adımdı. Hz. Peygamber bile savaşlardan sonra en büyük düşmanı cehalet olarak tanımlamıştır. TV'lerde gösterilen abuk sabuk diziler, suç özentileri, gecekondu kızlarının koca bulma programlar...vs...vs. Zaten içinde bulunduğumuz durum da Türkiye'yi her açıdan açıkça göstermiyor mu? Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP B 52 ~ 8 yıl önce
PEYGAMBERİMİZİN CEHALETİ EN BÜYÜK DÜŞMAN OLARAK TANIMLADIĞINDAN BAZILARININ BİLGİSİ YOK HERHALDE.BUNA RAĞMEN NEYE KARŞI ÇIKIYORUZ ANLAMIYORUM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.
katliam ~ 8 yıl önce
Sayın Editörlerimiz. Yazının başlığına uygun olarak en büyük cehalet, acizlik ve katliam Sabiha Gökçen Havalimanında yaşanmaktadır. Heaş Fallow-me uzmanı Mehmet ÇAY denen uzman, kuleden yada pistte kendi tespit ettiği kedi ve köpekleri av tüfeği ile vurmaktadır. Atatürk Hava Limanında yıllardır igne ile uyutulup barınaklara teslim edilen hayvanlar, bu vahşi yaratık tarafından havalimanında katledilmektedirler. Mehmet Çay denen bu insanlıktan vicdandan nasibini almamış yaratık, bunu apron şefi Mahmut Bey'inde bilgisi dahilinde yapmaktadır. Lütfen sesime kulak verin ve bu vahşet sona ersin. Güpe gündüz av tüfeği ile yapılan bu katliam son bulsun. Nasılsa memlekette yapılan herşey cezasız yapanlara kar kalıyor, bare sizler sayesinde bu vahşeti yapanlar diğer tarafa kalmadan sizler sayesinde belkide hak ettikleri cezayı alırlar. Bu av tüfeği vahşetine umarım siz bir son verirsiniz ve bu Mehmet Çay ve diğerleri en azından belki bir ceza görürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KATLİAM ~ 8 yıl önce
DEĞERLİ ARKADAŞIM. GEREĞİNİ YAPACAĞIM MERAK ETMEYİN. BU KONU İÇİN HAYVAN SEVER DERNEKLERİNİ AYAĞA KALDIRMAK GEREK. İNSANLARA BİR FAYDAMIZ OLMUYOR. BARİ HAYVANLARA OLSUN. TEŞEKKÜRLERİMLE.
CVP YANITLA 2 ~ 8 yıl önce
DERNEKLERE GÖNDERDİM NOTUNUZU. YARIN HEAŞ GENEL MÜDÜRÜNÜN BİLGİSİ OLACAK. TEKRAR TEŞEKKÜRLER.
CVP KATLİAM ~ 8 yıl önce
KONUYU HEAŞ KURUMSAL İLETİŞİM SORUMLUSU KADER HANIMA İLETTİM.CEVAPLAYACAKLAR. KENDİLERİNDEN MSG BİLGİSİ ALINCA SİZE DE İLETECEĞİM.
CVP KATLİAM. ~ 8 yıl önce
SAYIN OKUR. HEAŞ'DAN ALINAN BİLGİ HAYVANLARIN ÖLDÜRÜLMEDİĞİNİ, UYUTUCU İĞNE İLE VURULDUĞUNU VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ İLE SAHİPSİZ HAYVANLAR BARINAĞINA TESLİM EDİLDİĞİNİ SÖYLÜYOR. BELEDİYE DE BİLGİNİN DOĞRULUĞUNU TEYİT EDİYOR. UZAKTAN YANLIŞ ANLAŞILABİLECEK BİR TABLO. YİNE DE HASSASİYETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Selin ~ 8 yıl önce
offf off nasıl bişey bu!!??tabiki Çetin Bey evet vuruyoruz hem de zevkle demiyeceklerdir.Bilmiyorum ne yapılabilir?Hayvan sevmeyen insan hiç sevmez bana göre...varsa yapabilecek bişeyler ne olur yapın yardım edin bu sessiz canlar lütfennn
CVP SELİN ~ 8 yıl önce
SELİN HANIM. HEAŞ KURUMSAL İLETİŞİM SORUMLUSU HANIMEFENDİ HAYVANLARIN VURULDUĞUNU, ANCAK ÖLDÜRÜLMEDİĞİNİ YALNIZ UYUTULARAK BELEDİYE İŞBİRLİĞİ İLE KİMSESİZ HAYVANLAR BARINAĞINA GÖTÜRÜLDÜKLERİNİ İFADE ETTİLER.
! ~ 8 yıl önce
Rektör yardımcısı olan zata sormak lazım madem ülkeyi okumamışlar ayakta tutacak kendisi niye okumuş o makama gelmiş? Dünyada okumamışların yönettiği,ileri gitmiş bir gelişmiş ülke,toplum var mı? Tüm ileri dünya daha çok okumaya,araştırmaya,eğitime,insanlığa önem verirken bizim gibilerin bu kafada olması bizleri bunlara daha çok muhtaç ettirmez mi? Bizden icat yapan adam çıkmaz diyene oy veren milletten ne bekliyoruz o da ayrı! 5-6 hafta önce Trabzonsporlu futbolcu hakeme kırmızı kart gösterdi diye ödüllendirir gibi ismi orada bir sokağa verilirse ve kulup yönetimi,vali vs bunu onaylarsa sporda şiddet biter mi? Kıbrıs'ı bilmiyorlar diyorsunuz da tv'de TBMM'nin nerede olduğunu bilmeyenler çıktı! Anadolu ve doğu'da 1500-2000 tl ile bir sene boyu geçinenler var ve onlara seçim zamanı maddi,yiyecek,giyecek vs yardımı yaparsanız size de oy verirler,kim olduğunuzu sorgulamazlar ve oyunuz herkesinkiyle eşit olur! Düzgün hiçbir şeyimiz yok ve ne acı ki düzelmeye de düzeltmeye de niyetimiz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ! - cehalet 1 ~ 8 yıl önce
SİZİN YAPTIĞINIZ YORUM RESİM GİBİ. ANLAMAMAK MÜMKÜN DEĞİL.YİNE DE ANLAMAYANLAR, ANLAMAK İSTEMEYENLER OLACAKTIR. TAKİBİNİZ VE YORUMLAMANIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
cehalet ! ~ 8 yıl önce
Toplumumuz büyük oranda, şark kurnazı,çıkarcı,bencil,zenginin,güçlünün,iktidar kimse onun yanında olmayı marifet sayan,kitap,gazete okuma ve kültür oranında standartların çok gerisinde olan, Allah'a,Kuran'a ve peygamberine sözüm ona can-ı gönülden inanan ama emirlerini çoğunlukla yapmayan,cahilliklerinden kurtulmaya çalışmayanlardan oluşuyor maalesef. Cehaletlerinin sebeplerinden biri de , kendilerini istediği gibi sömürmek,uşak,emir eri olmalarını isteyen bunun için de eğitime hele ki belli bölgelerde hiç önem vermeyen,kaosdan beslenen devlet! Eğitim ve insan kalitesinin yüksek olduğu yerde hergün sahtekarlık,hırsızlık,yolsuzluk,katliam,bomba,terör vs olur mu?Cehaleti, kişisel ve politik çıkar ve makam için bu kadar körüklerseniz, eğitimi bu kadar boş verip,4+4+4 ve imam hatip gibi bilim,ilim dışı uygulamalarla gelişmiş dünyadan geri bıraktırırsanız, herşeyi para,çıkar,makam haline getirirseniz,adam gibi kanun koyup adaleti tam uygulamazsanız suç,rezillik,adilik,cehalet bitmez tabii!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saygılar ~ 8 yıl önce
Klavyene sağlık :)
Cahit Sabuncuoğlu ~ 8 yıl önce
Başlık güzel; devamı da, okudum çünkü belki ilk defa belki de birkaç yazıdan birisi bu yazıyı nedense farklı beğeni ile okudum ve bu nedenle yazdım. Hep havacılık olmaz ya, bunlar da gerekiyor ve tam zamanında... yazarlık belki de bunu gerektiriyor. Bu kadar kirlenmişliğin ortasında bunların yazılması da en az sektörel yazılar kadar güzel, isteyen bu yazının konu başlıklarından kendisine, çevresine, çalıştığı kurum, kuruluş, şirket, o işte neresi ise, çok fazla bağlantı kurup çıkarımlarda bulunabilir; bu bilgi ve faydalanma kaynaklıdır, söylediğim gibi isteyen bunu yapabilir. TBMM başkanı sayın muhteremin ifadeleri, değerli(!) hocamızın söylemleri, Trabzon olayını da geçmemiz mümkün değil ki.. diğer konu başlıkları da, çok mu dışındayız bunların... hele hele şu en son Trabzonlu taraftarın incileri... bu kirlenme nereden ve nasıl başladı bilir misiniz... insanı kendine yabancılaştırıp, o iğrenç erezyonu başlattıkları zaman, şimdi artık meyvelerinin toplanma zamanı... yapılan da budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CAHİT S.... ~ 8 yıl önce
BAZI İNSANLARIN SAÇMA BULDUĞU BU YAZIYI BEĞENDİĞİNİZE MEMNUN OLDUM. BELLİ YARADILIŞLAR BU SAÇMALIKLARIN YAŞANDIĞININ FARKINDA BİLE DEĞİLLER GALİBA.TAKİBİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Bu kadar mı akıcı saçmalanır? ~ 8 yıl önce
Ya gerçekten saçma ama akıcı bir yazı sonuna kadar okudum valla. Çay ocağının camına wanted eleman yazan adam bile senden daha iyi bir yazar. Tabi benim görüşüm herkesin görüşüne saygım var benim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BU KADAR MI.. ~ 8 yıl önce
BEN YAZAR FALAN DEĞİLİM. BU KÖŞE BANA APH'IN PATRONUNUN TORPİLİ İLE VERİLDİ. BUNU YADIRGAYACAĞINIZI ZANNETMİYORUM. HER NE İSE BU SAÇMALIĞI SİZİN GİBİ CİDDİ İNSANLARA OKUTABİLMEK BİR BAŞARIDIR. BİR DE SEN YERİNE " SİZ " DEMEYİ DENESEYDİNİZ VE DE BU SAÇMALIKLARIN HEPSİNİN YAŞANMIŞ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLSEYDİNİZ DAHA İYİ OLURDU. BEN SİZE DAHA ÇOK YAZI OKUTURUM. BU KADAR SAÇMALIK ORTADA MEVCUTKEN..
Editör yanit ~ 8 yıl önce
Tabiki de yadirgamayacagim cumhuriyetin temelleri torpil üzerine atılmış ve yüce Atatürk bir kesimin acilen zenginleştirilip ülkenin önemli yerlerine getirilmesi emri vermiştir. Atamız ne derse o değil mi?
CVP EDİTÖR YANIT ~ 8 yıl önce
SARIMSAĞI BİR ÇEKMECEYE KOYSANIZ 3 GÜNDE KOKUSU ÇIKARMIŞ. SİZ SIKINTINIZI 2 YORUMDA ORTAYA DÖKTÜNÜZ. ALLAH DAN CUMHURİYETİN BU DÖNEMİNDE TORPİL VB.. ŞEYLER HİÇ YOK.ORTALIKTA AŞIRI ZENGİNLERDE TÜREMEDİ.
Ah editör ah ~ 8 yıl önce
Bende aynı şeyi anlatıyorum cumhuriyetin temeli bu yönde atıldı derken bölüm ayrımı yapmadım. Her dönemi aynı çünkü temel bu. Temel derken isim olarak anlamayın.
CVP AH EDİTÖR ~ 8 yıl önce
AYNI ŞEYİ SÖYLEDİĞİMİZİ ZANNETMİYORUM.
CVP ASIL SORUN. ~ 8 yıl önce
YAKLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.HAKLISINIZ, YÜCE DİNİMİZİ ALET EDEREK İNSANLARIN CEHALETLERİNİ KULLANAN ANLAYIŞ YÜZÜNDEN BU DURUMDAYIZ. BİR REKTÖR YARDIMCISININ YAKLAŞIMI TÜYLER ÜRPERTİCİ. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki yazar? ~ 8 yıl önce
Bu yazıyı yazmak için ne kadar çaba harcadınız çok merak ediyorum, 2 yıldır airporthaberi takip ediyorum ilk defa yorum yapma gereği hissettim. O kadar sığ o kadar basit olaylar sosyal medyadan şurdan burdan biriktirilen bir kaç haber, olay, durum vs. üzerinden cehalet kavramıyla zoraki bağdaşım kurma, sanırım bu hafta yazacak bişey yoktu böyle bişey çıktı ortaya zorlaya zorlaya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PEKİ YAZAR? ~ 8 yıl önce
ESKİDEN SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜ MENSUPLARI ÜLKENİN HER TÜRLÜ SIKINTISINI YAŞAR VE OKURDU. MERAKINIZI GİDEREYİM. DÜŞÜNDÜM, TAŞINDIM VE HİÇ BİR KONU BULAMADIM. AÇTIM SOSYAL MEDYAYI CPYXXX PASTE BU YAZI ÇIKTI ORTAYA. AMA DEDİĞİNİZ GİBİ ZORLAYA ZORLAYA DEĞİL. ZORLANMADAN. ÖRNEKLERİ CEHALETLE BAĞDAŞTIRAMAMAK SİZİN ÖZEL KABİLİYETİNİZ OLMALI. "ZORAKİ BAĞDAŞIM" KURMAK SÖZÜ İLE NE DEMEK İSTEDİĞİNİZİ ANLAYAMADIM.( BU ARADA TDK SÖZLÜĞÜ DE ANLAMADI GALİBA) BU ARADA 2 SENEDİR SİTEYİ TAKİP EDİP HİÇ YORUM YAZMAYAN ( ? ) BİRİNİ YORUMLAMAYA ZORLAYIP BAŞARILI OLDUĞUM İÇİN SEVİNDİM. HADDİM OLMAYARAK SİZE ÖNERİM, BENİM YAZDIKLARIMI OKUMAMANIZDIR.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000