06 Nisan 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey bide şu işsiz pilotlar için bir yazı yazsaniz iyi olucak kimse işsiz pilotları konuşmuyor bu ülkede herkez kendi derdinde ne biçim millet olduk arkadaş empati yrtenegimiz sıfır
  • Ali Bey Yurekten yazılarınız için tesekkurler. Nice 10 yıllar dilerim. Seni seviyoruz.
  • Tarih, geçmişte yaşananlar mıdır yoksa tarihçilerin anlattıkları mı? Bize tarihi yaşandığı gibi aktaran siz değerli airporthaber ailesi, geleceğe ışık tutmaya devam edin...Nice temiz on yıllara.
  • Ali bey, tv programı hakkındaki düşünceleriniz nedir? Öğrenirsek mutlu oluruz.
  • günaydın daha daha nice yıllara başarı mutluluk ileri gitmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım. başarılarınızın devamını dilerim. türkiyemiz ve dünyamızın mutluluğu için.
  • Thk konuşunda aslında başta yanlış yaptınız ve Osman'ın ali cengiz oyunlarını burada "başarı" gibi lanse ettiniz. Üniversite açılışı reklamlarına fena alet oldunuz bilerek veya bilmeyerek. Yolsuzluğun boyutları ortaya çıkınca düştüğünüz hatayı sizde görüp hatanızı düzelttiniz. Kutlamak gerek. Doğruya doğru yanlışa yanlış demek gerek. Başarılar.
  • magazin havacılığı yapanlara inat nice 10 yıllara ali bey
  • Ali Bey yazılarınızı takip ediyorum ve takdir ediyorum özellikle THK ile ilgili yazdıklarını z hafızam da ve sonrasında olanlar nekadar haklı ve doğru bir gazeteci olduğunuzun ispatidir başarılarınizin devamını dilerim.
  • Ali bey sizleri şifresiz bir kanalda programlarınızı görmek en büyük hayalimiz....
  • Nice senelere, Ali bey. İyiki varsınız. Başarılarınızın Devamını dilerim. İyi Çalışmalar...

ON YILA İMZA ATTIK...

Bugün bizim için çok ama çok önemli bir tarih. AirportHaber olarak on yılı geride bıraktık. Bu on yıl, acısıyla tatlısı ile bir başarı hikayesinin havacılık sektörüne vurduğu damganın hikayesidir. Başarıyı tek başıma üstlenecek kadar egoist değilim. Bu başarı arkadaşlarımın tamamının başarısıdır.  O kadar çok zorluklara göğüs gerdik ki anlatmakla bitmez. On yılın kısa bir özetini anlatmak istedim bu hafta.

Her başarının ardında zorluklar vardır. Çekilen çileler vardır. AirportHaber'i evimin bir odasında tasarladığımda yıl 2004'tü. Gece-gündüz düşündüm ve aylarca üzerinde kafa yordum.

Ve tarihler 5 Nisan 2005'i göstediğinde dostlarımıza gönderdiğimiz bir kaç e-posta ile yayın hayatımıza başladığımızı duyurduk. Bu e-posta hariç hiç kimseyi rahatsız edici duyuru yapmadık.

Deyim yerinde ise altı ay boyunca bilgisayarın üzerinde uyudum-uyandım. Hiç unutmam büyük abim "yeter artık bilgisayarın üzerinde öleceksin. Gir maaşlı bir işe sağlığından olma" demişti.

İnandığım bir işin peşinden koşmak benim karakterimdir. Bu yüzden inandık ve başardık. Bir iken iki, iki iken 3 ve 10'lar olduk. Şimdi yüzbinleriz, milyonlarız.

Ve yine hiç unutmam sektörün duayenlerinden bir abimiz "Ben burayı dedikodu sitesi olarak algılamıştım ve görüyorum ki havacılık sektörünün vazgeçilmezisiniz. Bu yüzden içimden geçirdiğim bu düşünceden dolayı sizden özür diliyorum" demişti.

Biz okurlarımızla o kadar güçlü bir bağ kurduk ki haber akışımızı onlar sağladı. Biz okurlarımıza hiçbir zaman hainlik yapmadık. Onların isimleri bizlerle ahirete gidecek. Kimseyi satmadık, çalışanların haklarını savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz.

"AirportHaber bir başarı hikayesidir" dedik.

Dile kolay dünyada 187 gazeteye manşet olmak.

Türkiye'de ulusal ve yerel tüm yayın organlarının güvenilir haber kaynağı olmak. Bu başarı hikayesi değil de nedir?

Eğer Türk Hava Yolları'ndaki kabin eğitimleri sırasında "şunları, şunları yapmayın AirportHaber'e düşersiniz" uyarısı yapılıyorsa bunun adı başarıdır.

Üniversitelerde "3 tane havacılık yayınının adını yazın" sorusunun ilk cevabı "AirportHaber" ise bundan büyük mutluluk olabilir mi?

Biz neden en iyiyiz biliyor musunuz dostlar.

Bütün ekip olarak kimseye yaranmaya ve yalakalık yapmaya tevessül etmedik. İyiyi de, kötüyü de vermekte sakınca görmedik.

Biz bir dilim ekmek için, birilerine hoş görünmek ve bedava yemeklere gidip otoritelerin yanında oturmak için çaba sarfetmedik. İşimiz ne ise onu gerektiği gibi yerine getirdik.

Biz ballı gezilere gitmek için kuyruğa girmedik. Bir bilet almak için kapı aşındırmadık. Kısacası göbeğimizi kimseye bağlamadık.

Dostlar, siz söyleyin. Bugünün iktidarı döneminde yöneticilerin yanlışlarını eleştirme cesareti kimde vardır? Hangi havacılık gazetecisi bu cesareti yüreğinde taşıyabilir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü kim eleştirebilir? Kim doğruları yazabilir? Emin olun tüm inanç değerlerim üzerine yemin ederim ki kimseye karşı kötü niyetli değiliz. Lakin görevimizi yaparken de yanlışı görmeyecek kadar kör değiliz.

DHMİ'deki ayrımcılığı kim yazabilirdi? Baskılarla sindirilmiş personelin sesi kim olacaktı? Yalakalık yaparak merdivenleri hızla yükselen kişileri kim deşifre edebilirdi?

Türk Hava Kurumu'ndaki yolsuzlukları kim kaleme alabildi? Ağzına bir parmak bal çalınan gazeteciler her yeri güllük gülistanlık göstermedi mi?

Dostlar; AirportHaber'in en büyük özelliği nedir biliyor musunuz? Yazarlarımızın yazılarına hiçbir zaman müdahale edilmemiştir. Her yazarımız özgürce yazmıştır. Ben bu sitenin sahibi olmakla birlikte asıl sahip çalışma arkadaşlarım ve sizlersiniz. Biz sadece kapı açtık ve o kapıdan nice kapılar doğdu.

AirportHaber, çokça baskılara maruz kaldı. Ama görevimizin bilincinde hiçbir baskıya boyun eğmedik. İşte bizim varlığımızın sebebi görev inancımızın bizi getirdiği noktadır.

Havacılık adına her türlü zorluğu çekmeye razıyız. Siz değerli okurlarımız yanımızda olduğu sürece de biz varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Herşey havacılık sektörünün gelişmesi için.

Biz çile çekmeye razıyız. Yeter ki havacılık daha emniyetli olsun ve daha çok gelişsin. Nice 10 yıllara hep beraber.

ON YILA İMZA ATTIK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ali Bey bide şu işsiz pilotlar için bir yazı yazsaniz iyi olucak kimse işsiz pilotları konuşmuyor bu ülkede herkez kendi derdinde ne biçim millet olduk arkadaş empati yrtenegimiz sıfır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEMAL ~ 9 yıl önce
Ali Bey Yurekten yazılarınız için tesekkurler. Nice 10 yıllar dilerim. Seni seviyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alpaslan ~ 9 yıl önce
Tarih, geçmişte yaşananlar mıdır yoksa tarihçilerin anlattıkları mı? Bize tarihi yaşandığı gibi aktaran siz değerli airporthaber ailesi, geleceğe ışık tutmaya devam edin...Nice temiz on yıllara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ali bey, tv programı hakkındaki düşünceleriniz nedir? Öğrenirsek mutlu oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elif ~ 9 yıl önce
günaydın daha daha nice yıllara başarı mutluluk ileri gitmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım. başarılarınızın devamını dilerim. türkiyemiz ve dünyamızın mutluluğu için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 9 yıl önce
Thk konuşunda aslında başta yanlış yaptınız ve Osman'ın ali cengiz oyunlarını burada "başarı" gibi lanse ettiniz. Üniversite açılışı reklamlarına fena alet oldunuz bilerek veya bilmeyerek. Yolsuzluğun boyutları ortaya çıkınca düştüğünüz hatayı sizde görüp hatanızı düzelttiniz. Kutlamak gerek. Doğruya doğru yanlışa yanlış demek gerek. Başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nice 10 yıllar ~ 9 yıl önce
magazin havacılığı yapanlara inat nice 10 yıllara ali bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olcay ~ 9 yıl önce
Ali Bey yazılarınızı takip ediyorum ve takdir ediyorum özellikle THK ile ilgili yazdıklarını z hafızam da ve sonrasında olanlar nekadar haklı ve doğru bir gazeteci olduğunuzun ispatidir başarılarınizin devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ali bey sizleri şifresiz bir kanalda programlarınızı görmek en büyük hayalimiz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Nice senelere, Ali bey. İyiki varsınız. Başarılarınızın Devamını dilerim. İyi Çalışmalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000