21 Haziran 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

NE BEKLEDİĞİNİZİ BİLİYORUM

Evet bu hafta benden farklı bir yazı bekliyorsunuz. Cuma gününden itibaren ortalarda dolaşan bilgi kirliliğinin gerçeğini duymak istiyorsunuz. Birkaç dedikodu sitesinin yazdıklarına cevap vermemi ve orada yazılanların doğruluğunu onaylamamı istiyorsunuz....

Hayır, hayır asla benden bu konu ile ilgili bir açıklama bulamayacaksınız.

Ortaklıklar evlilik gibidir. Evlilik nasıl namahremse benim için ortaklıklar da namahremdir. Dolayısıyla her zaman olduğu gibi sadece işime ve ileriye bakmak, üstlenmiş olduğum misyon gereği gibi davranmak olacaktır benim işim.

Sağda solda, uluorta, olur olmaz yerlerde kader birliği yaptığımız insanlarla ilgili ileri geri konuşmanın anlamı yok benim kitabımda.

Biz sektörün bilgi kaynağı olmak, onların iletişimini sağlamak, eksiklikleri yazmak, eleştirmek varsa çözüm önerilerimizi sunmak için çaba harcamalıyız.

Çoğu kez söylemişimdir. 1991 yılından itibaren içinde bulunduğum bu sektörün çok şeyine tanıklık ettim, çokta emek verdim.

Ömrüm yettiği sürece de emek vermeye devam edeceğim.

Bunu havacılık sektörü orada olduğu sürece bizlerde yaşadığımız sürece herkes görecek ve şahit olacak.

Sıcak yaz aylarını yaşadığımız bu günlerde azcık tatil yapmak benimde hakkım olsa gerek. Gecemizi gündüzümüzü verdiğimiz, bir bebek gibi elimizde büyüttüğümüz ortamları bırakıp gidecek kadar hafif insanlar değiliz.

Bu hafta kısacık bilgiler ve belki de işaretler verdim.

Ama anlayan olur mu onu bilemem. Zira okuduğunu anlamayan, anlatılanları kavrayamayan, dinlediğini beyninde yorumlayamayan insanlar mevcut aramızda.

Anlamayanlara, kavrayamayanlara söylenecek fazla söz olmaz. Onlar kendi hayal dünyalarında rüya görmeye devam ederken, bizler hala bu sektör için neler yapabilirizi düşünmeye, düşündüklerimizi uygulamaya koymak için çalışmakla meşgul olacağız.

Tıpkı Türkiye'nin vakit kaybetme gibi bir lüksü olmadığı gibi bizimde vakit kaybına tahammülümüz yok.

Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.
NE BEKLEDİĞİNİZİ BİLİYORUM

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Borajetin bence en büyük problemi fiyatlar değil. Ben Samsunda yaşayan biri olarak Bursa'ya ve Ankara'ya olan seferlerin en büyük probleminin saatler ve günler olduğunu düşünüyorum. Cuma günü öğle saat 13:30'da Bursa'ya giden uçağın kaç kişi tarafından tercih edildiğini merak etmiyor değilim. Otobüs firmaları hergün akşam 9'da gidiyorlar ve dolu gidiyorlar. Seferler sabah erken vakte yada akşama alınmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yasanilan her ne olursa olsun birbirine kenetlenmeyi bilenler her zaman karli cikacaktir. En kisa zamanda sorunlar cozulur ve bz de ozledgimiz yayinlara kavusmus oluruz. Bu omurgali durusunuzdan dolayi szi tebrik ediyorum. umarim degerinizi herkes farkediyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hakkınızda hayırlısını dilerim, başarılar ali bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnancım o ki Zonguldak havaalanı açık kalırda biz de bir Zonguldaklı olarak gurur duyarız.Bartın-İStanbul arasında Metro,Özemniyet,Özbartın , As74 firmları işlemetciliği Menteşoğlu grubuna ait tek bir şirkettedir. Şu an İtanbul 45-TL . İddaa ediyorum. Borajet 70-80-TL gibi rakamlara İstanbula bizleri uçurusa Meteşoğlu gurubu otobüs fiyatlarını İStanbul Gidişi 45-TL'den direk 20TL'ye düşür. ki,borajetin zarar etmesini sağlaaayabilirki,lütfen yetkililerden ricam, makul bir fiyat ile başlasılar çalışmaya allah yar ve yardımcıları olsun.hoşça kalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu fiyatlarla Borajet nasıl yolcu bulacak merak ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zonguldak Havalanı Konum Olarak il Merkezine 60 km mesafede olması ayrıu bir dezavantajdır. Havalanı Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Beldesinde olup, Devrek, Çaycuma Gökçebey ilçelerine daha çok hitap etmektedir. Ayrıca Bartın iline ise sadece 35 km mesafede olup Bartın iline hitabı Zonguldak'tan daha fazladır. Keza Karabükte aynı şekildedir. Ana otoıbüs hattı olarak Bartın-İStanbul arasında Metro,Özemniyet,Özbartın , As74 firmları işlemetciliği Menteşoğlu grubuna ait tek bir şirkettedir. Şu an İtanbul 45-TL olup araçları gayet konfoırlu sınırsız ikram vardır. İddaa ediyorum. Borajet 70-80-TL gibi rakamlara İstanbula bizleri uçurusa Meteşoğlu gurubu otobüs fiyatlarını İStanbul Gidişi 45-TL'den direk 20TL'ye düşür. Hattın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O hattın en büyük rakibi Kamil Koç olacaktır. Varan ve Ulusoyun araçlarının bazen eski yada çok standart araçlar olduğu gözönüne alınırsa, araçların şu anda bile doluluk oranı çok iyi durumda değil. Kamil Koç gerek Tv koltuklu Setra gerekse rahat hatlar ile Zonguldak hattında gayet başarılı bi şekilde faaliyetini sürdürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Genel Havacılık konseptinde, başka firmalar mutlaka olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
devletin borajet'i sübvanse etmemesi haksız rekabet olur, diğer havayolları karşısında tutunacak gücü devlet sağlamalı. borajet'in haricinde 2 firma daha bu sektöre girer ve devlet bunları sübvanse etmezse haksız rekabeti konuşalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000