30 Ocak 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetin bey adıçocuk istismarına karışmış birisinireklam yüzü yapmak THY ye sadece zarar verir
  • İrdelemeye, direkt. Seviye ortada nesini ciddiye alayım bu yazının?
  • tegesedeki insan kaçaklığı konusuna da bir ara değinseniz. şef sıfatındakilerin müdür sıfatındakilerin istasyon nöbetçi müdür sıfatındakilerin tam olarak bilinmesede bazı şeylere göz yumduğu söylentisi ayyuka çıkmış durumda. sitenizde geçen gün çıkan insan kaçakçısı yakalandı haberindeki yorumlardada bu söylenenleri destekler nitelikte yorumları gördük.
  • Yaşanan krizde istanbul yada türkiye turizm yolcusundan ziyade transfer yolcusu azaldı. Maalesef yaptığımız iş kek satmak olmadığı için insanlar transfer dahi olsa istanbulu tercih etmek istemiyorlar. Bırakın turizm bakanlığı turizm reklamı yapsın. Marka sürdürülebilirliği, hizmet standartı ve kalitesi, hatta ekip ve uçak içi hizmetler anlamında reklam yapılabilir. Thy, bakanlığın işini yapmamalıdır. Ayrıca 1.2 milyon euro pound yada hangi para birimiyse, reklam için küçük paralar bunlar. Filodaki uçakların değerlerine bir bakın hele. 1.2 milyon komik bi rakam. He, kurtarır mı? Tek dileğimiz . Keşke böyle 10 reklamla kurtulsa. 15 milyon maliyeti olur. Acaba şirket ne kadar zarar etti. Neyse uzatmıyorun , sıkıldım.
  • Daha ilk satırlardan " irdelemeğe - direk " kelimelerinin kullanımını görünce , devamını okumaktan vazgeçtim.
  • İnsanların özel hayatı tabi bizi ilgilendirmez ama bu Morgan Freeman denilen arkadaş kendi "üvey" torunuyla 10 sene aşk yaşayıp ardından evlilik planları yapan arkadaş değil mi? Arkasından da bu kadın gecenin bir yarısı kaldırımda sözde eski sevgilisi tarafından defalarca bıçaklanmış halde, şeytan çıkarma ayinini andıracak bir şekilde,ölü bulunmadı mı? Tamam esaretin bedeli güzel film ama bu beyfendinin özel hayatı söz konusu olduğunda kanaatimce sosyolojik boyutta bu kişinin Türk Hava Yolları'nı temsil etmemesi gerektiğini düşünüyorum.
  • Çetin bey reklamın iyisi kötüsü olmaz bunu çok iyi biliyorsunuz.Bahsettiginiz kurum Türkiye nın en prestijli şirketi reklam parası nasıl fazla takilmayin siz öncelikle 1 milyon 200 bin TL lik MV. Telefon faturasina takilin ;)
  • Morgan Freeman iyi oyuncu fakat geçmişte üvey kızıyla sevgili olması hem amerika hem de dünya'da çok konuşulmuştu ayrıca dini ve tanrı inancı da oldukça sorgulanmıştı.Thy'nin bunları bilmemesi zor. http://www.thewrap.com/morgan-freeman-inventing-god-aliens-eating-us-and-his-odds-surviving-dark-knight-rises-42886/ Thy sadece aktöre para vermiyor bunun bir de çekim masrafları var ve gösterilmesini istediği süper bowl final maçında reklam gösteriminin 30 saniyesi 5 milyon dolar civarında yani toplamında yaklaşık 7-8 milyon dolarlık bir harcama söz konusu.Abd'de reklama çok para harcayan şirketlere ya piyasaya yeni girmiştir ya da bir ayıbını,kusurunu örtmek istiyordur gözüyle bakılmaktadır.Thy'nin reklama ve sponsorluklara bu kadar çok para saçması karşısında tabii ki şirketler thy'yi yağlayıp ballayacaklardır ne de olsa yağlı kapı onlar için ve bizim gibi geri kalmış toplumların gösterişe,havaya olan meraklarını da iyi bilirler.Maalesef ülkemiz bu haldeyken de ne yaparsak yapalım iş zor.
  • DİĞER HAVAYOLLARININ KRİZ POLİTİKALARINI BULABİLMEK ZOR İŞ. BU TÜR DOKÜMANLARIN GİZLİLİĞİ DE VAR MALUM. YİNE DE BAKACAĞIM. THY' DE ÇALIŞIRKEN CONTİNENTAL'İN ESKİ GENEL MÜDÜRÜNÜN BU KONUDA YAZDIĞI BİR KİTABI TÜRKÇEYE TERCÜME ETTİRİP ( TELİFİDE DE ÖDENMİŞTİ) YÖNETİCİLERE DAĞITMIŞTIK. HATTA BU KÖŞE DE KONU BİLE ETTİĞİMİ HATIRLIYORUM. İSTEYEN HERKESE DE PDF GÖNDERMİŞTİM. İŞTEN AYRILDIKTAN BİR SENE SONRA THY' YE GİTTİĞİMDE ( DAHA SONRA DA HİÇ GİTMEDİM ) O KİTABI BİR ÜST YÖNETİCİNİN MASASINDA GÖRDÜM. BAYAĞI SEVİNMİŞTİM.KİTAPTA KONU EDİLEN KRİZ EKONOMİK BİR SIKINTIYDI. AMA COMTİNENTAL BATMAK ÜZEREYDİ. İKİSİNİ KIYASLARSAK ORTAYA NASIL BİR TABLO ÇIKAR DÜŞÜNEMİYORUM. SEVGİ VE SELAMLAR.
  • Bir çok konuyu beraber değerlendirmişsin. Malesef Şirketimizin kaynakları hunharca kullanılıyor. Çok üzücü. Geçen gün BA nın bir reklamını gördüm. "Breakfast in London" okadar basit ama davetkar bir afişki belki birçok milyon dolarlık reklamdan daha hoşuma gitti ve kalıcı oldu bende. Senden ricam diğer havayollarının kriz politikalarını bizlerle paylaşıp THY ile kıyaslaman. Sevgilerle Canan

Morgan Freeman & THY

Beğenirsiniz beğenmezsiniz, ama çoğumuz hatta hepimiz seçilen insanın Morgan Freeman’ın reklam yüzü olarak başarılı olup olmadığını bilmeyiz. Ama fikir yürütmekten de geri kalmayız. Her şeyi bir kenara koyup yaşadığımız dönemde reklam yüzü olarak seçilen insana ödenilen parayı irdelemeğe başlarız. Ve nitekim öyle yaptık.

SORU: BU KRİZ VE TERÖR ORTAMINDA, ÖZELLİKLE GELİRLERİ TURİZM FAALİYETLERİ İLE DİREK İLİNTİLİ OLAN İŞLETMELER BU DENLİ ZARARDAYKEN VEDE KISA BİE SÜRE ÖNCEYE KADAR YÖNETİCİLERİ TARAFINDAN HER FIRSATTA ULUSLARARASI BOYUTTA TANINILIRLIĞI ÖN PLANA ÇIKARTILAN TÜRK HAVA YOLLARININ BİR REKLAM FİLMİ İÇİN MORGAN FREEMAN’A 1.2 MİLYON EURO ÖDEMESİ DOĞRU MU?  İŞTE İÇİNDE ÜÇ ŞIKKI OLAN SUAL BU?

TANITIMIN ZAMANLAMASI - Mal ve hizmet üreten kuruluşların en çok ne zaman reklama ihtiyacı olur?  İşleri iyi değilken, ülkede veya şirkette  kriz yaşanırken ve de buna bağlı olarak tabii ki şirket zarardayken. Eğer bu konuda hemfikir değilseniz yazının geride kalan kısmı size pek bir şey anlatmayacaktır. Önce bu konuda hemfikir olmak gerek. Kişisel görüş: Ticari mantık açısından zamanlamada hata bulunmamaktadır. Ancak konunun aşılması gereken zorluklarının mevcut olduğu da açık..

FREEMAN’IN EDERİ - Morgan Freeman’ın ederi bu mu? Bilemeyiz. Türk Hava Yolları adına bu araştırmayı yapan kuruluş reklam yüzü olarak tercih edilen tüm adayların piyasa değerleri ile yapılacak olan reklam uygulamalarındaki başarılarını değerlendirmiş ve tabii ki öyle karar vermiştir. Bu konuyu irdelemek beni aşar.

Konuya başka bir açıdan bakarsak; Morgan Freeman’ın “ İnancın Hikâyesi” isimli bir araştırma belgeseli hazırladığı ve arkeologlarla atalarımızın kayıp dinlerini ortaya çıkarmak üzere, Türkiye'de bulunan Göbekli Tepe gibi yerlere yolculuğa çıkacağı haber olmuştu. Bu ünlü aktör’ün bir süre önce İslam'ı seçtiği iddiaları ile medyanın gündeminde olmasına rağmen Freeman bunu doğrulayan bir açıklama yapmadı.  Aktörün  namaz öncesi fotoğrafları da  Maajid Nawaz'ın Twitter hesabından yayınlanırken ezan okuduğunu gösteren çekimler bu söylenenleri destekleyen unsur olarak değerlendirildi.   Londra’da Müslümanlarla birlikte teröre karşı yürüdü. Aşure Günü dolayısıyla toplanan binlerce Müslüman ile beraber oldu. Tabii ki Freeman’ın İslam dinine yakın davranışlarının THY’ bu tercihin ana faktörünü oluşturduğunu düşünmemek gerekir (?). Her ne kadar reklam yüzü olmakla film oyunculuğu farklı konular ise de Freeman’ın 1980 -2016 yılları arasındaki filmografi izleyici değerlendirme ortalaması yaklaşık olarak 5 üzerinden 4 gibi. Başka bir deyişle, bu tablo Freeman iyi bir aktör diyor.

TANITIM NASIL DİZAYN EDİLMELİ? Kanaatimce üzerinde durulması gereken en önemli konu yapılacak olan reklamda hangi unsurun ön plana çıkartılacağına karar vermek. Krizi salt Türk Hava Yolları mı yaşıyor. Hayır. Türkiye bütünü ile krizde. Terör belası Türkiye’yi bütünü ile vuruyor. Acaba en büyük bayrak taşıyıcı şirketimiz olarak bu reklamda Türk Hava Yolları Türkiye Cumhuriyetinin Turizm Tanıtma Bakanlığı gibi mi hareket etmeli diye düşünüyorum?.

Bu ortamda “ Türk Hava Yolları modern uçakları ve deneyimli uçuş ekibi ve Fırst Class hizmet veriyor diye insanların ülkemize geleceğini mi düşünüyoruz? Hayır.

Türk Hava Yolları bu reklam giderini ülke tanıtımı için sarf etmeli. Türkiye’ye gelecek insanların yüzde ( x )’i uçakla seyahat ediyor, bu miktarın %   ( y )’si Türk Hava Yolları ile uçar varsayımı ve de tanıtımın altında küçük bir Türk Hava Yolları vurgusu ile. Bu kriz döneminde yapılacak reklamın alt yapısı kanaatimce böyle kurulmalı. Bu formatın tanıtımı hazırlamakla görevlendirilen reklam ajansının da düşünmüş olması kuvvetle muhtemel. Ve de Turizm Tanıtma Bakanlığı da Türk Hava Yollarına ve bu mantık ile hareket etmeyi planlayacak kuruluşlara bir şekilde maddi destek sağlamalı.

TEK BİR DOZLUK REKLAM: Yapılacak olan tanıtımda “ Ülkemizde terör yok, komşularımızla savaş halinde değiliz, ülkemize gelin diyecek halimiz yok haliyle. Peki: ne diyeceğiz suali mutlak yöneltilecektir Evet: bunu, reklamda ne söylenileceğini reklamcılar bulacaktır.  Bildiğim husus ise reklamdan beklenen sonucun alınması için reklamın 2017 yılı yaz tatili rezervasyonlarının sonlanmasına kadar bir iki ay süreli bir kampanyaya dönüştürülmesinin şart olduğudur.

Türk Hava Yollarının şu an için ticari reklam yapmasının faydasının olmayacağı açık.  Ancak Türkiye’mizin, Türk Hava yollarının da için de bulunacağı bir prestij reklam kampanyasına ihtiyacının olduğu da kesin. Ve de THY bu tanıtımın önemli bir aktörü olmalıdır.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu kriz ortamında Türk Hava Yolları reklam senaryosunda, şirket anlatımından ve bir şekilde güneş ve denizden uzak kalarak ( şahsi görüşüm ) bir kurgu yapmalıdır. Tasarımda ülkemizin prestijini korurken, güvenilirlik çizgisini yukarı çekecek vurucu bir tanıtımın yukarıda da ifade ettiğim gibi kampanya formatında yapması amaca hizmet etme yüzdesini büyük ölçüde artıracaktır.

Dünyanın en iyi kurgulamış reklamı bile tek başına beklenen faydayı sağlamayacaktır. Reklamın bir kampanyaya dönüştürülmesi ve en azından Mart 2017 sonuna kadar yayında kalması kanaatimce yerinde olacaktır. Türkiye’mizi satacak reklamı tasarlamak ise reklamcıların işi.  

OLMAZ BÖYLE ŞEY DİYE DÜŞÜNENLERE: Bazı insanlarımız böyle şey olmaz diyecektir. Geçmişte yaşadığımız bir krizde ö denemin Cumhurbaşkanının / Başbakanın desteği ile bu yöntem aynen uygulandı ve de onların bile beklemediği kadar müspet sonuçlar alındı. Tek farkla ki, o dönemde yaşadığımız kriz tamamı ile ekonomik kökenliydi. O senelerde reklamcılar, “ 24 Saat Açık Kütüphane, Tarihte Yüzmek Ve Türkiye’de Hayata Renkli Bakan Yalnız İnsanlar Değil’ “ başlıklarını bulmuşlardı. Seneler geçti. Şimdi yaşadığımız kriz daha detaylı ve de nedenleri arasında ülkemize gelecek yabancı turistleri en çok korkutan terör’ de var maalesef..  Konunun kilit noktası bu. İnsanların bu korkusunu tanıtım yolu ile aşmaya çalışmak tabii ki ekonomik bir krizi aynı yöntemle aşmak için çalışmaktan çok ama çok daha zor. Yaşanan bu kadar felakete rağmen Nükleer Enerji Santrali kuran ve işleten firmalar prestij reklamı bile yaptıklarına göre, yukarıda da ifade ettiğim üzere bizim terör zorluğumuzu aşmaya çalışmak reklamı hazırlayacak olan tasarımcı ekibin işi.

Bir arkadaşımız Türk Hava Yollarının parası olsa bizim zamları verirdi. Bu durumda bu meblağlar ödenerek reklam yapılması bizimle alay etmek gibi geliyor bize sözlerini havi bir mail göndermiş. Ben bu konuya 2018’ de çalışanlara vaat edilmiş bulunan ücretlerin ödenebilmesi için yapılması gereken bir uygulama gözü ile bakmayı tercih ediyorum.

Freeman’a ödenecek 1,2 milyon Euro’ ya ilaveten en azından yaklaşık bir o kadar tutacak olan    ( çekimlerin ülkemizde yapılması halinde bu meblağ düşecektir)  reklamın yapım maliyetini hesaplayabilmem tabii ki mümkün değil.  Reklamın hazırlanma ve medyada yayınlanma başka bir deyişle tam maliyet giderinin daha yerinde ve fayda sağlayacak şekilde harcanması için basit bir hatırlatmada bulunayım istedim.

BATMAN VE SUPERMAN: Hava Yolları’nın (THY) resmi sponsoru olduğu “Batman V Superman: Adaletin Şafağı” 2016’nın en kötü filmleri arasında gösterildi. Film eleştirmenleri yapıtı beğenir veya beğenmez önemli olan bu filmi kaç kişinin izlediği. ( Yönetim kurulu Başkanı Batman Ve Superman filmi ile ilgili olarak THY’nin ödül aldığını söylüyor. Ödülün adı nedir? Kim verdi? Neden verdi?  Korkarım ki filmin yapımcı şirketi Warner Bross vermiş olsun. Bunlarla ilgili bilgi yok. Aslında önemli de değil. İnandırıcılığı yok. Tepelere çıktıkça esen rüzgâr insana dokunuyor galiba. Ödül alındıysa bile gündeme getirmemek daha iyi olurdu. Uçaklar parkta, yolcu az, kriz tam gaz. Geri kalan durum malum ama THY YK Başkanı Warner Bros' dan film teklifi aldıklarını övünür havada söylüyor.. Allah aklımızı korusun. Sataşmadan bir yazı yazayım diyorum, ben de istiyorum ama bırakmıyorlar ki.)  Her ne ise; Net bir rakam olduğunu zannetmiyorum ama internet kayıtlarında filmin 874 milyon USD gişe yaptığına ilişkin bir not mevcut. Eminim ki nihai durum değildir. Hâsılat ve seyirci sayısı daha da artmıştır.  Evet film iyi değilmiş. Film eleştirmenleri bir tarafa THY’ nin Sn.Yönetim Kurulu Başkanı da aynı şeyi söylüyor. Bu tür sponsorluklar da her zaman  bu tür bir sonuçla da karşılaşmak olası. Reklam anlaşması yapılmadan önce filmin senaryosu okunmuş olsa bile.  Bunun moral bozmaması ve ileriki dönemde yapılacak olan tanıtım kararlarını ( Eminim ki Freeman’a ilişkin karar hayli önceki tarihlerde verilmiştir ) menfi bir şekilde etkilememesi gerek.

Morgan Freeman & THY

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Lale kaplan ~ 7 yıl önce
Çetin bey adıçocuk istismarına karışmış birisinireklam yüzü yapmak THY ye sadece zarar verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe bilmeden yazarlık yapmak ~ 7 yıl önce
İrdelemeye, direkt. Seviye ortada nesini ciddiye alayım bu yazının?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TÜRKÇE B... ~ 7 yıl önce
SAYIN ÖĞRETMENİN. EN TEHLİKELİ ŞEY ÖĞRETMENLERİN CEHALETİ. ŞİMDİ İYİ DÜŞÜN. YAZILARIMLA İLGİLİ GELEN YORUMLARI YAYINLAYAN BİZZAT BENİM. SENİ CİDDİYE ALSAM BU SEVİYESİZ YORUMLARINI ( DAHA ÖNCE DE BUNU YAPMIŞ SANA TDK SÖZLÜĞÜNE BAKMANI ÖNERMİŞTİM ) YAYINLAR MIYIM. İYİ TÜRKÇE BİLDİĞİMİ, TÜRKÇEYİ HER ZAMAN DÜZGÜN KULLANDIĞIMI İFADE EDEMEM. ELİMDEN BU KADAR GELİYOR. HERKESİN YANLIŞI VAR. ŞİMDİ. GOOGLE' A GİR VE DİREKT YAZ. EKRANDA KARŞINA ÇIKANI OKU. SONRA OTUR ARAŞTIR. İRDELEMEK FİİLİNİN KULLANIMLARINI ARA. HEM ( Y ) HEM DE ( Ğ ) İLE KULLANILDIĞINI BULMAN ZOR OLMAZ. TESADÜFEN SENİN YANLIŞ DEDİKLERİN ÖRNEKLERİN DOĞRU ÇIKIYOR. BEN YAZIYA BİR KEZ DAHA BAKTIM. BARİZ İKİ HATA GÖRDÜM. ONLARI ARA.YORUMLARINI ( ? ) SENİ CİDDİYE ALDIĞIMDAN YAYINLAMIYORUM. TÜRK HAVA YOLLARINDA ÇALIŞAN BİRİ OLARAK SENİN NELERLE UĞRAŞACAK KADAR BOŞ OLDUĞUNU GÖRSÜNLER İSTİYORUM. SEVİYEN ORTADA.
ne oku ne yorum yap ~ 7 yıl önce
biz senin neyini ciddiye alalım peki? aklınca yazarı eleştiriyorsun da senin türkçe seviyen çok mu iyi ki millete ahkam kesiyorsun? imla,düzgün türkçe yazma ve konuşma tabii ki önemli ancak burada asıl önemli olan şey yazılanlar ve bizlerin o yazılardan ne derece bilgilendiğimiz olmalıdır. sonuçta yazarın asıl işi yazarlık değil, tecrübelerini,bilgilerini bizlere aktarmaya çalışan,yıllarını havacılık sektöründe geçirmiş biri. kimsenin avukatı değilim ancak madem yazarın türkçesini,imla bilgisini vs beğenmiyorsun yazılarını ne oku ne yorum yap !
CVP NE OKU... ~ 7 yıl önce
BIRAKIN YORUM DİYE BUNLARI YAZSIN. KENDİ CEHALETİNİ ORTAYA KOYAR. DAHA ÖNCE DE BÖYLE BİR İKİ KELİMEYE TAKILMIŞTI. TÜRK DİL KURUMUNUN SÖZLÜĞÜNÜ ÖNERDİM. SUSTU. SUSMAYA ANCAK BU KADAR DAYANABİLMİŞ. ŞİMDİ NERELERE BAKMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM. BU TÜR İNSANLARLA YAZIŞTIKÇA THY'NIN HALİNİ YADIRGAMIYORUM.
tegese ~ 7 yıl önce
tegesedeki insan kaçaklığı konusuna da bir ara değinseniz. şef sıfatındakilerin müdür sıfatındakilerin istasyon nöbetçi müdür sıfatındakilerin tam olarak bilinmesede bazı şeylere göz yumduğu söylentisi ayyuka çıkmış durumda. sitenizde geçen gün çıkan insan kaçakçısı yakalandı haberindeki yorumlardada bu söylenenleri destekler nitelikte yorumları gördük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEGESE ~ 7 yıl önce
BU ÇOK CİDDİ BİR KONU. GELEN YORUMLARA BAKARAK BU KONUDA YAZI YAZILMAMASI GEREKİR.YORUMLARIN BAZILARINI CİDDİYETİ VE DOĞRULUĞU KONUSUNDA KUŞKU DUYMAK GEREK. HAVALİMANI EMNİYET VE KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ İSE TAKİPTEDİR ZANNEDERİM.
Çalar saat ~ 7 yıl önce
Yaşanan krizde istanbul yada türkiye turizm yolcusundan ziyade transfer yolcusu azaldı. Maalesef yaptığımız iş kek satmak olmadığı için insanlar transfer dahi olsa istanbulu tercih etmek istemiyorlar. Bırakın turizm bakanlığı turizm reklamı yapsın. Marka sürdürülebilirliği, hizmet standartı ve kalitesi, hatta ekip ve uçak içi hizmetler anlamında reklam yapılabilir. Thy, bakanlığın işini yapmamalıdır. Ayrıca 1.2 milyon euro pound yada hangi para birimiyse, reklam için küçük paralar bunlar. Filodaki uçakların değerlerine bir bakın hele. 1.2 milyon komik bi rakam. He, kurtarır mı? Tek dileğimiz . Keşke böyle 10 reklamla kurtulsa. 15 milyon maliyeti olur. Acaba şirket ne kadar zarar etti. Neyse uzatmıyorun , sıkıldım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇALAR SAAT ~ 7 yıl önce
SİZ YAZARKEN SIKILIYORSUNUZ.BİR DE YAZDIĞINIZI OKUYANLARI DÜŞÜNÜN. BU ARA HİZMET STANDARDI, MARKA TANINIRLIĞI, UÇAK İÇİ HİZMETLER VB.. REKLAM YAPMAK BOŞ BİR UĞRAŞ. THY YOLCUYU BU KONULARDAKİ EKSİKLİĞİ NEDENİ İLE KAYBETMEDİ. KRİZ TÜRK HAVA YOLLARININ DEĞİL. TÜRKİYENİN YAŞADIĞI BİR OLGU.
Paylıt ~ 7 yıl önce
Daha ilk satırlardan " irdelemeğe - direk " kelimelerinin kullanımını görünce , devamını okumaktan vazgeçtim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PAYLIT ~ 7 yıl önce
İNGİLİZCE TÜRKÇE KARIŞIMI İSİMDEN NE ANLAMAM GEREKİRSE ONU ANLADIM. SONUNA KADAR OKUMADIĞINIZA DA MEMNUN OLDUM. EVET İRDELENİYOR. GAZETELERDE KÖŞE YAZISI BİLE OLDU BU KONU. İRDELEYEN BEN DEĞİLİM. BEN GÖRÜŞÜMÜ YAZDIM O KADAR.
adsız ~ 7 yıl önce
Yazım yanlışlarına, imla hatalarına çok takılmamak lazım. Herkes dört dörtlük Türkçeye sahip değil.
Reklamın iyisi kötüsü ~ 7 yıl önce
İnsanların özel hayatı tabi bizi ilgilendirmez ama bu Morgan Freeman denilen arkadaş kendi "üvey" torunuyla 10 sene aşk yaşayıp ardından evlilik planları yapan arkadaş değil mi? Arkasından da bu kadın gecenin bir yarısı kaldırımda sözde eski sevgilisi tarafından defalarca bıçaklanmış halde, şeytan çıkarma ayinini andıracak bir şekilde,ölü bulunmadı mı? Tamam esaretin bedeli güzel film ama bu beyfendinin özel hayatı söz konusu olduğunda kanaatimce sosyolojik boyutta bu kişinin Türk Hava Yolları'nı temsil etmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP REKLAMIN İ.. ~ 7 yıl önce
KİMSE BATMAN & SUPERMAN REKLAMINA KÖTÜ DEMEDİ. YILMAZ İSİMLİ ARKADAŞ ANLAYAMAMIŞ. FİLM EN KÖTÜLER LİSTEASİNDE BİRİNCİ OLMUŞ. BU THY' NI İLGİLENDİRİR ZİRA FİLMİ İZLEYİCİ SAYISI DÜŞER.O DÜŞÜNCE DE REKLAM HEDEFLENEN KİTLEYE TAM OLARAK ULAŞMAMIŞ OLUR. REKLAMIN YAYINLANDIĞI MEDYA REKLAM FİLMİ KADAR ÖNEMLİDİR. FREEMAN'IN THY' NA UYGUN OLUP OLMADIĞINA KARARI THY YÖNETİMİ VERİR. VE DE VERMİŞTİR.NEYE İSTİNADEN KARAR VERDİĞİNİ İSE TABİİ Kİ BİLEMİYORUM. SONUÇTA YAKIŞTIRMIŞLAR DEMEK Kİ.
Yilmaz ~ 7 yıl önce
Çetin bey reklamın iyisi kötüsü olmaz bunu çok iyi biliyorsunuz.Bahsettiginiz kurum Türkiye nın en prestijli şirketi reklam parası nasıl fazla takilmayin siz öncelikle 1 milyon 200 bin TL lik MV. Telefon faturasina takilin ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YILMAZ ~ 7 yıl önce
İNANDIM Kİ BEN BU İŞTEN VAZGEÇMELİYİM. BİR KISIM ARKADAŞLAR BENİM TÜRKÇEMİ ANLAMIYOR. 1.2 MİLYON EURO'YA TAKILDIĞIMI VEYA FAZLA BULDUĞUMU NEREDEN ÇIKARTIYORSUNUZ ANLAYAMADIM. BU KONUYU İRDELEMEK BENİ AŞAR DEMİŞİM. VE DE ARAŞTTIRMAYI YAPAN KURULUŞ THY ADINA BU DEĞERLENDİRMEYİ YAPMIŞTIR DİYORUM. BUNU ANLAMAKTA ÇOK ZOR OLMASA GEREK. 1.2 TUTARINDAKİ TELEFON FATURASINA TAKILACAK OLAN BEN DEĞİLİM. O PARTİNİN LİDERİ TAKILSIN. AYRICA AKILLI İNSANLAR SORDUĞU SUALİN İÇİNDEN KENDİSİNE CEVAPLAYAMAYACAĞI SORULAR ÇIKARTILMAMASI İÇİN DAHA İYİ DÜŞÜNÜRLER. SİZİN KAFANIZIN TAKILMASI GEREKEN BİR ŞEYLER YOK MU? BU NOTLARINIZI DÜŞÜNÜNCE THY İÇİN ÜZÜLÜYORUM.
Çetin bey ~ 7 yıl önce
Morgan Freeman iyi oyuncu fakat geçmişte üvey kızıyla sevgili olması hem amerika hem de dünya'da çok konuşulmuştu ayrıca dini ve tanrı inancı da oldukça sorgulanmıştı.Thy'nin bunları bilmemesi zor. http://www.thewrap.com/morgan-freeman-inventing-god-aliens-eating-us-and-his-odds-surviving-dark-knight-rises-42886/ Thy sadece aktöre para vermiyor bunun bir de çekim masrafları var ve gösterilmesini istediği süper bowl final maçında reklam gösteriminin 30 saniyesi 5 milyon dolar civarında yani toplamında yaklaşık 7-8 milyon dolarlık bir harcama söz konusu.Abd'de reklama çok para harcayan şirketlere ya piyasaya yeni girmiştir ya da bir ayıbını,kusurunu örtmek istiyordur gözüyle bakılmaktadır.Thy'nin reklama ve sponsorluklara bu kadar çok para saçması karşısında tabii ki şirketler thy'yi yağlayıp ballayacaklardır ne de olsa yağlı kapı onlar için ve bizim gibi geri kalmış toplumların gösterişe,havaya olan meraklarını da iyi bilirler.Maalesef ülkemiz bu haldeyken de ne yaparsak yapalım iş zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 7 yıl önce
EN KÖTÜ ÇEKİLEN FİLME SPONSOR OLDU DİYE AMERİKADA HİÇ BİR KURULUŞ ÖDÜL VERMEZ. ANCAK FİLMİN YAPIMCISI FİRMA VERİR. BU NEDENLE AÇIKLAMIYORLAR HERHALDE. KALDI Kİ YK BAŞKANI WARNER BROS'UN THY' YE FİLM TEKLİFİNDE BULUNDUĞUNU SÖYLÜYOR. BATMAN VE SUPERMAN'İN YAPIMCISI KİM ? AYNI FİRMA. MAALESEF SÖYLEDİKLERİNİZDE HAKLISINIZ.
CVP ÇETİNCİĞİM ~ 7 yıl önce
DİĞER HAVAYOLLARININ KRİZ POLİTİKALARINI BULABİLMEK ZOR İŞ. BU TÜR DOKÜMANLARIN GİZLİLİĞİ DE VAR MALUM. YİNE DE BAKACAĞIM. THY' DE ÇALIŞIRKEN CONTİNENTAL'İN ESKİ GENEL MÜDÜRÜNÜN BU KONUDA YAZDIĞI BİR KİTABI TÜRKÇEYE TERCÜME ETTİRİP ( TELİFİDE DE ÖDENMİŞTİ) YÖNETİCİLERE DAĞITMIŞTIK. HATTA BU KÖŞE DE KONU BİLE ETTİĞİMİ HATIRLIYORUM. İSTEYEN HERKESE DE PDF GÖNDERMİŞTİM. İŞTEN AYRILDIKTAN BİR SENE SONRA THY' YE GİTTİĞİMDE ( DAHA SONRA DA HİÇ GİTMEDİM ) O KİTABI BİR ÜST YÖNETİCİNİN MASASINDA GÖRDÜM. BAYAĞI SEVİNMİŞTİM.KİTAPTA KONU EDİLEN KRİZ EKONOMİK BİR SIKINTIYDI. AMA COMTİNENTAL BATMAK ÜZEREYDİ. İKİSİNİ KIYASLARSAK ORTAYA NASIL BİR TABLO ÇIKAR DÜŞÜNEMİYORUM. SEVGİ VE SELAMLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cont pdf ~ 7 yıl önce
Bahsettiginiz kitabi merak ettim. Pdf ile paylasmaniz mümkün mu? Saygilar
CVP CONT.PDF ~ 7 yıl önce
http://www.umariletisim.com/web/BATAKTAN%20ZIRVEYE KİTAP EKTEKİ LİKTE TESADÜFEN BULDUM.
CVP CONT.PDF ~ 7 yıl önce
BU ARADA PDF'NİDE BULDUM. ADRESİİZİ VERİRSENİZ GÖNDEREBİLİRİM. ( [email protected])
Çetinciğim kalemine sağlık ~ 7 yıl önce
Bir çok konuyu beraber değerlendirmişsin. Malesef Şirketimizin kaynakları hunharca kullanılıyor. Çok üzücü. Geçen gün BA nın bir reklamını gördüm. "Breakfast in London" okadar basit ama davetkar bir afişki belki birçok milyon dolarlık reklamdan daha hoşuma gitti ve kalıcı oldu bende. Senden ricam diğer havayollarının kriz politikalarını bizlerle paylaşıp THY ile kıyaslaman. Sevgilerle Canan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merkez ~ 7 yıl önce
Breakfast in London diyebilmek icin sehrinin ekonomik merkez haline gelmesi lazim.
CVP CONT PDF ~ 7 yıl önce
TABİİ Kİ ANCAK ŞU ANDA EVDE KALMIYORUM. KENDİ EVİME DÖNÜNCE 10-15 GÜN İÇİNDE SİZE GÖNDEREBİLİRİM ( ARAMAM DA GEREKECEKTİR ) EN KÖTÜ İHTİMAL BASILI BİR SRT BULABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM. BANA [email protected]'a mail adresinizi göndermeniz gerekecektir.
CEVAP ~ 7 yıl önce
KUCUK HARFLERI BULAMIYORUM, NERDESINIZ??NEREDE??
CVP CEVAP ~ 7 yıl önce
BU YAZI İLE İLGİLİ KRİTİĞİNİZ HARİKA. YÜZ DEFA ANLATTIM. SİZİN İÇİN BİR DAHA ANLATMAYACAĞIM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000