16 Nisan 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kabin memur maaslari 2600 tl’ye dusurulmeli. Atlas jet km’lari 3000 tl maas aliyor. Tk’da 5000 tl’ye ise giriyorlar birkac seneye 7-8 bin tl veriliyor. Haksiz kazanc. Buradan elde edilen gelirlw pilot ve teknik calisanlarin maaslari arttirilabilir.
  • İskender Çarkçı ile röportaj yapıp yayınlamak biraz yürek ister
  • Ali Bey, yine mevcut sendikayı masum göstermişsiniz. Yapmayın allahaşkına, o arkadaşların atılmasında en az sizin yazılarınız kadar, Hava iş in de etkisi var. Şimdi vicdanınız mı sızlıyor bilemiyorum ama ekmeği ile oynanan arkadaşlarımızın atılmasında payı olan herkesin boynunadır bu vebal..Bu dünyada da, öbür dünyada da..Yaşattığını yaşamadan ölmez kimse. Bu böyle biline.
  • öyle böyle değil işler. yakında seve seve, bastırarak söylüyorum seve seve kaptanlara çin’den büyük zam yapacaklar, 1 sene içinde uçuracak adam bulamayacaklar öyle 6-7 bine uçuracağım diyenler var ya ağlayarak yalvararak adam arayacaklar çünkü reis siz ne halt ettiniz de adamlar uçmuyor diye hesap sorduğunda kendi kelleleri gidecek. bekleyin görün bakalım. Rte sizi sildiğinde bakalım poz verebilecek misiniz?
  • Her konuda Pegasusun gerisinde kalındı, yazık...
  • Ali Bey teşekkürler, kölelik döneminde kırbaç vardı, şimdilerde kırbaç yerine para var, kendisini yolcusunu, uçuş emniyeti para için satan insanları ne kadar korumaya çalışırsanız çalışın yaranamazsınız. köledidir ve korkaktır onlar. kendi adıma yazınız için size teşekkür ediyorum.
  • "İstiyorsunuz ki, ya yalakça davranılsın ya da alçakça". Uzun zamandır köşeleri tutan zafer sarhoşlarını çok iyi özetlemişsiniz. Saygılar.
  • yerine çok patlak yazacaktın herhalde 3. havalimanına taşındımı hali harap thy nin hamdolsun
  • Kargoda söz verdiniz ilker bey acil çözüm bekliyoruz. Perişan kargoda ki personelin. Bıktık aracı firmalardan
  • yazının hemen başında HAK,HUKUK okudum ve bıraktım...sebebini yazmak isterdim amma yakışık almaz şimdi...hepiniz birilerine biryerlerlere getirmek için araya girdiniz torpil istediniz vede yaptınız,yaptırdınız ...sizde inanın hiç vicdan var mı!!!

Masumiyet karinesi…

Hak, hukuk, hak getire. “Masumiyet karinesi” sözü atalım bir kenara öylece dursun. “Sadece kendimiz için uygularız” deyip başkalarının hayatı umurunuzda olmaz. THY’den atılan, sorgusuz, sualsiz kapıların kapatıldığı kabin memuru, pilotlar için söylüyorum.

Geçtiğimiz yazılarda da vurguladım. Kanayan yaranın üzerine korku betonu dökerek hiçbir çözümü sağlayamazsınız. Günübirlik, palyatif çözüm ürettiğinizi sanırsınız ama biriken öfke, içe atılan bir metan gazı gibi patlar. Lakin bunun zamanı beklenir.

Diyoruz ki; gelin bu sorunu kökten çözmenin yolunu arayın. Bırak 10-15 kişiyi işten atmayı yüz çalışanı işten atsanız ne olacak ki? Gerçekten sorunlar çözülmüş mü olacak?

Bu sorunlar konusunda en masumu Hava-İş Sendikası ve onun başkanı Ali Kemal Tatlıbal’dır. THY yönetimi kendi içinde sorun yaşarken, personelin sorunlarını çözmeye ne kadar muktedir olabilir?

Sendika kurulunca dünyanın sonu mu geliyor onu da anlamakta güçlük çekiyorum. Dünyada devletler savaşıp, barışıyorlar. Lakin siz kendi içinizde bile barışı sağlayamıyorsunuz.

Şu erk denen güç var ya; işte o erk bazılarını sarhoş ediyor. Bir adım sonrasını hesaplayamayacak kararlar aldırıp, sonra da FETÖ’cü diye işten atılanlar misali tükürdüğünü yalayıp sonra geri işe almak zorunda bırakıyor adamı.

Dönem senin dönemin olabilir, gün senin istediğin şekilde bitebilir. İstediğini yapar, istediğini satarsın.

İstiyorsunuz ki, ya yalakça davranılsın ya da alçakça. Bu işten çıkardığınız insanlar size ne yalakça davrandı ne de alçakça.

Hak aramanın alçaklık olduğunu düşünenlerin aldığı kararlar ortada.

Bizim savunduğumuz mesele iş barışıdır. Altında başka çapan arayanlar da tam alçaktır. Ama unutmayın ki size yalakça davrananları nasıl beslediğinizi ben biliyorum. “Abi” diye hitap ettiğiniz kişiler, bir gün kuyunuzu kazdığında alçaklığın nasıl olduğunu da öğrenmiş olacaksınız ama çok geç olacak.

Geçmişte örneklerine çok sık rastladığımız bu durumları örneklendirebilirim ama siz zaten size yalakça davrananların kimler olduğunu çok iyi biliyorsunuz.

Dün korumamı istediğiniz kişilerin bugün ne tür bir eylem içinde olduğunu da biliyoruz. THY’nin paralarını nasıl çarçur ettiğini ve sizin de buna izin verdiğinizi de biliyoruz.

Bugün size kimse hesap soramıyorsa bilin ki bu korkaklıktan değil sizin çamur atma olasılığınızdan kaynaklanmaktadır.

Şunu söyleyelim. THY bu yıl çok parlak bir dönem geçirebilir.

Ama patır, patır dökülen bir kokpit var. İş bulan kaçıyor. Her hafta istifalar geliyor. Siz her ne kadar ayrılan pilotlar için mevcut pilotların iş yükünü yüzde 10 artırarak çözme yoluna gidecek olsanız bile, tecrübeli pilotların istifa etmeleri, Onur Air gibi bir şirkete dahi geçmeleri sizin için başarısızlıktır.

İstifa eden pilotlar özel şirketlere geçiyor ise bunun altında sebep aranmıyor ise sorun pilotlarda değil yöneticilerdedir.

Demek ki neymiş? Sorun para sorunu değilmiş. Mesele para meselesi olsa idi, THY’den çok para veren şirket bulmak oldukça zor. O halde sorun sağlık sorunudur, sosyal sorundur. FTL garabetidir.

İskender Çarkçı için önce “disiplin” diyorsunuz sonra “sizi işten attık gelin tebliğ edelim” diyorsunuz. Bu nasıl bir aymazlık, nasıl bir iş bilmezlik izahı mümkün değil.

Madem disipline sevk ediyorsunuz, yapın o halde disiplini de adam konuşsun bakalım ne diyecek. Adamın konuşmasını dinleyecek bile yüzünüz kalmamış ki, doğrudan atma yoluna gittiniz.

Bakalım bu kararsızlığınız karşınıza nasıl bir karar getirecek.

Son söz.

Halen her şey bitmiş değil. Yol yakınken kaybetmeyi değil kazanmayı deneyin. İnsan satarak değil gönül alarak yol alabilirsiniz.

Benim diyeceklerim bundan ibaret.

Gerisi paşa gönlünüze kalmış...

Masumiyet karinesi…

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Olcay Tgs ~ 6 yıl önce
Kabin memur maaslari 2600 tl’ye dusurulmeli. Atlas jet km’lari 3000 tl maas aliyor. Tk’da 5000 tl’ye ise giriyorlar birkac seneye 7-8 bin tl veriliyor. Haksiz kazanc. Buradan elde edilen gelirlw pilot ve teknik calisanlarin maaslari arttirilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yürek ~ 6 yıl önce
İskender Çarkçı ile röportaj yapıp yayınlamak biraz yürek ister

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANONİM ~ 6 yıl önce
Ali Bey, yine mevcut sendikayı masum göstermişsiniz. Yapmayın allahaşkına, o arkadaşların atılmasında en az sizin yazılarınız kadar, Hava iş in de etkisi var. Şimdi vicdanınız mı sızlıyor bilemiyorum ama ekmeği ile oynanan arkadaşlarımızın atılmasında payı olan herkesin boynunadır bu vebal..Bu dünyada da, öbür dünyada da..Yaşattığını yaşamadan ölmez kimse. Bu böyle biline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seve seve düzeltecekler ~ 6 yıl önce
öyle böyle değil işler. yakında seve seve, bastırarak söylüyorum seve seve kaptanlara çin’den büyük zam yapacaklar, 1 sene içinde uçuracak adam bulamayacaklar öyle 6-7 bine uçuracağım diyenler var ya ağlayarak yalvararak adam arayacaklar çünkü reis siz ne halt ettiniz de adamlar uçmuyor diye hesap sorduğunda kendi kelleleri gidecek. bekleyin görün bakalım. Rte sizi sildiğinde bakalım poz verebilecek misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calamity ~ 6 yıl önce
Her konuda Pegasusun gerisinde kalındı, yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Comander ~ 6 yıl önce
Ali Bey teşekkürler, kölelik döneminde kırbaç vardı, şimdilerde kırbaç yerine para var, kendisini yolcusunu, uçuş emniyeti para için satan insanları ne kadar korumaya çalışırsanız çalışın yaranamazsınız. köledidir ve korkaktır onlar. kendi adıma yazınız için size teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet G. ~ 6 yıl önce
"İstiyorsunuz ki, ya yalakça davranılsın ya da alçakça". Uzun zamandır köşeleri tutan zafer sarhoşlarını çok iyi özetlemişsiniz. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok parlak ~ 6 yıl önce
yerine çok patlak yazacaktın herhalde 3. havalimanına taşındımı hali harap thy nin hamdolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron thy ~ 6 yıl önce
Kargoda söz verdiniz ilker bey acil çözüm bekliyoruz. Perişan kargoda ki personelin. Bıktık aracı firmalardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 6 yıl önce
yazının hemen başında HAK,HUKUK okudum ve bıraktım...sebebini yazmak isterdim amma yakışık almaz şimdi...hepiniz birilerine biryerlerlere getirmek için araya girdiniz torpil istediniz vede yaptınız,yaptırdınız ...sizde inanın hiç vicdan var mı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000