05 Mart 2013, Salı
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yorumların bir çoğu DHMİ personelini çekemeyen kişiler tarafından yapılmış sanırım. Evet, kesinlikle böyle hakaret edilmesi yanlış fakat davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. siz o müdürlerin ne kadar yoğun olduğunu biliyor musunuz? Ki kaldı ki orası Esenboğa Havalimanı bürokrasi orda, Türkiye'nin %80 radar sistemi orda. orda o ortamda çalışmadan o insanların ne kadar yoğun çalışmalarını görmeden bu şekilde yorum yapmanız hoş değil. illaki yatan personelde var her yerde olduğu gibi fakat kimsede orda ki personelin hakkını yememeli. Ben ordaki müdürlerin bir çoğunu tanıyorum ve çok kibar, nazik, elit, kaliteli insanlar. Dikkat ederseniz zaten bir havalimanına eğer müdür yada müdür yardımcısı gidecekse Esenboğadan gider. bir havalimanı açılacaksa eğer o havalimanın personeli Esenboğada önce işi öğrenir sonra gider. Esenboğa havacılığın okuludur. Burda müdür içerdeki köstebeğe sinirlenip patlamıştır. Fakat yanlış anlaşılmıştır. Lütfen biraz da kendinizi müdürün yerine koyun...
  • Ülkemizde insanlar hak etmedikleri yerlere bir telefonla getirilebildiği için daha çok karşılaşırız böyle şeylerle..
  • üLKENİN BU GÜZEL VE GÜZİDE KURUMUNU NE HALE GETİRDİLER...MEMUR-SEN nin tüm istanbul ve ankara şube başkan ve üyelerine bakın ;DHMI'nin yeni yapılanmada görev alacak idarecilerinin tamamı bu sendika üyesidir.Ve siyaset olarak DHMİ'yi ele geçirerek seviyeyi aşağıya çekmişlerdir.BUdurumda en çok Sn gn md zor durumda kalmaktadır.
  • Ulkemizde bunlar revacta.!!
  • Ali Bey, Karşılaştığınız sorunları bir gazeteci olarak değerlendirme şansınız var. Bu şansa sahip ender insanlardansınız. Ancak üslubunu beğenmediğiniz bir şahıstan bahsederken olayı edilen küfürlerin ne olduğunu yazacak kadar detaya girmeseydiniz ve aynı şekilde kullandığınız "seviyesiz, küstah, adam olamamak ya da karaktersiz" gibi hakaretleri kullanmamayı tercih etseydiniz yazınızla beni etkilemeniz mümkün olabilirdi. Bu yazıları okuyan ve bu sektöre girmek isteyen on binlerce genç var. Örnek olmak adına sadece eleştirmeyelim; elimizde var olan fırsatlar ile kabuk değiştirmeye çalışalım.
  • ali bey kaleme aldığınız konu hakkında kitap yazmalısınız. sektörde sadece bu sorun devlet kademesinden ziyade tüm kurum yöneticilerinde mevcut. herkes bulunduğu makamda ali kıran başkesen. peki ya çalışan, namuslu emekçilere bu gibi yöneticilerin neler yaptığını düşenebiliyor musunuz?
  • bence hata yapıyorsunuz isim vermeyerek bilen bilir diyebilirsiniz ancak o insana bir bedel ödetme yöntemidir de o kişinin adı arama motoruna yazıldığında bu yazının çıkacak olması ve nasıl bir kişilik vasfına sahip olduğunu herkes bilmeli.
  • bence hata yapıyorsunuz isim vermeyerek bilen bilir diyebilirsiniz ancak o insana bir bedel ödetme yöntemidir de o kişinin adı arama motoruna yazıldığında bu yazının çıkacak olması ve nasıl bir kişilik vasfına sahip olduğunu herkes bilmeli.
  • Ali Bey, son atamaları tek tek takip edin, kimler nerelerden nerelere yükselmişler. Memleketleri neresidir? Açık öğretim + Erzincanlılık: Makam.
  • Malesef DHMİ'de bu tip insanlardan çok var.Kanunları ve görevlerini istedikleri gibi yorumlamayı kendilerine görev edinmişler.İncelik ve nezaket hak getire. Ah hemşericilik sen nelere kadirsin...

KÜSTAH KÜFÜRBAZ DHMİ MÜDÜRÜ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ne kadar yönetmelik çıkartırsa çıkartsın, ne kadar iç eğitim verirse versin bir insanda davranış bilimi ve havacılık kültürü yok ise istediğiniz kadar çırpının düzeltemezsiniz vesselam.

Yukarıdaki satırları neden yazdığımı iki cümle ile açıklayayım. Cumartesi günü bir haber girdik. Esenboğa Havalimanı'ndaki hareketliliği anlatıyordu. Bir bilgiye dayalı bu haber ile ilgili Esenboğa Havalimanı'ndan sorumlu Ankara Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu'nu aradık. Bir devlet adamına yakışır şekilde cevap verirken çok geçmeden Ankara Esenboğa Havalimanı Nöbetçi Meydan Müdürü arayarak "Bu bilgiyi verenin anasını avradanı" diyerek başladı "senin burada o.ç ajanların var" diyerek bitiriverdi. "Küfürlü konuşmayın, edepli konuşun" dediğimizde "Ben böyleyim, işinize gelirse" deyince yüzüne kapatmak zorunda kaldık telefonu. Şimdi bu ismini dahi yazmak istemediğiniz seviyesiz insana ne demelisiniz. Adam müdür olmuş ama adam olamamış. "Müdür olamazsın demedik, adam olamazsın dedik" yakışır ancak.

Yaşadığımız bu kötü diyalogdan sonra konuşulması gereken havacılık kültürü olduğunu bir kez daha anlamış olduk ve bu konu üzerinde ısrarla durmaya karar verdim.

TRT Radyo 1'de her hafta yapmış olduğumuz Uçuş Noktası Programı'nda da defalarca söyledim. Bu ülkede kanunlarla, kurallarla, yönetmeliklerle, tamimlerle havacılık gelişmez. Gelişen havacılıkla birlikte havacılık kültürünü oluşturmak zorundayız.

Örnek verelim havacılık kültürünü oluşturamadığımızdan dolayı neler yaşandığına dair.

Hatırlatalım SAS Havacılık konusunu. Ruhsatsız uçak parçası onardığını belgeleri ile açıklamıştık. SAS  Havacılık sahibi hem kendini yakmış hem de bakım yaptığı şirketleri yakmıştı. Neden? Havacılık kültürü yok. Sadece nasıl olursa olsun para kazanayım kültürü var. Peki sonuç ne oldu? SAGA Havayolları ve ACT Havayolları'na verdiği zarar şöyle dursun şimdi Amerikan hapishanelerinde. Türkiye'de yaptığı yetmezmiş gibi el altından İran'a sattıkları başına iş açtı.

Bu ve buna benzer çok olaylar yaşanıyor. Bizim mantık aynı aynı. Sadece para kazanma mantığı ya da bir şey olmaz mantığı. Bir başka deyişle Ali Ağaoğlu gibi "Yaptım oldu" mantığı.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'de yaşanan talihsiz kaza da havacılık kültürünün olmamasının gerçeğidir. Havacılık kültüründe önceliğin emniyet olduğu  gerçeği kavranılsa idi bu kaza "Takdiri ilahi" diye adlandırılamazdı. O ilah ki "Tedbirini al" der her daim.

Havacılıkta tedbirin adı kültür olmalı.

O kadar yanlışlar var ki, söylediğinizde, yazdığınızda emin olun kötü sizsinizdir.  O kadar kültürsüzüz ki bir can gitmiş ve giden o can üzerinden nemalanmak isteyen karaktersizler var. O kadar düzeysiz yorumlar ve sinkaflar yazılıyor ki aklınız durur. İşte bu da kültürsüzlüğün bir yansımasıdır. Konu ile alakalı olmayan sadece pislik atmak için yazılan yorumları da esefle kınıyorum.

Önce işimizi yapalım ve yapılan işi eleştirelim.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve DHMİ bu kültürün oluşmasında ısrar etmeli. Belki de en önemli görev bu olmalı. Vur kır parçala modellerinin işe yaramadığını herkes görmeli. Çok saygı duyduğum ve devlet adamlığı ile kişisel davranışı karşısında düğme iliklediğim Ankara Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu'na da bir önerim var. O muhteşem nezaketinizi DHMİ'nin küstah nöbetçi  müdürüne de öğretmeniz gerekiyor.

Haftaya görüşmek üzere...

KÜSTAH KÜFÜRBAZ DHMİ MÜDÜRÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Sivil havacı ~ 11 yıl önce
Yorumların bir çoğu DHMİ personelini çekemeyen kişiler tarafından yapılmış sanırım. Evet, kesinlikle böyle hakaret edilmesi yanlış fakat davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. siz o müdürlerin ne kadar yoğun olduğunu biliyor musunuz? Ki kaldı ki orası Esenboğa Havalimanı bürokrasi orda, Türkiye'nin %80 radar sistemi orda. orda o ortamda çalışmadan o insanların ne kadar yoğun çalışmalarını görmeden bu şekilde yorum yapmanız hoş değil. illaki yatan personelde var her yerde olduğu gibi fakat kimsede orda ki personelin hakkını yememeli. Ben ordaki müdürlerin bir çoğunu tanıyorum ve çok kibar, nazik, elit, kaliteli insanlar. Dikkat ederseniz zaten bir havalimanına eğer müdür yada müdür yardımcısı gidecekse Esenboğadan gider. bir havalimanı açılacaksa eğer o havalimanın personeli Esenboğada önce işi öğrenir sonra gider. Esenboğa havacılığın okuludur. Burda müdür içerdeki köstebeğe sinirlenip patlamıştır. Fakat yanlış anlaşılmıştır. Lütfen biraz da kendinizi müdürün yerine koyun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrik ~ 11 yıl önce
Ülkemizde insanlar hak etmedikleri yerlere bir telefonla getirilebildiği için daha çok karşılaşırız böyle şeylerle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıııııkkkkk ~ 11 yıl önce
üLKENİN BU GÜZEL VE GÜZİDE KURUMUNU NE HALE GETİRDİLER...MEMUR-SEN nin tüm istanbul ve ankara şube başkan ve üyelerine bakın ;DHMI'nin yeni yapılanmada görev alacak idarecilerinin tamamı bu sendika üyesidir.Ve siyaset olarak DHMİ'yi ele geçirerek seviyeyi aşağıya çekmişlerdir.BUdurumda en çok Sn gn md zor durumda kalmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E artik.. ~ 11 yıl önce
Ulkemizde bunlar revacta.!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örnek olsak? ~ 11 yıl önce
Ali Bey, Karşılaştığınız sorunları bir gazeteci olarak değerlendirme şansınız var. Bu şansa sahip ender insanlardansınız. Ancak üslubunu beğenmediğiniz bir şahıstan bahsederken olayı edilen küfürlerin ne olduğunu yazacak kadar detaya girmeseydiniz ve aynı şekilde kullandığınız "seviyesiz, küstah, adam olamamak ya da karaktersiz" gibi hakaretleri kullanmamayı tercih etseydiniz yazınızla beni etkilemeniz mümkün olabilirdi. Bu yazıları okuyan ve bu sektöre girmek isteyen on binlerce genç var. Örnek olmak adına sadece eleştirmeyelim; elimizde var olan fırsatlar ile kabuk değiştirmeye çalışalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
içinizden biri ~ 11 yıl önce
ali bey kaleme aldığınız konu hakkında kitap yazmalısınız. sektörde sadece bu sorun devlet kademesinden ziyade tüm kurum yöneticilerinde mevcut. herkes bulunduğu makamda ali kıran başkesen. peki ya çalışan, namuslu emekçilere bu gibi yöneticilerin neler yaptığını düşenebiliyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siz? ~ 11 yıl önce
bence hata yapıyorsunuz isim vermeyerek bilen bilir diyebilirsiniz ancak o insana bir bedel ödetme yöntemidir de o kişinin adı arama motoruna yazıldığında bu yazının çıkacak olması ve nasıl bir kişilik vasfına sahip olduğunu herkes bilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siz? ~ 11 yıl önce
bence hata yapıyorsunuz isim vermeyerek bilen bilir diyebilirsiniz ancak o insana bir bedel ödetme yöntemidir de o kişinin adı arama motoruna yazıldığında bu yazının çıkacak olması ve nasıl bir kişilik vasfına sahip olduğunu herkes bilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 11 yıl önce
Ali Bey, son atamaları tek tek takip edin, kimler nerelerden nerelere yükselmişler. Memleketleri neresidir? Açık öğretim + Erzincanlılık: Makam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edebalı ~ 11 yıl önce
Malesef DHMİ'de bu tip insanlardan çok var.Kanunları ve görevlerini istedikleri gibi yorumlamayı kendilerine görev edinmişler.İncelik ve nezaket hak getire. Ah hemşericilik sen nelere kadirsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000