25 Mayıs 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sn Ali Bey Durust ve kaliteli yazilarinizi severek okuyoruz Sizden ricam asagidaki konuyu arastirip yazabilirseniz benim gibi magdurlarin dusuncelerini dile getirebilirsen seviniriz Agustos ayinda Thy aday pilotluk icun aranan sartlari yerine getirerek muracat ettim Dlr1 ve Dlr2 sinavlarini tek seferde gectim Not ortalamam oldukca yuksek Subat ayinda mulakata girdim Benim mulakatim bes dakika surdu Bir hafta sonra surec disi kaldigimi belirten mail geldi alti ay boyunca sinavlara hazirlanabilmek icin islerimi aksattim Hayatimin alti ayi bosa gitti Thy pilot alim sureci cok uzun Evrak teslimatinda mulakat yapilsaydi bastan elenir Bu kadar calismazdim Tekrar mulakata cagrilma ihtimalim olup olmadigini Ogrenemedim Mulakattaki basarisizligimin nedenini anlayamadim Mulakat oncesi cok yakinim vefat etmisti bu bozuk pisikloji ile sinava girdim Hicbir parti ve kurulusa uye degilim Bu vatanin evladiyim ve THY de pilot olarak calismak hayatimda istedigin tek ideal Bu konulari arastirip bizim duygularimiz tercuman olup yazabiliseniz seviniriz
  • Orgi hayal falan olamaz. Tamamen seçim yatırımıdır. Uçakların inemediği daha şimdiden belli. Sizinle hemfikir olamam. Ama üçüncü havalimanı konusunda hemfikirim.
  • UÇUŞ YAPILAMAYAN HAVAALANI OLARAK TARİHE GEÇECEK ŞİMDİDEN BAŞLADI BİR SÜRÜ ŞEY EKSİK SEÇIM UĞRUNA HELAK EDİLDİ
  • li Bey, Or-Gi hakkındaki görüşlerinize katılmıyorum. Bu havalimanı oy toplamak ve yüklenici zengin etmek için yapılmış bir tesistir. Parası da benim vergilerimle ödenmiştir. Ekonomik hiç bir yanı yoktur ve kendini 50 yılda bile amorti etmez. Hakkari gibi stratejik bir önemi de yoktur. Aksini iddia eden varsa buyursun koysun önümüze fizibilite raporunu. Hamaset filan da yapmaya kalkmasınlar.
  • Ali Bey yazınızı okudum. Çok haklısınız. Bugün ABD başkanının arkasında Petrol Şirketleri var. Türkiye da Ak Parti iktidarının arkasında da büyük müteahhitler var. Cengiz inşaatı biz Mesut Yılmaz'ın döneminden iyi biliyoruz.
  • Hocam iyisin hoşsunda ordu giresun trabzonun üstüne biraz zor çıkar.hatta zor çıkar değil hayatta çıkamaz kabul etsenizde etmesenizde gerçek bu
  • Kardeşim bir yanlışlık var bu işte. Iddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mükellef değil midir. Oh yaz aklına geleni sonra aksini ispat etmediler diye boburlen
  • Açıldı gösteri bitti ve kapandı. Kimse gelmesin sakın haaa diye tüm şirketlere fax çekildi eeer buna ne demeli. Darısı yarın Hakkarinin başına
  • Bu üslubu yakıştıramadım Ali Bey, çok güvendiğiniz kaynağınız zaten belli , sizin iddialarınızı CHP gündeme getirdi, bu alanlar siyaset yeri değil, amaç hizmet üretmek olmalı bir sonraki dönem CHP milletvekili olmak için değil, bu AHL yetmiyor görmüyor musunuz hala işin komiği havacılık la ilgilenen bir yazarın düşünceleri beni üzdü, adamlar 22 milyar EUR devlete para kazandıracak 22 EUR değil, Amerika da olsa mazotu bedavaya verirler
  • Memursen kadar kafana taş düşsün. Bu düşmanlığın ne onu söyle. Yoksa sana görev verenlere diyet mi? ödüyorsun.kardeş

Kuru kuru salavat gel yanıma yat...

Arkadaşlar, değerli okurlar, havacılık sektörünün çalışanları. Ben desteksiz atmam, atmadım, atmayacağım. Bildiğimiz şeyleri de söylemekten gocunmayacağız. Her ne kadar şeref yoksunları doğruları yazan kişileri değişik yaftalarla afişlemeye kalksalar da emin olun ki onlar kendilerini aynada görüyorlar.

Neden böyle yazıya sert girdiğimi merak ediyorsunuz! Ben defalarca söyledim ki hayat boyu yolumda zigzag yapmadım. Ya siyahımdır ya da beyaz. Gri tonları görmeniz mümkün değildir. Geçen hafta yazmış olduğum yazının kapı gibi değil, dağ gibi, gök gibi, arş-ı ala gibi arkasındayım.

Geçen haftadan beri yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşayım. Kaynağım o kadar güçlü ki, yazımda geçen bilgilere o kadar güveniyorum ve hiç mi hiç tedirginliğim yok. Kafamda soru işareti dahi yok.

Yazım, yayınlandığı gün üçüncü havalimanı adına Kurumsal İletişim Direktörü Borga Dinçler tarafından bir açıklama gönderildi. Açıklama o kadar tedirginlik içeriyor ki ve aynı zamanda yazmış olduğumuz yazıyı da satır aralarından aşağılayan bir üslup içeriyor.

Her ne kadar bu kişiyi tanımasak bile yazmış olduğu bilgilendirme yazısını köşe yazımda kullanacağımı lakin bazı sorulara cevap verilmesi gerektiğini belirterek; e-mail ile şu bilgileri istedim;

"Merhaba Borga Bey; ben kaynağıma güveniyorum. Göndermiş olduğunuz bilgi notunu gelecek hafta ki yazımda paylaşmış olacağım. Lakin şu bilgiyi paylaşabilir misiniz benimle. İnşaat başladığı günden bu güne kadar kaç tane iş makinası, kamyon ve diğer araçların sayısı ile birlikte ne kadar yakıt kullanılmıştır? Ve örnek olarak kesilen faturalardan geçmiş aylara ait fatura Örneği paylaşabilir misiniz.

Saygılarımla
Ali KIDIK"

Bu masumca sorulardan başka ne soru olabilir ki? Peki; cevap geldi mi? Hayır. Yani ‘bizim gönderdiğimizle idare et’. Bir başka deyişle "Kuru kuru salavat gel yanıma yat".

İnandır beni kardeşim. Kuru yazılarla inanacak değiliz. Biz öyle günümüz çakma gazetecilerinden değiliz. Yazdığımızın da yaptığımızın da arkasında dururuz.

Tıpkı patronun Mehmet Cengiz'in tehditlerine karşı nasıl irade koruduysak şimdi de aynı iradeyi taşıyorum.

Değerli dostlar...

Bu Mehmet Cengiz denen işadamı kisvesindeki kabadayı ile Ordu-Giresun Havalimanı açılışında karşılaştık. Daha doğrusu, çok değer verdiğim, işadamlığı ile gerçek adamlığı örtüşen seviyeli, bir o kadar da saygılı, oturmasını kalkmasını bilen işadamı İbrahim Çeçen ile karşılaştık. Keşke yazmasaydın diye serzenişte bulunurken; Mehmet Cengiz atlayıverdi sohbetin içerisine. "Sen mi yazdın o yaziyi" diye başladı, ki sanki karşısında maaş verdiği bir eleman veya satın aldığı bir gazeteci var sandı. "Ben yazdım" deyince ateşi yükseldi, sigortaları attı ki yanındakiler sus pus onu dinlerken "Sesinizi yükseltmeden konuşun" dedim. Tehdit olarak algıladığım "Ben daha piyasaya çıkmadım. Siz göreceksiniz" gibi ifadeler kullandı. E kabadayı adama da o yakışır. Yarın işletmeci olduğunda da "İnecesun, kalkacasun" deyiverir uçaklara.

Velhasıl ben üçüncü havalimanı ile ilgili açıklamalara itibar etmiyorum.

Gelelim Giresunumuza, Ordumuza...

Hiçbir zaman yapılanı inkar etmedik, yanlışı da eleştirmeden çekinmedik. Olması gereken de bu. "Hayaldi Gerçek Oldu" tam da Ordu Giresun Havalimanı'na yakışan bir söylem oldu. Gerçekten hayaldi. Benim de hayalimdi.

Ama benim hayalimden önce, benden önce hayal kuranların hakkını vermek lazım. Mesela o açılışta Mustafa Malay olmalıydı, "Buraya havalimanı yapacağız ve Giresunlu, Ordulu her bir kardeşimden yanlarında birer turist getirmeleri gerekir" kampanyasını yapan eski Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu’nu orada görmek belki de bir iki kelam etmesi için kürsüye davet edilmesini isterdim.

Çok emeği bulunan Kars Milletvekili eski DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan'ın orada olup iki dakika konuşma yapmasını isterdim.

Yine her ne kadar törende olsa bile bu tür yatırımların önderi Binali Yıldırım'ın da orada konuşmasını arzu ederdim. Ve hatta şimdi ilk defa açıklıyorum. Ben, Binali Bey'e Ordu Giresun Havalimanı adının "Yıldırım Havalimanı" olarak konulmasını önermiştim ve kendisi nazikçe "yanlış anlaşılır" diye bu öneriyi geri çevirmişti. Oysa karadenizin coğrafi yapısı ve hırçın denizi ile özdeşleşen "Yıldırım" sözcüğü çok ta güzel yakışırdı.

Sözün özü. Yapıldı, güzel oldu. Çok mutlu oldum. Şimdi alternatifli uçacağım. Dilediğimde Trabzon'a, dilediğimde Giresun'a. Ve bir iddiada bulunayım. Bu havalimanı Trabzon'un üzerine çıkacak. Niye mi? Yaşayınca göreceğiz...

Eksikler var mı? Yığınla, dağlar kadar. Ama şimdi, önce mutluluğu yaşamak gerek. Allah yapanlardan da önderlik edenlerden de razı olsun.

Kalın selametle...

Kuru kuru salavat gel yanıma yat...

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sn Ali Bey Durust ve kaliteli yazilarinizi severek okuyoruz Sizden ricam asagidaki konuyu arastirip yazabilirseniz benim gibi magdurlarin dusuncelerini dile getirebilirsen seviniriz Agustos ayinda Thy aday pilotluk icun aranan sartlari yerine getirerek muracat ettim Dlr1 ve Dlr2 sinavlarini tek seferde gectim Not ortalamam oldukca yuksek Subat ayinda mulakata girdim Benim mulakatim bes dakika surdu Bir hafta sonra surec disi kaldigimi belirten mail geldi alti ay boyunca sinavlara hazirlanabilmek icin islerimi aksattim Hayatimin alti ayi bosa gitti Thy pilot alim sureci cok uzun Evrak teslimatinda mulakat yapilsaydi bastan elenir Bu kadar calismazdim Tekrar mulakata cagrilma ihtimalim olup olmadigini Ogrenemedim Mulakattaki basarisizligimin nedenini anlayamadim Mulakat oncesi cok yakinim vefat etmisti bu bozuk pisikloji ile sinava girdim Hicbir parti ve kurulusa uye degilim Bu vatanin evladiyim ve THY de pilot olarak calismak hayatimda istedigin tek ideal Bu konulari arastirip bizim duygularimiz tercuman olup yazabiliseniz seviniriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Orgi hayal falan olamaz. Tamamen seçim yatırımıdır. Uçakların inemediği daha şimdiden belli. Sizinle hemfikir olamam. Ama üçüncü havalimanı konusunda hemfikirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
UÇUŞ YAPILAMAYAN HAVAALANI OLARAK TARİHE GEÇECEK ŞİMDİDEN BAŞLADI BİR SÜRÜ ŞEY EKSİK SEÇIM UĞRUNA HELAK EDİLDİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Or-Gi ~ 9 yıl önce
li Bey, Or-Gi hakkındaki görüşlerinize katılmıyorum. Bu havalimanı oy toplamak ve yüklenici zengin etmek için yapılmış bir tesistir. Parası da benim vergilerimle ödenmiştir. Ekonomik hiç bir yanı yoktur ve kendini 50 yılda bile amorti etmez. Hakkari gibi stratejik bir önemi de yoktur. Aksini iddia eden varsa buyursun koysun önümüze fizibilite raporunu. Hamaset filan da yapmaya kalkmasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu Giresun ~ 9 yıl önce
Ali Bey yazınızı okudum. Çok haklısınız. Bugün ABD başkanının arkasında Petrol Şirketleri var. Türkiye da Ak Parti iktidarının arkasında da büyük müteahhitler var. Cengiz inşaatı biz Mesut Yılmaz'ın döneminden iyi biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hocam iyisin hoşsunda ordu giresun trabzonun üstüne biraz zor çıkar.hatta zor çıkar değil hayatta çıkamaz kabul etsenizde etmesenizde gerçek bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolverine ~ 9 yıl önce
Kardeşim bir yanlışlık var bu işte. Iddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mükellef değil midir. Oh yaz aklına geleni sonra aksini ispat etmediler diye boburlen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Weber ~ 9 yıl önce
Açıldı gösteri bitti ve kapandı. Kimse gelmesin sakın haaa diye tüm şirketlere fax çekildi eeer buna ne demeli. Darısı yarın Hakkarinin başına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu üslubu yakıştıramadım Ali Bey, çok güvendiğiniz kaynağınız zaten belli , sizin iddialarınızı CHP gündeme getirdi, bu alanlar siyaset yeri değil, amaç hizmet üretmek olmalı bir sonraki dönem CHP milletvekili olmak için değil, bu AHL yetmiyor görmüyor musunuz hala işin komiği havacılık la ilgilenen bir yazarın düşünceleri beni üzdü, adamlar 22 milyar EUR devlete para kazandıracak 22 EUR değil, Amerika da olsa mazotu bedavaya verirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taner ~ 9 yıl önce
bizde devletle iş yapıyoruz, bize neden senin dediğin gibi ucuz mazot vermiyorlar. eksiklerimiz olunca sonuna kadar peşimizi bırakmadan alıyorlar, haklılar. bize neden gününde paramızı vermiyorlar, bizi neden başka işlerde desteklemiyorlar.Vatandaşa küfür edeni destekle, düzgün iş yapan muhalif diye ihalelerden ele.bırakın bu işleri
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Memursen kadar kafana taş düşsün. Bu düşmanlığın ne onu söyle. Yoksa sana görev verenlere diyet mi? ödüyorsun.kardeş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000