10 Ocak 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • dogru mng den tanırım ben salih zekiyi bu zamana kadar kimsenin ekmegiyle oynamadı her kezde böyle bilir onu ne desenizde nafile
  • BEN BİR ÇOK ŞEY YAZDIM BAYRAM EFENDİ VE DİĞERLERİ VE YENİ GELİŞEN BU YOLSUZLUKLAR 50000$ LIK MALI 5000$ DOLARA ALMAK VE BUNADA GÜMRÜKSÜZ BİR BÖLGEDE NASIL FATURA EDİLMİŞ OLMASI ÇOK ANLAMSIZ ..BİR ÇOK ALETİN VE MALZEMENİN SHGM EASA JAR FAA GİBİ KURULUŞLARIN KALİBRE EDİLMİŞ OLMASI VE BUNLARINDA ÜLKEYE GİRERKEN GÜMRÜKSÜZ OLARAK GİRMESİ...GİBİ BİR ÇOK İŞLEM VAE-R BUNLARA NASIL İZİN VERİLMİŞ BU ÖNEMLİ ÇÜNKÜ HERKES ŞUANDA ZATEN HAVAALANI İÇİNDE ...AYRICA DEMEKKİ BANA CEVAP YAZABİLDİĞİNİZE GÖRE SİZLERDE BU İŞLERİN İÇİNDESİNİZ DEMEKTİR..AZ ÇOK TANIYORUM DEDİ İSEM TANIRIM..SİZLER BU ŞEKİLDE DOĞRULAR ZATEN YAZACAKSINIZ..TEŞEKKÜR EDERİZ..İYİ ÇALIŞMALAR..
  • ilaveten şunu da yazmazsam vicdani sorumluluk duyarım.sas ın sahibi ile hem sultan'da hem de mng de çalıştım.sultan battığında albatros'a 2 adet B737-200 uçağının devrinde tek başına organize ettipi bakımları sultanda işsiz kalan teknisyenlerle birlikte yaptı ve kazandığı 50,000USd ı tamamen eşit olarak o bakımlarda çalışanlara dağıttı.bunun tanıkları hala saga ve act de çalışmaktadır ve teyidi kolaydır.mng de de 2001 yılındaki krizde de eleman eksitmeyen tek bölüm sas'ın sahibinin yönettiği tekniktir.yani adam tüm hayatı bıyınemekçinin yanında olmuştur
  • ben o şirkette değildima ama bu işler nasıl olur biliyorum.sen ikmal müdürünün bilgisi olmadan malların bir yerden başka bir yere gidebileceğini düşünüyormusun,sen son ikmal müdürlerinden iz sür.başkalarından ispiyon yapmalarını bekleme.ayrıca sas malı satın almış faturasını almış parasını ödemiş şirkete.sen malı satın alana değil malı satıp parayı personele vereceğine buharlaştıranlara dava aç bence
  • Ya bir deli kuyuya taş atmış yüz akıllı çıkaramamış.Birşeyler anlatmaya çalışıyorsunuz ama ne isim var ne suçun niteliği.Sen beni tanırsın ben seni tanırım.Bayram efendi kimdir,ne iş yapar.Turkuaz daki vatandaş kimdir.Bu kadar açık edip de herkesi töhmet altında bırakmak niye.Dök eteğindeki taşları herkes hak ettiğini bulsun,suçsuz insanlar da rahat etsin.
  • BAK İŞİN ASLINI ZATEN BİLİYORSUN GİBİ BİR HAVAN VAR VE SEN BENİM İFADELERDEN TANIDIĞIM GİBİSİN VE İŞTE O YURT DIŞINA ÇIKARILAN MALLARIN SEVKİYATINDADA SİZ TAHMİN EDİYORUM O ŞİRKETTE ÇALIŞIYORDUNUZ..İSTERSEN HANGİ ŞİRKET VE HANGİ ÜLKELERE MALLARIN GİTTİĞİNİDE YAZAR SAN ÇOK MAKBULE GEÇER KENDİNE İYİ BAK ARKADAŞ SEN İLERİDE NASILSA BİZLERİN YANINA GELECEKSİN..
  • "her şeyin zamanı vardır" kardeşim,asıl sertifikalı mallar batmadan çok önce yabancı firmalara satılarak paraları da yurt dışında tahsil ediliyor.burada kalanlar genelde yabancı firmaların almadığı sertifikasız ve çok para etmeyen şeyler.bir de yurt dışına satış yaparsan paranı da yurt dışında kolayca tahsil edebilirsin.Anlarsın ya faturasız,kayıtsız.batan firmalar asıl bu yollarla para kaçırıyorlar şirket personelinden.DİKKAT ETMEK lazım bunlara.Turkuaz ın deposundaki mallar ne oldu,kim aldı,alacak,nerde satacak mesela
  • BAK KARDEŞİM ARKADAŞIM VE BU MESLEKTE ÇALIŞAN DOSTLAR ..FLY TAKIMHANESİNİ KİM BOŞALTI...FLY MOTORUNU KİM NASIL ALDI KİME KİRALADI NASIL İŞLEMLER YAPILDI..ONUR NEREDEN PARÇA SAGA NEREDEN COMP ACT HANGİ ACTUATÖR Ü NMNG BAKIMLARDA İHTİYACI OLAN BRACHKET LERİ VEYA BENZERİ PARÇALRI NEREDEN BULDU..NASIL KİRALADI KİME SÖKTÜRDÜ ...ZAMAN ZAMAN BATI APRONUNA KENDİ BAKIM UÇAKLARINI ÇEKEREK KAMUFLAJ YAPARAK MALZEME SÖKEN LERİ BİLİYORUZ..ZAMANI GELİNCE MALZZEME P/N :..........? KADAR YAZACAĞIM VE İTİMAT EDİN BU MALZEMELERİ SÖKEN VE SÖKTÜRENLERE KİŞİSEL HUKUKSAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ..ÇÜNKÜ ALACAKLARIMIZ VARDIR..VE ALACAĞIZ ..KİMLER İSE BU ÖDEME YAPILACAKTIR..HEPİNİZE BİLGİ OLARAK AKTARIYORUM..GEÇMİŞTE BAYRAM EFENDİNİN YAPTIĞI GİBİ SÖKÜP EVİMİZE GÖTÜRME
  • SAS ÇILAR NE KADAR MALZEME YÜRÜTMÜŞ ..FLY DAN DİĞER YERDE YATAN UÇAKLARDAN...10 TL MALI 50000 DOLARA KİRALARKEN NEDEN YAZMIYORDUNUZ..
  • Sadece batan şirketler yüzündenmi insanlar zorda kaldı.Maaşlarını alamayan veya geç alan insanların ne kadar zor durumda kaldıkları ve işlerini bıraktıkları halde haklarını alamadıkları da ortada.ATATÜRK HAVAALANINDA 1 VE 2 yazan arkadaşa da sonuna kadar katılıyorum.O bildiklerini açıklasın benimde ona ilave edeceklerim mutlaka olacaktır.Hiç bir AH karşılıksız kalmaz.

KURAL TANIMAZ SKANDALDA SON PERDE...

5 Nisan 2010 tarihinde AirportHaber önemli bir habere imza atmıştı. Bakım ruhsatı olmamasına rağmen Atatürk Havalimanı'nda uçak parçası tamiri yapan SAS Havacılık firmasının bu usulsüzlüğünü belgeleriyle ortaya  koymuştuk. Bu firmaya iş yaptıran ACT Havayolları ile SAGA Havayolları'nın uçakları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ground edilmiş ve parçalar yenileri ile değiştirilene kadar uçakalr yerde kalmıştı. İlgili şirketlerin bazı yöneticilerinin de yetkileri iptal edilmişti.

Aradan tam 9 ay geçti. Peki ne oldu bu SAS Havacılık şirketinin son durumu diye yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda ilginçlikler ortaya çıktı.
SAS Havacılık şirketinin usulsüz bakım yaptığının belgeleriyle ortaya çıkmasının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtilmişti. Ancak savcılığın henüz konu ile ilgili bir soruşturma açıp açmadığı bilinmiyor.

SAS Havacılık şirketinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü arasından mahkemelik olan konuların hukuki süreci devam ediyor. SHGM ile SAS arasında yaşanan hukuki süreçte mahkemenin "denetim yapılsın" şeklinde karar aldığı ifade ediliyor.

SAS havacılığın sahibi Salih Zeki Öztürk'ün etrafına "Mahkemeyi kazandık" söylemlerinin de asılsız olduğu ortaya çıktı. Mahkemenin "denetim yapılsın" kararını "ruhsat verilsin" şeklinde algılamak ne derece doğru bilinmez ama bilinen bir şey var. Ülkemizde hem hukuk yavaş işliyor hem de kuralsızlıklar alabildiğince devam ediyor.

Bir kaç gün önce Atatürk Havalimanı'ndan gümrükte yaşandığı iddia edilen rüşvet olayları aklımıza inanılmaz sorular getiriyor.

SAS Havacılığın usulsüz bakım yaptığının ortaya çıkmasının ardından gümrük memurları şirketin kapısını mühürlemişti.

 SAS Havacılık şirketin mühürlü kapılarının açılmasını sağlamış. Tabii gümrük memurlarının nezaretinde.  Bu iş nasıl oldu, içeride bulunan parçalar nereye götürüldü? Gümrük memurları hangi gerekçe ile mührü çözdü? Bütün bu sorular cevaplanmalı diye düşünüyorum...

Haksızın, kural tanımayanların kuralsızlıklarının yanına kar kaldığı ülkemizde buna benzer çok olaylara şahit oluyoruz.

SAS Havacılık ile DHMİ arasındaki mahkemenin hangi aşamada olduğu ise bilinmiyor.

Son olaylar göz önüne alındığından SAS Havacılık şirketinin kapısındaki mühür nasıl çözüldü? İşte bunun cevabını gümrük müdürlüğünün vermesi gerekiyor? Hangi gerekçe ile kapatmışlardı ve hangi hukuk kuralları ve hangi mahkeme kararı ile bu kapılar tekrar açıldı.

Kuralları kanla yazılan havacılığın merdiven altı tezgahlarla sabote edilip uçuş emniyetinin tehlikeye atılmasını kimse desteklememeli.

Savunduğumuz havacılık kültürü şirketlerimiz tarafından benimsendiği taktirde uçuş emniyetini suistimal edici hareketler kendiliğinden izole olacaktır.
Kısacası her havacı kendine biçilen rolü en iyi şekilde oynamalı.

DHMİ ÇİFTE STANDART MI UYGULUYOR?

Her ne kadar meslek etik kurallarına uymasalar bile Atatürk Havalimanı'nda çalışarak habercilik(!) yapmaya çalışan arkadaşların kanayan yarası olan apron çıkış kartları ile ilgili tespit ettiğim bir hususu paylaşmak istiyorum.

Havalimanından çalışan tüm basın mensubu arkadaşların aprona çıkışları Mülki İdare Amiri'nin izni ile mümkün oluyor. Bunun adı resmen çile... Bir olay olacak ve arkadaşlar aprona çıkmak için Mülki İdare Amiri'nden izin alacak. Tabi Mülki İdare Amiri yerinde yoksa, sekreteryası aracılığı ile ulaşılacak ve çıkış izni verilirse haberciler haber mahalline gidecek.
 
Haber, haberciyi bekler mi? Elbette beklemez... 

Habercilere gerekçe olarak İçişleri Bakanlığı'nın emriyle Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu kararıyla bu uygulamaya geçildiği söylenmişti.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki basın mensubu arkadaşlarla görüştüm. Onlarda tüm kapılar açık. İstedikleri yere girip çıkıyorlar.

Bu çifte standart nedendir bunu cevabını aramak sanırım sadece benim değil "havalimanında habercilik yapıyorum" diyen arkadaşlara da düşer. Ha bir de dernek var. O dernek ne iş yapar açıkçası onu da 20 yıldır anlamış değilim.

Arkadaşlara tavsiye... Akılları varsa bu işin peşine düşsünler... Yoksa hak aramayana kimse "hakkın var" demez.

Çalışan insanları karalamaktan öte gidemeyen bu arkadaşlar, en azından kendileri için hayati önem taşıyan bir konuyu çözerlerse biz de takdir ederiz. Onlar iyi işler yapanları takdir etmeseler de, karalayıp çamur atsalar da biz bir şeyler yapanı alkışlayacak, takdir edecek olgunluktayız.

Ha bir de, böyle kritik bir konuda uzman sıfatı taşıyan havacılık guru’ları neden sessiz kalıyor çok merak ediyorum. Elemanları orda binbir çile ile çalışırken onlar golf arabalarıyla uçağa kadar özel servisle gittikleri için bu sıkıntıları görmüyor olabilirler mi?

Herkes taşın altına elini soksun. Korkmakla, ürkmekle bir yere varılmaz. Bizi protesto edeceklerine, onları aprona çıkarmayanları protesto etseler şimdi apron kartlarındaki o kara lekeler olmazdı.

KURAL TANIMAZ SKANDALDA SON PERDE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 13 yıl önce
dogru mng den tanırım ben salih zekiyi bu zamana kadar kimsenin ekmegiyle oynamadı her kezde böyle bilir onu ne desenizde nafile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BEN BİR ÇOK ŞEY YAZDIM BAYRAM EFENDİ VE DİĞERLERİ VE YENİ GELİŞEN BU YOLSUZLUKLAR 50000$ LIK MALI 5000$ DOLARA ALMAK VE BUNADA GÜMRÜKSÜZ BİR BÖLGEDE NASIL FATURA EDİLMİŞ OLMASI ÇOK ANLAMSIZ ..BİR ÇOK ALETİN VE MALZEMENİN SHGM EASA JAR FAA GİBİ KURULUŞLARIN KALİBRE EDİLMİŞ OLMASI VE BUNLARINDA ÜLKEYE GİRERKEN GÜMRÜKSÜZ OLARAK GİRMESİ...GİBİ BİR ÇOK İŞLEM VAE-R BUNLARA NASIL İZİN VERİLMİŞ BU ÖNEMLİ ÇÜNKÜ HERKES ŞUANDA ZATEN HAVAALANI İÇİNDE ...AYRICA DEMEKKİ BANA CEVAP YAZABİLDİĞİNİZE GÖRE SİZLERDE BU İŞLERİN İÇİNDESİNİZ DEMEKTİR..AZ ÇOK TANIYORUM DEDİ İSEM TANIRIM..SİZLER BU ŞEKİLDE DOĞRULAR ZATEN YAZACAKSINIZ..TEŞEKKÜR EDERİZ..İYİ ÇALIŞMALAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ilaveten şunu da yazmazsam vicdani sorumluluk duyarım.sas ın sahibi ile hem sultan'da hem de mng de çalıştım.sultan battığında albatros'a 2 adet B737-200 uçağının devrinde tek başına organize ettipi bakımları sultanda işsiz kalan teknisyenlerle birlikte yaptı ve kazandığı 50,000USd ı tamamen eşit olarak o bakımlarda çalışanlara dağıttı.bunun tanıkları hala saga ve act de çalışmaktadır ve teyidi kolaydır.mng de de 2001 yılındaki krizde de eleman eksitmeyen tek bölüm sas'ın sahibinin yönettiği tekniktir.yani adam tüm hayatı bıyınemekçinin yanında olmuştur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben o şirkette değildima ama bu işler nasıl olur biliyorum.sen ikmal müdürünün bilgisi olmadan malların bir yerden başka bir yere gidebileceğini düşünüyormusun,sen son ikmal müdürlerinden iz sür.başkalarından ispiyon yapmalarını bekleme.ayrıca sas malı satın almış faturasını almış parasını ödemiş şirkete.sen malı satın alana değil malı satıp parayı personele vereceğine buharlaştıranlara dava aç bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya bir deli kuyuya taş atmış yüz akıllı çıkaramamış.Birşeyler anlatmaya çalışıyorsunuz ama ne isim var ne suçun niteliği.Sen beni tanırsın ben seni tanırım.Bayram efendi kimdir,ne iş yapar.Turkuaz daki vatandaş kimdir.Bu kadar açık edip de herkesi töhmet altında bırakmak niye.Dök eteğindeki taşları herkes hak ettiğini bulsun,suçsuz insanlar da rahat etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BAK İŞİN ASLINI ZATEN BİLİYORSUN GİBİ BİR HAVAN VAR VE SEN BENİM İFADELERDEN TANIDIĞIM GİBİSİN VE İŞTE O YURT DIŞINA ÇIKARILAN MALLARIN SEVKİYATINDADA SİZ TAHMİN EDİYORUM O ŞİRKETTE ÇALIŞIYORDUNUZ..İSTERSEN HANGİ ŞİRKET VE HANGİ ÜLKELERE MALLARIN GİTTİĞİNİDE YAZAR SAN ÇOK MAKBULE GEÇER KENDİNE İYİ BAK ARKADAŞ SEN İLERİDE NASILSA BİZLERİN YANINA GELECEKSİN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"her şeyin zamanı vardır" kardeşim,asıl sertifikalı mallar batmadan çok önce yabancı firmalara satılarak paraları da yurt dışında tahsil ediliyor.burada kalanlar genelde yabancı firmaların almadığı sertifikasız ve çok para etmeyen şeyler.bir de yurt dışına satış yaparsan paranı da yurt dışında kolayca tahsil edebilirsin.Anlarsın ya faturasız,kayıtsız.batan firmalar asıl bu yollarla para kaçırıyorlar şirket personelinden.DİKKAT ETMEK lazım bunlara.Turkuaz ın deposundaki mallar ne oldu,kim aldı,alacak,nerde satacak mesela

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BAK KARDEŞİM ARKADAŞIM VE BU MESLEKTE ÇALIŞAN DOSTLAR ..FLY TAKIMHANESİNİ KİM BOŞALTI...FLY MOTORUNU KİM NASIL ALDI KİME KİRALADI NASIL İŞLEMLER YAPILDI..ONUR NEREDEN PARÇA SAGA NEREDEN COMP ACT HANGİ ACTUATÖR Ü NMNG BAKIMLARDA İHTİYACI OLAN BRACHKET LERİ VEYA BENZERİ PARÇALRI NEREDEN BULDU..NASIL KİRALADI KİME SÖKTÜRDÜ ...ZAMAN ZAMAN BATI APRONUNA KENDİ BAKIM UÇAKLARINI ÇEKEREK KAMUFLAJ YAPARAK MALZEME SÖKEN LERİ BİLİYORUZ..ZAMANI GELİNCE MALZZEME P/N :..........? KADAR YAZACAĞIM VE İTİMAT EDİN BU MALZEMELERİ SÖKEN VE SÖKTÜRENLERE KİŞİSEL HUKUKSAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ..ÇÜNKÜ ALACAKLARIMIZ VARDIR..VE ALACAĞIZ ..KİMLER İSE BU ÖDEME YAPILACAKTIR..HEPİNİZE BİLGİ OLARAK AKTARIYORUM..GEÇMİŞTE BAYRAM EFENDİNİN YAPTIĞI GİBİ SÖKÜP EVİMİZE GÖTÜRME

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAS ÇILAR NE KADAR MALZEME YÜRÜTMÜŞ ..FLY DAN DİĞER YERDE YATAN UÇAKLARDAN...10 TL MALI 50000 DOLARA KİRALARKEN NEDEN YAZMIYORDUNUZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sadece batan şirketler yüzündenmi insanlar zorda kaldı.Maaşlarını alamayan veya geç alan insanların ne kadar zor durumda kaldıkları ve işlerini bıraktıkları halde haklarını alamadıkları da ortada.ATATÜRK HAVAALANINDA 1 VE 2 yazan arkadaşa da sonuna kadar katılıyorum.O bildiklerini açıklasın benimde ona ilave edeceklerim mutlaka olacaktır.Hiç bir AH karşılıksız kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000