06 Ağustos 2018, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Uçucu ekiplere olan nefret ne zaman bitecek?
  • Sunexpress tüm pilotları Euro ile sabit kur olmadan bekliyor. Kur 8TL’yi geçti.
  • Her reklam panosuna 3bin tl havacılık lisesi yaZıp rayban gözlüklü pilot üniformalı bir manken ve yanına 4 manken hostesi koyarlarsa,1 koyup 5 almayı hayat gayesi haline getirmiş çiftlikbankzede vatandaşlarımız 3 bin tl ye 20 bin tl maaş alacak benim oğlan diye kuyruk oluşturur.e tabi işin aslını biz biliyoruz.meslek ayağa düşmemeli,yabancı pilotlar gitti türklerde ne versek uçae mantığıyla,son yaklaşmadaki pilota ev kirasını düşündürtmeyeceksiniz sonra mazallah.
  • Lafım tüm havayollarına:NASA'dan astronot ithal edin.Size ancak bu yakışır.Bir önceki jenerasyonu adam bol diye sapır sapır döktünüz , demek ki sağlam bir ah almışsınız.İçlerinde parasını yakıp , lisansı yırtanlar oldu.Herkes hakketiğini eninde sonunda yaşar.
  • İstemeyen yer ve kabin personeli yurtdışına çıkabilir tutan yok qatar iyi para veriyomuş
  • dostum kim nerede ne şekilde olursa olsun emeğinin karşılığını almalıdır orası kesin sizler şirket ismi zam oranı gözde meslek haberi tapmak ile çığırtkanlık yapıyorsunuz pilotlar kabin memurları teknisyenler vb herkes emeğini verdiği özellik kazandığı yapabildiği oranda farklı ücretler alıyor bunu herkesin yapabildiği bir ortam olsaydı zaten asgari ücret verirdi şirketler herkese.. gelelim sizin haber yapmanız gerekenlere SHGM FTL transfer yasağı sendika rezillikleri insanların emekleri kazançları hayatlarıyla umutlarıyla oynanan oyunlar ceo nun çalışanıyla konuştuğunu biliyorsunda bunları mı bilmiyorsun ? işiniz çığırtkanlık değilse boş yazma değilse az çok öğrendiklerinizin üzerine yazın şahsi meselerde ciyak ciyak yazdıklarınızı sosyal toplum adına da görelim okuyalım ? size dedikodu gelenleri işinize geldiği gibi değil araştırıp toplum birey faydasına kazanç reklam kaygısı olmadan yazın bakalım bizde sizi görelim
  • TL’nin deger kaybi ile kiyaslandiktan sonra yapilan hic bir maas artisinin bi anlami yok
  • Pegasus sabit ücrete değil (yuzde 5) bacak paralarına zam yaptı. 2019 yeni ftl ile uçulan bacak sayısı da azalacağından ele geçen parada pek bi değişiklik olmayacak.
  • Pegasus bizim gibi kaliteli personellerini kaybetmeye başladı, yakında farkına varacak
  • Sevgili kardeşim, ekonomide arz-talep diye birşey vardır, bundan pek haberin yok galiba. Kimsenin aldığı ücrette gözümüz yok, keşke herkese daha fazla zam yapılsa, ancak senin bugün ATPL almak isteyen birinin harcaması gereken paradan haberin var mı? Bu şartlar kabin memurları ve yer çalışanları için geçerli mi? Piyasa boşta gezen pilotla dolu olsa hiç merak etme şirketlerde bu kadar zam yapmaz zaten. Kaptanları sevdikleri için değil ihtiyaçları olduğu için zam yapıyorlar. Kabin memuru ihtiyacın varsa şirket binasının önünde gezinen kızı alırsın iki ayda eğitirsin, hadi bana iki ayda kaptan bul da göreyim.

Kokpit olmasa akıllara bile gelmeyecekler!

Son 10 yılda dünyanın her yerinde pilot ihtiyacına yönelik sıkça açıklamalar yapılıyor. Büyüyen havacılık, büyük yatırımlar, son teknoloji uçaklar ve akıllı havalimanları gelişmiş ülkelerin artık vazgeçilmezi olmuş durumda.

E tabi şirketlerin de büyüyen filoları pilot ihtiyacının artmasına neden oluyor. Filosu artan ya da yatırımlarını büyüten şirketler arasında en fazla dikkat çeken ülkelerden biri şüphesiz Türkiye. Son yıllarda havacılıkta o kadar büyüdü ki, ne havalimanları yeter oldu, ne de eğitim kurumları.

Havacılığın en popüler mesleği kim ne derse desin pilotluktur. Dolayısıyla peşi sıra uçuş okulları açıldı, yetmedi üniversiteler pilotaj bölümleri açtı. Öyle bir hava estirildi ki, mezun olan herkes hemen THY’de 2. koltuğa oturacak. Zamanla bunun bu kadar basit olmadığı anlaşıldı elbette. Bu nedenle o dönemlerde lisansını almasına rağmen dışarıda kalan çok sayıda pilot adayı oldu. Çünkü acil ihtiyaç kaptan pilotaydı.

Benim anlatmak istediğim eğitim kurumları falan değil. Son günlerde arka arkaya gelen zam haberleri…

Önce THY, ardından Pegasus ve son olarak da Onur Air çalışanlarına zam kararı aldı. İşte işin bam teli burası.

Türkiye’de dövizin son dönemlerde bu kadar artması başta körfez ülkeleri olmak üzere bir çok yabancı şirketin Türkiye’de pilot avına çıkmasına neden oldu. Bizim şirketlerimiz de doğal olarak pilotlarını elinde tutmak için zam kararı aldı.

Bundan daha doğal bir durum olamaz.

Ancak benim anlatmak istediğim şey; havayolu şirketlerinin pilotlar olmasa diğer çalışanlarının akıllarına getirmeyecek olması.

Türk Hava Yolları’nı bu konuda biraz ayırıyorum. Çünkü onlar zaten sendikal görüşmelerde çalışanların haklarını teslim ediyorlar, ya da en azından her yıl tatmin edici olsa da olmasa da belirli oranlarda zam kararı alıyorlar.

Ancak son yapılan zamlarda pilotlara yüzde 20, diğer çalışanlara yüzde 10 zam kararının başta kabin olmak üzere tam çalışanlarda burukluk yarattığını biliyorum.

Peki zam kararı alan diğer şirketler; yani Pegasus ve Onur Air’in kararını nasıl değerlendirmek lazım?

Hatırlayacaksınız Pegasus Havayolları bu aydan itibaren geçerli olmak üzere pilotlarına yüzde 20’ye yakın zam yaptı. Ancak diğer çalışanlarına herhangi bir iyileştirme haberi alamadık.

Ama Genel Müdür Mehmet Nane’nin Pegasus personeliyle yaptığı toplantıda sadece pilotlara değil tüm birimlere zam yapacağını söylediği , ancak kararın belli olmasından sonra tüm çalışanlarda büyük bir hayal kırıklığına neden olduğu iddiası var… Pilotlar olmasa belki akıllara bile gelmeyecek zam kararının sadece pilotları kapsaması neresinden bakarsanız bakın, yönetimsel bir hatadır.

Onur Air’e gelecek olursak; Onur Air’in zam kararının da pilotların talepleri sonrasında geldiği, daha doğrusu baskısı ile alınan bir karar olduğunu söyleyebilirim. Ancak birim ve oran ayırmamaları nedeniyle bir tebriği hak ediyorlar.

Onur Air’de dövizin sabit tutulması nedeniyle şikayetçi olan personelin bu kararla biraz olsun yüzleri güldü.

Pegasus burada ne kadar yanlış yaptıysa Onur Air’in kararı bir o kadar doğru olmuştur.

Personele yapılan iyileştirmelerde birim ve oran ayırınca iş huzurunun ciddi şekilde etkilendiğini artık şirketlerin idrak etmesi gerek.

Kokpit olmasa akıllara bile gelmeyecekler!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Uçucu Ekip ~ 6 yıl önce
Uçucu ekiplere olan nefret ne zaman bitecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Euro ~ 6 yıl önce
Sunexpress tüm pilotları Euro ile sabit kur olmadan bekliyor. Kur 8TL’yi geçti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sade vatandaş ~ 6 yıl önce
Her reklam panosuna 3bin tl havacılık lisesi yaZıp rayban gözlüklü pilot üniformalı bir manken ve yanına 4 manken hostesi koyarlarsa,1 koyup 5 almayı hayat gayesi haline getirmiş çiftlikbankzede vatandaşlarımız 3 bin tl ye 20 bin tl maaş alacak benim oğlan diye kuyruk oluşturur.e tabi işin aslını biz biliyoruz.meslek ayağa düşmemeli,yabancı pilotlar gitti türklerde ne versek uçae mantığıyla,son yaklaşmadaki pilota ev kirasını düşündürtmeyeceksiniz sonra mazallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasa ~ 6 yıl önce
Lafım tüm havayollarına:NASA'dan astronot ithal edin.Size ancak bu yakışır.Bir önceki jenerasyonu adam bol diye sapır sapır döktünüz , demek ki sağlam bir ah almışsınız.İçlerinde parasını yakıp , lisansı yırtanlar oldu.Herkes hakketiğini eninde sonunda yaşar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cc ~ 6 yıl önce
İstemeyen yer ve kabin personeli yurtdışına çıkabilir tutan yok qatar iyi para veriyomuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habere bak ? ~ 6 yıl önce
dostum kim nerede ne şekilde olursa olsun emeğinin karşılığını almalıdır orası kesin sizler şirket ismi zam oranı gözde meslek haberi tapmak ile çığırtkanlık yapıyorsunuz pilotlar kabin memurları teknisyenler vb herkes emeğini verdiği özellik kazandığı yapabildiği oranda farklı ücretler alıyor bunu herkesin yapabildiği bir ortam olsaydı zaten asgari ücret verirdi şirketler herkese.. gelelim sizin haber yapmanız gerekenlere SHGM FTL transfer yasağı sendika rezillikleri insanların emekleri kazançları hayatlarıyla umutlarıyla oynanan oyunlar ceo nun çalışanıyla konuştuğunu biliyorsunda bunları mı bilmiyorsun ? işiniz çığırtkanlık değilse boş yazma değilse az çok öğrendiklerinizin üzerine yazın şahsi meselerde ciyak ciyak yazdıklarınızı sosyal toplum adına da görelim okuyalım ? size dedikodu gelenleri işinize geldiği gibi değil araştırıp toplum birey faydasına kazanç reklam kaygısı olmadan yazın bakalım bizde sizi görelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip ~ 6 yıl önce
TL’nin deger kaybi ile kiyaslandiktan sonra yapilan hic bir maas artisinin bi anlami yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus fo ~ 6 yıl önce
Pegasus sabit ücrete değil (yuzde 5) bacak paralarına zam yaptı. 2019 yeni ftl ile uçulan bacak sayısı da azalacağından ele geçen parada pek bi değişiklik olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus personeli ~ 6 yıl önce
Pegasus bizim gibi kaliteli personellerini kaybetmeye başladı, yakında farkına varacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 6 yıl önce
Sevgili kardeşim, ekonomide arz-talep diye birşey vardır, bundan pek haberin yok galiba. Kimsenin aldığı ücrette gözümüz yok, keşke herkese daha fazla zam yapılsa, ancak senin bugün ATPL almak isteyen birinin harcaması gereken paradan haberin var mı? Bu şartlar kabin memurları ve yer çalışanları için geçerli mi? Piyasa boşta gezen pilotla dolu olsa hiç merak etme şirketlerde bu kadar zam yapmaz zaten. Kaptanları sevdikleri için değil ihtiyaçları olduğu için zam yapıyorlar. Kabin memuru ihtiyacın varsa şirket binasının önünde gezinen kızı alırsın iki ayda eğitirsin, hadi bana iki ayda kaptan bul da göreyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vayamq ~ 6 yıl önce
Gören duyanda atomu parcalıosunuz sanır git işine ya
Havacı ~ 6 yıl önce
Aynen katılıyorum. Hayret bunu halen anlamayan var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000