20 Temmuz 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey DHMİ'ni de yazın. Sitenizdeki haberlere(DHMİ) yapılan yorumlara bakıyorum. biri meydanlardaki amir/müdürlerin "liyakat sorunundan ve niteliksizliğinden" bahsediyor, diğeri "toplama çarpma yapamayan müdür gördüm" diye onu destekliyor. Bir diğeri " ingilizce bile bilmeyen kimselere neden fırsat veriliyor, anlamıyorum" diyor. Memurundan daha zayıf diploma, nitelik, dil bilgisi vs sahip amir/müdür olur mu? Bu kurumda, ülkenin geçerli/muteber üniversitelerinden mezun olmuş yüksek lisans, doktora yapmış çatır çatır ingilizce konuşabilen 100'lerce insan varken...yazık, çok yazık.
  • Okula geldiğimde şahit oldum. Metin Toprak gibi beyefendi bir insanın idaresinde olan bir yapıya ismini Recep Bey olarak öğrendiğim idari işler müdürü hiç ama hiç yakışmamış. Tam bir hayal kırıklığı ve zaman kaybı.
  • Vakıf kaynaklarını oluşturan Türkkuşu varlıklarının vakfa devredilerek Ata'nın mirası Türkuşu'nun kendi varlıklarında kiracı olması yanında Gökçen Havacılık, Uçak Fabrikası, THK Teknik ve üniversite yönetimi açığa alınarak durumları acilen incelenmelidir. Ama, THK ve iştiraklarinin geçmişinde bir gün bile geçirmiş kişilerin ilelebet ilişkisi hatta ilgili alanlara ayak basmaları engellendiği güne kadar her çözüm PANSUMAN olacağu da unutulmamalıdır.
  • THK Üniversitesi'nde şu an bu durum yüzünden 2. sınıf pilotaj öğrencileri uçuşlarını yapamıyorlar. Göstermelik olarak 74 öğrenciden 10 tanesi uçuşlara başlattılar ancak diğer 64 öğrenci 2 aydan beri uçuşlarını bekliyor. O okulda okuyan bazı çocuklar pilot olabilsin diye aileleri evini arabasını satıp yollayıp çocuğunu oraya. Burslu olarak girenler de lise hayatı boyunca çok çalışmışlar. Şimdi ise karşılığı bu mu olacaktı.Bu çocuklar kaç seneden beri okuyorlar ve uçuşlarını dört gözle bekliyorlar. Halen esnaf kafasıyla bugün git yarın gel şeklinde işleyen bir üniv. Vakıf ve kurum birbirini yerken o yüksek makamda oturanlar maaşlarını alabiliyorlar ama bu okula deve yüküyle para ödeyen aileler, alın teriyle burs kazanıp gelen öğrenciler ve zaten 3 kuruş maaşa çalışıp bi de işten çıkarılan insanlar kimin umurunda. Onlar ancak kendilerini düşünsünler. Ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulup bugünlere gelen bu köklü kurumun itibarını yerle bir etsinler. Hepsine yazıklar olsun
  • Vakıf vergi ve kredi borçlarını ödemiyor, iktisadi işletme maaşları ödemiyor. Müdahale için kim neyi bekliyor....
  • Üniversitede bugün itibariyle 7 şoför 40 küsür temizlik elemani işten çıkartıldı hemde hiç bir gerekçe gösterilmeden insanların ekmehiyle oynuyorlar bi idari işler müdürü emekli albay var dillere destan okulun sahibi bu kuruma ve bu kurumun üniversitesi ne yazık ediyorlar... Ay izi it izine karışmış durumda...
  • Okadar insan eksik yada yarim maas aliyorken ve okadar insanin alin teriyle yapmis oldugu isin 3 te 1 ini yapmayan bu insanlara nasil oluyorda 18 bin 24 bin gibi maaslar odeniyor.Bayramda insanlar evine maas goturememis nasil calisanlarinin yuzune utanmadan yuzleri kizarmadan bakabiliyorlae.Okadar insan varki cocugunu universiteye kaydettirecek ama parasini ayarlamakta zorlanan ewi kira basinda bir suu kredi doluya koysa almayan ne yapacagini bilmeyen allah buyuk diye diye ise gidip gelen bi dolu insan var.Sizlerde biraz onur haysiyet varsa calisanlarinizi biraz olsun mutlu edersiniz.Colugun cocugun bayram harcligina vs goz dikmezsiniz.Zaten azicik haysiyet olsa banka promosyonlarinada goz dikmezdiniz.Allah hepinizin colugundan cocugundan cikarsin bu dunyada da ahirettede iki yakaniz bir araya gelmesin !
  • Gerçekten çok garip bir ülkede yaşıyoruz.Vacit Bey yapılan seçimle Thk'nın Başkanı seçiliyor, ama Thk Vakfı'nda ve üniversitesinde hiç bir söz hakkı yok.Vakfın başına, Thk Başkanlık seçiminde aday olmuş fakat hezimete uğramış emekli bir paşa Kürşad Bey ( kanuni boşluklardan yararlanarak) geçiyor.Yani kurumun başındaki en yetkili kişi , kurumunun bir parçası olan vakfa ve üniversiteye hükmedemiyor.Bu kurumda huzur ve gelişme olur mu?Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir saçmalık yoktur herhalde?
  • ne alaka kardeşim, kurum borç batağında deniliyor ama personelin maaşlarına zam yapılıyor. kimi kandırıyorsunuz???
  • Sadece bizim ilana 3 thk çalışanı başvuru yaptı. Olm siz ordan ayrılmayın çünkü sizi kimse almaz. Berbat cv. Adamlar tecrübesiz. Biz anladık sizi. Beleşten yaşa. Eminiz artık işe yaramayan thk denen kurumda. Sakın ha dışarda size ekmek yok. Lise mezunu adam bizde ya şoför yada plasiyer. Gelmiş Muhasebeci olmuş, satın almacı birde güvenlikçi. Görünce hergün 6 12 kaçtı. Yahu biz eşekmiyizde okul okuduk. Haydi ayarınıza dogru ankara garına amele pazarına.

Koca kurumun içine ettiniz...

Milli hediyelerimizden elimizde kalan tek kurum olarak gurur duyuyorduk. Varlığını havacılığımızın teminatı olarak görüyorduk. Şimdi adı yolsuzluklarla, rüşvetlerle, sorgu odaları ile anılır oldu. Eğitim kurumundan çok yetim kurum haline geldi-getirildi.

Türk Hava Kurumu'ndan bahsediyorum. "İstikbal Göklerdedir" veciz sözünün vücut bulmadığı, rüşvetin, yolsuzluğun kol gezdiği bir kurum haline gelmesini görüyoruz.

Yazık, çok yazık.

Türk Hava Kurumu makam çatışmalarının merkezi haline geldi. Şu satırlarda sarf edeceğim sözcükleri yüzüne de söylediğim için burada da yazmakta bir beis görmediğim için tereddütsüz yazabiliyorum ki, Kürşat Atılgan gibi bir askerin halen THK etrafından dolanmasından üzüntü duyuyorum.

Yenilmişsin, tuş olmuşsun, seçim salonlarına girmeye yüzün kalmamış, kaçarcasına gitmişsin.

Sonra hangi oldu-bitti ile hangi kanunun hangi maddesine veya hangi yüz ile geldiysen THK Vakfı'nın o kirli koltuğuna oturuverdin aklım almıyor.

Ve o da yetmezmiş gibi THK'nın bugüne kadar yaptığı en doğru işi üniversiteyi bir akademik bilim yuvası olmaktan çıkartıp siyaset merkezi haline getirmek istediğinizi hayretle izliyorum.

Yine bir oldu bitti ile göreve getirdiğiniz THK Üniversitesi rektörü Metin Toprak'ı bile kendi haline bırakmadığınızı biliyorum.

Şimdi öğrencilerin seçim yapma zamanı. Hangi yüz ile öğrencileri kendi THK gibi geçmişi bütün olumsuzluklara rağmen temiz olan bir kurumun üniversitesinde, öğrencileri hangi gerekçe ile davet edeceksiniz.

Bu davetlerde; "Öğrencileri okutamıyoruz, pilotajda okuyan öğrenciler uçuşlarını dahi yapamadılar, mezun veriyoruz görüntüsü veren bir kurumuz" diye mi çıkacaksınız milletin karşısına.

Osman Yıldırım'ın kaç yıl ile yargılanacağını görüyor musunuz? Hala onun çürüttüğü, eğitim camiasının yüz karası haline gelen kurumu nasıl ayağa kaldıracaksınız?

Sayın rektör Metin Toprak, nasıl bir belanın üstüne oturduğunuz farkında mısınız?

Sorgu odaları kurdurduğunuz, eski dönemlere ait zorla dilekçeler yazdırdığınız doğru mu?

Evet; THK artık içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Kurumun mal varlıkları ile kurulan ve bu malları kendi uhdesine toplayan vakıf ile arasında yetki kargaşası, yönetim polemiği, kaosu devam ediyor.

Ne kaymaklı bir kurum imiş bu THK vakfı?

Şimdi Eylül ayında THK başkanlığı için yeniden seçim var. Bu seçimlere Kürşat Atılgan ve Isparta THK Başkanı da aday olarak giriyor. Tabi mevcut başkan Vacit Öktem de katılacak.

Sorarım Kürşat Atılgan'a dokuz ay önce size oy vermeyenler şimdi neden versin? Dokuz ayda ne değişti?

Nasıl ele geçirdiğinizi hala çözebilmiş değilim ama THK Vakfı gibi değil bu seçimler.

O yüzden buradan bir söz verin. Seçimi kaybederseniz vakıftan istifa edecek cesaretiniz veya o makamda oturmaya yüzünüz olacak mı?

Yazık ki ne yazık!

Şu kurumun üzerinde şahsi emellerle hükümranlık sürmeye çalışmayın. Gencecik çocukların geleceği ile oynamayın.

Havacılığın temelini oluşturan THK'yı asıl sahiplerine, üyelerine, şube başkanlarına bırakın.

Yoksa bu vebalin altında sadece bedeniniz değil ruhunuzda kalır..

Koca kurumun içine ettiniz...

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

DHMİ... ~ 9 yıl önce
Ali Bey DHMİ'ni de yazın. Sitenizdeki haberlere(DHMİ) yapılan yorumlara bakıyorum. biri meydanlardaki amir/müdürlerin "liyakat sorunundan ve niteliksizliğinden" bahsediyor, diğeri "toplama çarpma yapamayan müdür gördüm" diye onu destekliyor. Bir diğeri " ingilizce bile bilmeyen kimselere neden fırsat veriliyor, anlamıyorum" diyor. Memurundan daha zayıf diploma, nitelik, dil bilgisi vs sahip amir/müdür olur mu? Bu kurumda, ülkenin geçerli/muteber üniversitelerinden mezun olmuş yüksek lisans, doktora yapmış çatır çatır ingilizce konuşabilen 100'lerce insan varken...yazık, çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç yakışmamış ~ 9 yıl önce
Okula geldiğimde şahit oldum. Metin Toprak gibi beyefendi bir insanın idaresinde olan bir yapıya ismini Recep Bey olarak öğrendiğim idari işler müdürü hiç ama hiç yakışmamış. Tam bir hayal kırıklığı ve zaman kaybı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK Kurtuluşu ~ 9 yıl önce
Vakıf kaynaklarını oluşturan Türkkuşu varlıklarının vakfa devredilerek Ata'nın mirası Türkuşu'nun kendi varlıklarında kiracı olması yanında Gökçen Havacılık, Uçak Fabrikası, THK Teknik ve üniversite yönetimi açığa alınarak durumları acilen incelenmelidir. Ama, THK ve iştiraklarinin geçmişinde bir gün bile geçirmiş kişilerin ilelebet ilişkisi hatta ilgili alanlara ayak basmaları engellendiği güne kadar her çözüm PANSUMAN olacağu da unutulmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabancı ~ 9 yıl önce
THK Üniversitesi'nde şu an bu durum yüzünden 2. sınıf pilotaj öğrencileri uçuşlarını yapamıyorlar. Göstermelik olarak 74 öğrenciden 10 tanesi uçuşlara başlattılar ancak diğer 64 öğrenci 2 aydan beri uçuşlarını bekliyor. O okulda okuyan bazı çocuklar pilot olabilsin diye aileleri evini arabasını satıp yollayıp çocuğunu oraya. Burslu olarak girenler de lise hayatı boyunca çok çalışmışlar. Şimdi ise karşılığı bu mu olacaktı.Bu çocuklar kaç seneden beri okuyorlar ve uçuşlarını dört gözle bekliyorlar. Halen esnaf kafasıyla bugün git yarın gel şeklinde işleyen bir üniv. Vakıf ve kurum birbirini yerken o yüksek makamda oturanlar maaşlarını alabiliyorlar ama bu okula deve yüküyle para ödeyen aileler, alın teriyle burs kazanıp gelen öğrenciler ve zaten 3 kuruş maaşa çalışıp bi de işten çıkarılan insanlar kimin umurunda. Onlar ancak kendilerini düşünsünler. Ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulup bugünlere gelen bu köklü kurumun itibarını yerle bir etsinler. Hepsine yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 9 yıl önce
Vakıf vergi ve kredi borçlarını ödemiyor, iktisadi işletme maaşları ödemiyor. Müdahale için kim neyi bekliyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 9 yıl önce
Üniversitede bugün itibariyle 7 şoför 40 küsür temizlik elemani işten çıkartıldı hemde hiç bir gerekçe gösterilmeden insanların ekmehiyle oynuyorlar bi idari işler müdürü emekli albay var dillere destan okulun sahibi bu kuruma ve bu kurumun üniversitesi ne yazık ediyorlar... Ay izi it izine karışmış durumda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 9 yıl önce
Okadar insan eksik yada yarim maas aliyorken ve okadar insanin alin teriyle yapmis oldugu isin 3 te 1 ini yapmayan bu insanlara nasil oluyorda 18 bin 24 bin gibi maaslar odeniyor.Bayramda insanlar evine maas goturememis nasil calisanlarinin yuzune utanmadan yuzleri kizarmadan bakabiliyorlae.Okadar insan varki cocugunu universiteye kaydettirecek ama parasini ayarlamakta zorlanan ewi kira basinda bir suu kredi doluya koysa almayan ne yapacagini bilmeyen allah buyuk diye diye ise gidip gelen bi dolu insan var.Sizlerde biraz onur haysiyet varsa calisanlarinizi biraz olsun mutlu edersiniz.Colugun cocugun bayram harcligina vs goz dikmezsiniz.Zaten azicik haysiyet olsa banka promosyonlarinada goz dikmezdiniz.Allah hepinizin colugundan cocugundan cikarsin bu dunyada da ahirettede iki yakaniz bir araya gelmesin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gerçekten çok garip bir ülkede yaşıyoruz.Vacit Bey yapılan seçimle Thk'nın Başkanı seçiliyor, ama Thk Vakfı'nda ve üniversitesinde hiç bir söz hakkı yok.Vakfın başına, Thk Başkanlık seçiminde aday olmuş fakat hezimete uğramış emekli bir paşa Kürşad Bey ( kanuni boşluklardan yararlanarak) geçiyor.Yani kurumun başındaki en yetkili kişi , kurumunun bir parçası olan vakfa ve üniversiteye hükmedemiyor.Bu kurumda huzur ve gelişme olur mu?Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir saçmalık yoktur herhalde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 9 yıl önce
ne alaka kardeşim, kurum borç batağında deniliyor ama personelin maaşlarına zam yapılıyor. kimi kandırıyorsunuz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 9 yıl önce
Personel üç Yıldır Maaş Zammı alamıyor, senin gibi yandaşlar 10.000 TL ve üzeri Maaş aldığı için altınız kuru. Neyin lafını ediyorsun sen. Aç kurtlar bu kurumun yakasından düşerse, 1 yıl demeden düzlüğe çıkar. Emekli olupta asalak gibi çalışanlar, kendi muhasebenizi yapın, düşün THK camiasının yakasından
yazık ~ 9 yıl önce
Sadece bizim ilana 3 thk çalışanı başvuru yaptı. Olm siz ordan ayrılmayın çünkü sizi kimse almaz. Berbat cv. Adamlar tecrübesiz. Biz anladık sizi. Beleşten yaşa. Eminiz artık işe yaramayan thk denen kurumda. Sakın ha dışarda size ekmek yok. Lise mezunu adam bizde ya şoför yada plasiyer. Gelmiş Muhasebeci olmuş, satın almacı birde güvenlikçi. Görünce hergün 6 12 kaçtı. Yahu biz eşekmiyizde okul okuduk. Haydi ayarınıza dogru ankara garına amele pazarına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000