11 Temmuz 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ARABA DEVRİLİNCE YOL GÖSTEREN ÇOK OLUR/AKP'nin stratejik bataklık haline dönen dış politikasına şimdiye kadar tek bir eleştiri getirme ancak bu hezimeti Rusya bağlamında özür dileme boyutuna küçült.Yemezler Sn.Kıdık.Putin kadar bile akıllı olamadı bu ülkeyi yöneten gafiller.Ne demişti Putin uçağı düşürüldükten sonra:"Kaza olmasını umuyoruz".Elbette uçağının kim tarafından vurulduğunu biliyordu bu açıklamayı yaparken.Bir saat sonra Erdogan tarafından bu ülkeye en son başbakan yapılması gereken Konya'lı küçük enişte Davidoğlu "Uçağı vurma emrini ben verdim"derken ABD,İsrail,Kürdistan derin bir OHH çekiyorlardı.Özür dileme bir neden değil, sonuçtur ve Türkiye ile Rusya'nın arasında arabulucu Azerbaycan ile Kazakistan olmuşlardır.Artı, bir vatandaş olarak bundan ben gocunmuyorum.Çünkü böyle bir dış politikaya hep muhaliftim ve hep eleştirdim, zaman zaman yorumcu olarak tepkilerime burada yer verdiniz ve bu rezalete ben ortak değilim ancak bir gazeteci ve bir vatansever olarak sizin adınıza bu yeterli bir davranış değildir.Türkiye'nin bu zavallı haline düşmesinde Türkiye'nin bu dış politikasına destek olanlar yanında SESSİZ DURANLAR da ortaktır ve benim tepkim zamanında bu üç maymunu oynayan şahıslaradır.Konya ilimizin de bize hediyesi olan "Stratejik Derinlik" ve DAVIDOGLU bağlamında Suriyeli mültecileri kovmak yerine tüm Türkiye'deki mültecilere Konya'nın kapılarını açmaları gerekir.Konya'lı olarak yükümlülüklerinizi yerine getirin.ETME BULMA DÜNYASI.
  • Diklenmiyoruz,,, Dik duruyoruz... Hedef 2023,,, Herşey TURKEY için... Bİ KEREM KARŞILAMAYLA Bİ ŞEY OLMAZ,,, Hem onlarıda vatandaş yaparlar belkiii, o zaman bizimkileri karşılamış gibi oluruz,,, ucundan accık tan bişey olmaz. YOLA DEVAAAM.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Turizmin tüm ülkeye yayılmayıp akdenizé sıkışması turist zengini yalakalar meydana getirdi
  • Bastan beri bu ulkenin akli basinda insanlari Rusya`ya bu sekilde kafa tutmanin, ulkeye ne kadar zarar verecegini yazdi soyledi.Yapmayin bu ulkeye buyuk zarar getirir, ustelik bizim bu dayilanmayi kaldiracak ne ekonomik ne de siyasi birikimimiz yok denildi.Ama yok tezek yakariz vs. gibi akilsizca bir yaklasimla siyasiler agzina geleni soyledi.Simdi ise adamlari valiler,emniyet mudurleri karsiliyor.Ulkeyi dusurdukleri rezillige bak. Evet bu ambargo Rusyaya da zarar vermis olabilir ama yeralti kaynagi bol, kasasi dolu,ustelik disarida siyasi gucu iyi olan Rusya ile bizim durumumuz ayni degil maalesef. Ulkemize girdiler cevap vermesemiydik diyenler diplomasi ve stratejiden hic haberi olmayan sokakta yuruken istedigi herkesi dovebilecegini sanan tiplerdir.Binlerce insanin calistigi Disisleri Bakanligi yurtdisindaki haberleri takip etmek icin kurulmamistir. Yazi guzel ama artik cok gec.Antalyada turist icin secdeye kapananlari degil asil sorunu bu hale getirenleri elestir.
  • Öve öve bitiremediklerinin hatalarının sonucudur bunlar. Anlamadım valla niye şimdi geçirmişsin?!
  • Büyük dağlar karlı olur üşünür Müdürler her şeyin doğrusunu düşünür :))
  • Milli bilinç nedir, vatandaşlık ne demektir, ulusal gurur nedir bilmeyen, tarihinden haberi olmayan işgüzar, menfaati için günü birlik yaşayan ucuz insanların bütün bir ülkeyi, dünya aleme rezil rüsva etmesi olayıdır. Yazıklar olsun. Böyle bir utancı tertipleyenlere hesap sorulup kovulmayacaklarsa yine yazıklar olsun!
  • Gerçek ne ise onu yazmışsın kalemine ve yüreğine sağlık kardeşim
  • Kesin FETÖ oyunudur buda. Türkiyemizi ve Yöneticilerimizi zora sokmak için derinden böyle bir organizasyon tezgahlamış olabilirler. Hatta o uçağı Rusyadan onlar örgütleyerek yollamış olabilirler. Dikkatli olmamız lazım,,, FETÖ cülerin tezgahına gelmeyelim... Bizim idarecilerimiz asla yanlış yapmazlar, gitmişlerse bir bildikleri vardır. Hem gitmişlerde gitmemiş miş mi şizmi demişler. ;)

Kalmayan itibarımız da yok edildi…

Açıkçası bir havayolu şirketinin herhangi bir meydana ilk seferi için yapılan törenlere diyecek sözümüz yok.  Dünyanın her yerinde yapılan alışılagelmiş törenlerdir bunlar. Amma velakin Rusya krizinden sonra gelen ilk tur yolcularına yapılan törene anlam vermedim, veremeyeceğim.

Reel açıdan bakarsanız turizm alanında bir turiste dahi ihtiyacımız var. Turist demek, havalimanlarında çalışanların maaşı demek, havalimanlarının giderinin karşılanması demek, otelin, otel çalışanlarının geçimi demek. Havayolu şirketinin zarar etmemesi, batmaması demek.

Bu gerçeği tespit ettikten sonra, gerçeklerle örtüşmeyen davranışımızın da eleştirilmesi gerekiyor.

Antalya’ya kriz sonrası gelen ilk uçağa yapılan karşılama akıllara ziyan bir karşılamadır. Davullu-zurnalı, çiçekli-böcekli, kokteylli-kanepeli karşılama “Aman aç kaldık, susuz kaldık. 1 dolara da ihtiyacımız var” görüntüsünden başka bir şey ile izah edilemez. Törende köçek hariç her şey vardı ve bu kabul edilemez.

Oysa düşünülmesi gereken şey; bizim Rusya’ya ne kadar ihtiyacımız varsa Rusya’nın da bize o kadar ihtiyacı var.

Sıradan bir turizm akışını devletin en önemli işi imiş gibi medyada yer alacak hale getirmek, valimizi, emniyet müdürümüzü, başmüdürümüzü, yöneticilerimizi birilerinin ayağının altına paspas yapmak mantık ile izah edilemez.

Ezik bir halk görüntüsü verip, Rusya medyasının alayı haline getirmek, onlara gereğinden fazla ilgi gösterip kendi halkımızı aciz göstermemeliydik.

Şimdi otellerin yerli turist ile yabancı turist arasındaki ayrımcılığını görüp, yaşayacağız. Dün yerli turist için her türlü kampanya açanlar “yeter ki çark dönsün” diyenlerin yerli tatilcilere nasıl kazık atacaklarını hep birlikte göreceğiz.

Dükkan kapatanların, otellerin kapısına kilit vuranların bu ülkenin vatandaşına negatif ayrımcılık yapmasını da yine hep birlikte yaşayacağız.

Rusya'dan gelen turist kadar diğer ülkelerden gelen turistlerin de öneminin aynı değerde olması gerektiğini söylememe bile gerek yok.

Şimdi sormak gerek.

Rusya ile yaşanan kriz sürecinde sımsıkı sarıldığımız İranlı turistlere arkamızı mı döneceğiz? Sahi İran’dan gelen turistlere neden törenler yapmadık?

Çinli, Japonyalı turistlere çekik gözlü, kısa boylu diye önem vermeyecek miyiz? Bir başka değişle tekme-tokat döverek geri gitmelerini mi sağlayacağız?

Ruslar “velinimetimiz” deyip üç kuruşa tatil yaparken, yerli turistler yeniden kazık yemeye mi başlayacak?

Bir turizm standardımız olacak mı, yoksa yine sallabaş mı yapacağız her şeyi?

“Nasıl olsa geri döndüler” deyip tacizler-tecavüzler devam mı edecek yoksa evimizin misafiri gibi mi davranacağız?

Turiste misafir gibi davranmadığımız zaman, bugün şehirleri, köyleri gasp etmeye namzet Suriyeliler'in plajlarda başlayan şiddeti, zapt etmeye dönecektir. Zaman kimi haklı çıkarırsa ona da eyvallah diyeceğim.

Kalmayan itibarımız da yok edildi…

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

... ~ 8 yıl önce
ARABA DEVRİLİNCE YOL GÖSTEREN ÇOK OLUR/AKP'nin stratejik bataklık haline dönen dış politikasına şimdiye kadar tek bir eleştiri getirme ancak bu hezimeti Rusya bağlamında özür dileme boyutuna küçült.Yemezler Sn.Kıdık.Putin kadar bile akıllı olamadı bu ülkeyi yöneten gafiller.Ne demişti Putin uçağı düşürüldükten sonra:"Kaza olmasını umuyoruz".Elbette uçağının kim tarafından vurulduğunu biliyordu bu açıklamayı yaparken.Bir saat sonra Erdogan tarafından bu ülkeye en son başbakan yapılması gereken Konya'lı küçük enişte Davidoğlu "Uçağı vurma emrini ben verdim"derken ABD,İsrail,Kürdistan derin bir OHH çekiyorlardı.Özür dileme bir neden değil, sonuçtur ve Türkiye ile Rusya'nın arasında arabulucu Azerbaycan ile Kazakistan olmuşlardır.Artı, bir vatandaş olarak bundan ben gocunmuyorum.Çünkü böyle bir dış politikaya hep muhaliftim ve hep eleştirdim, zaman zaman yorumcu olarak tepkilerime burada yer verdiniz ve bu rezalete ben ortak değilim ancak bir gazeteci ve bir vatansever olarak sizin adınıza bu yeterli bir davranış değildir.Türkiye'nin bu zavallı haline düşmesinde Türkiye'nin bu dış politikasına destek olanlar yanında SESSİZ DURANLAR da ortaktır ve benim tepkim zamanında bu üç maymunu oynayan şahıslaradır.Konya ilimizin de bize hediyesi olan "Stratejik Derinlik" ve DAVIDOGLU bağlamında Suriyeli mültecileri kovmak yerine tüm Türkiye'deki mültecilere Konya'nın kapılarını açmaları gerekir.Konya'lı olarak yükümlülüklerinizi yerine getirin.ETME BULMA DÜNYASI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan yıldız ~ 8 yıl önce
Türklerin çoğu her şeye maydonoz oluyor. Boşuna gevezelik yapmayın.
vatansever ~ 8 yıl önce
KOMŞULARIMIZLA DOSTLUK BAĞLARININ KURULMASI SİZ VE SİZİN GİBİ,EN BASİT TABİRİYLE GEREKSİZ İNSANLAR BAYAĞI ÜZMÜŞ GÖRÜLÜYOR.BU ÜLKE İÇİN YAPTIĞIN ÇAKILI BİR ÇİVİN VAR MI DİYE SORSAM APIŞIP KALACAKSINIZ.BUNUN İÇİN GÖLGE ETMEYİN YETER...
Hasan Yıldız'a ~ 8 yıl önce
Sen nesin , yorumuna bakılırsa her şeye Fransız.
One Minute ~ 8 yıl önce
Diklenmiyoruz,,, Dik duruyoruz... Hedef 2023,,, Herşey TURKEY için... Bİ KEREM KARŞILAMAYLA Bİ ŞEY OLMAZ,,, Hem onlarıda vatandaş yaparlar belkiii, o zaman bizimkileri karşılamış gibi oluruz,,, ucundan accık tan bişey olmaz. YOLA DEVAAAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turizm ~ 8 yıl önce
Turizmin tüm ülkeye yayılmayıp akdenizé sıkışması turist zengini yalakalar meydana getirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulke ~ 8 yıl önce
Bastan beri bu ulkenin akli basinda insanlari Rusya`ya bu sekilde kafa tutmanin, ulkeye ne kadar zarar verecegini yazdi soyledi.Yapmayin bu ulkeye buyuk zarar getirir, ustelik bizim bu dayilanmayi kaldiracak ne ekonomik ne de siyasi birikimimiz yok denildi.Ama yok tezek yakariz vs. gibi akilsizca bir yaklasimla siyasiler agzina geleni soyledi.Simdi ise adamlari valiler,emniyet mudurleri karsiliyor.Ulkeyi dusurdukleri rezillige bak. Evet bu ambargo Rusyaya da zarar vermis olabilir ama yeralti kaynagi bol, kasasi dolu,ustelik disarida siyasi gucu iyi olan Rusya ile bizim durumumuz ayni degil maalesef. Ulkemize girdiler cevap vermesemiydik diyenler diplomasi ve stratejiden hic haberi olmayan sokakta yuruken istedigi herkesi dovebilecegini sanan tiplerdir.Binlerce insanin calistigi Disisleri Bakanligi yurtdisindaki haberleri takip etmek icin kurulmamistir. Yazi guzel ama artik cok gec.Antalyada turist icin secdeye kapananlari degil asil sorunu bu hale getirenleri elestir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 8 yıl önce
Bu sitede son zamanlarda okudugum en aklı başında yorumlardan biri. Bravo.
Yanar Döner ~ 8 yıl önce
Öve öve bitiremediklerinin hatalarının sonucudur bunlar. Anlamadım valla niye şimdi geçirmişsin?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 8 yıl önce
Büyük dağlar karlı olur üşünür Müdürler her şeyin doğrusunu düşünür :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye ~ 8 yıl önce
Milli bilinç nedir, vatandaşlık ne demektir, ulusal gurur nedir bilmeyen, tarihinden haberi olmayan işgüzar, menfaati için günü birlik yaşayan ucuz insanların bütün bir ülkeyi, dünya aleme rezil rüsva etmesi olayıdır. Yazıklar olsun. Böyle bir utancı tertipleyenlere hesap sorulup kovulmayacaklarsa yine yazıklar olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ILYAS öNET ~ 8 yıl önce
Gerçek ne ise onu yazmışsın kalemine ve yüreğine sağlık kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FETÖ ~ 8 yıl önce
Kesin FETÖ oyunudur buda. Türkiyemizi ve Yöneticilerimizi zora sokmak için derinden böyle bir organizasyon tezgahlamış olabilirler. Hatta o uçağı Rusyadan onlar örgütleyerek yollamış olabilirler. Dikkatli olmamız lazım,,, FETÖ cülerin tezgahına gelmeyelim... Bizim idarecilerimiz asla yanlış yapmazlar, gitmişlerse bir bildikleri vardır. Hem gitmişlerde gitmemiş miş mi şizmi demişler. ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok zekisin! ~ 8 yıl önce
Burada FETÖ tetikçiliği yapma! Aklın sıra FETÖ yle mücadeleyi küçümsemeye çalışıyorsun. FETÖ denilen örgüt, işine yarayacağını bilse o yazdıklarını yapmaktan hiç çekinmeyecek kadar hain bir örgüttür!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000