21 Aralık 2015, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • çetin bey kıdem ortalamasının 6,5 sene olduğu doğrudur,2016 itibariyle ilk kez 3,5 yıla inmektedir bu resmi ağızdan yapılan bir açıklamadır,bilginize arz ederim
  • Cetin bey, tesbitlerinize katiliyorum elinize ve yureginize saglik bende Eski celebi yoneticisi olarak yillarca hizmet verdim ama sonuc malum hiç bir gerekce gosterilmedi ve benim gibi o donemde asilsis sudan sebepler uydurularak dört yonetici arkadasimizda ayrilmak zorunda kalmıştı.Birkez daha sebep olanları Allaha havale ediyorum. Saygılarımı sunar bugibi yazılarınızın devam etmesini dilerim.
  • Ne yazık ki tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörümüzde de kraldan çok kralcı olanların sesi en fazla çıkıyor. Sendikalaşmaya karşı en büyük tepkinin işverenden çok işçiden gelmesinin nedeni de bu. Patronun çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutanların akılları işten çıkarıldıklarında başlarına gelir. O zaman da sadece sitem ederler, tabi içlerinden.
  • BİZ ONUR AIR'DE KABINDEKİ BAYAN ARKADAŞLARIMIZI BULGAR ZİBİDİSİNE PEŞKEŞ ÇEKMEDİK DİYE İŞİMİZDEN ATILDIK ... SONRA ADIMIZ SEN KIZLARIN NAMUS BEKÇİSİMİSİNE ÇIKTI YOK ADAMLARI TEHDİT ETMEDİĞİMİZ Mİ KALDI YOK ANLAŞMAYI ZORA SOKMADIĞIMIZ MI KALDI.......... ARTIK KİM OKURSA OKUSUN KİM DUYARSA DA DUYSUN ÇOKTA SKMDE ....... U8O
  • Yazinizi tam okumayamadim ama okudugum kismi ile sirin gozukmeye calismayin sizinde baskanligini yaptiginiz disiplin kurulu ne canlar yakti haksiz yere ve en acimasizimdan gun gelecek burda yasattiginizi yasamasanizda oteki tarafta hesap vereceksiniz.
  • ARKADAŞLAR YAZIŞMALARDA BÜYÜK HARF KULLANILMASININ BAĞIRMA VE KIZGINLIK İFADESİ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. SİZE HİTAP ETMEK İÇİN DAHA BÜYÜK HARF FORMATI BULAMADIM. YORUM DİYE YAZDIĞINIZ AHLAK DIŞI SATIRLARI TABİİ Kİ APH YAYINLAMIYOR. BU YORUM SİZİN SEVİYENİZİ GÖSTERİYOR. VE DE SEKTÖRDE SİZİN KARAKTERİNİZDE VE SEVİYENİZDE BİR İNSANIN BULUNDUĞUNU ÖĞRENMEKTEN DOLAYI ÜZGÜNÜM.
  • iki haftadır yazdığınız konuların tümü doğru. bizde adet böyle. sevenler iyi der, sevmeyenler kötü. birde yöneticilerin borazanları var tabii ki. Onlar bu gün için desteklerler ama borazan işten ayrılınca tersten üflemeye başlarlar. bunnların işle,işi bilmekle falan ilgisi yok. Fil örneği vermişsiniz ya.ne kadar doğru. Bunu bir tarafa koyalım artık. siz haftaya bir maaşlara yapılacak zam konularına bakın. bilirsiniz herhalde anadolu istasyonlarındaki tüm çalışan memurlar asgari ücret alırlar. şimdi onların maaşı 1300 net olacak.İşçilerinde tabii ki. bu memurlar daha sonra biz işçilerle aynı parayı mı alacağız demezlermi! Vakıa oralarda iş bulmak çok daha zor. belki de korkudan ağızlarını açmayacakladtır . Çelebide prim, mesai 1300'ü geçiyor der. milleti uyuturlar. 1300 üzerine 2016 yılı artımıda vermezler. insan işine şükretmeli.ancak bu şirkette sanki çalışanlar düşmanmış gibi yapılan bu kadar haksızlık şükretmeyi bize unutturdu.
  • Merhabalar, Öncelikle bu konu ve gelen yanıtların biraz " sevgili Güzin Abla" tadında olmaya başladığını düşünüyorum. Sevgili Çetin Abi şu yıllar arasında şurada görevliydim Battal Bey saçımı sevdi, Sevgili Çetin Abi şu yıllar şutaltından geçiyordum Battal Bey bana kötü kötü baktı. Kimse mükemmel değildir arkadaş, hayat da hiç öyle adil falan değil..Ayrıca burası Airport Haber, şimdi bu haberin neresinde AİR neresinde PORT? Not: Çelebi'de üst düzey yönetici değilim aslında yönetici hiç değilim,zaten Çelebi'de de değilim... Çetin Bey bir de Allah Aşkına Belediye kompleksi gibi büyük harflerle,koca koca cevap yazmayın..
  • ÖYLE OLMALIYDI.BEN O SAHADA YETİŞTİM. ÇALIŞMAM BOYUNCA ASTIM OLAN İKİ KİŞİ İLE SORUN YAŞADIM. BİRİ ÜNİTEDEN TERFİEN AYRILDI BERABERLİĞİMİZ BİTTİ. DİĞERİ İSE BENDE KÖTÜ İZLER BIRAKTI. İZLER İŞLE İLGİLİ DEĞİL. HALEN DÜŞÜNÜRÜM ZAMAN ZAMAN. BİR TEK IK'YA İTİRAZIM VAR. ONLARLA BU KONULARDA HİÇ ANLAŞAMADIM. TABİİ Kİ ARALARINDA SEVDİĞİM ARKADAŞLARIMIZDA VARDI. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
  • SEN SİMDİ BANA KÖTÜ BİR ŞEY Mİ SÖYLEDİN? BEN DANIŞMANLIK YAPTIM ÇELEBİDE.

İşten Kovuldum; Çöpe Atılmak İçin Buruşturulmuş Kâğıt Misali (?)

Geçen hafta Airporthaber’e “İş Sözleşmesinin Son Maddesi: Çalışanlar İşten İtina İle Çıkartılır” başlıklı bir yazı yazarak son günlerde Çelebi’ de yapılan bir uygulama ile işten ayrılan ( ? ) bir arkadaşımızın üzerinden sistemi eleştirdim. Aldığım yorumların bir kısmını anlamakta hayli zorlandım. Sistem ve uygulama bir tarafa koyulmuş ve insanlar işten ayrılan yöneticiyi sevenler ve sevmeyenler olarak ikiye ayrılmıştılar sanki. Belki bu yazı bazı Çelebi’li arkadaşlarımıza da bir önceki yazıda ne ifade etmek istediğimi anlatabilir. Yine de zannetmiyorum ama ümit dünyası.

Bu Kez Konu Örneği; THY ve ÇHS

Bu kez örneğimiz, İnsanları işten çıkartış şekli ile çalışanlardan sessiz ve büyük tepki alan Türk Hava Yollarımız ve de geçen haftaki yazımıza konu örneği olan Çelebi Hava Servisi. Evet;  Çalışanların tepkisi büyük olmasına büyük ama sessiz ( ? ) Hani bir söz var ya “ erkekçe, içimden yüzüne karşı söyledim “ işte o hesap.. Zira sektörümüz insanları genelde böyle yaşamaya alışmışlar / alıştırılmışlar. Ne zamandan beri mi?  Şirkette işe başladıkları günden beri.  Aşağıdaki örnek sonucu itibarı ile bu durumu tam olarak anlatıyor.

Fillerin Alışkanlığı

Bilirsiniz hepiniz. Bir fil bir tonluk ağırlığı hortumu ile kolaylıkla kaldırabilir. Bilmem siz hiç sirklerde bu devasa yaratıkların küçük bir kazığa bağlandıklarını ve sessice durduklarını gördünüz mü? Bir fil küçük ve güçsüzken ağır bir zincirle bir demir kazığa bağlanır. Ne kadar zorlarsa zorlasın zinciri kırıp bu demir kazığı yerinden sökemediğini görür. Daha sonra fil ne kadar büyük ve güçlü bir hale gelirse gelsin yerde yanı başında duran kazığı gördüğü sürece hareket edemeyeceğine inanır ve o kazığı sökmeyi denemez bile. Evet;  birçok yetişkin insanda fil gibi davranır. Düşüncelere, hareketlere ve sonuçlarına hapsolmuşlardır. Koyulan sınırların ötesine geçmezler / geçemezler.

Sektörümüz Neden Sessiz?

Tabii ki sektörümüzdeki hareketsizliğin ve sessizliğin alışkanlık dışında önemli bir nedeni var. O da ülkede hüküm süren işsizlik ve başka iş bulamama korkusu. Evet; bu aralarda fil gibi hareket etmekte fayda var. Malum bu konu yalnız ülkemizin değil tüm sistemin sorunu ve bu husus çalışma hayatının aktörlerini hak arama ve serzenişlerini açıklıkla ifade etme konularında ister istemez pasif hale getiriyor. Bu arada yaradılışı böyle olan arkadaşlarımızda vardır mutlak. Böyle gelmiş, böyle gidiyor.

Tabii ki bizim bir alışkanlığımız daha var. O da çalıştığımız dönemde hakkımızdaki takdirini ve yine hakkımızdaki kararlarını tasvip etmediğimiz, yöneticiler için şirketten ayrıldıktan sonra sürekli aleyhte neşriyat yapmak.. Doğrusunu isterseniz “ ben eski bir çalışanım” diye başlayan yorumları her zaman dikkate almıyorum. Evet, deyip geçiyorum sıklıkla. Babaannem nedenini anlamazdım ama bana hep “ evet, olur  “ derdi Büyüyünce yine kendisinden öğrendim ki“ deliyi susturmanın yolu evet veya olur demekmiş.

Türk Hava Yolları Çalışan Sayısı, Çalışma Bakanının Açıklaması

Her ne ise; bildiğiniz üzere Türk Hava Yolları sitelerinin birinde  (http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/bir-bakista-thy/is-gucu)  THY ‘ deki çalışan sayısı ı 21.625 olarak belirtiliyor. Yine aynı linkte görülebileceği üzere THY iştiraklerinde görev yapan çalışan sayısının ise 25.340.olduğu belirtiliyor.  Yani THY uçaklarına toplamda 46.845 çalışan hizmet veriyor. Bunu bir kenara yazalım.

Geçenlerde Çalışma Bakanımız Sn. Çelik yaptıkları bir açıklamada 2000 yılından sonra çalışmaya başlayanların 60 yaşında emekli olacağını ve daha önceki tarihte çalışma hayatına atılanların ise kademeli olarak emekliliği hak edeceklerini dile getirdiler.  2000 yılı öncesinde çalışmaya başlayanlar iş görenlerin ise 49 yaşına kadar emekli (http://www.haberform.com/haber/emeklilik-yasi-kac-olacak 106306.htm) olacaklarını aynı konuşmada ifade ettiler. Bunu da aklımızda tutalım.

IBM Kurucusu T. Watson’ un Çalışana Yaklaşımı

Şimdi güzel bir anlatımla bu tatsız yazıyı biraz okunabilir kılalım. IBM’in kurucusu Tom Watson’un, kurulduğu seneden beri IBM’ de çalışan yardımcılarından biri şirkete 10 Milyon Dolara mal olan bir hata yapar. Derhal patronun bürosuna çağırılır. Odaya girer girmez “ sanırım istifa etmemi istiyorsunuz?”  diye soran yardımcısına Watson yapılan hatadan alınacak derslerin en iyi eğitim olduğunu anlatan şu cevabı verir.”  Şakamı yapıyorsun, bu kadar senelik çalışmandan sonra eğitimin için 10 Milyon Dolar harcadı bu şirket. Bu denli eski,  şirkete emek vermiş ve eğitimine böyle büyük bir meblağ harcadığımız bir çalışanımızın şirketten ayrılmasına müsaade etmek aptallık olur.” 

Yukarıdaki anlatımla kime mektup gönderiyorum.

Yukarıdaki bu anlatımdan kim ne anlarsa anlasın. Özellikle yönetime geldikten kısa bir süre sonra 350 yönetici çalışanı aynı anda kapıya koyan THY yönetiminedir bu anlatım. Ayrıca şunu da ilave etmek isterim ki, Çelebi grup halinde işten çıkarım yapmaz. Zaten Çelebi çalışan adedini minimum seviyenin altında tutması ile ünlüdür. Ancak bir bürosu kapanırsa veya uçuş sayısı fazla olan bir müşteri başka şirketten yer hizmeti almak üzere Çelebi’ den ayrılırsa Çelebide THY misali böyle bir yaptırım yaşanabilir ki kanun da buna cevaz verir.

Yazıyı Airporthabere göndermek üzere son kez göz atarken, bir aile büyüğüm hal hatır sormak için aradı. Geçen haftaki yazımı okumuş. Bu tür işten çıkartmaların yalnız bizim sektörde değil bir çok şirkette yaşandığını, tavrın tamamı ile tepedekilerin tutumuna göre şekillendiğini vb.. söyledi. Sanki bunlar düzelecek diye hayal kurma der gibiydi.

83 Yaşındaki Türk Hava Yollarında Çalışanların Kıdem Ortalaması

Evet şimdi gelelim artık sadede. Türk Hava Yollarının (http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kariyer/calisan-profili ) bu yayınında  ana şirketteki 19.441 personelin ortalama kıdem yılının 6,5 yanlış okumadınız 6,5 sene olduğu belirtiliyor. Türk Hava Yollarına 2000 yılından sonra ise girenlerin 60 yaşında, 2000 öncesi göreve başlayanların ise 49 yaşında emekli olacaklarını da düşünün lütfen.. Evet; 83. kuruluş yıl dönümünü kutlayan milli havayolumuzda çalışanların kıdem yılı ortalamasının 6,5 sene olarak ifade edilmesi size bir şeyler anlatmıyor mu? Şirketlerde hem böyle bir tablo yaratılacak, hem de uygulama şekli açısından insanlar kötü duruma düşürülerek bir anlamda aşağılanarak işten çıkartılacak?  Çirkin ötesi.

Çelebi Hava Servisindeki Tablo ve Battal Çoban Bey.

Çelebi çalışanlarının kıdem yılı ortalamasını bilemiyorum. Bilmem de gerekmez. Ama sizler çalışanlar bunu öyle veya böyle tahmin ediyorsunuzdur. Personel devir hızını öğrenin ( onu da insan kaynakları size doğru verirse )  ve siz gerisini tahmin edin. Veya etrafınıza bakın ve parmak hesabı eski, yeni diye sayın. İşte o yazıda vurgulanmak istenilen buydu Çelebili arkadaşlar. Konu Battal beyin neden atıldığı değil, nasıl atıldığıdır. Çalışanların şirketteki mevcudiyetinin nasıl pamuk ipliğine bağlı olduğunu, yönetici olsun veya olmasın bir çalışanın yaşamını alt üst edecek benzeri bir uygulama için bir kişinin ağzına bakıldığını ifade etmekti amaç. Anlatamadık.

Tamam; Battal Bey,  iyi biri değil. Şunu yaptı, bunu yaptı. Şöyle suçu var, böyle suçu var. Üstelik işten de anlamaz. Hepsi bir tarafa üst Yönetime hakkında birçok şikâyette ulaştı. Neticeten Başmüdürlük yapabilecek düzeyde bir insan değil. Tamam, size katılacağım, katılmasına da bunlar doğru ise o zaman neden Battal beyi layık olduğu üzere tazminatsız uzaklaştırmadılar ki şirketten? İş Güvenliği Yasasında buna cevaz veren maddeler mevcut.    Acaba Battal beye ihbar ve kıdem tazminatları dışında bir de bilmem kaç maaş tutarında BONUS ödemesi yapacaklar mı?  Bazılarına göre yönetiminiz bu güzellikleri hak etmeyen birine yapıyor değil mi? Hem de o insan işten çıkartılırken. Acaba neden ki? Sizce neden olabilir? Bunu bizim şirketimizin ve yöneticilerimizin insani duyguları fazla diyerek geçiştirmek ve de böyle izah edebilmek pek mümkün değil.  Halk dili ile ve hafiften argo tabirle “ Yemezler “   Evet; bu konuda bir suçlu var. Bu kesin. Bir suçlu var da o kim acaba? Sizin bir fikriniz var mı? Eminim ki çoğunluk bunu biliyor. Ama yine içlerinden, sessizce söylüyorlar. Kimse duymasın diye.

Çoban’ın Beceriksizliğini Ancak 22 Sene Sonra Fark Ettiler (?)

Bir yöneticinin veya çalışanın işten ayrılışına iyi olmuş, zaten şöyleydi, böyleydi diyerek onu kötülerken aynı zamanda şirketinizin yönetimini, çok sevdiğiniz yöneticilerinizi de ne denli aşağıladığınızın hatta sıfırladığınızın farkında mısınız? Battal bey 22 sene görev yaptı şirketinizde. Dalaman, Ankara ve Antalya’da toplam kaç sene Başmüdürlük yaptı bilemiyorum. Daha öncesini de. Belki de şirkete girişinden beri de hep yöneticiydi.  Onu buralara kim atadı ki? Ben mi? Beş koyunu güdemeyecek bir “ Çoban’ın ” varlığını (  Bu ifade aynen yorumdan alınmıştır)  22 sene sonra mı fark edebildi şirketiniz. Yöneticileriniz bunu ayırt edemeyecek kadar gabi’mi? Talimat üzerine yorum yazanlar bunu da düşünmeli. Kalemi ele alınca veya klavyenin başına oturunca daha iyi ve daha etraflı düşünmek gerekmez mi? Yaranayım, kaş yapayım derken göz çıkartmak işte böyle bir şey oluyor. Eğer amaç yalnız birilerine yaranmaksa bu kısa dönemde sizin için fark etmeyebilir.

Mevcudiyetimiz Pamuk İpliğine Bağlı da Pamuk Yumağı Kimin Elinde?

Değerli Türk Hava Yolları Yöneticileri ve sektörümüz kuruluşlarının saygıdeğer yöneticileri, mademki çalışanı işten çıkartmaya karar verdiniz, çıkartın. Bu karar sizlerin tabii ki. Ancak; bu işi profesyonelce yapın hatta bir adım öte karşınızdakinin de bir insan olduğunu düşünerek yapın, insanca yapın. İnsanlar iş yaşamının pamuk ipliğine bağlı olduğunu düşünmemeli. Bu şekilde verimi haliyle düşecektir ve de düşmüştür. Pamuk ipliği yumağının kimin elinde olduğunu ve ipi ne zaman çekip kopartacağını düşünürken çalışmak zordur diye düşünüyorum. Geçen haftaki yazıda sizlere örneklerle anlatılmak istenilen de buydu işte.

Türk Hava Yollarının Verimlilik Hesaplaması

Bu arada, yine Türk Hava Yollarındaki deki istihdam miktarına dönersek, takip eden linkte bu rakam 19.041 olarak ifade edilmesine karşın  (http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kariyer/calisan-profili), iki paragraf yukarıda belirtilen link’de ise 21.625 olarak açıklanıyor. . Bu linkte yer alan bir tabloda Türk Hava Yollarında çalışanların sayıları 2003 yılından başlamak üzere kronolojik bir sıralamada görülüyor. Toplam personel sayısı ile birlikte yolcu başına düşen personel sayısı verileri dikkate alındığında, özellikle 2003 yılı sonrasında ciddi bir atılım sergilendiği görülüyor. Konumuz dışı ama tabloları incelerken dikkatimi çektiği için belirtmek ihtiyacı hissettim. 2003 yılında Türk Hava Yollarının uçaklarına hizmet veren 25.000 üzerinde personel istihdam edilen iştirak kuruluşları yoktu. Tüm operasyon tabloda da yer alan 10. 239 personel tarafından yapılıyordu. Ya şimdi? Yolcu başına düşen personel miktarını hesaplayıp buradan verimliliği vurgulamak istiyorsanız, bu hesaplamayı yeniden yapın. Yan kuruluşlar ayrı kar merkezidir vs. gibi hususları karıştırmadan. Bu iştirakler olmasa siz bu uçakları kaldırabilir misiniz hele onu bir söyleyin önce. Şimdi yeniden bakın isterseniz. Verimlilik göstergesi olarak zikrettiğiniz rakam nasıl değişiyor. Taşınan yolcu başına kaç personel düşüyor? Unuttum sormayı sahi THY’ de tüm filoya bakım yapan hepsi hepsi 181 tane mi teknisyen var? Türk Hava Yolları’nın Sayın Yöneticileri;  faaliyetlerinize bakılınca o kadar artınız görülüyor ki, bu ve benzeri tür basit uygulamalarla onları zedelemenin âlemi yok diye düşünüyorum. Başarılarınızı kendiniz gölgeliyorsunuz?

İşten Kovuldum; Çöpe Atılmak İçin Buruşturulmuş Kâğıt Misali (?)

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

eren ~ 8 yıl önce
çetin bey kıdem ortalamasının 6,5 sene olduğu doğrudur,2016 itibariyle ilk kez 3,5 yıla inmektedir bu resmi ağızdan yapılan bir açıklamadır,bilginize arz ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp Eren ~ 8 yıl önce
Çetin Özbey- 45.000'in üzerinde (iştirak'ler dahil) personeli olan bir şirketin kıdem ortalamasının 6,5' dan 3,5 inmesi için kimleri elimine etmek gerekir sizce.
Kurtuluş ~ 8 yıl önce
Cetin bey, tesbitlerinize katiliyorum elinize ve yureginize saglik bende Eski celebi yoneticisi olarak yillarca hizmet verdim ama sonuc malum hiç bir gerekce gosterilmedi ve benim gibi o donemde asilsis sudan sebepler uydurularak dört yonetici arkadasimizda ayrilmak zorunda kalmıştı.Birkez daha sebep olanları Allaha havale ediyorum. Saygılarımı sunar bugibi yazılarınızın devam etmesini dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp kurtuluş ~ 8 yıl önce
ÇETİN OZBEY- Teşekkürler ediyorum.Yazılarıma, konuları ele alış şeklimi beğenmeyenler de var.Bizim söyleyebileceğimiz pek bir şey kalmadı.Bu türler, Allah'a o kadar havale edildiler ki? Keşke yazmakla, çizmekle bir şey olsa. Takibiniz için sağ olunuz.
Tnr ~ 8 yıl önce
Ne yazık ki tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörümüzde de kraldan çok kralcı olanların sesi en fazla çıkıyor. Sendikalaşmaya karşı en büyük tepkinin işverenden çok işçiden gelmesinin nedeni de bu. Patronun çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutanların akılları işten çıkarıldıklarında başlarına gelir. O zaman da sadece sitem ederler, tabi içlerinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TNR ~ 8 yıl önce
MAALESEF SİSTEM BÖYLE.
BUNLAR NE Kİ ~ 8 yıl önce
BİZ ONUR AIR'DE KABINDEKİ BAYAN ARKADAŞLARIMIZI BULGAR ZİBİDİSİNE PEŞKEŞ ÇEKMEDİK DİYE İŞİMİZDEN ATILDIK ... SONRA ADIMIZ SEN KIZLARIN NAMUS BEKÇİSİMİSİNE ÇIKTI YOK ADAMLARI TEHDİT ETMEDİĞİMİZ Mİ KALDI YOK ANLAŞMAYI ZORA SOKMADIĞIMIZ MI KALDI.......... ARTIK KİM OKURSA OKUSUN KİM DUYARSA DA DUYSUN ÇOKTA SKMDE ....... U8O

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BUNLAR NE Kİ? ~ 8 yıl önce
Onur air' de neler döndüğünü tabii bilemem. Benzeri bir durumu başka bir şirkette yaşayan birini tanıyorum.İbretlik bir hikaye ama, yaşayan yazılmasını istemiyor.
selam.. ~ 8 yıl önce
Yazinizi tam okumayamadim ama okudugum kismi ile sirin gozukmeye calismayin sizinde baskanligini yaptiginiz disiplin kurulu ne canlar yakti haksiz yere ve en acimasizimdan gun gelecek burda yasattiginizi yasamasanizda oteki tarafta hesap vereceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SELAM ~ 8 yıl önce
1. önce yazıyı tam okuyunuz. 2. Bu saatten sonra şirin görünmenin ne faydası olur ki? 3. Eğer tek başına verdiğim bir kararsa arkasında dururum ve de yazabilirim.Hesabı öncelikle burada verelim. 4. Yeter ki siz konuyu örnekleyin.Her halde kendinizle ilgilidir. 5. Siz hiç işten uzaklaştırılıp da "onlar haklılardı " diyeni gördünüz mü?
CVP SELAM ~ 8 yıl önce
EVET BEYİM. BEN ALEYHİMDE OLANLARI DA YAYINLARIM. TABİİ KÜFÜR VE HAKARET OLMAMASI KAYDI İLE. BU KONUDA ÖRNEKLERİNİ ESKİ YAZILARIMA GELEN YORUMLARDA GÖREBİLİRSİNİZ.SİZDEN DE VERDİĞİMİ İFADE ETTİĞİNİZ SIKINTIYI ANLATMANIZI BEKLİYORUM. AYNEN CEVAPLAYIP YAYINLARIM. HESABI ÖTEKİ TARAFA KALMASIN. HAYDİ BENİ UTANDIRIN.
cvp 2 selam ~ 8 yıl önce
Tabii ki olayı isminizi vererek anlatacaksınız ki, araştırabileyim. İsterseniz özel mailime de gönderebilirsiniz.
CVP TORNAVİDA. ~ 8 yıl önce
ARKADAŞLAR YAZIŞMALARDA BÜYÜK HARF KULLANILMASININ BAĞIRMA VE KIZGINLIK İFADESİ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. SİZE HİTAP ETMEK İÇİN DAHA BÜYÜK HARF FORMATI BULAMADIM. YORUM DİYE YAZDIĞINIZ AHLAK DIŞI SATIRLARI TABİİ Kİ APH YAYINLAMIYOR. BU YORUM SİZİN SEVİYENİZİ GÖSTERİYOR. VE DE SEKTÖRDE SİZİN KARAKTERİNİZDE VE SEVİYENİZDE BİR İNSANIN BULUNDUĞUNU ÖĞRENMEKTEN DOLAYI ÜZGÜNÜM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sıra ile. ~ 8 yıl önce
iki haftadır yazdığınız konuların tümü doğru. bizde adet böyle. sevenler iyi der, sevmeyenler kötü. birde yöneticilerin borazanları var tabii ki. Onlar bu gün için desteklerler ama borazan işten ayrılınca tersten üflemeye başlarlar. bunnların işle,işi bilmekle falan ilgisi yok. Fil örneği vermişsiniz ya.ne kadar doğru. Bunu bir tarafa koyalım artık. siz haftaya bir maaşlara yapılacak zam konularına bakın. bilirsiniz herhalde anadolu istasyonlarındaki tüm çalışan memurlar asgari ücret alırlar. şimdi onların maaşı 1300 net olacak.İşçilerinde tabii ki. bu memurlar daha sonra biz işçilerle aynı parayı mı alacağız demezlermi! Vakıa oralarda iş bulmak çok daha zor. belki de korkudan ağızlarını açmayacakladtır . Çelebide prim, mesai 1300'ü geçiyor der. milleti uyuturlar. 1300 üzerine 2016 yılı artımıda vermezler. insan işine şükretmeli.ancak bu şirkette sanki çalışanlar düşmanmış gibi yapılan bu kadar haksızlık şükretmeyi bize unutturdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SIRA İLE ~ 8 yıl önce
ÇETİN ÖZBEY- Sistemi son iki haftada hatırladım.Maaş konusuna gelinde işçilerden ve memurlardan 1300 net altında alanları ( prim ve mesai hariç tabii ki ) mecburen 1300' e çıkartacaklar.Bu uygulama işçiler için sizin unvanınız memur, siz 950 - 1000 TL' ye de çalışabilirsiniz diyebileceklerini zannetmiyorum. Derlerse onun da kısa yollu çözümü bulunur.Evet Anadolu İstasyonlarında görev yapanların büyük istasyonlara nazaran daha az maaşla çalıştıklarını biliyorum. Hele yönetiminiz 2016 zamlarını ilan etsin bunları o zaman düşünün.canınızın sıkılacağı şeyleri öne almayın lütfen.
Sevgili Çetin Abi ~ 8 yıl önce
Merhabalar, Öncelikle bu konu ve gelen yanıtların biraz " sevgili Güzin Abla" tadında olmaya başladığını düşünüyorum. Sevgili Çetin Abi şu yıllar arasında şurada görevliydim Battal Bey saçımı sevdi, Sevgili Çetin Abi şu yıllar şutaltından geçiyordum Battal Bey bana kötü kötü baktı. Kimse mükemmel değildir arkadaş, hayat da hiç öyle adil falan değil..Ayrıca burası Airport Haber, şimdi bu haberin neresinde AİR neresinde PORT? Not: Çelebi'de üst düzey yönetici değilim aslında yönetici hiç değilim,zaten Çelebi'de de değilim... Çetin Bey bir de Allah Aşkına Belediye kompleksi gibi büyük harflerle,koca koca cevap yazmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SEVGİLİ Ç... ~ 8 yıl önce
ÇETİN ÖZBEY - Büyük harfle cevaplamamın nedeni kolay ayırt edilmesinden öte değil. Aynı konuyu söyleyenlere yazmıştım. Büyük harfe neden takıldığınızı anlamamakla birlikte bundan sonra küçük harfle yazayım bari. cevabın girişine isim ve soyadımı yazmak ayırımı yine de kolaylaştıracaktır. Sizin dediğiniz olsun.Yazışmayı Güzin ablaya çeviren ben değilim diye düşünüyorum. Bu cevaplama konusu da okurlara verdiğim kıymeti göstermez mi sizce?
Çetin amca ; ~ 8 yıl önce
Siz cevabınız ayrışsın diye büyük harf kullanıyorsunuz ama okuyucuda oluşturduğu algı; E-posta içinde tümünde BÜYÜK harflerin kullanılmaması gerekir. Zira BÜYÜK harfler duruma göre “bağırmak”, “kızgınlık” anlamına gelmektedir. Her alıcının bu şekilde algılamama ihtimali olsa da buna dikkat etmek, metin içerisinde önemli olduğunu vurgulamak istenen kelimeler ve cümlelerin haricinde tümünde BÜYÜK harf kullanmamaya özen gösterilmelidir.
CVP ÇETİN AMCA.. ~ 8 yıl önce
ÇETİN OZBEY. e mail kurallarının kimler tarafından oluşturulup yayınlandığını tetkik ettiniz mi? Zannetmiyorum. Peki neden bu kısıtlama diğer sanal medyalarda bulunmuyor. benim bildiğim yazışma kuralları bellidir. TDK bunu belirlemiştir. Kaldı ki, sizden önce bunu yazan arkadaşa rahatsızlık veriyorsa olur kullanmam demiştim. Yazı konusunda bir şey söyleyecekseniz memnuniyet duyarım.
Yanıt ~ 8 yıl önce
Neden herkes Battal Bey olayına takılıyor çok anlamış değilim.Adam o kadar etkili olduğu açık olarak görülmektedir.Çok kişinin bu kadar rahatsız olmasının bir sebebi olmalı,doğru değilmi?
CVP YANIT ~ 8 yıl önce
ÇETİN ÖZBEY- evet konu bu değildi. ama buraya çevrildi. ister istemez diyelim.demek ki etkiliymiş.
CVP CEVAP ~ 8 yıl önce
ÖYLE OLMALIYDI.BEN O SAHADA YETİŞTİM. ÇALIŞMAM BOYUNCA ASTIM OLAN İKİ KİŞİ İLE SORUN YAŞADIM. BİRİ ÜNİTEDEN TERFİEN AYRILDI BERABERLİĞİMİZ BİTTİ. DİĞERİ İSE BENDE KÖTÜ İZLER BIRAKTI. İZLER İŞLE İLGİLİ DEĞİL. HALEN DÜŞÜNÜRÜM ZAMAN ZAMAN. BİR TEK IK'YA İTİRAZIM VAR. ONLARLA BU KONULARDA HİÇ ANLAŞAMADIM. TABİİ Kİ ARALARINDA SEVDİĞİM ARKADAŞLARIMIZDA VARDI. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP METİN G.... ~ 8 yıl önce
SEN SİMDİ BANA KÖTÜ BİR ŞEY Mİ SÖYLEDİN? BEN DANIŞMANLIK YAPTIM ÇELEBİDE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 8 yıl önce
Çetin Bey siz saha yoneticilerinin ve calisanlarinin hep yanindaydiniz.Sozum direk yonetimde Operation ve IK ust yonetimi icin gecerli.
Cevap ~ 8 yıl önce
Çetin Bey siz saha yoneticilerinin ve calisanlarinin hep yanindaydiniz.Sozum direk yonetimde Operation ve IK ust yonetimi icin gecerli.
Metin Göksel ~ 8 yıl önce
Valla ben bilmem adam ilmi yazı kaleme almış öyle diyor. Zaten yarası olanlar gocunsun, sen keyfine bak. Ben de TAV da danışmanlık yaptım değil mi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000