11 Ağustos 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ey THY yönetimi, 200 kaptan alacağınıza sırası gelen 300 F/O yu kaptan yaparsanız, hem daha emniyetli hem de hesaplı olur. Bizden söylemesi...
  • Bundan 2 sene once is basvurulari yaparken caresizlikten azerbaycan havayolu sirketinede gondermistim.(hani bizi severler ya)cevap olarak biz kendi vatandasimiz disinda hic kimseyi calistirmiyoruz diye bir cevap gelmisti.demek istedigim su,bizden daha az gelismis olan cogu asya ulkesi ve avrupa birligine uye olan hicbir ulke,kendi vatandasi olmayan adami ve dilini bilmeyeni kesinlikle almiyor.irkcilik degil bu ulkene ve vatandasina sahip cikmaktir,kendi insaninla kalkinmaktir.bizim meslegin icinde olanlar iyi bilirler.,Dlr,mollymawk vs maymun sinavidir ve para tuzagidir.adami denemek istiyorsan 30 dk bir iftc simulator, bu sinavlardan daha ucuza gelir ve kesin cozum olur.bilegi ve bilgisi olmayani elerler,konuda kapanir.Ali beyin tespiti dogrudur.bu kadar guzide Turk genci var iken disirdan kesinlikle pilot alinmamalidir.ama biz zihniyetin ne yapmaya calistigini cok iyi anliyoruz.malasef, tayyareyi kutsal kitabimizin icinde yazanlar degil Fcom,fctm vs icinde yazanlar ucuruyor.bu yuzden bu iranli pilotlarin yetenekleri ve bilgileri cok agir bir sekilde sinanmalidir ve turk genclerinden ne fazlalari var aciklanmalidir.
  • Herşeye ırkçılık diyorlar. Geçen markette cips isteyen 4 yaşındaki çocuga babası 'ırkçımısın sen, vatan hayinimisin' diye kızıyordu. Çok takılmayın o laflara, cahiller ırk nedir, ırkçılık nedir, ırkçılıgın tersi enternasyonelizim midir?, liberaller neden ırkçılıkla insanları suçlarlar, ve neden zümre siyasetini destekler tüm sözde ırkçılık karşıtları. Bir insanın yaşadığı ülke, kazandığı ülke, kalben manen bağlı bulunduğu ülke ye ve ona bu gibi hislerle bağlı olan insanları önemsemesi kadar normal birşey olamaz. Örneğin, şunu diyorum yabancı pilot hayranı olan yöneticilere 'gidin iranda parton olun' Ve Burdanda Eski bakanımız Binali beyi özlemle anıyorum. Kendisi bu gibi kişilerin korkulu rüyası olan içinde sakladığı bir Türk milliyetciligi olan saygı değer birisiymiş. Şahsen ben değerini şimdi anlıyorum. Ek olarak yabancı pilot karşıtlığı yada zenofobi değil bu, tam olarak vatan borcudur.
  • BU YAZIDA KESİNLİKLE IRKÇI BİR ANLAYIŞ YOK.ÜLKESİNİN MİLLİ BİR ŞİRKETİNİ NASIL KORURUM DÜŞÜNCESİ VAR.BU ŞİRKETLER SADECE YÖNETİCİLERİNİN KARARLARI İLE YÖNETİLEMEZLER.ÜLKESİNİ SEVEN HERKES , HATA YAPTIĞINI GÖRDÜĞÜ YÖNETİCİĞİ , GÜCÜ YETTİĞİNCE UYARMALIDIR.ALİ BEY DE BUNU YAPMIŞ GAYET GÜZEL OLMUŞ.ÜLKEMİN İNSANINA KIRAN MI GİRMİŞTE , ELE MUHTAÇ OLMUŞUZ.
  • İşe alınan yabancı pilotlarında sosyal medya hesapları takip ediliyor mu acaba? Eğer bir göz atılırsa iyi olur, zira çoook şey var oralarda ; hükümet, şirket ve ülkemiz ile ilgili!
  • ali bey ben de bilgisayar mühendisi olarak apple a başvurdum fakat mülakattaki son derece ağır teknik sorular yüzünden elendim. bence apple her yazılımcıyı çok fazla zorlamadan işe alıp cebine aylık 10 bin doları koyması lazım. Bununla ilgili de çalışma yapılırsa sevinirim.
  • dlr kalksın torpil gelsin istiyoruz . yazı tura atalım öyle adaylar belirlensin .eskiden böyleydi kaptan cocukları rahat rahat girerdi. DLR olmasa thy nin kapısından giremezdik. İyiki almanlar yapıyor şu sınavı.. Yoksa dlr i kaldırmaya çalışan kaybedenler klubü her türlü torpili yapıp kendini zorla pilot yaptırırdı.
  • Ne demişlerdi:"Türkiye'de ATPL alma, ev al".Boşver napacan yahu Türkiye'de pilot olup; dertsiz başını derde mi sokacaksın...
  • İthal kalite(!)'ye... Yorumcunun ithal olmayani kaliteli oluyor mu peki?
  • Ali Abi muhbirin kim senin ?

İRANLI PİLOTLAR THY KOKPİTİNDE OLURSA!

Türk Hava Yolları'nda sistem sorunu baş gösterdiğini bunun sebeplerinin işaretini de üç aşağı beş yukarı sıralamıştım geçen haftaki yazımda. Hatta başpilot Kadir Dokuyucu'nun acem ziyaretlerinden de bahsetmiştim. İranlı pilotlarla görüştüğünün işaretini vermiştim aslında. Hafta içi Airporthaber'de gelişmeleri haberleştirdik.

Arkadaşlar, çok küfür aldım belli zümrelerden. Bu yorumların çoğunu yayınlamıyorum. Beni ırkçılık ile suçlamışlar. Hatırlayın değerli ülkemin insanları. TAV, İran'da havalimanı işletirken İranlılar gelip "burası artık bizim" deyip TAV'ı kovalamadı mı? O zaman ırkçılık yok muydu? Balık hafızalarınızı biraz bulmaca çözerek zinde tutmaya çalışın.

Bizim dediğimiz şu: bu ülke, 70 milyonun üzerinde nüfus barındırıyor. Yani 70 milyonluk ülkemde o kadar güzel vatan evlatları var ki onların eğitimlerine az bir emek verilse hiç kimseye muhtaç olunmaz. Gencecik fidanlarımız var. Geçen hafta da belirttiğim gibi eften püften sebeplerle, nalman pardon Alman DLR'ları ile THY içindeki çok bilmişlerin kaprisleri yüzünden gencecik çocukların önleri kesiliyor.

Eğitimse eğitim, ingilizce ise ingilizce eğitimi biraz daha verilir sorun çözülür. Bir kelime iki mülakatla insanların geleceğine ve umutlarına engel olunmasın.

THY'deki asıl mesele tepe noktada yaşanan kavga. Son aylarda Temel Kotil manevralarına şahit oluyoruz. İki ayrı baş görüntüsü veriyor bu yaklaşımlar. Mesele THY meselesi mi yoksa istikbal meselesi mi anlamış değilim. Geçen haftaki yazımdan sonra Kotil'in "Şer odakları benim için yazı yazmış" dediğini öğrendim. Biz hep hayırlı işlerden yanayız.

Aslında Temel Kotil'in kendi oğluna bakması gerektiğini düşünüyorum. Bizi şer odağı olmakla suçlayan Kotil'in oğlunun başbakan için "Padişahlık kuruyor" ve daha nice twitlerinin olduğunu sağır sultan bile biliyor. Bu twitlerin başbakana ulaştığı haberi gelir gelmez da twitlerin apar topar silindiğini de biliyoruz.

Ama ana mesele THY'nin geleceğidir. Temel Kotil'in Sunexpress Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı sırada Sunexpress'in ne kadar zarar ettiğini bilmeyen de yok. Hakkında bir çok yazı yazsam da Coşkun Kılıç geldikten sonra Sunexpress'in kâr ettiğini de biliyoruz. İşte bu durum bile Temel Kotil'in zoruna gitmiş olmalı ki THY'nin kırmızı kuyruklularını Sunexpress'ten alma gayreti içerisinde. Allem-gullem edip bir tanesini aldı. Dokuz uçak daha var. Sanırım bunları da alacak. Nedeni gayet basit. Temel Kotil, kendisinden sonra Sunexpress şirketinin kar etmesini hazmedemiyor. Bu yüzden de Coşkun Kılıç ile araları hayli açık.

Bizim söylemek istediğimiz kişisel hırslarla, egolarla THY yönetilmesin. Kurumsal geleneği olan THY'nin bu kurumsallığına zarar verilmesin.

THY genel müdürünün eğitim politikalarına müdahale etmesi sonucunda pilot açığı nüksediyor. Bırakın herkes işini yapsın.Her taşın altından çıkmanın anlamı yok. THY'yi gruplaştırmanın, kutuplaştırmanın da anlamı yok.

İranlı pilotlara ihtiyaç duyulacak hale getirilen şirketin bu duruma düşürülmesinin bir hesap vericisi olmalı. Verilen siparişler belli ise, ne kadar pilot ihtiyacı var ise, ne kadar emekli olacak personel var ise bunların hepsinin hesabının tutluyor olması gerekli.

Yıllardır kurumun başında olanlar bu hesapları yapmıyorsa ve ithal pilotlara güvenerek eğitim sürecini hızlandırmıyorsa bunun bir hesap vereni olmalı. Bir pilotun en az iki yılda yetiştiğini bilmeyecek kadar beceriksiz olamaz yönetiler.

Geçen hafta Sedat Şekerci'ye de söylemiştim. Bir siyasinin yakını olmakla kazanılmış makamın bir başka siyasinin gelişinden sonra kaybedileceği düşünülmelidir. O yüzden işini doğru dürüst yapmalı ve THY'nin eğitim politikasında ipleri eline almalıdır. Aksi taktirde gelmiş olduğu yere geri dönebilir, hatta THY kapıları bile kapanabilir.

THY'nin geleceği Türk pilotlarla sağlamlaştırılmalıdır. En küçük bir olayda soluğu kendi memleketinde alacak yabancı pilotların varlığına kimse güvenmemeli.

Şimdi bazı idiotlar yine bizi yabancı düşmanlığı ile suçlayacaklar ama biz kendimizi bildiğimiz sürece sorun yok. İstediklerini düşünüp bizi yargılayabilirler.

THY'nin geleceği söz konusu ise bizim uyarı görevinde bulunmamızdan doğal birşey olamaz.

THY'nin istikbali her çalışanın makamından daha önemlidir.

İRANLI PİLOTLAR THY KOKPİTİNDE OLURSA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ey THY yönetimi, 200 kaptan alacağınıza sırası gelen 300 F/O yu kaptan yaparsanız, hem daha emniyetli hem de hesaplı olur. Bizden söylemesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bundan 2 sene once is basvurulari yaparken caresizlikten azerbaycan havayolu sirketinede gondermistim.(hani bizi severler ya)cevap olarak biz kendi vatandasimiz disinda hic kimseyi calistirmiyoruz diye bir cevap gelmisti.demek istedigim su,bizden daha az gelismis olan cogu asya ulkesi ve avrupa birligine uye olan hicbir ulke,kendi vatandasi olmayan adami ve dilini bilmeyeni kesinlikle almiyor.irkcilik degil bu ulkene ve vatandasina sahip cikmaktir,kendi insaninla kalkinmaktir.bizim meslegin icinde olanlar iyi bilirler.,Dlr,mollymawk vs maymun sinavidir ve para tuzagidir.adami denemek istiyorsan 30 dk bir iftc simulator, bu sinavlardan daha ucuza gelir ve kesin cozum olur.bilegi ve bilgisi olmayani elerler,konuda kapanir.Ali beyin tespiti dogrudur.bu kadar guzide Turk genci var iken disirdan kesinlikle pilot alinmamalidir.ama biz zihniyetin ne yapmaya calistigini cok iyi anliyoruz.malasef, tayyareyi kutsal kitabimizin icinde yazanlar degil Fcom,fctm vs icinde yazanlar ucuruyor.bu yuzden bu iranli pilotlarin yetenekleri ve bilgileri cok agir bir sekilde sinanmalidir ve turk genclerinden ne fazlalari var aciklanmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etnosentrizm ~ 10 yıl önce
Herşeye ırkçılık diyorlar. Geçen markette cips isteyen 4 yaşındaki çocuga babası 'ırkçımısın sen, vatan hayinimisin' diye kızıyordu. Çok takılmayın o laflara, cahiller ırk nedir, ırkçılık nedir, ırkçılıgın tersi enternasyonelizim midir?, liberaller neden ırkçılıkla insanları suçlarlar, ve neden zümre siyasetini destekler tüm sözde ırkçılık karşıtları. Bir insanın yaşadığı ülke, kazandığı ülke, kalben manen bağlı bulunduğu ülke ye ve ona bu gibi hislerle bağlı olan insanları önemsemesi kadar normal birşey olamaz. Örneğin, şunu diyorum yabancı pilot hayranı olan yöneticilere 'gidin iranda parton olun' Ve Burdanda Eski bakanımız Binali beyi özlemle anıyorum. Kendisi bu gibi kişilerin korkulu rüyası olan içinde sakladığı bir Türk milliyetciligi olan saygı değer birisiymiş. Şahsen ben değerini şimdi anlıyorum. Ek olarak yabancı pilot karşıtlığı yada zenofobi değil bu, tam olarak vatan borcudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
BU YAZIDA KESİNLİKLE IRKÇI BİR ANLAYIŞ YOK.ÜLKESİNİN MİLLİ BİR ŞİRKETİNİ NASIL KORURUM DÜŞÜNCESİ VAR.BU ŞİRKETLER SADECE YÖNETİCİLERİNİN KARARLARI İLE YÖNETİLEMEZLER.ÜLKESİNİ SEVEN HERKES , HATA YAPTIĞINI GÖRDÜĞÜ YÖNETİCİĞİ , GÜCÜ YETTİĞİNCE UYARMALIDIR.ALİ BEY DE BUNU YAPMIŞ GAYET GÜZEL OLMUŞ.ÜLKEMİN İNSANINA KIRAN MI GİRMİŞTE , ELE MUHTAÇ OLMUŞUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İşe alınan yabancı pilotlarında sosyal medya hesapları takip ediliyor mu acaba? Eğer bir göz atılırsa iyi olur, zira çoook şey var oralarda ; hükümet, şirket ve ülkemiz ile ilgili!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apple ~ 10 yıl önce
ali bey ben de bilgisayar mühendisi olarak apple a başvurdum fakat mülakattaki son derece ağır teknik sorular yüzünden elendim. bence apple her yazılımcıyı çok fazla zorlamadan işe alıp cebine aylık 10 bin doları koyması lazım. Bununla ilgili de çalışma yapılırsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dlr kalksın ~ 10 yıl önce
dlr kalksın torpil gelsin istiyoruz . yazı tura atalım öyle adaylar belirlensin .eskiden böyleydi kaptan cocukları rahat rahat girerdi. DLR olmasa thy nin kapısından giremezdik. İyiki almanlar yapıyor şu sınavı.. Yoksa dlr i kaldırmaya çalışan kaybedenler klubü her türlü torpili yapıp kendini zorla pilot yaptırırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Ne demişlerdi:"Türkiye'de ATPL alma, ev al".Boşver napacan yahu Türkiye'de pilot olup; dertsiz başını derde mi sokacaksın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İthal kalite(!)'ye... Yorumcunun ithal olmayani kaliteli oluyor mu peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 10 yıl önce
Buraya yazdığınıza göre aksini düşünüyorsanız sözüm yok. Orada bir ironi var.
BOLD PILOT ~ 10 yıl önce
Ali Abi muhbirin kim senin ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000