25 Ağustos 2008, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

İnancın, azmin, çalışmanın ZAFERİ

Değerli AirportHaber okurları ve bu köşenin mümtaz takipçileri. Amaç ve hedeflerini koyan her girişimcinin inandığı yolda neler başardığını biraz sonra sizlerle paylaşıp, hazırladığımız muhteşem ürünü beğeninize sunmaktan onur duyacağım.

 

Ama neler yaptığımızı açıklamadan önce sizleri biraz tarihe götürmek istiyorum.

 

Ben neyim, ben neler yaptım ve ben neler yapmak için neleri feda ettim kısaca açıklamak istiyorum.

 

1991 yılında Günaydın Gazetesi’nde merkez muhabiri iken, havalimanında görevli arkadaşımın izne ayrılmasıyla havacılık sektörü ile tanıştım. O tanışma bizleri bugünlere getirdi. 1991 yılında girdiğim havacılık alanından kopamadım. Günaydın Gazetesi’nden sonra kısa bir Sabah macerasının ardından 1993 yılından itibaren TGRT’de Yankı adlı programı yaptım. 1997 yılına kadar TGRT’de görev yaptıktan sonra kendi işimi yapmak üzere kolları sıvadım. İçimde yanıp tutuşan havacılığın ekrana taşınması fikrimi hayata geçirmek için VIP adlı programı Kanal 6 televizyonunda yayınlamaya başladık. O günlerde hiçbir televizyon kanalında havacılık programı yoktu. Biz bu konuda önderlik yaptık.

 

1998 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen Havacılık Şurası’nın organizasyonunda yer aldım ve şuranın belgesel filmine imza attım.

 

VIP programımız devam ederken, 2000 yılında dünyada kutlanan ancak Türkiye’de hiç bilinmeyen Dünya Sivil Havacılık Günü’nü organize ettim. Hemen ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yaptığı işleri kamuoyuna duyuracak Civil Aviation Authority Dergisi’nin çıkarttık. Zamanın Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz’ün onayı ile gerçekleşen bu dergi maalesef siyasi kavgalar nedeniyle sona ermek zorunda kaldı.

 

Ama her zaman öncülük ettiğimiz bu uğurda yılmadık, yıkılmadık.

 

2004 yılında planladığımız AirportHaber’i 2005 yılına kadar inşa ettik. AirportHaber’in başarısını ve sektördeki tek alternatif haber kaynağı olduğunu söylememe gerek bile yok. Bu başarı aynı zamanda sektörün, sektörümün başarısıdır. Sizlerle var olduğumuzu hiçbir zaman göz ardı etmedik, etmeyeceğiz.

 

Uzun lafın kısası biz bu yola baş koyduk. Tüm ekip arkadaşlarımla beraber aynı inançla, aynı heyecanla yolumuza devam etmeye karar kıldık. Sadece işimize odaklanacağımıza, başkalarının ne yaptığına bakmadan, sadece ve sadece kendi fikirlerimizi uygulamaya koyacağımıza and içtik. Başkalarının bahçesine gecekondu yapmayacağımıza gönül birliği, kader birliği yaptık. Bu azim, bu inanç, bu bitmeyen enerji ile tüm kader arkadaşlarımızla sonuna dek çalışacağımıza and içtik.

 

Bize inananlarla çıktığımız yeni yolumuz Airport Tv. Kulaklarımızı kapadık, gözlerimizi hiç uyumayacakmış gibi açtık, gecemizi gündüzümüze kattık ve hiçbir babayiğidin başaramayacağı bir yapılanmayı tamamladık. 24 Nisan’da resmen müracaat ettiğimiz Airport Tv resmi işlemleri tamamlandı. Başbakanlıktan güvenlik belgemizi,  Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan Yayın Lisansımızı aldık. Her adımımızı resmi kurallar gereği yaparak, başkaları gibi kaçak yollardan yayın yapmamayı ilke edindik. Bu tutumumuz devletin üst kademesinde takdirle karşılandı.

 

Artık sizlerle ekranlardan da buluşmamıza sadece saatler kaldı. Önümüzde hiçbir engelimiz yok artık.

 

Dünyada eşi benzeri olmayan bir ekranla buluşturacağız sizleri. Öyle sürprizlerimiz var ki, bizleri bir kez daha takdir edeceksiniz.

 

Türk insanının inandığı şeyleri yapmasında hiçbir zorluk olmadığına şahit olacaksınız. Bizler inanmış, kenetlenmiş ekip olarak arkadaşlarımızla kafa kafaya vererek hazırladığımız sürprizleri sizlerle paylaşacak olmanın onurunu, gururunu şimdiden yaşamaya başladık bile.

 

Artık geri sayım başladı

 

Bizi takip etmeye devam edin. Söz verdiğimiz gibi, siz havacılık tutkunlarını gerçek ekranda buluşturacağız. Hiç kimsenin sözcüsü değil, herkesin gözü kulağı olacağız.

 

Hiçbir ard niyet olmadan size elimizi uzatıyoruz. Sizden aldığımız gücümüzü sizinle paylaşmak istiyoruz. Bu ekran, bu tesis sizlerin hizmetinde olacak. Bugünlerimiz ve yarınlarımız hep sizinle olacak.

 

Çok yakında YENİ UFUKLARIN TELEVİZYONU AIRPORT TV’de buluşmak dileğiyle.

 

Saygılar sunarım.

İnancın, azmin, çalışmanın ZAFERİ

Yorumlar

behçet kemal kuğu ~ 16 yıl önce
tuttuğunu koparacağından emindik başarınla şimdi daha çok gurur duyuyoruz ALLAH yolunu daima açık etsin başarılarının devamı dileğiyle BEHÇET KEMAL/HÜLYA KUĞU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
SEVGİLİ DAYIM OĞLU SEN HER ZAMAN BAŞARILI İDİN YİNE BAŞARACAĞINA İNANIYOR BUNDAN SONRAKİ ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM YOLUN AÇIK OLSUN GURUR DUYUYORUM .NEVZAT KAHVECİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özür ~ 16 yıl önce
gerçekten sizi taktir ediyorum uzun bi yol katedip engeller aşıp mutlu sona varmışsınız umarım tv de istediğiniz başarıyı da yakalarsınızz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şer ~ 16 yıl önce
Bu arada THY yönetimine nacizane bir tavsiye: Bundan sonra uçaklarında bulunabilecek köşe yazarlarının boğaz düşkünlüğünü dikkate alarak: A:Yolcu listeleri iyice kontrol edilerek. Uçakta yazar varmı yokmu tespit edilsin (bu iş için asgari ücretli bir kişi yeterli) B: Eğer varsa o yazarla irtibata geçilip beyefendinin yolculuğu esnasında canının ne çekeceği kendisine sorulsun C: Ve tiz vakit beyefendinin yiyeceği yemekler hazırlanıp ayrıntılı bir katolog ile önüne sunulsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şer ~ 16 yıl önce
Bağımlı pilot haberini yapan kişinin aslında burda konuşması lazım. Ben inanmıyorum bunun kasıtlı bir haber olduğuna hiç bir haberci elinde yeterli delil yokken böyle bir habere imza atmaz. Aynı şekilde Murat bey'in de inanıyorum ki vardır bir bildiği yoksa kimse körü körüne iddialarda bulunmaz. Ama THY gayet kurnazca ve zekice yönetiliyor. Bu yönetim bu tip konuları sümen altı etmeyi gayet güzel beceriyor. Ama tabi ki de medya'ya karşı akıl hocaları var onu da biliyoruz. Medyanın içinde o kadar zaman dirsek çürütüp Dr. ünvanını boşuna almadı işleyişi çok iyi biliyor. Çıkar bi süre sonra ortaya ne demişler "iki kişinin bildiği sır değildir"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuyu ~ 16 yıl önce
ne yani biri kuyuya bir taşmı attı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000