27 Şubat 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kadrolu elemanlarınız saatlerce laklak yapıp çalışmazken taşeronlar eşek gibi çalışır.Kadrolular, taşeronu kendisine hizmet etmekle yükümlü köle olarak görür.İş bilmez lise mezunu torpillilerle doldurduğunuz sürece ,gelir uçurumunu düzeltmediğniz sürece thy için iyi bir gelecek göremiyorum.İnsan kaynakları yönetimi sıfır!
  • Torpilli lise mezunu kadrolu kargo memuru 8000 bin TL. Maas Alırken yanında oturan aynı işi yapan 2 kat daha fazla performans gosteren THY taşeron kargo memuru ücreti 1950 TL maas alıyor. 5m modern köle. İstanbulda eşit sartlar altında yaşa bakayım. Evlenemiyoruz müslüman geçinen THY yönetimi hakkımız zehir zıkkım olsun.
  • Sayın yazarım neden o zaman yönetim kurumda dolu olan fetocuları atmıyor. Çoğu hala yönetici çalışanlara hayatı zehir ediyorlar.5M diye bir amblem ortada şirket yok paravan bir şirket üzerinden 1500 kişi sömürülüyor,elif.ti şimdi 5m daha önce itemsan, stfa daha daha.Üniversite mezunu, işin uzmanı kurumun herşeyini bilen işe hakim kargoda 1000 tane taşeron kargo memuru var sefil haldeler yanında oturan lise mez kadrolu memur 4 kat fazla maaş alıyor. Biri bal kaymak icinde biri sefalet icinde neden bunlari yönetime sormuyor değerli havacılık yazarlarımız. Kargoda 5m kurumsal diye firma ırak mi ankara mi van mi Diyarbakır mi kim bunlar.1500 kişinin maaşı üzerinden rant yapıyor neden thy doğrudan kendi bünyesinden maaş vermiyor.hani köleligi peygamberimiz kaldırdı bu islamci yönetici thy ustyonetcilerin vicdanı hiç mi yok.ölümde var iki elimiz mahserde yakalarinda olacak.saygılar
  • Yıllardır Turkısh teknikte Asıl işi yapıyoruz..bir çok evrağın altında imzamız var..binlerce dolarlık tool ların sevkiyatını,lojistiğini,tesellümünü,transferini yapıyoruz ama hala Taşeron olarak çalışıyoruz..Özlük haklarımızın iyileştirilmesi en buyuk dileğimizdir..( Doğum izni,Mazeretin Olmayışı,ERP Yok,sosyal tesislerden faydalanamama.Pass hizmetin olmayışı,kıdem farkı ) inşallah ilker bey..bunlarada bir çözüm bulur kendisine güveniyoruz..saygılar...selamlar..
  • TABİİ BİLANÇOYU TAM OLARAK DİP NOTLARI İLE BİRLİKTE AÇIKLARSA
  • Sovmenlikden yöneticiliğe bu adam harbiden tiyatrocu oynuyor ve kıdık da yiyor ama millet yemiyor .sn kıdık pas bilet mi aldınız acaba komik adamdan.çizginiz belli olsun . Yoksa hemşehri dayanışması mi...
  • Ben akşam 19.57 de arandım ve neoldugunu anlayamadan iş haddiniz fesih olundu denmiştir ve sabah İsrail uçuşum vardı.Doco ya kızmıyorum İnanın onlar zaten piyon atillla bey zaten yıllık isim ücreti bedelini alan bir oyuncu firmasını kiraya vermiş bir yönetici.Bizler tk ya bağlı olarak görev yapıyorduk kontrollüymüş onların EGOlariymıs yok öle bişey tek hakim tk dır ve onlar ne derse o olur.Benim hiçbir suçum günahım yok iken çıkartan zihniyet ilker bey ve onun acımasız kararlarıdır tasarruf adı altında neye uğradığımızı şaşırdık işimizden olduk işimizden varmı daha ötesi ne Alakası var kriz yönetimi ile bunun.Arkadaşlar maaşınızı düşüreceğiz durumlar kritik denseydi anlardım ,zam yok denseydi gene anlardım ama acımazsızca kapının önüne 100lerce bilgili ve eğitimli insanları kapının önüne koydular.İnşallah İlker beye de o koltukkalmaz belki daha kötüsü gelecek ama en azından bir kötü gitmiş olur inşallah tek dileğim bu ahımızı aldı Allahta ondan çıkarsın. Ben hakkımı asla helal etmiyoru
  • ayni sorun thy icinde de var muhendislik mezunu olanlarin unvan almasi icin acilan sinav tamamen sebepsiz, keyfi ve adaletten uzak bir sekilde uzun suredir acilmiyor.
  • Ozellessin siz de kurtulun biz de
  • Sadece Dhmi de değil diğer kitlerde ne keyfiyetler ve haksızlıklar var! Personel yapılanması işe alımda haksızlıklarla başlıyor sonra da görevlendirme ve ücretlendirmede.. Böyle devam ediyor gidiyor.Bir sürü müdürlükler var ama teknik bir konuda iş bambaşka bir birime bile bağlanabiliyor.Kimi yerlerde adam kaynıyor kimi yerlerde adam yok. Müdürlükler gani ama asker yok.Mühendis var tekniker var ama onlar yatar taşeronlar çalışır. Ahhh Türkiyem ahhh.

İlker Aycı’dan umut dolu telefon…

Türk Hava Yolları’nın Geçici Vergi Beyannamesi’nde gösterdiği 6.5 milyar TL’lik zarar, ben dahil çok sayıda yazılı ve görsel medyada eleştiri konusu olmuştu. Bu ürkütücü rakamın THY için altından kalkılamaz bir yük olduğuna dair idi endişemiz.

Ancak THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’dan umut dolu mesajlar içeren bir telefon aldım. Önce yazdığımız yazılardan yakındı. Sonra THY için birlikteliğimize ihtiyaç olduğunu söyledi. Her daim öyle değil miyiz? Olumsuzlukları yazarız ki düzeltilsin diye, olumluları yazarız ki alkışlansın diye.

İlker Aycı özetle şunları söylüyor. Onca olumsuzluğa rağmen, Suriye krizi, havalimanındaki saldırılar, Rusya krizi ve 15 Temmuz darbe kalkışması. Buna rağmen THY yoluna devam ediyor.

“Aldığımız tedbirler dolayısıyla THY 2016 yılını nerede ise kayıpsız atlattı. 10 Mart 2017 tarihinde açıklayacağız. Göreceksiniz ki gelir-gider dengemiz başa baş çıkacak” diyen İlker Aycı, gelecek için umutlu konuşuyor.

Yönetim olarak uyumlu çalıştıklarını söyleyen İlker Aycı, geçmişte yaşanan çatışmaların yerini uyum aldığını ifade ederken özlediğimiz tablonun resmini çiziyordu.

Ülkede yaşanan krizin THY yansımalarını anlatırken, kendisine daha fazla uçak alalım, daha çok yere uçalım şeklinde telkinde bulunulduğunu ancak kendisinin tasarruf konusunda kararlı olduğu için uçakları yere indirdiğini ve bugün gelinen noktada ne kadar haklı olduğunun ortaya çıktığını söylüyor. Yanlış yönlendirilme konusunda isim veriyor ama ben bu ismi burada açıklamayı doğru bulmuyorum. Ama anlaşılacağına eminim. Şu an THY’de olmayan bu kişinin şimdilerde THY yönetimine karşı birçok kişiyi besleyerek içinde olan kinini dolaylı yönden özellikle İlker Aycı’ya karşı bir silah olarak kullandığını görmeye başladık.

Bu arada İlker Aycı, “Yere indirdiğimiz uçakların Nisan ayından itibaren uçtuğunu göreceksiniz” diyerek yaz sezonunun iyi geçeceğine dair planlama yapıldığının altını çiziyor.

Anladığım kadarı ile THY kendi uçuş planına göre uçak planını yaptı, diğerlerini ise kiraya verdi. Yatan uçak değil uçan uçak para kazanır. O halde THY uçurmak için her türlü yolu deniyor denebilir.

Telefonla yapılan konuşmanın bana göre en can alıcı noktası ise şu;

İlker Aycı diyor ki “Şu anda yönetim olarak bizi birbirimize düşürmek, kavga etmemizi isteyen o kadar çok nifak tohumu eken var ki biz bunlara pabuç bırakmayacağız” diyerek THY içindeki ve THY dışındaki hainleri işaret ediyor.

İlker Aycı THY’nin geleceği ile ilgili de önemli bilgiler verdi. THY’nin alt markası Anadolujet’in geleceğini sorduğumuzda “Anadolujet şirketleşecek. Öyle planımız var. Ama ondan önce kargo ile ilgili düşüncelerimiz var. Kargoyu başlı başına yeniden şekillendireceğiz” dedi.

Buradan çıkarımım şu; İlker Aycı, THY Kargo'yu tıpkı teknik gibi ayıracak ve THY Kargo Havayolları şeklinde şirketleştirecek. İyi mi olur? İyi olur.

Şimdi 10 Mart 2017’de açıklanacak olan verileri dört gözle bekliyor olacağız.

DHMİ Elektronikçilerinden mektup var

Uzun zamandır DHMİ çalışanı bir grup elektronikçi arkadaşlar kendileri ile ilgili ayrımcılık yapıldığını söyleyerek, durumları hakkında yazı yazmamı talep ediyorlardı. Konuyu  açıklayıcı bir e-mail attılar. Ben bu maili noktasına virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyorum.

“Ali Bey merhabalar,

Bahse konu şikâyetimizin özeti şöyledir:

Kuruluşumuzda, 12.09.2013 tarihinden önce Elektronik Sistemlerle ilgili, ayrım gözetmeksizin, bütün iş ve işlemler Elektronik Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekteydi. Ancak bu tarihte yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonucunda Kuruluşumuz "yeniden yapılanma" adı altında Elektronik Dairesi Başkanlığı'nın iş yükünü azaltmak için Elektro-güvenlik sistemleri (x-ray, kapı detektörleri, eds sistemi, santral v.b)'ni elektronik daire başkanlığından ayırıp işletme daire başkanlığı ve diğer ilgili başkanlıklara vermiştir. Yeni atanan personel de anılan daire başkanlıklarında istihdam edildiğinden tazminat grupları değişmiş, Elektronik daire başkanlığında kendisiyle aynı unvandaki personel 1. gruptan tazminat alınırken diğer başkanlıklarda görev yapan elektronik personeli 2. gruptan tazminat alınmaya başlanmıştır.  Aynı unvanlı Elektronik Mühendisi/Teknikeri/Teknisyeni arasında 2500-3000 TL gibi ciddi bir uçurum yaratmıştır.

Anılan tarihten bugüne, 2 unvan değişikliği 4 defa da KPSS ataması sonucunda Merkezde ilgili Başkanlıklara Taşra teşkilatında ise Destek Hizmetleri ve Teknik Hizmetler Müdürlükleri/Şefliklerine personel atanmıştır. O günden bugüne tahmini olarak 100-120 arası personel yukarıda ilk paragrafta anlattığımız mağduriyeti yaşamaktadır. Hepsi bir tarafa, Kuruluşumuzun elinde halihazırda, mağdur edilen yetişmiş personel varken, Kuruluşumuz, gerek KPSS ile gerekse açıktan atama ile (torpille) Elektronik Dairesi Başkanlığı bünyesine toplam 39 personel almıştır.

Kuruluşumuz içerisinde Hava Trafik Kontrolöründen tutun da Apron Memuru'na kadar herkesin bir sorunu vardır eminiz. Ama Kuruluşumuz içinde emsali olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Aynı unvandaki personeller arasında uçurum var. Bunu sadece maddi olarak düşünmeyin.

Unvan bazında, iş yükünde, mesai saatlerinde, çalışma şart ve ortamlarında herhangi bir farklılık olmamasına rağmen sadece Başkanlık/Müdürlük/Şeflik farklılığından dolayı böyle bir fark oluşması moral ve motivasyonumuzu olumsuz etkilemektedir. Yüce Devletimizin; Eşitlik, Liyakat ve Kariyer ilkeleri gereğince Kurum içinde maddi, manevi ve mesleki yönden ilerleme ve yükselme imkânlarından yararlanabilmemiz doğrultusunda yukarıda belirtilen nedenler ışığında sosyal haklarımızın iyileştirilmesi hususunda bize yazınız ile destek vermenizi bekliyoruz. 

İlker Aycı’dan umut dolu telefon…

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Thy ~ 7 yıl önce
Kadrolu elemanlarınız saatlerce laklak yapıp çalışmazken taşeronlar eşek gibi çalışır.Kadrolular, taşeronu kendisine hizmet etmekle yükümlü köle olarak görür.İş bilmez lise mezunu torpillilerle doldurduğunuz sürece ,gelir uçurumunu düzeltmediğniz sürece thy için iyi bir gelecek göremiyorum.İnsan kaynakları yönetimi sıfır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARGO THY TURKISH ~ 7 yıl önce
Torpilli lise mezunu kadrolu kargo memuru 8000 bin TL. Maas Alırken yanında oturan aynı işi yapan 2 kat daha fazla performans gosteren THY taşeron kargo memuru ücreti 1950 TL maas alıyor. 5m modern köle. İstanbulda eşit sartlar altında yaşa bakayım. Evlenemiyoruz müslüman geçinen THY yönetimi hakkımız zehir zıkkım olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavaş, yerler yaş ~ 7 yıl önce
Mühendis bile 16 maaş ortalama 8000 almıyor. Hangi memur 8000 alıyormuş? Atma Recep, din kardeşiyiz.
nasıl oluyor ~ 7 yıl önce
nasıl oluyor bu ya sallıyorsun yada vah ki ne vah. lise mezunu nasıl kademe olarak kıdem olarak o kadar maaş alır. şef müdür en az lisans mezunundan alınır nasıl oluyor bu
taşeron ~ 7 yıl önce
memurun çok sizin az maaş almanız kimin suçu? siz de biat etmeyin,birlik olun,haksızlığa tepki verin hakkınızı arayın o zaman!
taşeronlara ~ 7 yıl önce
Tipik bir cehennemde türk kazanı fıkrası olayı. O niye 8000 alıyor ben niye 1950. Çalışmayın kardeşim o zaman. Herşeye eyvallah diyorsunuz,sömürülüyorsunuz ses çıkarmıyorsunuz,koyundan farkınız yok sonra memur niye bu parayı alıyor? Asıl biz niye bu parayı alıyoruz demiyorsun da milletin aldığına göz koyuyorsun! Haklısın bu rezalet thy yönetiminin halt yemesi zira aralarında bu kadar maddi ve kültürel farklılıklar olanları aynı yerlerde çalıştırmamalıydı. Ayrıca orada taşeron olup da torpille thy'na memur olan arkadaşlarınızın yakalarına niye yapışmıyorsunuz? Onlarda thy yönetimi gibi hakkınızı yediler! Gidin sendikalı olun hakkınızı arayın,kula kulluk etmeyin yapabilirseniz tabii.
KARGO A.Ş.- THY- 5M ~ 7 yıl önce
Sayın yazarım neden o zaman yönetim kurumda dolu olan fetocuları atmıyor. Çoğu hala yönetici çalışanlara hayatı zehir ediyorlar.5M diye bir amblem ortada şirket yok paravan bir şirket üzerinden 1500 kişi sömürülüyor,elif.ti şimdi 5m daha önce itemsan, stfa daha daha.Üniversite mezunu, işin uzmanı kurumun herşeyini bilen işe hakim kargoda 1000 tane taşeron kargo memuru var sefil haldeler yanında oturan lise mez kadrolu memur 4 kat fazla maaş alıyor. Biri bal kaymak icinde biri sefalet icinde neden bunlari yönetime sormuyor değerli havacılık yazarlarımız. Kargoda 5m kurumsal diye firma ırak mi ankara mi van mi Diyarbakır mi kim bunlar.1500 kişinin maaşı üzerinden rant yapıyor neden thy doğrudan kendi bünyesinden maaş vermiyor.hani köleligi peygamberimiz kaldırdı bu islamci yönetici thy ustyonetcilerin vicdanı hiç mi yok.ölümde var iki elimiz mahserde yakalarinda olacak.saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkesun 1 derdivar ~ 7 yıl önce
Yıllardır Turkısh teknikte Asıl işi yapıyoruz..bir çok evrağın altında imzamız var..binlerce dolarlık tool ların sevkiyatını,lojistiğini,tesellümünü,transferini yapıyoruz ama hala Taşeron olarak çalışıyoruz..Özlük haklarımızın iyileştirilmesi en buyuk dileğimizdir..( Doğum izni,Mazeretin Olmayışı,ERP Yok,sosyal tesislerden faydalanamama.Pass hizmetin olmayışı,kıdem farkı ) inşallah ilker bey..bunlarada bir çözüm bulur kendisine güveniyoruz..saygılar...selamlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'NI ALKIŞLARIZ ~ 7 yıl önce
TABİİ BİLANÇOYU TAM OLARAK DİP NOTLARI İLE BİRLİKTE AÇIKLARSA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik adam ~ 7 yıl önce
Sovmenlikden yöneticiliğe bu adam harbiden tiyatrocu oynuyor ve kıdık da yiyor ama millet yemiyor .sn kıdık pas bilet mi aldınız acaba komik adamdan.çizginiz belli olsun . Yoksa hemşehri dayanışması mi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çıkarılan şef ~ 7 yıl önce
Ben akşam 19.57 de arandım ve neoldugunu anlayamadan iş haddiniz fesih olundu denmiştir ve sabah İsrail uçuşum vardı.Doco ya kızmıyorum İnanın onlar zaten piyon atillla bey zaten yıllık isim ücreti bedelini alan bir oyuncu firmasını kiraya vermiş bir yönetici.Bizler tk ya bağlı olarak görev yapıyorduk kontrollüymüş onların EGOlariymıs yok öle bişey tek hakim tk dır ve onlar ne derse o olur.Benim hiçbir suçum günahım yok iken çıkartan zihniyet ilker bey ve onun acımasız kararlarıdır tasarruf adı altında neye uğradığımızı şaşırdık işimizden olduk işimizden varmı daha ötesi ne Alakası var kriz yönetimi ile bunun.Arkadaşlar maaşınızı düşüreceğiz durumlar kritik denseydi anlardım ,zam yok denseydi gene anlardım ama acımazsızca kapının önüne 100lerce bilgili ve eğitimli insanları kapının önüne koydular.İnşallah İlker beye de o koltukkalmaz belki daha kötüsü gelecek ama en azından bir kötü gitmiş olur inşallah tek dileğim bu ahımızı aldı Allahta ondan çıkarsın. Ben hakkımı asla helal etmiyoru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhendis demisken ~ 7 yıl önce
ayni sorun thy icinde de var muhendislik mezunu olanlarin unvan almasi icin acilan sinav tamamen sebepsiz, keyfi ve adaletten uzak bir sekilde uzun suredir acilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozellessin ~ 7 yıl önce
Ozellessin siz de kurtulun biz de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erhan ~ 7 yıl önce
Sadece Dhmi de değil diğer kitlerde ne keyfiyetler ve haksızlıklar var! Personel yapılanması işe alımda haksızlıklarla başlıyor sonra da görevlendirme ve ücretlendirmede.. Böyle devam ediyor gidiyor.Bir sürü müdürlükler var ama teknik bir konuda iş bambaşka bir birime bile bağlanabiliyor.Kimi yerlerde adam kaynıyor kimi yerlerde adam yok. Müdürlükler gani ama asker yok.Mühendis var tekniker var ama onlar yatar taşeronlar çalışır. Ahhh Türkiyem ahhh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000