04 Mayıs 2015, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • RİCA EDERİM. FAYDALI OLABİLİYORSAM NE MUTLU BANA. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.
  • Çetin Bey, kaleminize sağlık. Bu sektörün içinden gelen birisi olarak, tecrübelerinizin ışığında fikirleriniz, bizim için önemli. Yazılarınız, bize farklı penceler açıyor. Teşekkür ederim. M.T
  • çetin bey, Bu insan sizinle çalıştımı ? bilemiyoruz. çalışmış olsa size hiç yakıştırılmayacak benzetmeleri sizin için yapmazlardı. sizden ricamız bu işçi - asistan türü okurların yorumlarını cevapmamanız hatta eğer o imkana sahipseniz bu tür ( sizin ifadenizle ) saldırıları yayınlatmamanız.Lütfen.
  • SERMAYE UŞAKLIĞI VB.. TERİMLERİN BENİM İÇİN HAKARET SAYILACAĞINI SİZE CEVABEN YAZMIŞTIM. AYNI TARZI SÜRDÜRMENİZ NEDENİ İLE STAJYER 3 SALDIRINIZI YAYINLAMAYACAĞIM. BU ARADA UŞAKLIĞIN POLİTİK BİR TERİM OLDUĞUNU DA ÖĞRENDİM. KATKINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
  • Asagidaki yorumdaki gorusler bir temenni degil, belli veri ve gelismelere dayali bir ongorudur. Ilker Ayciyla THYde somuru ve baski daha da katmerlesecektir. Isciye asgari ucret veya biraz ustu maaslar dayatilacaktir. THY deki hemen tum hizmetler taserona devredilecektir. Secimlere kadar kimse Aycinin, daha dogrusu THY nin gercek yuzunu goremeyecektir. Secimden sonra ise balayi sona erecek Ayci beyle tanisma firsati bulacagiz.
  • Cetin beyin saglik problerini bilmiyordum. Zaten sahsi yasami beni ilgilendirmez. Yalnizca fikirleriyle ilgilenirim, sitede yayinlandigi icin. Asil terbiyesizlik benim yorumu kisiye yonelik saldiri olarak yorumlamaktir. Cetin beyin eski yazilarini okuduysaniz karamsar bir hava oldugunu sezebilirsiniz. Belkide yalnizca bana ole gelmistir. Ilker Aycinin secimiyle positif bir hava yakalamis. Vurgu yalnizca buna yonelikti. Asil konuya gelelim. Hamdi Topcunun gitmesiyle THY de hic bir sey degismeyecek. Cunki THY bir kurum. Hamdi Topcu siradan bir sermaye bekcisi, ve yalnizca kurumun politikalarini uyguladi. Ilker Aycinin gelmesiyle THY dogrudan AKP tarafindan yonetilecek. Partizanlik had safhaya cikacaktir. Isci dusmanligiyla odul alan THY iscilere dusmanlikta zirve yapacaktir. Isciler taseron sisteme gecirilecektir. Butun bu olumsuzluklar diger sektorlerde hatta global olarak ta bole. Iscilerin sendika ve orgutlenmeleri fiilen cokertildigi icin THY ve sermaye bos kaleye gol atiyor.
  • keşke sende çetin bey gibi dönemsel bir rahatsızlık geçirseydin. senin arızan kalıcı. uzulduğüm tek şey rumuz olarak " işçi " kardeşlerin unvanını kullanman. o donemin işçilerinin bu siteyi okuduğunu zannetmiyorum. şayet okusalardı çetin bey onların sana verdikleri cevapların ahlak ölçülerine uymaması nedeni ile yayınlatmazdı. anlayabildin mi?
  • Biraz önce son yazılanları okudum ve yazara belden aşağı vuruş yapıldığını gördüm ve kendiside rahatsızlığından bahsetti yazıyı yazıp belden aşağı vuran arkadaşa sözüm hastalığın her türlüsü için ilaç ve doktor tedavisi günümüzde var hayata ince bir iple bağlıyız koptumu toparlanmak bu söylediğim yardımlarla tedavilerle uzun zaman alıyor ve sonuçta iyileşiyoruz ancak psikolojik sıkıntılardan bahsetmek malesef ayıp ve cahilce karşılanıyor bu sıkıntıyı yaşayan insanı işinden atarlar eşi boşanır hayatı mahvolur birde böyle bir yerde yazarı eleştirirken herkesin görebileceği bir paylaşım sitesinde yazılırsa art niyet vardır ve terbiyesizliktir.Ancak psikolojik rahatsızlıkta tıpkı kanser gibi prostat gibi meme kanseri gibi hastalıktır ve insanidir,ilacıda vardır.Durum böyleyken terbiyesizlik,ahlaksızlık,riyakarlık,kul hakkı yeme,üçkağıtçılık vb.gibi yine insanların yaptığı şeyler bulunmaktadır bunlar için henüz tedavi geliştirilemedi ilacıda yok yazara bu yorumu yapan terbiyesizdir ve bu durum tedavi edilemez Çetin beyin düşüneceği hiçbir şey yok sen napıcaksın onu düşün senin tedavin bile yok arkadaşım Allah yolunu açık etsin.Günümüzde iktidar insanın günah işleme özgürlüğü diye bir dini argüman kullanıyor bu ve benzeri söylemlere itibar etmeyiniz yazar makul ve mantıklı olarak düşüncelerini yazmış yaparsınız veya yapmazsınız sizin bileceğiniz iş hastalıpından bahsetmeye hiç gerek yok.Lafım kendini sağlıklı hissedenlere bir boşanma bir işten çıkarma bir dava hayata bağlı olduğunuz ince ipi koparır,yani milli piyango sizede çıkabilir.
  • THY nin avukati, memuru. Ilkerle hic alakasi yok, kim gelirse gelsin ayni muameleyi yapardi. THY YK ne politikadan olursa olsun onlara gobekten bagli. 6 ay degil, alti yil gecse bile. YK THY batirsa bile arkasinda olur. Cetin beyin politik gorusu sermaye partisinden olmasi. Isci haklari ve cikarlari zerre kadar ilgilendirmiyor kendisini. Her sey sermaye ye usaklik icin. Bu arada psikolojik durumunuzu duzeltmissiniz tebrikler Cetin Bey.
  • BENİM YAZDIKLARIMLA SİYASİ GÖRÜŞÜM ARASINDA NASIL BİR BAĞLANTI KURDUĞUNUZU ANLAYAMIYORUM. İLKER BEYİ TANIMADIĞIMI SÖYLEMİŞTİM. NE O BEYEFENDİ BENİ TANIR NEDE BEN KENDİLERİNE BİR YERDE RASTLADIM. BUNU KAÇINCIDIR SORUYOR ARKADAŞLAR. İNANMAZSANIZ YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK. BENİM SİZDEN TEK FARKIM TOPLUMA DİREK BİR ZARAR VERMEDİYSE YALNIZ SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZ FARKLI DİYE KİMSEYE CEPHE ALMAMAM VE DE TANIMADIĞIM İNSANLARIN NE YAPACAĞINI GÖRMEDEN ONLARLA İLGİLİ FİKİR YÜRÜTMEMEM. İLKER BEYDE HALİ İLE BU KAPSAMA GİRİYOR. TANISAYDIM SİZLERE YAZIP BİR TON FIRÇA YİYECEĞİME KENDİSİNE GİDER VE KONUŞUR VE ANLATIRDIM. KALDI Kİ KARŞIT SİYASİ GÖRÜŞE SAHİP OLANLAR ARASINDA DA MUTLAK GÜVENİLİR, DÜZGÜN İNSANLARDA VARDIR. HEPSİNİ TANIDIĞINIZ, GAZETELERDE MACERALARINI OKUDUĞUMUZ ÖRNEKLERLE BİR TUTMAMAMIZ GEREKİR. İYİ OLANLARDAKİ MÜŞTEREK TEK KUSUR KENDİLERİNDEN OLANLARIN HATALARINI ZOR GÖRMEMELERİ VE ONLARA KARŞI SUSKUN OLMALARI. BUNA İÇ DİSİPLİN DİYORLAR. ÖZETLE BEKLEYİP GÖRMEK GEREKİR. KALDIKİ HAYIR, İNANMIYORUZ DİYENLERİN FERDEN NE YAPACAKLARINI / YAPABİLECEKLERİNİ DE DÜŞÜNEMİYORUM. AYNI GÖRÜŞTE OLMASAKTA TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

İLKER AYCI: BU AYNI DÖNEMİN BİR BAYRAK DEĞİŞİMİDİR

Benim aşağıdaki görüşlerimin bir kısım THY çalışanlarının hoşuna gitmeyeceğini biliyorum. Hatırlatmak isterim ki, APH küfür, hakaret içeren yorumları yayınlamıyor.  Katmandu olayında “ hiç bir yönetici,  kaptanlara, başka havalimanına yönlenmeyecek mutlak uçuşun planlanmış olduğu meydanına ineceksiniz şeklinde talimat veremez ve vermemiştir” şeklindeki görüşümden ötürü gönderilen bir mailde THY yönetimini aklamaya çalışan ve sorumluluğu kaptanlara yıkmaya çalışan  bir dönek olarak yorumlanmamı hakkımda yapılan talihsiz bir benzetme olarak değerlendiriyorum.  Ayrıca APH yorum bölümüne gelen görüşlerden de bir şekide nasibimi aldım. ÖYLE VEYA BÖYLE, ANLADIM Kİ, SAP İLE SAMANI ARKADAŞLARIN BİR KISMINDAN DAHA HASSAS BİR ŞEKİLDE AYIRT EDEBİLİYORUM.

Bu şirketi şunun veya bunun adamı diye ikiye bölemeyiz. Bu şirket bir ve bütün olmak zorunda. Tüm yönetim kurulu, icra kurulundaki arkadaşlarımız, bütün çalışanlarımız… Bir ve beraber olmak zorundayız. Egolarımızı nefsimizi, şahsi düşünce ve kanaatlerimizi bir kenara bırakacağız. Objektif olalım, adaletli, gerçek olalım ve ayağı yere basalım. Büyük rüyalarımız olabilir.

Derhal insan kaynakları ve bilgi işlem departmanları birlikte çalışarak bir hesap açacaklar. Çözülmediğini düşündüğünüz şu ana kadarki şahit olduğunuz bildiğiniz, sorunları, hatta cevabını ve çözümlerinizi de bize mail atın. O hesabı size vereceğiz. O mail adresine atın sorunlarınızı. Bakalım şirket çalışanları şirket sorunlarına ne kadar vakıf. Mesai arkadaşlarım küçük büyük sorunların çözümü için ne kadar gayretliler? Samimiyiz. Sizler de samimisiniz. Bize yazmaktan, adınızı bilmemizden çekinmeyin. Açık kapı politikası uygulayarak ayın belli günü ve saatinde buluşmalar ayarlayacağız. Randevu ile geleceksiniz sizi dinleyeceğim. Kısıtlı süre olduğu için önceden mailini atın sonra konuşalım. Biz sizi dinleyeceğiz. Çözülmesini istediğiniz sorunları,  ben olsam şöyle yapardım dediğiniz konuları bekliyorum.

Bir ve beraberiz. Şunun ya da bunun şirketi yok. Yönetim kurumlu başkanının icra kurulu başkanının genel müdürün adamı diye bir şey yok. Bu eskiden vardı diye söylemiyorum. Falancı yönetim kuruluna yakın, falancı hissedara yakın yok. Birlikteyiz. Beraberiz.

Katılımcı, açık, net, şeffaf, adaletli bir yönetim ama çok çalışan bir yönetim olacağız. Çok çalışan az konuşan az dedikodu yapan, dedikoduyu silip atan… Orada burada konuşma, gel burada konuş. Orda burada derdini anlatacak kimse arama. Gel yönetim kurulu başkanına konuş. Gel müdürüne, başkanına, genel müdürüne, yardımcısına anlat. Ama çözümü içerde arayalım, çözüm dışarıda değil. Beraber konuşarak samimi şekilde çözelim. Düşüncelerinizi sıkıntılarınızı anlamak ve paylaşmak istiyoruz. Yeni dönemde inşallah Allah yar ve yardımcımız olsun. Kazasız belasız birlikte başarıları rabbim nasip etsin. Yolunuz bahtınız semamız açık olsun.  Yeni projelerde, yeni açılışlarda, sektörü bile hayrete düşüren önemli başarılarda sizle beraber olma temennisi ve duasıyla Allah'a emanet olun “

Evet; Yönetim Kurulu yeni Başkanının yaptığı konuşmadan bölümler yukarıda. Ben İlker beyi tanımam. Hiç görmedim. Aynı ortamda da bulunmadım. Atamayı takiben özgeçmişini okudum. BU BEYEFENDİ BİR YERLERDE KENDİ TİCARETHANESİNİİŞLETİRKEN SALT AKP’ Lİ OLMASI NEDENİ İLE BİRİLERİ ONA HAYDİ SEN BİRAZ TÜRK HAVA YOLLARINA GİT,  BİRAZ DA ORALARA BAK DENİLEN BİRİ DEĞİL. KARİYERİ SAĞLAM VE VE ÜST SEVİYEDE YÖNETİCİLİK TECRÜBESİ VAR. İNSANI DURDUĞU YERDE VEYA SALT AKP’Lİ DİYE 130 ÜLKEDEN TOPLAM 175 ULUSAL VE BÖLGESEL YATIRIM AJANSININ ÜYESİ OLDUĞU WAİPA GİBİ PRESTİJLİ BİR KURULUŞUN OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLEN BAŞKANI YAPMAZLAR ZANNEDİYORUM.

KENDİSİNİN SİYASİ GÖRÜŞÜ ZATEN BİLİNİYOR. BU DÖNEMDE BU MAKAMA AKP’Lİ OLMAYAN BİRİNİN GETİRİLMESİNİ BEKLEMİYORDUNUZ HERHALDE? İŞTE BU BEY SİZLERE SİYASİ GÖRÜŞ DAHİL, TORPİL , ŞUNUN BUNUN YAKINI VB.. ŞEYLERİN ÇALIŞANLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜSÜ OLMAYACAĞINI SÖYLÜYOR. BEKLEYİP GÖRMELİSİNİZ. VEDE SÖYLEDİKLERİNİ YAPIYORSA DA ONA SARILMALISINIZ. Bizler THY’ de bir dönem yaşadık. Üst yöneticiydim. Yönetim Kurulu Başkanımızın hangi siyasi görüşte olduğunu biliyorduk. Zaten daha sonra o partiden milletvekili oldu.  Genel Müdürün hangi siyasi görüşte olduğunu bu gün bile bilmiyorum. Bu ikili bize bir kez bile “ falanın ve filanın siyasi görüşü nedir “diye bir sual yönetmediler, sormadılar. Demek ki bu mümkün olabiliyormuş. O zaman da Yönetim Kurulu Başkanımızın mensup olduğu parti iktidardaydı. Aynı şey neden olmasın? HEPİMİZ SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZÜ 07 HAZİRAN 20015 TARİHİNDE ORTAYA KOYACAĞIZ. GEÇEN DÖNEM HERKES BU KONUYU HER FIRSATTA İŞLEDİ. SONUÇ ÇALIŞANLARIMIZ İYİCE BÖLÜNDÜ, PARAMPARÇA OLDU. BUNU ŞİMDİ BİR KENARA BIRAKMAKTA FAYDA VAR.

Evet; THY’ nin İnsan Kaynağının bu günkü gidişatı iyi değil. Önce bu hususu sizler kendi içinizde düzeltmelisiniz. Geçen gün Milano uçağımız bir tehlike atlattı ve geri döndü. Airporthaber’ e bu konu il ilgili gelen yorumları okudum. Şaşırdım. Yazılanlardan bazılarının yakışıksız ötesi çok çirkin bulduğumu belirtmeliyim. EĞER TÜRK HAVA YOLLARININ ÇALIŞANLARININ BİR BÖLÜMÜ BÖYLE İSE VE GEÇMİŞ OLSUN, ŞÜKÜR Kİ CAN KAYBI VE YARALANAN DA YOK DEMEDEN ÖNCE PİLOTLARA SALDIRIYORLARSA KANAATİMCE İLKER BEYİN BU TÜRLER İÇİN YAPACAK BİR ŞEYİ OLMAYACAKTIR.  BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARININ BU TÜRLER AÇISINDAN ASKIDA KALACAĞI AÇIKTIR.  ASLINDA NORMALLEŞME DÖNEMİİ OLARAK KABUL ETMEK İSTEDİĞİM BU SÜREÇTE BEN İLKER BEYDEN DEĞİL AMA SİZLERDEN KORKTUĞUMU İFADE ETMELİYİM. ZİRA GÖRÜYORUM Kİ, APH’DA THY İLE İLGİLİ HABERLERE YORUM YAZAN ŞİRKET ÇALIŞANLARINDA “ YENİ BİRİ GELDİ, HELE BİR DURALIM NE YAPACAK BİR GÖRELİM DEMİYOR. VE BÖYLE DÜŞÜNMÜYOR. TABİİ Kİ BU ARKADAŞLAR THY ÇALIŞANLARININ BÜTÜNÜNÜ TEMSİL ETMEDİKLERİ GİBİ, SAYI OLARAK DA ÇOK KÜÇÜK BİR BÖLÜMÜ.

MADEMKİ, DÖNEM AYNI VE İLKER BEYDE AYNI DÖNEMİN BAŞKA BİR BAYRAK TAŞIYICISI, NE DEĞİŞEBİLİR Kİ DİYE DÜŞÜNENLER VE BUNU İFADE EDENLER MEVCUT. BİR SÖZ VAR. KİMSENİN BUNU KULLANMAMDAN ÖTÜRÜ ALINMAMASINI VE BUNDAN THY İÇİN KÖTÜ BİR ANLAM ÇIKARTMAMASINI RİCA EDİYORUM. ANCAK BU SÖZ BU KONUYU ÇOK GÜZEL İFADE EDİYOR.  “AT SAHİBİNE ( BİNİCİSİNE) GÖRE KİŞNER. KONUMUZA GÖRE ANLAMI İSE SİZLERİN DE BİLDİĞİ GİBİ “ YÖNETİLEN VEYA EMİR ALTINDA ÇALIŞAN KİŞİ / KİŞİLER TUTUM VE DAVRANIŞLARINI YÖNETİCİSİNİN TAVRINA GÖRE AYARLAR”  EVET GEÇEN DÖNEMDE BU AT HAMDİ BEYİN İSTEDİĞİ TONDA KİŞNİYORDU. ŞİMDİ İSE HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN AYNI AT İLKER BEYE UYACAK VE SES TONUNU ONA GÖRE AYARLAMAK BİR TARAFA ADIMLARINIDA ONA GÖRE ATACAKTIR.

BİR TEPE YÖNETİCİNİN ŞİRKETTEKİ HERKESİ İCRAATLARI İLE MUTLU ETMESİNİ BEKLEMEMELİSİNİZ. BÖYLE BİR ŞEY LİTERATÜRDE YOK. MUTLAK SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZE UYMAYAN, HATTA SİZE TERS GELEN UYGULAMALAR DA OLACAKTIR.  BUNU TEPEDEKİ İNSAN İLE İLGİLİ OLARAK ZİHNİNİZDE OLUŞTURACAĞINIZ KANAAT NOTUNUN TEK DEĞERLENDİRME FAKTÖRÜ HALİNE SOKMAMAK İÇİN GAYRET SARF EDİN.  BAZEN ARTILARIN EKSİLERİ GÖTÜRECEĞİNİ DÜŞÜNMEK ÇOĞUNLUKLA İYİ SONUÇLAR VEREBİLİR. DENEYİN LÜTFEN.

Görüldüğü üzere İlker Bey çalışanlardan beklentilerini sıralarken bir anlamda THY’ de mevcut olan sıkıntıları da aynı zamanda ifade etmişler. Arkadaşlarım kusuruma bakmaz ise bu söylevin içinden beş kelimeyi cımbızla çekip  “  AYNI DÖNEMİN BAYRAK DEĞİŞİMİDİR “ SÖZÜNE KİLİTLENEN ŞÜPHECİ ZİHNİYETİN BU DÖNEMDE DE KENDİ İÇYAPILARI PARALELİNDE SÜKÛNA KAVUŞMAYACAKLARI KESİN. ŞAYET YÖNETİM KURULU BAŞKANINIZ “ O DÖNEM KAPANMIŞTIR “ DESELERDİ VE YUKARIDAKİ GÜZEL SÖZLERİ BUNU TAKİBEN SIRALASALARDI BU BEYANI İNANDIRICI MI BULACAKTINIZ. EĞER ÖYLE SÖYLESELERDİ ÇOK DİKKAT EDİN, KUŞKULANMAKTA HAKLISINIZ DERDİM.

Bu güne kadar THY’ de çalışanların en çok şikâyetçi oldukları konuları düşününüz. Ayırımcılık, çalışanları bölmek, şunun bunun adamlarına tayin terfi dâhil her türlü imkânın tanınması vb. İşte yaşadığınız o dönemden sonra bir beyefendi çıktı ve sizlere bir takım vaatlerde bulunuyor. Kibarlık yapıyor veya aynı dönemin bayrak değişimidir ifadelerinden ötürü “Bu eskiden vardı diye söylemiyorum” diye bir yan not koymuşlar konuşmasına. BU KONUŞMAYI SİZLERE VERİLMİŞ BİR SÖZ OLARAK KABUL EDİN VE TEKRAR OKUYUN VE SAKLAYIN. Altı ay önce birisi çıkıp size THY YK Başkanının çalışanlara bu sözleri söyleyeceğini ve bu vaatlerde bulunacağını belirtse buna inanır mıydınız?  Eminim ki cevabınız hayır olacaktır.  Peki, şimdi bir yöneticiniz beklemediğiniz ama doğru şeyleri söylüyorsa rahatsızlık neden. İşte bunu anlayamıyorum.

İnsan kabul edilmeyecek taleplerde bulunmamalı. DOLAYISI İLE BİR KISIM ÇALIŞANA YAPILAN LARIN ÖCÜNÜ ALMA, İNSANLARLA ÖDEŞME VB KONULARA TAKILIP BU HUSUSLARI ELİNİZE GEÇEN DOĞRUDAN GÖRÜŞME FIRSATINI DEĞERLENDİRMEK İSTERCESİNE HEMEN ORTAYA KOYMAYIN. EĞER BU KONUDA BİR ŞEY OLACAK İSE SİSTEMİN İŞLEYİŞİ İLE ŞEKİLLENECEKTİR.  Esasen İlker Beyin olanı biteni, nasıl davranışlara muhatap olduğunuzu bildiğine eminim. Aynı dönemin bayrak değişimi olsa bile, bir takım oluşumlara sebebiyet veren,  başarısız yöneticilerin görevden affedilmesi olağandır.

TÜRK HAVA YOLLARINI ÜLKEMİZİN GENEL ŞARTLARINDAN SOYUTLAYAMAZSINIZ. YÖNETİM KURULU BAŞKANINIZ DA KARŞI ÇIKILMASI MÜMKÜN OLAN VEYA OLMAYAN BİR TAKIM BASKILARA MUTLAK MUHATAP OLACAKTIR. KENDİNİZİ ONUN YERİNE KOYUN VE ÖYLE DÜŞÜNÜN. ARTILARIN EKSİLERİ GÖTÜRECEĞİ PRENSİBİNİ İŞTE BU HASSAS NOKTADA HATIRLAYIN VE İŞLETİN. Ben THY’ den yüz kızartıcı olmayan bir nedenden ötürü Yönetim Kurulu kararı ile atıldım. Tabii ki çok üzüldüm. Kendimi geç de olsa beni çok sevdiğim kurumdan uzaklaştıran Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürün yerine koymayı hayli zaman sonra, sinirim geçince becerebildim. Bu onlara bir ölçüde hak vermeme neden oldu.  Yapılan uygulamada haklı veya haksız olmak başka, yapmaya zorunlu olmak ise daha başka.  Buna kendimi inandırdım ve rahatladım. Bazılarına ters gelecektir ama sevgi ve saygımda bu gün bir azalma yok. ÖZETLE, ESKİLERLE YAŞAMANIN ÂLEMİ YOK. BUNDAN BİR AY ÖNCESİNİN GERİSİNDE KALANLAR DA ŞU AN İÇİN SİZİN ESKİLERİNİZ OLSUN.

Geçmişte İş yerimizde operasyonel bir hata olmuştu. Konu teftiş kuruluna intikal etti.  Bir arkadaşımız hatanın içerisinde değildi ve o an zabıt tuttuğumuz kontuarın önünden geçerken bizim talebimiz üzerine imzalamıştı tutanağı. Hepimiz teftiş kuruluna gittik. Bir amir ve olaya oradan geçtiği için karışan arkadaşımızı sorguya birlikte aldılar. İçeri girmeden önce kendilerine  “size saati sorarlarsa saatinize bakın ve yalnız saatin kaç olduğunu söyleyin. Bu saati annem hediye aldı, çok muntazam çalışıyor  vb..diye anlatmaya başlamayın, ne sorarlarsa yalnız ona cevap verin “ demiştim. Bizimkiler içeri girdiler ve çok uzun bir süre orada kaldılar. Çıktıkların da ise bana “ Çetin bey, denetçiler bizden yana. Tüm sıkıntılarımızı vb. her şeyi anlattık dediler. Onlardan sonra olayın bire bir içerisinde olan bir arkadaşımız çağırıldı huzura. Kendisine merak etme kimin ceza alacağı belli gibi, yalnız fazla konuşma dedim. O içeriden on dakikada çıktı. Her ne ise ben de sıramı savdım. Tahkikat bitti. Rapor Genel Müdür tarafından onaylandı. Amirimiz ve kontuardan geçtiği için olaya karışan kardeşimiz ceza aldı. Bu yaşanmışı neden anlattım. İlker Bey sizlerle açık kapı görüşmeleri yapacağını söylemiş de ondan. Lütfen bu görüşmelerde kendi konularınıza ağırlık verin ve başkalarının işleri ile ilgili çok net ve doğru bilgiye sahip değilseniz fazla fikir yürütmeyin. Bırakın herkes kendi sıkıntısını ve kendi işini anlatsın. BU TÜR GÖRÜŞMELERDE ÜSTLERİN KARŞISINDA OTURAN ÇALIŞANIDA DEĞERLENDİRECEĞİ AÇIKTIR. SİZİ DE TANIMIŞ OLACAKTIR. BUNU SÖZLÜ BİR SINAV GİBİ DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ.  EĞER KATILIM İÇİN MÜRACAAT EDERSENİZ MAİLİNİZİ VE KONUŞMANIZI ÖNCEDEN PLANLAMANIZ SAĞLIKLI OLACAKTIR. YÖNETİM KURULU BAŞKANINIZIN KONUŞMASININ  “BAKALIM ŞİRKET ÇALIŞANLARI ŞİRKET SORUNLARINA NE KADAR VAKIF “ VE “KÜÇÜK, BÜYÜK SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN NE KADAR GAYRETLİLER “ İLE “ BEN OLSAM ŞÖYLE YAPARDIM “ SÖZLERİNE ÖNEMLE DİKKATİNİZİ ÇEKMEK İSTERİM. BU İKİ CÜMLE SİZE VERİLMİŞ OLAN ÖNEMLİ BİR İPUCUDUR. BUNU DEĞERLENDİRİN. ÖZETLE İLKER BEY SİZDEN YALNIZ SORUNLARI DUYMAK İSTEMİYOR. SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİZİ DE ALMAK İSTİYOR. KONUŞMANIZI VEYA MAİLİNİZİ YALNIZCA GEÇEN DÖNEMDE YAŞADIĞINIZ HAKSIZLIKLARININ ÜZERİNE BİNA ETMEYİNİZ. BÖYLE YAPARSANIZ BU GÖRÜŞMELER/ YAZIŞMALARIN BEKLEDİĞİNİZ FAYDAYI SAĞLAMAYACAĞI KESİN.  BU HATIRLATMAMI LÜTFEN MAZUR GÖRÜNÜZ.

Evet; İlker beye her türlü yan etkiden siyasi düşünceden arınmış olarak samimiyetle yaklaşıp bir normalleşme döneminin  iyi niyeti ile yanında olmalısınız. Yönetim Kurulu Başkanınıza bu manevi desteği vermenizin sağlığınıza bir zararının olmayacaktır.

 BEKLEDİĞİMİZ VE ÖZLEMİNİ DUYDUĞUMUZ SONUÇ GERÇEKLEŞMEZ İSE THY’NIN BİR ÇALIŞANI OLARAK ÜZERİNİZE DÜŞENİ FAZLASI İLE YAPMIŞ OLMANIN HUZURU İLE İLKER AYCI BEYİN SİZLERE YAPTIKLARI KONUŞMANIN TAM METNİNİ KENDİLERİNE POSTA İLE GERİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ.  ARİF OLAN BUNU ANLAYACAKTIR..

BAŞARI DİLEKLERİMİ SUNUYOR, HUZURLU BİR ÇALIŞMA ORTAMINA KAVUŞMANIZI KALBEN TEMENNİ EDİYORUM. SEVGİ VE SAYGILARIMLA.

İLKER AYCI: BU AYNI DÖNEMİN BİR BAYRAK DEĞİŞİMİDİR

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

CVP I PHONE ~ 9 yıl önce
RİCA EDERİM. FAYDALI OLABİLİYORSAM NE MUTLU BANA. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çetin Bey, kaleminize sağlık. Bu sektörün içinden gelen birisi olarak, tecrübelerinizin ışığında fikirleriniz, bizim için önemli. Yazılarınız, bize farklı penceler açıyor. Teşekkür ederim. M.T

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rica ~ 9 yıl önce
çetin bey, Bu insan sizinle çalıştımı ? bilemiyoruz. çalışmış olsa size hiç yakıştırılmayacak benzetmeleri sizin için yapmazlardı. sizden ricamız bu işçi - asistan türü okurların yorumlarını cevapmamanız hatta eğer o imkana sahipseniz bu tür ( sizin ifadenizle ) saldırıları yayınlatmamanız.Lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP RİCA ~ 9 yıl önce
MAALESEF HAKLISINIZ. İKİ SENEYE YAKINDIR APH' DA BİR ŞEYLER YAZMAYA ÇALIŞIYORUM. BU İKİNCİDİR BU TÜR BİR ŞEY YAŞIYORUM. İKİSİNİN DE AYNI İNSAN OLMASI MÜMKÜN. OKUYUCU YORUMCU SERMAYE UŞAKLIĞI, İŞÇİ DÜŞMANLIĞI VB.. ÇİRKİN ŞEYLERLE İTHAM EDİYOR BENİ. YAŞADIKLARIMDAN SONRA BU NASIL BİR UŞAKLIKSA.SİZE HAK VERİYORUM. VE DE BU TÜR YORUMLARI CEVAPLAMAYACAĞIM.
CEVAP STAJYER ~ 9 yıl önce
SERMAYE UŞAKLIĞI VB.. TERİMLERİN BENİM İÇİN HAKARET SAYILACAĞINI SİZE CEVABEN YAZMIŞTIM. AYNI TARZI SÜRDÜRMENİZ NEDENİ İLE STAJYER 3 SALDIRINIZI YAYINLAMAYACAĞIM. BU ARADA UŞAKLIĞIN POLİTİK BİR TERİM OLDUĞUNU DA ÖĞRENDİM. KATKINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
(stajer) Isci-2 ~ 9 yıl önce
Asagidaki yorumdaki gorusler bir temenni degil, belli veri ve gelismelere dayali bir ongorudur. Ilker Ayciyla THYde somuru ve baski daha da katmerlesecektir. Isciye asgari ucret veya biraz ustu maaslar dayatilacaktir. THY deki hemen tum hizmetler taserona devredilecektir. Secimlere kadar kimse Aycinin, daha dogrusu THY nin gercek yuzunu goremeyecektir. Secimden sonra ise balayi sona erecek Ayci beyle tanisma firsati bulacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
(Stajyer) Isci-1 ~ 9 yıl önce
Cetin beyin saglik problerini bilmiyordum. Zaten sahsi yasami beni ilgilendirmez. Yalnizca fikirleriyle ilgilenirim, sitede yayinlandigi icin. Asil terbiyesizlik benim yorumu kisiye yonelik saldiri olarak yorumlamaktir. Cetin beyin eski yazilarini okuduysaniz karamsar bir hava oldugunu sezebilirsiniz. Belkide yalnizca bana ole gelmistir. Ilker Aycinin secimiyle positif bir hava yakalamis. Vurgu yalnizca buna yonelikti. Asil konuya gelelim. Hamdi Topcunun gitmesiyle THY de hic bir sey degismeyecek. Cunki THY bir kurum. Hamdi Topcu siradan bir sermaye bekcisi, ve yalnizca kurumun politikalarini uyguladi. Ilker Aycinin gelmesiyle THY dogrudan AKP tarafindan yonetilecek. Partizanlik had safhaya cikacaktir. Isci dusmanligiyla odul alan THY iscilere dusmanlikta zirve yapacaktir. Isciler taseron sisteme gecirilecektir. Butun bu olumsuzluklar diger sektorlerde hatta global olarak ta bole. Iscilerin sendika ve orgutlenmeleri fiilen cokertildigi icin THY ve sermaye bos kaleye gol atiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP STAJYER ~ 9 yıl önce
BİLMEYEN BİRİNİN, ÜSTELİK ÖZEL YAŞAMI BENİ İLGİLENDİRMEZ DEDİKTEN SONRA 12' DEN VURMASINA HAYRET ETTİM. EVET ŞU ANDA HİÇ BİR RAHATSIZLIĞIM YOK ALLAHA ŞÜKÜR. YAZILARIMIN KARAMSAR OLDUĞUNA KATILMIYORUM. AYRICA POZİTİF BİR HAVA YAKALAMIŞ OLDUĞUMUNDA FARKINDA DEĞİLİM. YAZININ SONU EĞER DEDİKLERİNİ YAPMAZ İSE, O KONUŞMA METNİNİ KENDİSİNE GÖNDERİN, ARİF OLAN ANLAR DİYE BİTİYOR. HERHALDE PSİKOLOJİK DURUMUNUZU DÜZELTMİŞSİNİZ SÖZÜNÜZ KARAMSAR HAVADAN KURTULMUŞSUNUZA BAĞLI.SERMAYE PARTİSİNDEN OLMAM VE SERMAYEYE UŞAKLIK GİBİ HAKARETLERDEN SONRA ( BENİM AÇIMDAN HAKARET SAYILIR ) YORUMUNUZDAKİ İNCELİĞİ ANLAYAMAMAMI MAZUR GÖRÜN. YİNE DE EN HAFİF DEYİM İLE AYIP ETTİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM.
işçiye görüş ~ 9 yıl önce
keşke sende çetin bey gibi dönemsel bir rahatsızlık geçirseydin. senin arızan kalıcı. uzulduğüm tek şey rumuz olarak " işçi " kardeşlerin unvanını kullanman. o donemin işçilerinin bu siteyi okuduğunu zannetmiyorum. şayet okusalardı çetin bey onların sana verdikleri cevapların ahlak ölçülerine uymaması nedeni ile yayınlatmazdı. anlayabildin mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Biraz önce son yazılanları okudum ve yazara belden aşağı vuruş yapıldığını gördüm ve kendiside rahatsızlığından bahsetti yazıyı yazıp belden aşağı vuran arkadaşa sözüm hastalığın her türlüsü için ilaç ve doktor tedavisi günümüzde var hayata ince bir iple bağlıyız koptumu toparlanmak bu söylediğim yardımlarla tedavilerle uzun zaman alıyor ve sonuçta iyileşiyoruz ancak psikolojik sıkıntılardan bahsetmek malesef ayıp ve cahilce karşılanıyor bu sıkıntıyı yaşayan insanı işinden atarlar eşi boşanır hayatı mahvolur birde böyle bir yerde yazarı eleştirirken herkesin görebileceği bir paylaşım sitesinde yazılırsa art niyet vardır ve terbiyesizliktir.Ancak psikolojik rahatsızlıkta tıpkı kanser gibi prostat gibi meme kanseri gibi hastalıktır ve insanidir,ilacıda vardır.Durum böyleyken terbiyesizlik,ahlaksızlık,riyakarlık,kul hakkı yeme,üçkağıtçılık vb.gibi yine insanların yaptığı şeyler bulunmaktadır bunlar için henüz tedavi geliştirilemedi ilacıda yok yazara bu yorumu yapan terbiyesizdir ve bu durum tedavi edilemez Çetin beyin düşüneceği hiçbir şey yok sen napıcaksın onu düşün senin tedavin bile yok arkadaşım Allah yolunu açık etsin.Günümüzde iktidar insanın günah işleme özgürlüğü diye bir dini argüman kullanıyor bu ve benzeri söylemlere itibar etmeyiniz yazar makul ve mantıklı olarak düşüncelerini yazmış yaparsınız veya yapmazsınız sizin bileceğiniz iş hastalıpından bahsetmeye hiç gerek yok.Lafım kendini sağlıklı hissedenlere bir boşanma bir işten çıkarma bir dava hayata bağlı olduğunuz ince ipi koparır,yani milli piyango sizede çıkabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP I PHONE ~ 9 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYORUM. DEPRESYON GÜNÜMÜZÜN YAYGIN HASTALIĞI VE MAALESEF İNSANLAR BU RAHATSIZLIKTAN MUZDARİP OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL.BEN DE BUNU KENDİM RAHATSIZLANINCA FARK ETTİM. KALDI Kİ SAKLANACAK BİR ŞEY DE DEĞİL. HATTA BU KONUYU BİR YAZIMA TAŞIYIP RAHATSIZLIĞIMDAN BAHSEDEREK BUNUN KORUYUCU DOĞAL İLAÇLARINI DA ÖNERDİM. HER NE İSE BU ARKADAŞIMIZIN DAĞARCIĞINDA "SERMAYE PARTİSİ, SERMAYEYE UŞAKLIK " VB DEYİŞLERDEN BAŞKA BİR ŞEY YOK. SIKINTI ETMEYİN. TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Isci ~ 9 yıl önce
THY nin avukati, memuru. Ilkerle hic alakasi yok, kim gelirse gelsin ayni muameleyi yapardi. THY YK ne politikadan olursa olsun onlara gobekten bagli. 6 ay degil, alti yil gecse bile. YK THY batirsa bile arkasinda olur. Cetin beyin politik gorusu sermaye partisinden olmasi. Isci haklari ve cikarlari zerre kadar ilgilendirmiyor kendisini. Her sey sermaye ye usaklik icin. Bu arada psikolojik durumunuzu duzeltmissiniz tebrikler Cetin Bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İŞÇİ ~ 9 yıl önce
BU YAZIYI YAZINCA BİR ŞEYLERE MUHATAP OLACAĞIMI BİLİYORDUM. SERMAYE PARTİSİ HANGİSİDİR ANLAYAMADIM. ÇALIŞAN HAKLARININ BENŞ NE KADAR İLGİLENDİRDİĞİNİ BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIM İNSANLARIN BÜYÜK BİR KISMI BİLİR. SERMAYEYE UŞAKLIK YAPANLARDAN HİÇ OLMADIM. PSİKOLOJİK DURUMUMU DÜZELTTİĞİMİ YAZIDAN MI ANLADINIZ? BRAVO.PSİKOLOJİK DURUMU YERİNDE BİRİ OLARAK BİR DE OKUDUĞUNUZU ANLAYABİLSENİZ.
CVP İŞÇİ ~ 9 yıl önce
DELİKANLI ARKADAŞIM. SEN SEN OL, İNSANLARIN RAHATSIZLIĞINI BÖYLE ULU ORTA YAZIP ÇİZME. EVET BEN BİR MAJOR DEPRESYON GEÇİRDİM. VE DE 2012' DE ATLATTIM ŞÜKÜR Kİ. ANCAK SENDEKİ RAHATSIZLIK MAALESEF KALICI. İNSANİ DUYGU EKSİKLİĞİ DERLER BUNA.
CVP ÇETİN BEY ~ 9 yıl önce
BENİM YAZDIKLARIMLA SİYASİ GÖRÜŞÜM ARASINDA NASIL BİR BAĞLANTI KURDUĞUNUZU ANLAYAMIYORUM. İLKER BEYİ TANIMADIĞIMI SÖYLEMİŞTİM. NE O BEYEFENDİ BENİ TANIR NEDE BEN KENDİLERİNE BİR YERDE RASTLADIM. BUNU KAÇINCIDIR SORUYOR ARKADAŞLAR. İNANMAZSANIZ YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK. BENİM SİZDEN TEK FARKIM TOPLUMA DİREK BİR ZARAR VERMEDİYSE YALNIZ SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZ FARKLI DİYE KİMSEYE CEPHE ALMAMAM VE DE TANIMADIĞIM İNSANLARIN NE YAPACAĞINI GÖRMEDEN ONLARLA İLGİLİ FİKİR YÜRÜTMEMEM. İLKER BEYDE HALİ İLE BU KAPSAMA GİRİYOR. TANISAYDIM SİZLERE YAZIP BİR TON FIRÇA YİYECEĞİME KENDİSİNE GİDER VE KONUŞUR VE ANLATIRDIM. KALDI Kİ KARŞIT SİYASİ GÖRÜŞE SAHİP OLANLAR ARASINDA DA MUTLAK GÜVENİLİR, DÜZGÜN İNSANLARDA VARDIR. HEPSİNİ TANIDIĞINIZ, GAZETELERDE MACERALARINI OKUDUĞUMUZ ÖRNEKLERLE BİR TUTMAMAMIZ GEREKİR. İYİ OLANLARDAKİ MÜŞTEREK TEK KUSUR KENDİLERİNDEN OLANLARIN HATALARINI ZOR GÖRMEMELERİ VE ONLARA KARŞI SUSKUN OLMALARI. BUNA İÇ DİSİPLİN DİYORLAR. ÖZETLE BEKLEYİP GÖRMEK GEREKİR. KALDIKİ HAYIR, İNANMIYORUZ DİYENLERİN FERDEN NE YAPACAKLARINI / YAPABİLECEKLERİNİ DE DÜŞÜNEMİYORUM. AYNI GÖRÜŞTE OLMASAKTA TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000