11 Kasım 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Cok dogru konuya deginmissiniz Ali bey. Ulkesinin havaciligini karaliyan bu millet oldukca gelisme beklemeyelim.. Eger calistiginiz firmada mutlu degilseniz maaslardan yakinip isyan ediyorsaniz lutfen birakin isi cok insan var sizin yerinizde olmak isteyen.. saygilar
  • Bence " Kusursuz teknik yoktur " ancak " Kusurlu egolara sahip çok insan vardır " Oturup, tüm kazaların tarihçesini araştırsanız Almanlar da dahil her ülkeden çok sayıda örnek görürsünüz.... Burada önemli olan ülke insanımda gördüğüm " ALMANLARIN / HATTA TÜM YABANCILARIN ÜSTÜNE YOKTUR " şeklindeki HASTALIKLI EGOLARIMIZDAN kurtulamamış olmamızdır.
  • Kim gelsin bakanın yeğenini uyanın iyi günleriniz hava iş giderse hak arayamaz olursunuz personel
  • Burada Türk kökenli firmalar için yapılan yorumları firmaların takip etmesiyle, Lufthansa'nın yapılacak yorumları takip edebilmesi aynı mıdır ki böyle bir sitem yapmışsınız Ali Bey? yoksa sitenizin Almanca versiyonu da var da bizim haberimiz mi yok? Tamam, insafsız, aşırı, bilgisiz ve hakaret dolu yorumlara kimse evet diyemez ama, Lufthansa nın başına gelenler yerli firmaların başına gelse idi, sonuçları nasıl olurdu acaba, bunu bize thy teknikte çalışan bir arkadaşımızın yaklaşımı ile soyleyeyim: adamlar teknik konusunda bizden çok iyiler...taşeron da olsa Ali Bey...
  • Yazınız çok güzel Ali bet anlayanlara... yıllardır bize dayattıkları havacılık misyonuna; onlardan bile daha çok sarılan, saçma sapan kurallar uygulayan, kraldan çok kralcı olan SHGM dahil okumalı yazınızı. Sadece onların koyduğu düzenlemeler nedeniyle THY yerli pilota hala çok soğuk bakmaya devam ediyor yüzlerce pilot arkadaşımız işsiz güçsüz dolaşıyor. Saygılarımla...
  • Hadi yabancı ülkeler bizim şirketlerimiz hakkında abartılı ithamlarda bulunuyor, hoş değil ama anlaşılabilir. Ben de bizim yorumcuların bizim şirketlerimizin başarılı haberlerinin altında bile "Hesabını ver", "Önceden yapılanları da biliyoruz", "Onu yapmakla başarılı olunmaz" şeklinde yorumlar görmek gerçekten üzüntü verici. Aşağılık kompleksimizi attığımızda çok daha başarılı olabileceğimize inanıyorum.
  • Ali bey ağzınızdan bal damlıyot. Burda olsa yok apronda deve kessinler falan. En az 30 tane yorum olurdu haberin altında.
  • Eylül ayının başında iniş takımları açılamadığı için Rusyada gövdesi üstüne inmek zorunda kaldığı için kırılan (sanırım europe jet uçağının da) bakımını Lufthansa yapıyordu. Hatta o sırada bazı yorumları hatırlıyorum Almanların bakımlarının diğer ülkelere oranla çok daha başarılı olduğu konusunda ciddi yorumcular vardı.. Hepsinin kulakları çınlasın demek sitiyorum. Ali bey görüşlerinize aynen katılıyorum. Bizim ülkemizde bu konuda çok sayıda ALMAN FANATİĞİ tipler kaynıyor... Hiç te akıllanmıyorlar...
  • güzel olunca: özelde yanlış yapan gerekiyorsa işinden atılıyor ya devlet sektöründe yaptıgı yanına kar kalıoyr yani devlete kapagı atan köşeyi dönüyor bir belediye şöförün dedigi gibi bu ülkede dogacaksan memur olarak dogacaksın işin kebap ama şöför olarak degil
  • Kayıtlar bu şirketlerin geçmişlerinin ve uygulamalarının hatalarla dolu olduğunu gösteriyorlar ama en ufak eleştiri yapamaya kalk hertaraftan bunları koruyan ve hayranı Don Kişotlar üzerinize saldırıyor. Ve maalesef örneğin LH da alt kademe işler yapan- üst kademede birçok yabancı şirket politikası gereği vatandaş değilsen yer alamassın!- bir Türk gelip işe girer girmez TK da müdür oluyor. Yönetici oluyor.Üstelik diğer meslektaşlarına ben Lh sada çalıştım, sizden üstünüm mesajlarını vermeyide doğal kabul ediyor. İşte yerimiz bu..

İKİ YÜZLÜ HAVACILARIMIZ...

Son iki aydır Lufthansa Havayolları uçaklarında esrarengiz olaylar oluyor. Lufthansa uçaklarının kokpitinden sürekli dumanlar yükseliyor. Acil inişler gerçekleşiyor. Yolcular yürekleri ağzında korku dolu dakikalar yaşıyor.

Bu olay sadece Airporthaber tarafından kamuoyu ile paylaşılıyor. Bizim uzman(!) yazarlarımızdan, pireyi deve eden gazetelerimizden ses çıkmıyor. Niye? Çünkü Lufthansa Alman firması.

Bizim için hepsi havacılık hadisesidir. İster ülkemizde isterse başka bir ülkede olsun havacılık ile ilgili ise paylaşmak hem bizim hem de havacılık yayını yapıyorum diyenlerin yayınlamak zorunda olduğu haberlerdir.

Peki bu olay Almanya'da, Fransa'da, Hollanda'da veya Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde THY'nin, Pegasus'un, Atlas'ın, Onur'un başına gelmiş olsa idi çarşaf çarşaf haber yapılır mıydı? Bal gibi de yapılırdı.

Bizim şirketlerin en küçük hadiselerinde Avrupa basını abartı üstüne abartı yaprak haber sunuyor. Ben abartıdan yana değilim ama var olan gerçeği de görmemezlik olmaz.

Ya yorumcular!

Şirketlerimize veryansın eden bu çok bilen grubu söz konusu yabancı şirket olunca dut yemiş bülbüle dönüyorlar. 

Lufthansa Havayolları'nın teknik sıkıntısı mı var yoksa tesadüf müdür kokpit dumanları? Edindiğim bilgilere göre Lufthansa teknik elemanları taşeronlardan oluşuyor. Bu taşeron elemanlar yeteri kadar önem göstermiyor mu, yoksa bu taşeronları kontrol eden yetkili teknisyenler mi işlerini savsaklıyorlar?

THY, Atlas, Pegasus, Onur Air'in en küçük teknik sorunlarını yazdığımız gibi Lufthansa'nın da sorunlarını yazmak gerekir.

Lufthansa'nın yanık kokulu uçakları Airporthaber'de haberleştirilirken bir TV kanalında başarısını anlatmak bana manidar geldi.

- HAVA-İŞ SEÇİMLERİ BİTTİ -
Kum gitti seli kaldır derler ya, Hava İş Sendikası'nda delege seçimleri bitti. Şimdi sırada delege avı var. Buradan ilan ediyorum. Bu hafta çok ciddi gelişmeler yaşanabilir. Hem birleşmeler, hem tavizler, hem feragat etmeler yaşanabilir.

Aslında bildiğimiz çok ciddi gelişmeler var. Ancak söz verdiğimiz üzere bu gelişmeyi şimdilik açık etmiyoruz. Bu hafta Hava-İş seçimlerinde şok olacağınız, hiç beklemediğiniz bir durum gerçekleşirse şaşmayın. Bekleyip göreceğiz-göreceksiniz.

İKİ YÜZLÜ HAVACILARIMIZ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok dogru konuya deginmissiniz Ali bey. Ulkesinin havaciligini karaliyan bu millet oldukca gelisme beklemeyelim.. Eger calistiginiz firmada mutlu degilseniz maaslardan yakinip isyan ediyorsaniz lutfen birakin isi cok insan var sizin yerinizde olmak isteyen.. saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusursuz yoktur ~ 10 yıl önce
Bence " Kusursuz teknik yoktur " ancak " Kusurlu egolara sahip çok insan vardır " Oturup, tüm kazaların tarihçesini araştırsanız Almanlar da dahil her ülkeden çok sayıda örnek görürsünüz.... Burada önemli olan ülke insanımda gördüğüm " ALMANLARIN / HATTA TÜM YABANCILARIN ÜSTÜNE YOKTUR " şeklindeki HASTALIKLI EGOLARIMIZDAN kurtulamamış olmamızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 10 yıl önce
Kim gelsin bakanın yeğenini uyanın iyi günleriniz hava iş giderse hak arayamaz olursunuz personel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba? ~ 10 yıl önce
Burada Türk kökenli firmalar için yapılan yorumları firmaların takip etmesiyle, Lufthansa'nın yapılacak yorumları takip edebilmesi aynı mıdır ki böyle bir sitem yapmışsınız Ali Bey? yoksa sitenizin Almanca versiyonu da var da bizim haberimiz mi yok? Tamam, insafsız, aşırı, bilgisiz ve hakaret dolu yorumlara kimse evet diyemez ama, Lufthansa nın başına gelenler yerli firmaların başına gelse idi, sonuçları nasıl olurdu acaba, bunu bize thy teknikte çalışan bir arkadaşımızın yaklaşımı ile soyleyeyim: adamlar teknik konusunda bizden çok iyiler...taşeron da olsa Ali Bey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum... ~ 10 yıl önce
Yazınız çok güzel Ali bet anlayanlara... yıllardır bize dayattıkları havacılık misyonuna; onlardan bile daha çok sarılan, saçma sapan kurallar uygulayan, kraldan çok kralcı olan SHGM dahil okumalı yazınızı. Sadece onların koyduğu düzenlemeler nedeniyle THY yerli pilota hala çok soğuk bakmaya devam ediyor yüzlerce pilot arkadaşımız işsiz güçsüz dolaşıyor. Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Doğru ~ 10 yıl önce
Hadi yabancı ülkeler bizim şirketlerimiz hakkında abartılı ithamlarda bulunuyor, hoş değil ama anlaşılabilir. Ben de bizim yorumcuların bizim şirketlerimizin başarılı haberlerinin altında bile "Hesabını ver", "Önceden yapılanları da biliyoruz", "Onu yapmakla başarılı olunmaz" şeklinde yorumlar görmek gerçekten üzüntü verici. Aşağılık kompleksimizi attığımızda çok daha başarılı olabileceğimize inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 10 yıl önce
Ali bey ağzınızdan bal damlıyot. Burda olsa yok apronda deve kessinler falan. En az 30 tane yorum olurdu haberin altında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rusyadaki ~ 10 yıl önce
Eylül ayının başında iniş takımları açılamadığı için Rusyada gövdesi üstüne inmek zorunda kaldığı için kırılan (sanırım europe jet uçağının da) bakımını Lufthansa yapıyordu. Hatta o sırada bazı yorumları hatırlıyorum Almanların bakımlarının diğer ülkelere oranla çok daha başarılı olduğu konusunda ciddi yorumcular vardı.. Hepsinin kulakları çınlasın demek sitiyorum. Ali bey görüşlerinize aynen katılıyorum. Bizim ülkemizde bu konuda çok sayıda ALMAN FANATİĞİ tipler kaynıyor... Hiç te akıllanmıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayathep memura ~ 10 yıl önce
güzel olunca: özelde yanlış yapan gerekiyorsa işinden atılıyor ya devlet sektöründe yaptıgı yanına kar kalıoyr yani devlete kapagı atan köşeyi dönüyor bir belediye şöförün dedigi gibi bu ülkede dogacaksan memur olarak dogacaksın işin kebap ama şöför olarak degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kayıtla ~ 10 yıl önce
Kayıtlar bu şirketlerin geçmişlerinin ve uygulamalarının hatalarla dolu olduğunu gösteriyorlar ama en ufak eleştiri yapamaya kalk hertaraftan bunları koruyan ve hayranı Don Kişotlar üzerinize saldırıyor. Ve maalesef örneğin LH da alt kademe işler yapan- üst kademede birçok yabancı şirket politikası gereği vatandaş değilsen yer alamassın!- bir Türk gelip işe girer girmez TK da müdür oluyor. Yönetici oluyor.Üstelik diğer meslektaşlarına ben Lh sada çalıştım, sizden üstünüm mesajlarını vermeyide doğal kabul ediyor. İşte yerimiz bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000