29 Nisan 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

İFTİRALARIN SEKTÖRÜ...

Şu havacılık sektöründe atılan iftira kadar başka bir sektörde iftira var mıdır bilinmez ama bu iftiralar mide bulandırıyor. Bu iftiralar, bu çirkeflikler insan olanın utanması gereken bir durumdur. 

Isparta kazasının bilirkişisi hakkında yapılan iddia üzerine yazmak istedim bu satırları.

Zaman zaman söylerim bu sektörü kaç yıldır takip ettiğimi. O yüzden hemen hemen hepsinin ciğerini bilirim diyebilirim. Öyle uzaktan takip edenlerden, masa başı kalem oynatanlardan da olmadım. Bu sektör için ne kadar çaba sarf ettiğimi de kalbinde az biraz insanlık taşıyanlar çok iyi bilir.

Yurdakul Yiğitgüden zamanından Orhan Birdal’a kadar DHMİ, Kayahan Kabadayı zamanından Bilal Ekşi’ye kadar SHGM’yi kısacası sektörü A’dan Z’ye, mümkün olduğu kadar takip ediyorum.

O kadar çok iftiralar gördük ki bu sektörde hiçbir zaman iftiradan öteye gidemedi. Sadece Sermet Ünel ile ilgili bir baskın düzenlendi. O baskın da organize miydi gerçek miydi ALLAH bilir.

Her şirketin yöneticisi için söylenmedik laf kalmaz.

“Ooo sen şu şirketin genel müdürünün neler yaptığını biliyor musun? Adam uçak alırken ne kadar indira-gandi (Avantadan malı veya parayı götürmek) yaptı. Dünyalığını yapmışken torunlarına yetecek miras yaptı)

Bir başkası için “X şahıs neler yaptı biliyor musun? Adam SHGM’ye rüşvet vereceğim diye şirketinden para alıyor ama bu parayı SHGM’ye vermiyor sonra anasının babasının üzerine şurada burada evler villalar aldı.”

Farkında değil, hem adamı kötülüyor hem de SHGM’nin rüşvet alabileceğini ima ediyor.

Var mıdır böyle durumlar? Vardır elbette. Ama şahit olamadığın, belgelendiremediğin bir iftirayı atamazsın. Yazıktır günahtır.

Bir zamanlar Topa Bilgetin Toker için Yavuz Çizmeci’nin kredi kartı onda dolaşıyor denirdi. İnandık mı? Hayır? Adam borç içindeydi. Ankara’da babasından kalan miras evi bile satmak zorunda kaldı.

Yavuz Çizmeci için MNG Havayolları’nda iken odasında gizli kamera ve kayıt cihazları var. Toplantıya gidenleri önce karşılayıp sonra lavaboya gitme bahanesiyle yalnız bırakıp arkasından ne konuştuklarını dinliyor denirdi. Asla inanmadık ama hep böyle söylemler dolanır dururdu.

Neden bunları yazdım?

Yavuz Çizmeci bir bilirkişi için çok ciddi iddialarda bulundu. Doğrudur, yalandır bilinmez. Bana gelen bilgilere göre aracı kişinin görüntülerini ve ses kaydını da almış. Netice çok geçmeden ortaya çıkacaktır.

Bir zamanlar Sefa İnan’ın da tanıklık ettiği bir belge gelmişti AirportHaber’e. O kadar önemliydi ki SHGM o şirketleri haber yayınlanınca ceza yağmuruna tuttu. Form 4’ler iptal edildi. Haberi yayınlamamamız için bize ne baskılar geldi. Gelenin gidenin hesabını tutamadık. Ne istersek verileceği söylendi? Aracılar, aracılar.

Şimdi biz şöyle desek olur muydu? Bu ve şu şirketler bize aklımıza gelmeyen rakamları teklif ettiler. Yakışık alır mı?

Şimdi Yavuz Çizmeci’nin iddiaları ya da iftiraları için aklıma gelen bir takım soruları sormak isterim.

  •  Neden bu suç duyurusu bilirkişi raporu yazılmadan yapılmadı?
  •  İddia edildiği gibi para istendiyse Cumhuriyet Savcılığı ile temasa geçip neden suçüstü yapılmadı?
  •  Bilirkişi ile husumet yaratıp mahkeme süreci uzatılmak mı istenmektedir?
  •  Bu rapor sadece adı geçen bilirkişi tarafından yazılmadığına göre diğer kişilere bu kişi baskı yapmış mıdır?
  •  Bilirkişi raporunda suçlanan diğer kişilerden de bu tip istekler yapılmış mıdır? Yapılmadıysa neden sadece Yavuz Çizmeci?

Hadi buyurun buradan yakın. Çirkeflikler, iftiralar. Unutmadık bu ülkede bir soda parasının manşet olduğunu. Ama hepsi iftira idi. Unutmadık uçakta rüşvet istendi denildiğini. Ama unutmadık hepsi iftira idi.

Daha çok iftiralarla karşılaşırız. ALLAH kuru iftiradan saklasın. Kirletmeyin bu sektörü. 

İFTİRALARIN SEKTÖRÜ...

Yorumlar

shgm de ~ 11 yıl önce
yıllardan beri shgm de kanayan bir yara var,hep geçiştiriliyor.lisans şubede adem karslıoğlu vardı.adam shgm de boyuna bakmadan astığı astık gestopo subayı gibi yıllarca orada terör estirdi.mahkemeye verilmedi,dövülmedi dua etsin. bilala ekşi bu pilot,işletme düşmanını gördüde aldı görevden.aslında shgm içine sokmamak lazım.herfirmaya zararı olmuştur.türk sivil havacılığının ilerlemesini durduran,adam resmen piskopattır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi de... ~ 11 yıl önce
yahu ademe gelene kadar koca koca koltuklarda oturap 300-500 dolar için birbirlerini yiğen ne koca başlar geldi geçti oralardan... bakanlık binası 7. kat gar binası koridorlarının dili ols da konuşsaaaa... ne demişler atlar tepişir çimler ezilir...
yazık yazık ~ 11 yıl önce
bu ilerde shgm le şirketlerin her zaman bi açığı oluyor bu açıklarıda kalite müdürleri kapatıyor shgm nin yerinde olsam kalite müdürlerine yaptırım uygularım hem patronda olup işi kılıfına uyduruyorlar hem sghm den yana olupn patronu köşeye sıkıştırıyorlar shgm den işi çözdüm diye kaliteciler bu sektörde en kritik yerdeki insanlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000