24 Aralık 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • bence SHGM dönem olarak görülemez, Türkiye de Insanlarin Dünya ya bakis acisi degimesi gerekir, insanlar baskasini zor durumda birakip sonra rüsvet istemesi herzaman olan bir olay. 2002 senesinde de su anki Hükümet degildi ama SHGM ayni zihniyete sahibdi.Bire bir yasamis kisi olarak söyliyebilirim. Havacilikta serbest piyasa kosulari gelmesi gerekir, Hava Yollu kurulmasinda neden Teminat isteniyor? önemli olan Personele maas veremeyen ödemeleri aksayan sirket hemen kapatilmasi gerekir, EASA ülkelerindeki gibi. Bu gibi kuralar rüsveti onler, SHGM open SKY uygulamasini hayata gecirsin rekabet artsin ondan sonra SHGM yi göreyim.
  • Fısıltı gazetesinde yazan habere göre özellikle temsil-gözetim şirketleriyle ve bazı yerli hava taşıyıcılarıyla ile kurumda çalışan bazı kişilerin tamamen duygusal! ilişkileri sonucunda kazandıkları paranın gerek sektörde gerek SHGM içinde bilmeyen yok. Özellikle sektör temsilcileri dile getirmeye korkuyorlar çünkü SHGM ile aralarının bozulmasını istemiyorlar. Umarım onların isimlerini de bu sitede yazma cesaretini gösteririsiniz.
  • bu ülkede devlet vatandaşını vatandaş olarak değil müşteri olarak görüyor..bu yıllardır böyle maalesef kimse de düzletmeyi düşünmüyor bu millet de böylelerine oy verip duruyor (örn. doğalgaza son 1 yılda % 78 zam geldi üstelik tüm dünyada fiyatları düşerken, tıpkı benzin gibi!!!) ..ancak siz de bırakın ankara dakilere orda burdakilere saygıyı vatandaşlara saygınızdan dolayı herşeyi açık açık anlatın..kim bu pisliklerin içindeyse afişe edilsin gerekirse ulaştırma bakanına,başbakana kadar çıkılsın...yazarsam şöyle olur böyle olur edebiyatını bırakalım artık icraat görelim,lütfen!!!
  • ohhhh yandaşa peşkeşe devammmm...
  • dürüstlük timsali bilal efendiye normal gelmiş bu durum anlaşılan
  • Şu yorum diye yazılan şeyin rezaletine bakarmısınız. Havacılığın yüzlerce sorunu varmış bu tür haberleri yazmaya ne gerek varmış. Bak kardeşim sen bu akılla gidersen. Bu ülkenin havacılığının burnu B... kurtulmaz. Bu yazılan olaylardan daha iyi habermi olurmuş. Bunlar sorun değilmi bu ne akıl bu ne mantık inanılır gibi değil. Vatandaşın başvurularına aylarca cevap alınamıyor. Vatandaş hergün bir gayri menkul alıyor. Ama bununda sizin için önemi olmuyor. Zaten bu sektör bunu hakediyor. Bu akılla başka ne hak edebilirki.
  • Ali Bey, SHGM'ye gelen kamyon kamyon yılbaşı hediyelerini de yazın. Sadece SHGM'ye değil DHMİ'ye de
  • Sizin gibi havacilik birikimi ust duzey bir yayincinin sektorun bu kadar major sorunu varken bu meseleyi 2 haftadir kosesine tasimasi anlasilir gibi degil, arka planda bizim bilmedigimiz hesaplasma var anlasilan

HESAP VEREMEYENLERİN YENİ HESAPLARI VAR!

Çay ocağı haberini önemseyen Bilal Ekşi'nin kurumunda daire başkanı olan Faruk Subaşı için açıklama yapmaması akıllara zarar bir tutum.  Faruk Subaşı'nın 2012 zenginliğine bir yenisi daha eklendi. Onu da paylaşacağım bu yazımda.

Havacılık sektörünün devleti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'dür. Devlet ne için vardır? Vatandaşa yardımcı olmak için vardır. Vatandaşın işini kolaylaştırmak, kanunların elverdiği şekilde sektöre yön vermek için vardır. Öyle mi oluyor? Gidin sektöre sorun.  Tabii gerçekleri söyleyecek sektör bulabilecekseniz. Ama gerçekleri biz biliyoruz.

Geçen hafta  yazmış olduğum yazıdan sonra Ankara kaynaklı bir dizi olaylarla yüz yüze geldim.  Bıçak kemiğe dayanmadığı sürece yaşadığım olaylar bende saklı kalacak. Ama bunu açıklamaya mecbur kaldığım da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yöneticileri kaçacak delik arayacaklar.

Geçmişte yaşadığım ancak asla umursamadığım talepler yine karşıma geldi. Aslında beklediğim bir hamle idi. Dua edilsin ki Ankara'da saygı duyduğumuz insanlar için bu talepleri sindirmeye çalışıyoruz.

Unutulmasın ki bu sektör ile SHGM arasında ne tür ilişkiler var biz hepsine vakıfız. Ve yine unutulmasın ki biz siyasi güçlerle yol almıyoruz. Bu sektörün gelişmesi için, düzgün gelişmesi için, herkesin işini doğru yapması için, kimsenin kimse üzerinde egemenlik kurmaması için savaş veriyoruz.

Havacılık sektörü onca sorunlarla uğraşırken, "nasıl kar edeceğim" diye düşünürken Ankara'da birilerinin orantısız zenginleşmesini sorgulamaktan daha doğal ne olabilir ki?

Bu iddiaların gündeme gelmesiyle birlikte ciddi yöneticiden beklenen derhal bu konu Ulaştırma Bakanı ile paylaşılmasıdır. Saklanacak, gizlenecek, üstü örtülecek şekilde sessizliğe gömülen SHGM, sanırım bu son açıklayacak olduğum yeni gayrimenkule de kılıf bulacaktır.

Örneğin; "Strateji Daire Başkanımız Faruk Subaşı, altın günü yaptı, arkadaşları arasında yardım kampanyası yapılarak alındı, milli piyangodan, sayısal lotodan, at yarışından, iddiadan, yazı turadan kazandı" gibi kılıflar uydurabilirler.

Ama gel de külahıma anlat sen bunları.

Faruk Subaşı'nın 2012 zenginliği geçen hafta benim yazdığım Çankaya'da, Etimesgut'da ve Aydınlıkevler'de alınan gayrimenkullerden ibaret değilmiş.

Ankara sınırlarının ötesine de taşmış bu arkadaşın zenginliği. Ama yine 2012 yılı içerisinde.

Faruk Subaşı bu kez Naz yapı Kooperatifi'nden bir yer daha satın almış. Bu gayrimenkulün hikayesi de şöyle.

Meral Madencioğlu'nu hatırlayanlar çıkacaktır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü emekli daire başkanlarından biri.

Meral Madencioğlu'nun Naz Yapı Kooperatifi'ndeki hissesini de yine 2012 yılında Faruk Subaşı satın aldı. Kim aracılığıyla? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde çalışan Süleyman Kalın aracılığıyla. Satış, Meral Madencioğlu'nun Süleyman Kalın'a verdiği vekalet aracılığıyla gerçekleşiyor. Benim edindiğim bilgilere göre bu hisse 65 bin TL'ye satıldı. Ancak Meral Madencioğlu bu satıştan 25 bin TL aldı.

Dipnot olarak şunu da düşelim. Naz Yapı Kooperatifi'nin başkanı da Hasan Sarıdağ. Tanımayanlarınız varsa söyleyeyim. Bir havacılık şirketinin sahibi.

Şimdi sorulması gereken tek soru var?

Faruk Subaşı 2012 yılında bu kadar zenginliğe nasıl ulaştı?

Ulaştırma Bakanlığı müfettişleri ne iş yapar? Neden bu zenginleşmenin üzerine gitmiyor?

Gelecek hafta gelen bilgileri sizinle paylaşmaya devam edeceğim.

Son olarak Pegasus Havayolları'nın sektörel şampiyonluğu hayırlı olsun. Bu kadar sipariş ilk kez verilmiş oldu. Bu arada bazıları uçak siparişleri ile uluslararası sükse yaparken, bazıları da yanlış ata oynamaya devam ediyor.

Haftaya görüşmek üzere.

HESAP VEREMEYENLERİN YENİ HESAPLARI VAR!

Yorumlar

SGHM ~ 11 yıl önce
bence SHGM dönem olarak görülemez, Türkiye de Insanlarin Dünya ya bakis acisi degimesi gerekir, insanlar baskasini zor durumda birakip sonra rüsvet istemesi herzaman olan bir olay. 2002 senesinde de su anki Hükümet degildi ama SHGM ayni zihniyete sahibdi.Bire bir yasamis kisi olarak söyliyebilirim. Havacilikta serbest piyasa kosulari gelmesi gerekir, Hava Yollu kurulmasinda neden Teminat isteniyor? önemli olan Personele maas veremeyen ödemeleri aksayan sirket hemen kapatilmasi gerekir, EASA ülkelerindeki gibi. Bu gibi kuralar rüsveti onler, SHGM open SKY uygulamasini hayata gecirsin rekabet artsin ondan sonra SHGM yi göreyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Fısıltı gazetesinde yazan habere göre özellikle temsil-gözetim şirketleriyle ve bazı yerli hava taşıyıcılarıyla ile kurumda çalışan bazı kişilerin tamamen duygusal! ilişkileri sonucunda kazandıkları paranın gerek sektörde gerek SHGM içinde bilmeyen yok. Özellikle sektör temsilcileri dile getirmeye korkuyorlar çünkü SHGM ile aralarının bozulmasını istemiyorlar. Umarım onların isimlerini de bu sitede yazma cesaretini gösteririsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
icraat!!! ~ 11 yıl önce
bu ülkede devlet vatandaşını vatandaş olarak değil müşteri olarak görüyor..bu yıllardır böyle maalesef kimse de düzletmeyi düşünmüyor bu millet de böylelerine oy verip duruyor (örn. doğalgaza son 1 yılda % 78 zam geldi üstelik tüm dünyada fiyatları düşerken, tıpkı benzin gibi!!!) ..ancak siz de bırakın ankara dakilere orda burdakilere saygıyı vatandaşlara saygınızdan dolayı herşeyi açık açık anlatın..kim bu pisliklerin içindeyse afişe edilsin gerekirse ulaştırma bakanına,başbakana kadar çıkılsın...yazarsam şöyle olur böyle olur edebiyatını bırakalım artık icraat görelim,lütfen!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sefam olsunnn ~ 11 yıl önce
ohhhh yandaşa peşkeşe devammmm...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorumluluk ~ 11 yıl önce
dürüstlük timsali bilal efendiye normal gelmiş bu durum anlaşılan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka gibi ~ 11 yıl önce
Şu yorum diye yazılan şeyin rezaletine bakarmısınız. Havacılığın yüzlerce sorunu varmış bu tür haberleri yazmaya ne gerek varmış. Bak kardeşim sen bu akılla gidersen. Bu ülkenin havacılığının burnu B... kurtulmaz. Bu yazılan olaylardan daha iyi habermi olurmuş. Bunlar sorun değilmi bu ne akıl bu ne mantık inanılır gibi değil. Vatandaşın başvurularına aylarca cevap alınamıyor. Vatandaş hergün bir gayri menkul alıyor. Ama bununda sizin için önemi olmuyor. Zaten bu sektör bunu hakediyor. Bu akılla başka ne hak edebilirki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yılbaşı ~ 11 yıl önce
Ali Bey, SHGM'ye gelen kamyon kamyon yılbaşı hediyelerini de yazın. Sadece SHGM'ye değil DHMİ'ye de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yılsonu ~ 11 yıl önce
ya ne atıyorsunuz... arkadaş shgm bu sene ajanda dışında hediye kabul etmiyormuş... güvenlikten içeri alınmıyor
yilsonu'na ~ 11 yıl önce
Demek ki Yilbasi dogru. Aman Allah!
Zor ~ 11 yıl önce
Sizin gibi havacilik birikimi ust duzey bir yayincinin sektorun bu kadar major sorunu varken bu meseleyi 2 haftadir kosesine tasimasi anlasilir gibi degil, arka planda bizim bilmedigimiz hesaplasma var anlasilan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000