30 Temmuz 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bu Yorumları okudum ÇOĞU zırvalık , doğru görüşler beyan eden de tabii var.. Ben de şunu yazmak idtedim.. Gelecekte eğer iki firma kalacak ise Sn kâhin arkadaşım, kâhin olduğun için tahmin yürütüyorsun ya , ama şunu bilemedin bir üçüncü firma olarak da yerini almak için hazırlık yapan var.. Yalnızca bilgin olsun istedim.. AÇIKEL havayolları gelecek ..
  • Onur her sene satılıyo ama sahıbı hep aynı baba Can satılacaksa satılsın zaten en byuk kaynagı saudı operasyonları lubnan ve katarlının almak ıstemelerı saudı operasyonları buyutmek
  • Ya arkadasim uydurma yok oyle bisey nerden cikariyosunuz bunlari bilmiyorum ;))))ne bocegi ne pisligi canim;))))
  • Haydi Tailwind çalisanlari Tahran'da cektiginiz çileleri burada açiklama zamanı. Simdi konusmayacaksinizda, ne zaman konusacaksiniz? Ben soruyorum o zaman, Tahran'daki böcekli ve pis otelde bir apartta kaç kişi kalıyorsunuz?
  • yorum yapmamak için kendimi sıkıyordum fakat artık sabır bırakmadınız.Sky kış sezonunda yarım maaş verdiğini kim söyledi veya sen nasıl ve nerenden duyum aldın...Gidersen hiç bir şirkete giremezsin zırvalığı ne demek ? Sky dan çıkanlar apron arkasında tellerin oradan mı bakıyor sevdalısı oldukları yerlere.Herkes çalışır imkanları beğenmezse çıkar başka bir yere gider bu kadar basit.Sezonluk alınan kokpit diye bir durum söz konusu olabilir mi ? Sen havalimanı yanında tüpcümüsün veya market mi işletiyorsun,bir kaç sen ve senin gibi hayal perest insanın söylediklirine mi inanıyorsun. Eğer apron içerisinde biryerlerde çalışıyorsan,yazık o kadar okul okuyan pırıl pırıl gençlerin önünü kapatacaksın.Sen eline bir fotoğraf makinesi al çık apron dışına inen-kalkan uçakların resimlerini çek.
  • Bence piyasada ciddi potansiyel var.adı gecen sirketler iyi yonetilirlerse ,kuculmeye giderek bile ayakta kalabilirler, en azından batmayacaklarını düsünüyorum.havacı arkadasa katılıyorum turizm varken bu ülkede havacılık her zaman is yapar.Ama 2 engel var hep, biri AB ve vize sorunu, diğeri içerde ve dışarda THY nin ambargosu
  • arkadaşım doğru söylemişsin hepsinin ekibi çok değerli insanlar istisnalar dışında..Ama bir gerçek var ki o değerli insanlar yabancılar yüzünden ikinci plandalar sezonluk alınan kokpit ekibi ve bunun gibi şeyler onların bağlı olduğu kurumu değersiz kılar,en basitinden SKY in kış sezonunda ekibe yarım maaş verip eğer gidersen hiçbirşirkete giremezsin diye zırvaladıkları doğrudur,eskiden devir pilotların devriydi,ama şimdi devir patronların devri,Ali Sabancı bildiğim kadarıyla herşeyini Pegasusa yatırmış durumda ve şuan belkide tahmininden daha çabuk ve sağlam büyümekte,75 uçaklık siparişi verildi ve büyümeye devam ediyor,meyve veren ağacı keseceğini sanmıyorum..
  • Çin e bu işleri yapma yoluna gidilecekse tek hava sahasını neden zorluyoruz????
  • ellerinize sağlık en güzel cevabı vermişsiniz. PEGASUS senin yorumundan ne kadar cahil ve kültürsüz olduğunu anladım insanı tanımak için onunla vakit geçirip,aylarını harcamaya gerek yok işte bir konu açılır o konu hakkında yorumuyla karakteri,bilgisi ve kültürü belli olur.Bu zihniyette olan bir kişi tahminimce 8-15 yaş grubu olduğu çok kesin! Sen kimsin ki diğer şirketleri küçümsüyorsun SUN EXPRESS gibi kaliteli hava yolundan haberin yok gerçi havacı değilsin ki sun express in çok kaliteli bir uçuş ve kabin ekibine sahip olduğunu bilirdin aşamalarının zorluğundan dolayı ve diğer şirketlerin SKY Tailwind borajet atlas onur vs bu şirketler boş şirketler değil ve çalışanları çok değerli sağlam insanlar boş insanlar değil ekipleri çok kaliteli ve senin gibi boş insancıklar değil.Daha havacı olmak isteyen bir kişisin gibime geldi ama senin gibi böyle çakma havacılara Allah bu havacılığı nasip etmesin ve sonradan dönmeler için de inşallah
  • birader havacılıkla alakan olmadığı veya dış kapının mandalı şeklinde havacılıkla ilgili bi işin olduğu belli, biraz apron tozu yutmuş olsan bütün şirketlerin apronda birbirlerine yardımcı olduklarını ve herkesin aynı geminin yolcusu olduğunun farkında olduğunu bilmen gerekir. Sanıyor musun ki diğer şirketler battığında senin için daha iyi olacak. İnsanlar işsiz kalacak ve 3 kuruşa tamam diyip çalışacak sonra senin sevgili patronun sana neden 10 kuruş verdiğini düşünüp o sahip olduğun dış kapı mandallığı pozisyonunu da elinden alacak, sen de sap olmak için kendine başka kapı arayacaksın...o zaman sana değil ailene üzülürüm. Birşeyler düşünüp yazarken dilekte bulunurken sonrasınde ne olur diye de düşünün, Beyin bedava

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ SATILMAK İÇİN SIRAYA GİRDİ

 

Vatan Gazetesi'nde yer alan "Onur Havayolları satılıyor" haberi aslında bizim uzun süredir takip ettiğimiz ancak asparagas damgası yememek için bir türlü yazmak istemediğimiz bir duyum idi. Hatta Onur Havayolları'na giden alıcıların yedi valiz dolarla gittikleri bilgisi bile ortalıkta kol gezerken duyduklarımızı paylaşmamak haksızlık olur diye düşünüyorum.

Ortada o kadar çok dedikodu var ki hangisine inanacaksınız?

Onur Havayolları'na talip olan Lübnanlı işadamı denilen girişimcinin Tailwind Havayollarının sahibi Kadri Muhiddin olduğu söyleniyor. Kendi şirketi Tailwind Havayolları'nın da satılık olduğu bir ortamda Onur Havayolları'na talip olması "Müşteri kızıştırıp kendi şirketini satacak" yorumlarına neden oluyor.

Onur Havayolları'nın satışına yönelik bir kaç soru sormak için şirketin sahibi Cankut Bagana ile irtibat kurmak istedik. Mobil telefonundan aradık ama doğrusu bu konuda konuşmayacağını bilmemize rağmen aracılarla haber gönderdi ve "Bu konuda konuşmak, sorulara cevap vermek istemiyorum" dedi. Bu dönüşün açılımı şudur. "Evet şirket satış sürecinde"

Benim edindiğim bilgilere göre şirketin mali yapısı alıcılar tarafından inceleniyor. Aslına bakarsanız bir şirketin sürekli satıldı-satılıyor şeklinde konuşulması hem çalışanlar arasında hem de yöneticiler arasında demotivasyon sağlayacağı bir gerçektir.

Onur Havayolları'na talip olanların 250 milyon doların üzerinde bir para vermeyi göze aldıkları belirtiliyor.

Şimdi sizlerle şok olacağınız bir duyumumu da paylaşmak isterim. Bütün bu satış görüşmelerinin içinde bu ülkede iki-üç tane şirket kurup batıran bir şirket sahibinin de olduğu iddia ediliyor. Kulağınızın arkasında bulunsun diye paylaştım.

Hatırlarsanız Onur Havayolları'na ilk ciddi talip Ali Sabancı olmuştu. Ancak satışa ramak kala dolar kurundaki değişimler gerekçe gösterilerek 10 milyon dolar daha fazla istendiği için Ali Sabancı bu alış-verişten vazgeçmişti.

O gün Onur Havayolları'na alıcı olan Ali Sabancı'nın şirketi Pegasus Havayolları'na da başka bir alıcı teklif verdi. İşte bu "sürpriz" dense de Ali Sabancı'nın daha ilk baştan beri Pegasus Havayollarını "allayıp-pullayıp satacak" iddialarını güçlendiren bir göstergedir. Şu bir gerçek ki değeri verilen her şirket satılıktır.

Pegasus Havayollarına My Technic'i satın alan Çin Merkezli HNA Group talip. Teklifi de sundukları belirtiliyor. HNA Group'un İstanbul'u bir merkez haline getirmek için önce My Technic'i daha sonra bir havayolunu satın alacakları ve nihai hedeflerinin Afrika olduğu belirtiliyor. İstanbul onlar için bir geçiş notası olacak. Afrika'nın geleceğinde pay sahibi olmak isteyen Çinliler için bu yüzden İstanbul çok önemli.

Çinlilerin başka şirketlerimizle de flört halinde oldukları duyumumuz mevcut ama henüz paylaşılacak tarzda değil.

Biliyorsunuz Türkiye de Afrika'ya çok önem veriyor. Bu açıdan baktığınızda Çinlilerin bu hamlesinin ne derece doğru olduğunu çözümleyebilirsiniz.

Biliyorsunuz Türkiye'de birçok şirketin satılık olduğu, satılık olmasa bile satın almak için özellikle İran kaynaklı yatırımcıların enerji ve ulaştırma konularında Türkiye'de iş yapmak istedikleri belirtiliyor. Türkiye'de o kadar çok aracı var ki, alıcıların etrafında pervane gibi dolanıyorlar.

Neticede Onur Havayolları ve Pegasus Havayolları ciddi alıcılar tarafından kuşatılmış durumda.

Bir dipnot ile bu hafta ki yazıma son vermek istiyorum. Ne kadar gerçek bilinmez ama Best Air'i batıran Bahtışen Tunca'nın da Türkiye de havayolu şirketi kurmak için hazırlık yaptığı fısıltıları yayılmaya başlandı.

Bir de, Ali Sabancı "üç buçuk şirket kalacak" demişti. Bakalım kendi şirketi satılırsa açıklaması ne olacak?

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ SATILMAK İÇİN SIRAYA GİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Güzelaga ~ 10 yıl önce
Bu Yorumları okudum ÇOĞU zırvalık , doğru görüşler beyan eden de tabii var.. Ben de şunu yazmak idtedim.. Gelecekte eğer iki firma kalacak ise Sn kâhin arkadaşım, kâhin olduğun için tahmin yürütüyorsun ya , ama şunu bilemedin bir üçüncü firma olarak da yerini almak için hazırlık yapan var.. Yalnızca bilgin olsun istedim.. AÇIKEL havayolları gelecek ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crazy ~ 12 yıl önce
Onur her sene satılıyo ama sahıbı hep aynı baba Can satılacaksa satılsın zaten en byuk kaynagı saudı operasyonları lubnan ve katarlının almak ıstemelerı saudı operasyonları buyutmek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tailwinde cevap veriyorum;) ~ 12 yıl önce
Ya arkadasim uydurma yok oyle bisey nerden cikariyosunuz bunlari bilmiyorum ;))))ne bocegi ne pisligi canim;))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tailwind ~ 12 yıl önce
Haydi Tailwind çalisanlari Tahran'da cektiginiz çileleri burada açiklama zamanı. Simdi konusmayacaksinizda, ne zaman konusacaksiniz? Ben soruyorum o zaman, Tahran'daki böcekli ve pis otelde bir apartta kaç kişi kalıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
21:52:02 cevap ~ 12 yıl önce
yorum yapmamak için kendimi sıkıyordum fakat artık sabır bırakmadınız.Sky kış sezonunda yarım maaş verdiğini kim söyledi veya sen nasıl ve nerenden duyum aldın...Gidersen hiç bir şirkete giremezsin zırvalığı ne demek ? Sky dan çıkanlar apron arkasında tellerin oradan mı bakıyor sevdalısı oldukları yerlere.Herkes çalışır imkanları beğenmezse çıkar başka bir yere gider bu kadar basit.Sezonluk alınan kokpit diye bir durum söz konusu olabilir mi ? Sen havalimanı yanında tüpcümüsün veya market mi işletiyorsun,bir kaç sen ve senin gibi hayal perest insanın söylediklirine mi inanıyorsun. Eğer apron içerisinde biryerlerde çalışıyorsan,yazık o kadar okul okuyan pırıl pırıl gençlerin önünü kapatacaksın.Sen eline bir fotoğraf makinesi al çık apron dışına inen-kalkan uçakların resimlerini çek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 engel AB ve THY ~ 12 yıl önce
Bence piyasada ciddi potansiyel var.adı gecen sirketler iyi yonetilirlerse ,kuculmeye giderek bile ayakta kalabilirler, en azından batmayacaklarını düsünüyorum.havacı arkadasa katılıyorum turizm varken bu ülkede havacılık her zaman is yapar.Ama 2 engel var hep, biri AB ve vize sorunu, diğeri içerde ve dışarda THY nin ambargosu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci pilota ~ 12 yıl önce
arkadaşım doğru söylemişsin hepsinin ekibi çok değerli insanlar istisnalar dışında..Ama bir gerçek var ki o değerli insanlar yabancılar yüzünden ikinci plandalar sezonluk alınan kokpit ekibi ve bunun gibi şeyler onların bağlı olduğu kurumu değersiz kılar,en basitinden SKY in kış sezonunda ekibe yarım maaş verip eğer gidersen hiçbirşirkete giremezsin diye zırvaladıkları doğrudur,eskiden devir pilotların devriydi,ama şimdi devir patronların devri,Ali Sabancı bildiğim kadarıyla herşeyini Pegasusa yatırmış durumda ve şuan belkide tahmininden daha çabuk ve sağlam büyümekte,75 uçaklık siparişi verildi ve büyümeye devam ediyor,meyve veren ağacı keseceğini sanmıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEK HAVA SAHASI? ~ 12 yıl önce
Çin e bu işleri yapma yoluna gidilecekse tek hava sahasını neden zorluyoruz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
( öğrenci pilot) pegasusa cevap yazana ~ 12 yıl önce
ellerinize sağlık en güzel cevabı vermişsiniz. PEGASUS senin yorumundan ne kadar cahil ve kültürsüz olduğunu anladım insanı tanımak için onunla vakit geçirip,aylarını harcamaya gerek yok işte bir konu açılır o konu hakkında yorumuyla karakteri,bilgisi ve kültürü belli olur.Bu zihniyette olan bir kişi tahminimce 8-15 yaş grubu olduğu çok kesin! Sen kimsin ki diğer şirketleri küçümsüyorsun SUN EXPRESS gibi kaliteli hava yolundan haberin yok gerçi havacı değilsin ki sun express in çok kaliteli bir uçuş ve kabin ekibine sahip olduğunu bilirdin aşamalarının zorluğundan dolayı ve diğer şirketlerin SKY Tailwind borajet atlas onur vs bu şirketler boş şirketler değil ve çalışanları çok değerli sağlam insanlar boş insanlar değil ekipleri çok kaliteli ve senin gibi boş insancıklar değil.Daha havacı olmak isteyen bir kişisin gibime geldi ama senin gibi böyle çakma havacılara Allah bu havacılığı nasip etmesin ve sonradan dönmeler için de inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PEGASUS'a ~ 12 yıl önce
birader havacılıkla alakan olmadığı veya dış kapının mandalı şeklinde havacılıkla ilgili bi işin olduğu belli, biraz apron tozu yutmuş olsan bütün şirketlerin apronda birbirlerine yardımcı olduklarını ve herkesin aynı geminin yolcusu olduğunun farkında olduğunu bilmen gerekir. Sanıyor musun ki diğer şirketler battığında senin için daha iyi olacak. İnsanlar işsiz kalacak ve 3 kuruşa tamam diyip çalışacak sonra senin sevgili patronun sana neden 10 kuruş verdiğini düşünüp o sahip olduğun dış kapı mandallığı pozisyonunu da elinden alacak, sen de sap olmak için kendine başka kapı arayacaksın...o zaman sana değil ailene üzülürüm. Birşeyler düşünüp yazarken dilekte bulunurken sonrasınde ne olur diye de düşünün, Beyin bedava

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000