09 Aralık 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Acı ama gercek bir konuya deginip sizleri bilgilendirip kenara cekilecegim. Kavga gürültü birşey getirmez. Sakin olmak gerek. 305 ten olup davası 22. Yargıtaya düşenlerden karar bozulanların ortak özelliği nedir? Cvp: 29 mayıs protestosuna rapor alıp gidenlerdir! Boş gününde gidenler onama almıştır. Evet diğer yargıtAy daireleri rapor,boş gün ayrımı yapmadan onama vermiştir. Bu haksızlıktır ancak 22. Yargıtay dairesi diğer daireler gibi bagımsızdır, keske emsal alabilseydi ilk cıkan onamaları :( ama olmadı işte. O eylemde tüküren, küfreden, fiziki tacizde bulunan veya darp edenler işe dönemeyecek deniyor. İsimleri belliymiş zaten. + davayı kazanıp tazminatını alanlar da dönemeyecek deniyor. Davası görülmeyenler yada yargıtaya gitmemiş kazanılmış mahkeme kararı olanlar=105 kişi civarı kişi için büyük bir ışık var söylenen bu!! Hayırlısı inşallah. Grevciler de eksiksiz işbaşı. Haftaya hersey acıklamır artık.
  • Ali Bey, aynı durumda olup da sırf duruşması 22.yargıtaya gittiği için mahkemeyi kaybedenler var. Herşey aynı, tek fark eden biri 22.yargıtay, diğeri başka daire. Onlara haksızlık olmaz mı bu durumda? Mahkeme sonuçları göz önüne alınırsa yazık değil mi sırf 22. Daire yüzünden geri alınmayacak olanlara? Thy bu durumda bir ayrımcılık yapmaz umarım..!
  • Davasını kazananlar derhal işe döndürülmeli acil bir şekilde..kaybeden arkadaşlarımız yoluna bakmalı artık..şimdiden dönecek arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun...sayın başkanımız Ali beye güveniyoruz..Allah sizden razı olsun..305 temsilcileri
  • Sayın yorumcu THY ONDAN 25 yılda kurtuldu ifadeniz çalışanlara karşı haksız bir ifadedir. ÇALIŞANLAR Sayın Ayçin'i gizli oylama olsa büyük çoğunlukla yine secerdi. Sizin bu söyleminiz size yakışmış olabilir. ÇOĞUNLUK çalışanlar bu görüşte olmadığı bilmeniz gerekir. İŞVERENİN BASKI İLE SEÇİP GETİRDİĞİ DELEGELEDEN 12 kişi bu baskılara rağmen başkanlık tercihini Ayçin'den yana kullanmıştır.
  • bundan sonra çok merak ediyorum mevcut sendika hakkında negatif yazı yazabilecek misiniz?
  • Eeeyy beee aziz nesin..............
  • 305 bir bütündür ! alınacaksa hepsi geri alınmalı, alınmayacaksa hiçbiri geri alınmamalı ! Bu insanlar hayatlarında grev görmüş insanlar değil! O gün Havaiş'in Hak, hukuk, birlik şeklindeki galeyanına gelip sonrasında 1,5 sene boyunca yalnız bırakılmış insanlardır ! Burda bari ayrımcılık yapmasın şirket ! El insaf Sn.Hamdi Topçu ! El insaf THY !
  • Bunu basarirsaniz herkes sizin ne kadar buyuk oldugunu gorecek.aralarinda haksizca cikartilan cok insan var.hadi hayirlisi
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Sorunlar cozulmez degil,oncesi kaos vardi..Thy de herseye yeniden temix temiz sayfa ile baslanabilir..

HAVA-İŞ’TE ÇEYREK ASIRLIK DÖNEM BİTTİ…

THY çalışanları bölündü, parçalandı. İş barışı sıfırın altında. Bu bölünme sürecinin tek sebebi Atilay Ayçin’in yanlış sendikal tutumudur. Bir tarafta Gökkuşağı, diğer tarafta Reform Hareketi, bir başka yönde Emek Meclisi, Değişim Hareketi. Grevin içinden çıkan işçi komitesi.

Bütün bunlar ayrı hareketler. Bu ne demek? THY çalışanları bölündü demek.

Ama en büyük bölünme kokpittedir.  Kokpit ne havacılıkta grevi yasaklayan kanun karşısında ayaklanmıştır, ne de greve destek vermiştir. Bu tutumları, şirketlerine sahip çıktıkları şeklinde algılansa bile şirketle hiçbir ilgisi olmayan Bahadır Altan ile hareket etmeleri ise manidardır.

Asıl konuşulması gereken durum kabindir. Kabin hem sendika uğruna hemde hakları için çok işçi şehidi vermiştir. (Kovulan kabin memurları) Örneğin; grevi yasaklayacak olan kanun karşısında dik duran kabin memurları idi. Bu uğurda 305 kişinin canı yandı. Kimileri iş buldu, kimileri halen geçim derdi ile meşgul.

Grev deseniz, grevde de en ön saflarda bile yine onlar vardı. Her ne kadar sesleri cılız çıksa bile onlar grevin bir hak olduğunu görerek direttiler, direndiler. Bu dik duruşu alkışlamak lazım.

Ama kendi içlerinde de bölündüler. Grevciler ve işe geri dönenler olarak iki parça oldular. İşe geri dönenlerin, geri dönüşleri de Atilay Ayçin’in politikalarının ürünüdür.

Atilay Ayçin’i hem sırtında taşıyan hem de sırtından atan kabin oldu. Bu açıdan bakıldığında kabin memurları da 1980’li yılların mantığı ile sendikacılığın yürümeyeceğini idrak etmiş oldu.

Atarım, tutarım, asarım, keserim, greve giderim, işi yavaşlatırım mantığı artık ölmüştür. Konuşarak, uzlaşarak, mantıklı önerilerle hem şirketi hem de çalışanı düşünen mantık kazanacaktır bundan böyle.

Atilay Ayçin son dakika hamlesi ile bütün çalışanlara teşekkür edip ayrılmayı seçmedi.  “Vuruşarak ölürüm” dedi ve dediği gibi de oldu. Oysa daha itibarlı gitmenin yolu teşekkür etmekten geçiyordu.

Bir önceki dönemde 1 oy ile kazandığı başkanlığı onlarca oy kaybı ile hezimeti yaşayarak gitti. “Galiptir bu yolda mağlup” diyecektir kendi kendine. Olaylar gösterdi ki THY çalışanları sendikaya karşı değil. Atilay Ayçin’e karşı.

Seçimleri protesto eden, er meydanından kaçan Bahadır Altan, kaybetme riskine rağmen meydana çıkan Atilay Ayçin’in eline su dökemeyeceği bir kez daha netleşmiş oldu. Hiç olmazsa “Ben buyum” diyebiliyor.  Bahadır Altan, kendi yandaşları ile kendi köşesine kısılıp kaldı. Bundan sonra sadece oradan palavra sıkıp durur. Eeeee, sendikacılık bir zamanlar Anadolu Üniversite’nden Bursa’ya devletin helikopteri ile balık almaya, Perşembe günleri hanımla pazara gitmek için uçmamaya benzemez. Bunu da kimse bilmez. Seni de herkes işçi yandaşı sanır.

Oysa sen kendi iç pazarında çok farklısın.

Sel gitti kumu kaldı.

Evet, Atilay Ayçin gitti masada sorunlar kaldı.

Şimdi yeni başkan Ali Kemal Tatlıbal önce grevi çözmeli. Yaptığı açıklamadaki sözleri yerine getirmeli. Grevi bitirmeli ama çalışanlar için alınabilecek en güzel sosyal hakları almalı. Revizyon 3 ile ilgili verdiği sözü yerine getirmeli.

En önemlisi, 305 kişi ile ilgili söylediklerini maksimum derecede gerçekleştirmeli. Geri dönüşleri sağlamalı. İşte o zaman başkanlığı kabul görür ve söylenenlerin aksine yerini sağlamlaştırır.

Benim edindiğim bilgilere göre özellikle 305 kişi konusunda adımlar atılacak. İnşallah ağlayanların güldüğü bir THY fotoğrafı ile karşılaşırız.

Çok daha önemlisi THY’de kaybolan iş barışı bir an evvel tesis edilir.

Ali Kemal Tatlıbal’a başarı, Atilay Ayçin’e de hayatta başarı diliyoruz.

HAVA-İŞ’TE ÇEYREK ASIRLIK DÖNEM BİTTİ…

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Bir dost ~ 10 yıl önce
Acı ama gercek bir konuya deginip sizleri bilgilendirip kenara cekilecegim. Kavga gürültü birşey getirmez. Sakin olmak gerek. 305 ten olup davası 22. Yargıtaya düşenlerden karar bozulanların ortak özelliği nedir? Cvp: 29 mayıs protestosuna rapor alıp gidenlerdir! Boş gününde gidenler onama almıştır. Evet diğer yargıtAy daireleri rapor,boş gün ayrımı yapmadan onama vermiştir. Bu haksızlıktır ancak 22. Yargıtay dairesi diğer daireler gibi bagımsızdır, keske emsal alabilseydi ilk cıkan onamaları :( ama olmadı işte. O eylemde tüküren, küfreden, fiziki tacizde bulunan veya darp edenler işe dönemeyecek deniyor. İsimleri belliymiş zaten. + davayı kazanıp tazminatını alanlar da dönemeyecek deniyor. Davası görülmeyenler yada yargıtaya gitmemiş kazanılmış mahkeme kararı olanlar=105 kişi civarı kişi için büyük bir ışık var söylenen bu!! Hayırlısı inşallah. Grevciler de eksiksiz işbaşı. Haftaya hersey acıklamır artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
22. Yargıtay?? ~ 10 yıl önce
Ali Bey, aynı durumda olup da sırf duruşması 22.yargıtaya gittiği için mahkemeyi kaybedenler var. Herşey aynı, tek fark eden biri 22.yargıtay, diğeri başka daire. Onlara haksızlık olmaz mı bu durumda? Mahkeme sonuçları göz önüne alınırsa yazık değil mi sırf 22. Daire yüzünden geri alınmayacak olanlara? Thy bu durumda bir ayrımcılık yapmaz umarım..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 Temsilcileri ~ 10 yıl önce
Davasını kazananlar derhal işe döndürülmeli acil bir şekilde..kaybeden arkadaşlarımız yoluna bakmalı artık..şimdiden dönecek arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun...sayın başkanımız Ali beye güveniyoruz..Allah sizden razı olsun..305 temsilcileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 10 yıl önce
Ne demek davasını kazanan geri döndürülmeli? 22. yargıtaya düşenlerin suçu ne arkadaşım? ANCA BERABER KANCA BERABER YA 305 YA DA HİÇ !
ÖS ~ 10 yıl önce
Sayın yorumcu THY ONDAN 25 yılda kurtuldu ifadeniz çalışanlara karşı haksız bir ifadedir. ÇALIŞANLAR Sayın Ayçin'i gizli oylama olsa büyük çoğunlukla yine secerdi. Sizin bu söyleminiz size yakışmış olabilir. ÇOĞUNLUK çalışanlar bu görüşte olmadığı bilmeniz gerekir. İŞVERENİN BASKI İLE SEÇİP GETİRDİĞİ DELEGELEDEN 12 kişi bu baskılara rağmen başkanlık tercihini Ayçin'den yana kullanmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bundan sonra... ~ 10 yıl önce
bundan sonra çok merak ediyorum mevcut sendika hakkında negatif yazı yazabilecek misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Menace 2 society ~ 10 yıl önce
Eeeyy beee aziz nesin..............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BU DEFA BİRLİK 305 ~ 10 yıl önce
305 bir bütündür ! alınacaksa hepsi geri alınmalı, alınmayacaksa hiçbiri geri alınmamalı ! Bu insanlar hayatlarında grev görmüş insanlar değil! O gün Havaiş'in Hak, hukuk, birlik şeklindeki galeyanına gelip sonrasında 1,5 sene boyunca yalnız bırakılmış insanlardır ! Burda bari ayrımcılık yapmasın şirket ! El insaf Sn.Hamdi Topçu ! El insaf THY !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 i geri almak ~ 10 yıl önce
Bunu basarirsaniz herkes sizin ne kadar buyuk oldugunu gorecek.aralarinda haksizca cikartilan cok insan var.hadi hayirlisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tt ~ 10 yıl önce
Sorunlar cozulmez degil,oncesi kaos vardi..Thy de herseye yeniden temix temiz sayfa ile baslanabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000