17 Ocak 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • biz Ali gülçiçeki iyi biliriz,KIDIK BEY siz boşuna gaza gelmeyin.THY YÖNETİMİ doğru olanı yapar.hiç kafanızı takmayın
  • ali bey sizin köşenize bir sürü kenndini bilmez dengesiz yorum yapıyor,ve bu yorumlar yayınlanıyor.Ben bir tek şey söyleyeceğim havaiş sendikası olmasa thy çalışanlarının maddi durumu bu kadar iyi olmazdı.sizde lütfen bunu kabul edin ve ATILAY AYÇIN Beye bu kadar vurmayın.
  • Türkiyenin en çok üyesi olan sendikalarından YOL İŞ sendikası çalışanlarının MEB ve Emniyet de görevlendirilmesi ve iş başı yapmamaları karşısında ihbarsız tazminatsız ve dava açma hakları olmadan iş akitlerinin sonlandırılması...Bu 8 madde mucizesinin sadece 1.inci faydası...
  • bu şirkette belli bi kıdeme gelmiş herkes aynı parayı alıyo.. extra iş yaparsan da ona göre paran artar arkadaşım.
  • Ali bey sendika yöneticileri acaba size röpörtaj verirken kaç TL maaş aldıklarını neden sormadınız?? Ve aldıkları yüksek ücret karşılığında topluma ne veriyorlar onu sordunu mu? Her ay 5 bin liradan fazla çıt çıt çıt para kesen adanlar, ki sendika olmasa dışard abu parayı kimse onlara vermezdi, olağan üstü genelkurula gitmemek için her türlü çamura yatacaklardır tabi..Bu arada artı aldıkları primlerden bahsetmiyorum..Bu damı bel altı vuruş Ali Bey..Üniversite mezunu gençler asgari ücretle çalışıyor bu ülkede Ali Bey..
  • Kardeşim TİS in olmadığı davanın olmadığı vakit yokki.Bu tisler bitmez,işten atılmalar bitmez sürgünler bitmez.Bunlar bu işverenle hep olacak.E ne zaman olağanüstü olacak peki?Hadi onu bırak 3 yıl sonra ki olağan genel kurul da mutlaka bir TİS ile veya bir olay ile çakışacak.E o zaman olağan genel kuruludamı yapmayacaksın?? Havacılık camiası kaliteli bir camiadır biz bu otobüs muavini kılıklı sendikacıları beslemek zorundamıyız yaaa..yeter artık.
  • çalışanların kaybedeciğinden endişe duyan arkadaşım sonuna kadar hakılısın ama sorarım sana; bu tis'in ardından başkası başlayacak sonra bir başkası peki biz tis yaklaştı, oldu,oluyor gerekçesi ile sendikanın mevcut yönetiminin her tis te biraz daha bizi işverene teslim eden anlayışına boyun mu eğeceğiz? yazık değilmi verdiğimiz aidatlara, her kuruşunda alınterimiz var. yeter artık...
  • Sn KIDIK. Havacılık Çalışanlarının sorunlarını dile getirmek ve bunları dile getirirken zorlukları göğüslüyebilmek çok kolay değildir tabiki.Basın ülkemiz de olduğu gibi havacılık alanının da da haksızlığa ugrayanların,mazlumların yanında olursa özgür basın olur.Güçlülerin basına ihtiyacı olamayabilir.Bu anlayış çercevesinde yazınızı yorumluyorum.Gökkuşağı hareketi sözcüleri tarafından Aırport Haber'e verilen röportaj da yazınızda bahsi gecen''Taciz iddası nı dile getirmemiz yanlıştı''cümlesi eksik ve sizin yorumunuzla dile getirlmiştir. ifade edilen ''Şu anda bunun üzerinde durmak istemiyoruz bu hatalı olur çünkü bu konu belki yargıya intikal edecektir.Biz bunun üzerinden politika yapmıyoruz şeklindedir'' Bilgilerinize sunarı
  • Ne birliği beraberliği Allah aşkına? Kim duruyor artık sendikanın yanında? sadece besledikleri kadroları. Sendika; şu anki yönetimi ile saygı bile duyamadığım , maaşımdan aidat kesen bir asalaktır.
  • HAVA İŞ ,ALEYHİNDE YAPILAN HER HABERİ, ÖZELLİKLE ŞU DÖNEMDE biz çalışanlara yapılmış sayacağız, toplu sözleşme imzalansın, gerekirse hep beraber aleyhte haber yaparız. şimdi ve şu anda hem çalışana hemde onun hakkını savunan hava-iş sendikasına ve yöneticilerine destek olma vaktidir.

HAVA-İŞ'İN TASINDAN ÇORBA İÇENLER...

Hava-İş, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'de grev kararı alacağını duyurmasının ardından gözler sendikaya çevrildi.

Sendikanın mevcut yönetimi bir yandan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ile meşgul olurken diğer yandan da muhalefetin genel kurul baskılarını püskürtmeye çalışıyor.

Bu iki konu ile ilgili gözlemlerimi aktarmadan önce bazı şeylerin hatırlanmasında fayda olduğunu düşünüyorum.

Durumdan vazife çıkartıp taraf olan insanlar var bu camiada. Taraf görünüp o camiadan faydalanmak isteyenler mevcut yönetimi pohpohluyorlardı. Biz bu tür davranış içinde olanlara "yanaşma" diyoruz.  Bu yanaşmalar akan suya veya esen rüzgara göre taraf yön değiştirirler. Bu yanaşmaların, yanaştıkları Hava-İş'in internet sitesinde de alenen gösterilmişti zamanında.

Ama zamanla anlaşılan gerçek düşünceler yanaşmacılarla-yanaşılanları birbirinden ayırdı. İşte taraf olmanın en kötü yönü de bu. Bu yanaşmalar şimdi başkalarının yamacına asılıp oradan medet umuyorlar. Ama yanaşarak değil çalışarak üretmek en güzeli diye düşünüyorum.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, AirportHaber'e konuştuktan sonra muhalif kanat Gökkuşağı Hareketi'nin temsilcileri de ofisimize bir nezaket ziyaretinde bulundular. Her iki kanadın AirportHaber'le  görüşmesi bizlerin ne kadar tarafsız olduğunun bir göstergesidir.

Bu açıdan her zaman doğru yolda olduğumuzu düşünürüm. Haberci arkadaşlarla yaptığımız toplantılarda da tarafsızlık konusunda sürekli telkinde bulunurum. 

Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin'in hem hizmette eskidiğini hem de yüzünün eskidiğini düşünüyorum. Tıpkı Tunus Devlet Başkanı gibi 20 yılı devirmiş.  “El insaf” diyorum. Bir insan bu kadar koltuk hırsı ile yanıp tutuşur mu? Kişiler kendi kararlarını kendileri verirler ama Atilay Ayçin'in Tunus Devlet Başkanı’nın durumuna düşmeden çekilmesi gerektiği kanaatindeyim. Kendi desteklediği bir aday da olabilir veya üyeleri serbest bırakarak sendikanı yeni yönetici seçmesini sağlayabilir. Yıllardır futbol takımı tutar gibi kendisini destekleyenlere teşekkür etmeyi bilmeli.

Gökkuşağı Hareketi'nin AirportHaber'i ziyareti ile ilgili de birkaç söz söylemem gerek. Açıkçası Ali Gülçiçek ve yanında bulunan diğer arkadaşları oldukça ılımlı gördüm. Olması gereken de bu. Hatta itiraf edecek kadar olgun gördüm Ali Gülçiçek'i. Örneğin; Hava-İş Sendikası'nı tacizle suçlamaları konusunda hatalı olduklarını kabul etmesi herkesin yapacağı bir iş değil. Devir, şiddet devri değil.
 
Seçim kazanılacaksa vaadlerle kazanılmalı. Yeni açılımlarla kazanılmalı. Sadece mevcudu eleştirmekle seçim kazanılmamalı. Yada bel altı vurmalarla da kazanılmamalı. Yanaşmalarla da yolda yürünmemeli. Asıl gücü üyelerden, delegelerden almak gerek. 

Sendikanın Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'de grev kararı alacağız açıklamasını ise yine geçmiş dönemlerde yapılan blöflerden biri olarak görüyorum. Grev kararı asmak grev yapmak değildir. Sonuçta al gülüm-ver gülüm olup bitecek. Ama çalışanların haklarını en iyi şekilde korumak sendikanın görevi ise işverenin de çalışanların hakkını gözetmesi gerekiyor.

Sendikanın THY ortaklığındaki Pratt&Whitney ile TİS görüşmeleri yürüttüğü ve orada da uyuşmazlık olduğu haberleri geliyor. Anlaşılan o ki, sendika çok cephede savaş veriyor.  THY Teknik, Pratt&Whitney, muhalefet, Sabiha Gökçen bunlardan bir kaçı. Atilay Ayçin'in açıklamalarından anladığımız kadarıyla yakında özel sektöre de el atılacak. Cephe büyüyor, daire genişliyor. Bakalım bu savaşın galibi kim olacak.  Ama benim tavsiyem herkes yanaşmalara dikkat etsin.

HAVA-İŞ'İN TASINDAN ÇORBA İÇENLER...

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
biz Ali gülçiçeki iyi biliriz,KIDIK BEY siz boşuna gaza gelmeyin.THY YÖNETİMİ doğru olanı yapar.hiç kafanızı takmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ali bey sizin köşenize bir sürü kenndini bilmez dengesiz yorum yapıyor,ve bu yorumlar yayınlanıyor.Ben bir tek şey söyleyeceğim havaiş sendikası olmasa thy çalışanlarının maddi durumu bu kadar iyi olmazdı.sizde lütfen bunu kabul edin ve ATILAY AYÇIN Beye bu kadar vurmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiyenin en çok üyesi olan sendikalarından YOL İŞ sendikası çalışanlarının MEB ve Emniyet de görevlendirilmesi ve iş başı yapmamaları karşısında ihbarsız tazminatsız ve dava açma hakları olmadan iş akitlerinin sonlandırılması...Bu 8 madde mucizesinin sadece 1.inci faydası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu şirkette belli bi kıdeme gelmiş herkes aynı parayı alıyo.. extra iş yaparsan da ona göre paran artar arkadaşım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali bey sendika yöneticileri acaba size röpörtaj verirken kaç TL maaş aldıklarını neden sormadınız?? Ve aldıkları yüksek ücret karşılığında topluma ne veriyorlar onu sordunu mu? Her ay 5 bin liradan fazla çıt çıt çıt para kesen adanlar, ki sendika olmasa dışard abu parayı kimse onlara vermezdi, olağan üstü genelkurula gitmemek için her türlü çamura yatacaklardır tabi..Bu arada artı aldıkları primlerden bahsetmiyorum..Bu damı bel altı vuruş Ali Bey..Üniversite mezunu gençler asgari ücretle çalışıyor bu ülkede Ali Bey..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim TİS in olmadığı davanın olmadığı vakit yokki.Bu tisler bitmez,işten atılmalar bitmez sürgünler bitmez.Bunlar bu işverenle hep olacak.E ne zaman olağanüstü olacak peki?Hadi onu bırak 3 yıl sonra ki olağan genel kurul da mutlaka bir TİS ile veya bir olay ile çakışacak.E o zaman olağan genel kuruludamı yapmayacaksın?? Havacılık camiası kaliteli bir camiadır biz bu otobüs muavini kılıklı sendikacıları beslemek zorundamıyız yaaa..yeter artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çalışanların kaybedeciğinden endişe duyan arkadaşım sonuna kadar hakılısın ama sorarım sana; bu tis'in ardından başkası başlayacak sonra bir başkası peki biz tis yaklaştı, oldu,oluyor gerekçesi ile sendikanın mevcut yönetiminin her tis te biraz daha bizi işverene teslim eden anlayışına boyun mu eğeceğiz? yazık değilmi verdiğimiz aidatlara, her kuruşunda alınterimiz var. yeter artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn KIDIK. Havacılık Çalışanlarının sorunlarını dile getirmek ve bunları dile getirirken zorlukları göğüslüyebilmek çok kolay değildir tabiki.Basın ülkemiz de olduğu gibi havacılık alanının da da haksızlığa ugrayanların,mazlumların yanında olursa özgür basın olur.Güçlülerin basına ihtiyacı olamayabilir.Bu anlayış çercevesinde yazınızı yorumluyorum.Gökkuşağı hareketi sözcüleri tarafından Aırport Haber'e verilen röportaj da yazınızda bahsi gecen''Taciz iddası nı dile getirmemiz yanlıştı''cümlesi eksik ve sizin yorumunuzla dile getirlmiştir. ifade edilen ''Şu anda bunun üzerinde durmak istemiyoruz bu hatalı olur çünkü bu konu belki yargıya intikal edecektir.Biz bunun üzerinden politika yapmıyoruz şeklindedir'' Bilgilerinize sunarı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne birliği beraberliği Allah aşkına? Kim duruyor artık sendikanın yanında? sadece besledikleri kadroları. Sendika; şu anki yönetimi ile saygı bile duyamadığım , maaşımdan aidat kesen bir asalaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAVA İŞ ,ALEYHİNDE YAPILAN HER HABERİ, ÖZELLİKLE ŞU DÖNEMDE biz çalışanlara yapılmış sayacağız, toplu sözleşme imzalansın, gerekirse hep beraber aleyhte haber yaparız. şimdi ve şu anda hem çalışana hemde onun hakkını savunan hava-iş sendikasına ve yöneticilerine destek olma vaktidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000