14 Aralık 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

HAVA-İŞ'İ BANA VERSİNLER

Türk Havayolları çalışanlarını yakından ilgilendiren ve aylardır bu camianın gündemini meşgul eden Hava-İş Sendikası seçimleri nihayet sona erdi. Kazanana da kaybedene de hayırlı olsun diyorum. Umarım temsil ettikleri bu camianın haklarını layıkıyla savunurlar, sorunlara çözüm üretirler, yıkıcı değil yapıcı önerilerle işçinin hakkını savunurlar.

Yazıma iyi dileklerle başladım ama Hava-İş Sendikası seçimlerinde gerek başkan adaylarının ve gerekse söz alan üyelerin konuşmalarını İzledim.Yönetime aday olanların gelecekle ilgili hiçbir planını görmedim.  Gördüm ki, Hava-İş seçimlerine AirportHaber damgasını vurmuş, Sefa İnan damgasını vurmuş, Ali Kıdık damgasını vurmuş. Yönetime aday bir kişinin projeleri arasında Airport TV'ye çıkmamak, AirportHaber'e konuşmamak varmış.

Önce Atilay Ayçin çıktı kürsüye.

Delegelere ve onların temsil ettiği üyelere söylediği tek şey "AKP hükümetine hesap soracağız. İşverene hesap soracağız. İki yıldır üyelerimize reva görülenleri unutmadık" gibi süslü laflardı. Atilay Ayçin, acaba kaç hükümet için aynı sözleri söyledi? Demirel için söylemedi mi, Tansu Çiller için söylemedi mi, Mesut Yılmaz için söylemedi mi, Erbakan için söylemedi mi, Ecevit için söylemedi mi? Kısacası Ayçin hep aynı Ayçin.

Peki, Gökkuşağı sözcüsü Bahadır Altan ne dedi? "AirportHaber'e çıkmadım, Airport TV'ye konuşmadım" dedi. Allah aşkına bu mudur sendikacılık? Bu mudur yapılacak çalışmaların anlatımı.

Yatıp kalkıp, rüyalarında bile AirportHaber'i gören bu zihniyetin çalışanlara ne gibi yararı olabilir ki? Oysa parça parça bölünmüş ayrı şirketler haline getirilmiş THY için ne yapacağını konuşmak, sendika olarak çalışanların haklarını nasıl savunacağını anlatmak onların görevi değil miydi?

İki liste yarıştı Hava-İş seçimlerinde. Mevcut yönetim ile Gökkuşağı hareketinin listeleri. Herkesin merak ettiği liste ise Bahadır Altan'ın sözcülük yaptığı Gökkuşağı listesiydi. Listenin başkan adayı da Arzu Şahin Ünman isimli bir hanımefendi idi. Aslında bugüne kadar alışılagelmişin dışında bir durum bu. Bu köşeyi yazdığım saatlerde seçimle ilgili süreç henüz tamamlanmış değil. Sonuçlar resmi olarak açıklanana kadar durum net değil. Ancak Arzu Şahin Ünman kazanmış olsa idi bu durum sendikacılık tarihine de yazılmış olacaktı. Bugüne kadar en azından benim bildiğim kadarıyla herhangi bir sendikanın genel başkanlığına bir bayan gelmemişti.

Gökkuşağı Hareketi neden başkan adayı olarak bir bayanı çıkardı? Bahadır Altan neden başkan adayı olmadı? Üyeler Bahadır Altan'ı başkan olarak görmek istemiyorlar mıydı? Yoksa Bahadır Altan böyle bir yükün altına girmek istemedi mi? Oysa benim bildiğim gördüğüm kadarıyla bir hareketin öncüsü o hareketin lideri olur. Yoksa Bahadır Altan kendinde liderlik vasfı göremedi mi? Bütün bu soruların cevabı Bahadır Altan'da.

Bahadır Altan'a söyleyecek birkaç sözümüz daha var? Biz öyle sizin istediğiniz anlamda kimsenin borazanı olmadık, olmayacağız. Bugüne kadar böyle bir teklifi bize getirme cesaretini de kimse bulamadı. Biz doğrunun yanındayız, biz herkesin yanındayız. Seninde söylediğin tüm doğruların yanındayız, Atilay Ayçin'in söylediği tüm doğrularında yanındayız, Türk Hava Yolları'nın söylediği tüm doğrularında yanındayız. Biz olumlu yapılan her türlü işin destekçisiyiz, biz çalışanların haklarının yenilmemesinden yanayız.

Biz dünkü söylediklerimizle bugünkü söylediklerimiz farklı olanlardan değiliz. "Televizyonuna konuşmadım" dediğiniz Sefa İnan'a verin sendikayı hepinizden iyi yönetir. Sendikacılıktan hiç habersiz olan ben bile hepinizden daha iyi yaparım. Verin bana sendikayı nasıl çözüm üretilir, nasıl sendikacılık yapılır gösterelim sizlere...

Sendika seçimleri üyelere hayırlı olsun.

HAVA-İŞ'İ BANA VERSİNLER

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sayin Kidik, Kose yazmaya basladigindan beri yazilarinin kalitesinde bayagi bir gelisme gorunuyordu.Sifirdan baslayip makul mantikli yazilar yazmaya baslamistiniz.Ancak bu yazinizi icerik olarak begenmedim,yine yetersiz bilgi ile kaleme almissiniz.Ne diyor Corumlu Salim Orgel; Kimin elinde yuce ilahsin,yobazin basinda sahte kulahsin,cahilin elinde korkunc silahsin,kalem seni parca parca kirarim.Bir cizginle nice yuva yiktin,Orgel'imi oz canindan biktirdin,Nicesini kodeslere tikdirdin,Kalem seni parca parca kirarim.Saglicakla kal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ali bey Dev Sağlık İş sendikasının genel başakanı Dr.Arzu ÇERKEZOĞLU dur Arzu hanımın bir bayan olduğunu söylemem gerek yok herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendika seçimleri kişilerin iradesiyle olur köşe yazısıyla sendika yönetmek ayrı şeylerdir birde sayın Sefa inan bey yıllarca Atilay ayçin yönetimine muhalefet etti kazanamadı Teknikten bile delege seçilemedi dernek yönetmekle geçti THY de yılları .Bilgilerinize arz olunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bahadır altan ın akp li olduğunu nereden çıkardınız anlamadım.nereden attınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000