19 Temmuz 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Havacılıktan soğudu, kendini unutturdu...

"Beni bıktırdılar, beni soğuttular. Artık havacılığı kolay kolay yapmam. Kafam rahat, huzurum yerinde" Bu sözler kime ait az sonra sizlerle paylaşacağım. Havacılığa sıfırdan gelmişti ama koca bir dev yaratarak ayrıldı. Şimdi sayfiye bir yerde kafasını dinliyor. Uçak kalktı-kalkamadı, yolcular havalimanında kaldı, teknik arıza var, petrolün variline şu kadar zam geldi. Aman biletleri erken sattık yine zarar ettik gibi düşünceleri yok artık.

Çaycı Ömer lakabıyla anılan Ömer Torosluoğlu'ndan bahsediyorum. 11 Kasım 2008 tarihinde İnter Havayolları adlı şirketini kapatarak havacılık sektöründen çıkıverdi. O günden sonra kimseye konuşmadı, havacılık sektöründen neden çıktığını açıklamadı bile.

Malum yaz sezonu olması sebebiyle kendimizi Akdeniz'in soğuk sularına bırakmak için biraz serinleyelim istedim. Yolumuz Kemer'e kadar uzandı. Ömer Torosluoğlu'nun sahibi bulunduğu Orange County Oteli'nde de misafir olduk. Önce kısaca otelden bahsedeyim. Bir konsept bu kadar muhteşem düşünülebilir. İçine giren dışarı çıkmak için bir sebep bulamıyor. Bakkalından diskosuna, kuaföründen alış-veriş merkezine kadar aklınıza ne gelirse her şey mevcut otelde. Akşam olduğunda kendinizi İstiklal Caddesi'nde geziyormuş gibi hissediyorsunuz.

Hal böyle olunca da otel hiç boş kalmıyor. Tıklım tıklım. Azerisinden Hollandalısına, Türkünden Almanına, İngilizinden Rusuna kadar her milletten insan Orange County'de tatil yapmak için can atıyor.

Ömer Bey ile otelin İstiklal Caddesi'nde oturuyoruz, uzun uzun sohbet ediyoruz. Ama laf dönüp dolaşıp hep havacılığa geliyor.

Dayanamayıp soruyorum. "Havacılıktan neden ayrıldınız, tekrar girecek misiniz"

İşte bu soru yaraya tuz basmış gibi Ömer Torosluoğlu'nun içindekileri dökmesine neden oluyordu.

Kelimeleri de seçerek kullanıyor. "Başka şirketlere tanınan bize tanınmadı" diyor Ömer Torosluoğlu.

Bir keresinde uçağımıza yurtdışında bir yer aracı çarpmıştı. Sonra Lufthansa Teknik'te uçağı bakıma aldırdık. Yolcular perişan olmasın diye yabancı bir şirketten uçak kiraladık. Ama Ankara bize "Bu uçak altı ay uçmamış izin veremeyiz" deyince tepemiz attı. Aynı uçak yabancı bir başka şirket altında Türkiye'ye uçuş yaptı.

Adaletsizliğe maruz kaldık. Moldova uçağı Irak'ta düşünce bizim Sivil Havacılığımız kılı kırk yarmaya başladı. Dolayısıyla olan bize oldu. Oysa en sorunsuz şirket bizdik. Önümüze konulan engeller bu işi yapma hevesimizi kırdı. Sonunda karar aldık. Zorlayarak havacılık yapılmaz dedik.

Tüm arkadaşlarımızın maaşını ve alacaklarını verdik. Sonra çıktık bu sektörden. Şimdi asla girmem. Çok rahatım, bildiklerimi söylesem yer yerinden oynar. Ama bazen susmak gerekiyor.

İşte bütün bunlar Ömer Torosluoğlu'nun sözleri.

Muhteşem otelinde muhteşem bir işletmecilik yaparak turizmcilik yapıyor. Gidilip görülesi otelde sakin bir hayat sürüyor. Tıpkı havacılıkta kazandığını Türkiye'ye yatırdığı gibi turizmden kazandığını da Türkiye'ye yatırıyor.

Ne diyelim darısı diğer havacıların başına.

Havacılıktan soğudu, kendini unutturdu...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birileri de Ömer bey hakkında bildiklerini açıklasa asıl o zaman yer yerinden oynamaz mı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ahlam kesmek kolay . adam zaten konuşmamış ve halende konuşmuyor. diğer yöneticiler gibi yine 100 tane laf etmemiş. 2 olayı örnek vermiş havacılığı bırakmasındaki sebebi. herkes sussun it köpek ortalıkta dolaşsın herkes her istediğini yapsın diyemi. Dallandırıp budaklandırmadan bırakmış gitmiş. karekterli adammış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kpt rumuzlu bey doğru sorular sormuş şimdi interin 2 uçağı atlasta umarım iyi durumdalardır gerçi bestin uçaklarından kat be kat iyidir de ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bildiklerini söylüyemiyorsa konuşmayacak yada bildiği birşeyleri ima etmeyecek insanları şüphe içinde bırakmıyacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Keske herkes omer bey kadar dogru durust davransa sirket kapanmasina ragmen cok dedikodu olmadi digerlerinde kiyametler koptu best air golden fly bunlara ortnek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
en temiz şekilde şaibesiz dedikodusuz çıktı sektörden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ömer beye bir sorsak ... Uçakları kaç yaşında idi ?? teknik bakımları zamanında ve olması gerektiği gibi yapılıyor muydu ? şirket battığında uçakların durumu neydi? Halk tabiriyle alacak adama masraf gerektiriyor muydu?? Motorlar sağlammıydı bitikmiydi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000