25 Nisan 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Dünyanın hiç bir yerinde olmayan bu adaletsizliğin köklü çözülmesi için herkese eşit oranda örneğin % 30 olacak şekilde verilmesi gerekiyor. Bu haliyle yine havatrafik ve memur arasında kadro ve unvan durumundan bir fark olacak ama aşırı uçurum olmayacak. Asıl adaletsizlik ve aklın, mantığın durduğu yer ise Havatrafik ve kule personeli amirinin yani bir müdür yardımcısının 2 katı maaş alıyor. Buna hangi vicdan dayanır. Bu kişiye amirlik yapabilirmisiniz? Adam paran kadar konuş derse haklı değil mi? Özellikle küçük meydanlar da kule personeli sadece günlük 1 uçağı indiriyor fakat müdür yardımcısı meydann genel işleri ve tüm birimlerle cebelleşiyor buna rağmen kulecinin aldığı maaşın yarısını alıyor. BÜYÜK VEBALİ OLAN BU MAĞDURİYETİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ İÇİN HERKESİN AYRI BİR SORUMLULUK VE VİCDANİ DUYGULARLA HAREKET ETMESİ GEREKİYOR.
  • Ali bey Once hepinize selam ve saygilarimi sunuyorum. Ali bey pas hakinda Bir haber duydu Ne derece dogru bundan sonra pas ucan. Personel Sonuna kadar beklemeden. Yolcu gibi ucaga binebilir Dogrumu. Lutfen. Beni aydinlatirmisin, Lutfen bu koseye yazin,
  • Aslında sivil uçaklara hizmet vermek için gerekli lisansları bulunmayan askerlerin bu hizmeti vermeleri uygun değil. Keşke havacılığa sadece para temelinden bakmasanız. Ayrıca genel müdür yardımcısınin kurumda çalışan bir pilottan daha az maaş aldığını tahmin ediyorum.
  • thk teknisyenlere 5 aydır maaş vermiyor teknisyenler işi bıraktı ambulans helikopterlerin bakımı yapılmadığından birer birer uçamaz hale gelmeye başladı.size yine iyi kötü gününde maaşınızı veriyorlar
  • Devletde olunca seyrüsefer hizmetide özelde elektronikçi olup ıls,vor sorumluluğu karayolu.Böyle adalet olmaz..
  • Smart hizmeti olmayan tüm havalimanlarında çalışan bir Allahın kulu seyrüsefer hizmeti görmez,görsede ayda bir Smart istasyona gider Yarım saat istasyonda kalmaz döner ,1 grub olur.Smartın ta kendisinde 24 saat görev yapar ama unvanı güvenlik,elektrik yada makina,memur v.b. diye adı 2.grub ama parasını 3.grubtan alır.Düzen en başından bozuk ama düzeltilemeyecek değil.İstenirse askeri kuleyede,meteorolijiyede ,gümrüğede havasada verilebilir.Eurocontrol bu paranın nasıl dağilacağını tamamen devletimiz otoritesine bırakmıştır.Saygılar..
  • Acaba askeri uçaklara hizmet veren DHMİ çalışanları için askerler ne vermeyi düşünüyor???
  • bende beylik tabancası istiyorum
  • Askeri kontrölerin lisansi yok onlar bu işi yapamaz.
  • Sayın Genel Müdür Yardımcımız haklı. Biz bu paraya ortak ararsak cok ortak var. Polis, meteroloji, gümrükçü bu kuyruk uzar gider. Düzenleme yapılacaksa kendi bünyesinxe yapılmalı kurumun.

Havacılık tazminatında yeni tartışma...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi çalışanlarının hemen hemen tamamına yakınının faydalandığı havacılık tazminatı, askeri hava trafik kontrolörlerinin de hak iddia etmesi ile yeni bir tartışmanın fitilinin ateşleneceği işaretini veriyor.

Uzun zamandır asker hava trafik kontrolörlerinden mesajlar alıyorum. Kendilerinin de sivil havacılığa hizmet verdiklerini, sivil uçakların iniş-kalkışını sağladıklarını ifade ederek Eurocontrol tarafından ödenen havacılık tazminatından faydalanamamalarının haksızlık olduğunu söylüyorlar.

Mantık olarak bakarsanız doğru. "Havacılık" ise evet havacılık yapıyorlar, "kontrolörlük" dersen evet kontrolörlük yapıyorlar.

DHMİ kontrolörlerinden ne farkları var? İş anlamında farkları yok.

Asker kontrolörlerin haklı davalarının yanında olmamak kendimizle çelişmek anlamı taşır. Bu yüzden asker hava trafik kontrolörlerinin bu haklı mücadelelerinin yerinde olduğundan şüphem yok.

Havacılık tazminatında özellikle ARFF'ciler açısından haksızlık olduğunu da daha önce yazmıştım. Bu konuda DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'ın da sözü var. O sözün de takipçisiyiz.

Askerlerin bu durumunu geçen hafta en tepedeki askeri yetkiliye sordum. Yanımızda DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş de vardı.

Askeri yetkili, asker kontrolörlerin kesinlikle havacılık tazminatından faydalanması gerektiğini, DHMİ ile özel bir anlaşma yapılabilceğini, kanunla da bu sözleşmenin kalıcı hale gelebileceğini söyledi.

DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş, karşı çıkarak mümkün olmadığını söyledi. Mehmet Ateş, DHMİ'de seyrüseferden sorumlu olduğu için havacılıktan da faydalanıyor. Havacılık tazminatından gelen ek para ile toplamda 40 bin TL'ye yakın maaş alıyor.

Aslında kendisi de bir kontrolör olan Mehmet Ateş'in peşin hükümlü olup "hayır" demek yerine "bir yol bulup askerlerimizi de faydalandırsak iyi olmaz mıydı" diye de kendime sormadan edemedim.

Formül açık.

Havacılık tazminatı sebebiyle devletin kasasından para çıkmıyor ise, kanun ile askeri kontrolörleri bu haktan yararlandırmak mümkün.

İstenildiği taktirde yapılamayacak şey yoktur. Yeterki "Hep bana" mantığını "hepimize" olarak değiştirelim. Mehmet Ateş'in bu şekilde bakması halinde olumsuz düşüncesi değişecektir.

Bu arada Mehmet Ateş'in bu konuda birinci derece sorumlu olduğunu anlamış olduk. ARFF'lerin Mehmet Ateş nezdinde baskısını sürdürmesi gerekiyor. Bana doğru yolu göstermek düşer.

3. Havalimanı gibi bir devi yapan Türkiye'nin sayıları yüzü bulmayan askeri kontrolörlere havacılık tazminatı ödeyememesi gibi bir ayıp olabilir mi? İşte o yüzden kontrolörün askeri sivili olmaz.

Üçüncü havalimanında yerli malı olmalı...

Her defasında teknolojiden yakınırız, gelişememekten yakınırız. Gelişime destek vermezseniz yakınmaya hakkınız yoktur. Ama bizim yabancı hayranlığımız mevcut. Yabancı yapınca marka olur bizimki yapınca laçka olur.

Ver desteği bak neler oluyor.

Neden kastediyorum? Şu Hendekli cengaver işadamından bahsediyorum. "Aklını peynirle mi yedin" diyesim geliyor. Git paranı paşa paşa ye. Senin neyine gerek yerli malı yolcu köprüsü üretmek.

Bu kelimeler kızgınlığımdan kaynaklanan cümleler. Takip ediyorum bakalım üçüncü havalimanının yolcu köprüleri yerliye mi verilecek yabancıya mı?

Umarım yerli markaya verilir. Üretim için her şey mevcut. Üçüncü havalimanını yapan firmaların ihale kanununa tabi olmadıkları da ortada. Ver imkanı iste köprüleri. Ülke böyle gelişir ancak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yolcu köprüsü yapan firmamızdan haberi var mı onu bilmiyorum ama birileri kulağına fısıldamalı. Bizim bizden başka dostumuz olmadığını anlayın artık.

Yerli mala önem verelim.

AÇIKLAMA : DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş'in maaşı konusunda bilgi eksiğim olduğunu öğrendim. Havacılık tazminatı ile birlikte net maaşı tarafımca bilinmektedir. Lakin bu durumu bu aşamadan sonra paylaşmak doğru olmadığı kanaatindeyim. Düzeltir kendisinden özür dilerim

Havacılık tazminatında yeni tartışma...

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

Müdür Yard. ~ 8 yıl önce
Dünyanın hiç bir yerinde olmayan bu adaletsizliğin köklü çözülmesi için herkese eşit oranda örneğin % 30 olacak şekilde verilmesi gerekiyor. Bu haliyle yine havatrafik ve memur arasında kadro ve unvan durumundan bir fark olacak ama aşırı uçurum olmayacak. Asıl adaletsizlik ve aklın, mantığın durduğu yer ise Havatrafik ve kule personeli amirinin yani bir müdür yardımcısının 2 katı maaş alıyor. Buna hangi vicdan dayanır. Bu kişiye amirlik yapabilirmisiniz? Adam paran kadar konuş derse haklı değil mi? Özellikle küçük meydanlar da kule personeli sadece günlük 1 uçağı indiriyor fakat müdür yardımcısı meydann genel işleri ve tüm birimlerle cebelleşiyor buna rağmen kulecinin aldığı maaşın yarısını alıyor. BÜYÜK VEBALİ OLAN BU MAĞDURİYETİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ İÇİN HERKESİN AYRI BİR SORUMLULUK VE VİCDANİ DUYGULARLA HAREKET ETMESİ GEREKİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sata barbara ~ 8 yıl önce
Ali bey Once hepinize selam ve saygilarimi sunuyorum. Ali bey pas hakinda Bir haber duydu Ne derece dogru bundan sonra pas ucan. Personel Sonuna kadar beklemeden. Yolcu gibi ucaga binebilir Dogrumu. Lutfen. Beni aydinlatirmisin, Lutfen bu koseye yazin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanunsuzluk ~ 8 yıl önce
Aslında sivil uçaklara hizmet vermek için gerekli lisansları bulunmayan askerlerin bu hizmeti vermeleri uygun değil. Keşke havacılığa sadece para temelinden bakmasanız. Ayrıca genel müdür yardımcısınin kurumda çalışan bir pilottan daha az maaş aldığını tahmin ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herkes alsın ~ 8 yıl önce
thk teknisyenlere 5 aydır maaş vermiyor teknisyenler işi bıraktı ambulans helikopterlerin bakımı yapılmadığından birer birer uçamaz hale gelmeye başladı.size yine iyi kötü gününde maaşınızı veriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sab.gök. ~ 8 yıl önce
Devletde olunca seyrüsefer hizmetide özelde elektronikçi olup ıls,vor sorumluluğu karayolu.Böyle adalet olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adımopter ~ 8 yıl önce
Smart hizmeti olmayan tüm havalimanlarında çalışan bir Allahın kulu seyrüsefer hizmeti görmez,görsede ayda bir Smart istasyona gider Yarım saat istasyonda kalmaz döner ,1 grub olur.Smartın ta kendisinde 24 saat görev yapar ama unvanı güvenlik,elektrik yada makina,memur v.b. diye adı 2.grub ama parasını 3.grubtan alır.Düzen en başından bozuk ama düzeltilemeyecek değil.İstenirse askeri kuleyede,meteorolijiyede ,gümrüğede havasada verilebilir.Eurocontrol bu paranın nasıl dağilacağını tamamen devletimiz otoritesine bırakmıştır.Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çavuş ~ 8 yıl önce
a benim güvenlikçi kardeşim radarda 24 saat ne yapıyorsun mesain nasıl geçiyor bi anlat hele napıyon 24 saat bize en kötü yerlerde nöbet verip kendiniz o istasyonlarda nöbet tutmak için dört gözle bekliyoorsunuz sıranızı hemde maaşınızın 3 te 1 ine yapıyoruz daha fazla işi
dhmi-asker ~ 8 yıl önce
Acaba askeri uçaklara hizmet veren DHMİ çalışanları için askerler ne vermeyi düşünüyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
silahsız atco ~ 8 yıl önce
bende beylik tabancası istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 8 yıl önce
Askeri kontrölerin lisansi yok onlar bu işi yapamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Sayın Genel Müdür Yardımcımız haklı. Biz bu paraya ortak ararsak cok ortak var. Polis, meteroloji, gümrükçü bu kuyruk uzar gider. Düzenleme yapılacaksa kendi bünyesinxe yapılmalı kurumun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000