01 Ağustos 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sira kimde acaba?
  • "Siyasal kadrolaşma yerine,liyakat usulü personel alımı" ne güzel ifade etmişsiniz Ali bey. Kamuda görevine devam eden ve yaşam tarzları kendilerinden farklı olan insanları çeşitli bahaneler ile meslekten ihraç edenlere,istifaya zorlayanlara,kamuda liyakada dayalı bir sistem kurmayarak kamu görevi almak isteyenleri ve yükselme talep edenleri fetö ye muhtaç edenlere ne diyelim???
  • THY çalışan asker personelin ve çocuklarının %95 i atatürkçülük kimliği altında gizlenmiş paralelci feto örgütü üyeleridir .
  • Korku samak amacı FETOCULARI korumak olmasın.Havacılık çökmez korkmayın..
  • Dün uçuş işletmanin istediklerini yazıp perişan edeip işten atmalarını kolaylaştımadınız mı veya istifalarını saglamadınız mı? Bugün yaş yanında kuru yanmasın ayakları ne?
  • FETO yu savunmanız AHALMAKTAN korkmakmı oldu...
  • Son on yılda başlıklarınızla işten attırdıklarınız.ATTIGINIZ BAŞLIKLARA BAKARMISINIZ NELERE ALET OLDUNUZ.
  • Shgm deki eski ülkücü ekip bilir kim kimin adamı. Sorun onlara, araştırmaya sorgu odalarına gerek yok. Zaten adamlar yıllardır diyorlar Fetö ve gibi ekipler devlete zarar verir diye..
  • THY deki taşeron şirketler ve bu şirketlerin Kokpit istihtam, Planlama gibi yerlerde çalışıp cemaat bağlantılı olup olmadığı araştırılmalıdır. Örgüt bağlantıları, sahiplerinin başka yerlerdeki üyelikleri ve görevlerine bakılabilir. Örn Ünivlerde, vakıflarda vs...
  • TGS ye alım var mı ya

Havacılık Gümlüyor...

Sapır sapır dökülen havacılık şakır şakır kelle kesmeye, eften püften sebeplerle insanları işsiz bırakmaya, fırsattan yararlanıp ganimet elde etmeye çalışıyor. THY'deki işten çıkarmaları anlamakla birlikte eleştirilecek hatalar yapıldığını da söylemeden geçemeyeceğim.

Evet hepimiz kabul ediyoruz ki bu yıl belki de Cumhuriyet tarihinin en zor yılını yaşıyoruz. Ve yine kabul edelim ki bu sürecin en çok kaybedenleri arasında tabi ki havacılık sektörü geliyor.

Öteden beri hep söyleriz ki, siyasal kadrolaşma yerine liyakat usulü personel alın. Maalesef kandırılmışlığın mazereti altında cemaat kisvesi ile devletin her kurumuna sızan hainlik, bugün  cennet ülkemizi yaşanmaz bir hale getirdi. Şimdi "Ayıkla pirincin taşını" hesabına döndük.

Kendi sektörüm açısından baktığımda içler acısı durum yaşanıyor. Geçmişte ısrarla itiraz ettiğimiz şeylerin bugün anlaşılmasının hiç ama hiç kıymeti yok. Dün bizi kötü niyetli addedenlerin, bugün "haklı imişsiniz" demelerinin benim katımda bir değeri yok.

Gerçek manada gazetecilik yapan bizlerin, yazmış olduğumuz gerçekleri anlamasını da beklemiyorum artık.

Türk Hava Yolları'nın en talihsiz başkanı İlker Aycı olsa gerek. Göreve geldiğinde benim bildiğim kadarı ile önce personel yapılandırması ile ilgileneceğini bu yüzden de operasyonu Temel Kotil'in yapması gerektiğini ifade ettiğini hatırlıyorum.

Anlıyorum ki İlker Aycı'nın hedefinde paralelciler, fetöcüler vardı. Ama gel gör ki, Rusya krizi ve Avrupa'nın düşmanvari tutumu ile yaşanan havacılık gerçekleri, İlker Aycı'nın paralel personel çalışmasını ötelediği anlaşılıyor. Yoksa benim az çok tanıdığım İlker Aycı, bu paralel çetenin hiçbirine nefes aldırmazdı.

15 Temmuz'da yaşanan hain girişimin temelinin yıllar öncesinden atıldığı ve adım adım gerçekleştirilen olaylarla olgunlaştırıldığı, Türkiye'nin hem ekonomik hem de itibari anlamda güçsüzleşmesi için çalışmalar yapıldığı bugün çok daha net anlaşılıyor.

Rus uçağının düşürülmesinin de bunun bir parçası olduğu, yaşamış olduğumuz şu sürecin bir parçası olduğu görülüyor.

THY çok sayıda personelin işine bu gerekçe ile son verdi. Paralelcilerin yanında, sosyal medyada iktidar aleyhine muhalif yazılar yazanın da aynı havuza atılarak işine son verildiğini hepimiz biliyoruz.

Kanaatim o dur ki, muhalif insanların yerine hainlerin işten çıkartılması daha şık olurdu. Muhalif kişinin ne yapacağını, fikriyatını bilirsin ama hainin nasıl bir dalavere çevireceğini bilemezsin.

Emin olun ki THY'deki hainlerin çoğu gizlenmiş birer asker olarak saklanıyorlar. Bunların koruyucularını da tepedeki yöneticilerde aramak lazım. Ben defalarca yazdım, amma velakin oralı olan olmadı. Şimdi sıranın kendisine geleceği günü bekliyorum. Ama hangi kisve ile uzaklaştırılacak onu süreç içerisinde göreceğiz. "Beni hoca efendi gönderdi" diyenlerin o gün yüzüne bakmak istiyorum.

Şunu ısrarla söylüyorum. Bugün yaşadıklarımızın kabusunu, sırf iktidar yakını diye işe alıp telafi etme yönüne giderseniz ileride onun da felaketini yaşayabiliriz. Liyakatı ön plana alan ve işini adam gibi yapanlara sahip çıkmak gerek. Sadakat usulü alınacak ve özellikle de Teknik A.Ş'de yapılanacak torpilliler kümesi, THY uçaklarının bakım kalitesini zayfılatacaktır. Aman dikkkat diyorum.

THY'nin tüm iştiraklerine sızan paralel fetöcüler bir kuruma sızmayı başaramadılar. Bu kurum Sunexpress Havayolları. Kimin sayesinde. Hacı Say sayesinde. Türlü bahane ve iftiralarla Sunexpress Havayolları'ndan uzaklaştırılan Hacı Say, en üstten en alta kadar yapılan tüm baskılara direnerek bir kişiyi dahi Sunexpress'e sokmadı. Bununla da yetinmedi. Türkçe Olimpiyatları ve değişik organizasyonlar için talep edilen bilet ve sponsorlukların tamamına "hayır" demeyi bildi. Keşke bütün yöneticiler aynı dirayeti gösterseler de Hacı Say gibi bir direnç gösterselerdi. Şimdi ben diyorum ki Hacı Say gibi yöneticiler gerek THY'ye.

Ve Pegasus...
En acımasız işten kovma örneğini verdi.
Kahvaltı masasına davet ettiği insanları, işten çıkartma tebligatı ile doyurdular. Pegasus Havayolları sahibi Ali Sabancı, geçmişte paralel yapı operasyonlarında adı tapelerde sık sık geçen ve Asya Bank'tan parasını çekmeyecek diye garanti verdiği kayıtları dinlemiştik.

Havacılık sektörünün yaşadığı zor sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz. İnsan onuru kırıcı işten el çektirilmesine anlam veremiyorum. Üstelik personelin tazminatı da verilmiyor.

Bildiğim kadarı ile OHAL yasasına göre üç ay süre ile işçi çıkartmak kanuna aykırı. Bu arkadaşların OHAL kanununu iyi okumaları gerekiyor. Diyeceksiniz ki, THY nasıl işten atıyor. THY'nin gerekçesi farklı. Ama Pegasus operasyonel etkinlik ve verimlilik gerekçesi tamamen OHAL kanununa aykırıdır. OHAL Yasası madde 11 (n) bendi ile çalışma hayatında işçi-işveren çalışma barışının sekteye uğramaması, çalışanların OHAL süresi boyunca hizmet akitlerinin güvence altına alınması amaçlanmaktadır.

Pegasus'un asıl niyetinin yüksek ücretlerle uçan kabin memurlarının yerine daha düşük ücretle çalışacak personel ile takviye ederek, low-cost mantığı gereği ucuz maliyet peşinde olduğunu düşünüyorum. Yani, kaostan nemalanmak deniyor buna.

SHGM'de sorgu odaları kuruldu...
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü fetöcüleri belirlemek için personeli tek tek sorguya çekiyor. Bu nasıl mantık anlamış değilim. Kim sana "ben fetöcüyüm" der. SHGM, asıl fetöcüleri atamalardan, referanslardan, iş takiplerinden bulmak zor değil.

Zamanında yazdığımız ve SHGM yöneticilerinin kol kanat gerdiği insanlara iyi bakın. SHGM'nin bütün alış-verişini yapan insanlara iyi bakın, ortaklıklarını araştırın.

Sorgulama yerine devletin arşivlerine müracaat edin. Ve sonra da Ali Kıdık'a ne kadar haksızlık etmişiz dersiniz belki kendi kendinize. Tabi siz de fetöcü değilseniz!

DHMİ'deki paralelciler görevden uzaklaştırılanlarla yeterli mi?
Bazıları rahatsız oldu. DHMİ'deki paralelcilerin Airporthaber'de yazılmasından. Görevden uzaklaştırılanların yeterli olduğunu sanmıyorum. Son 10 yıldır başarı merdivenlerini birer birer tırmananlara iyice bakılmalı. Bir gecede müdür, ertesi gün meydan müdürü yapılanlara dikkatlice araştırma yapılmalı.

Gelelim hava meydanlarına. Askeri meydanların bir çoğu ortak kullanılıyor. Askerin bu ülkenin ne kadar gerekli olduğunu ve genlerimizden gelen asker ruhluluğumuzu kimsenin inkar edeceğini sanmıyorum. Lakin askerin içine sızan hainlerin yüzünden bazı şeyler sorgulanır hale geldi.

Şimdi askeri meydanların DHMİ'ye devredilmesi gündeme gelebilir. Doğrusu da bu. Amma velakin askeri meydan DHMİ devredilir ise askere de bir askeri meydan yapmak zorunluğu hasıl olacak. Hatırlarsanız, askeri uçakların kalkmasını ARFF memurları engellemişti. Sadece askerlere yönelik yapılacak bir meydanda ileride farklı bir girişimin önünü hiç alamayız. Örnek, Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nden kalkan yakıt ikmal uçaklarını düşünürsek, askeri meydanların DHMİ devri konusu iki kez düşünülmeli.

Bir başka konu ise gerek askeriyeden ve gerekse THY'den atılan pilotlar ne olacak. Biliyorum ki kurunun yanında yaşı da yaktık.

Şimdi işsizler ordusuna katılan pilotlar evlerine ekmek götüremeyecek. Ya yurtdışında iş arayacaklar ya da yurtiçinde özel sektörde. Merak ediyorum. Acaba THY işten attıkları ile ilgili özel şirketlere bilgi verdi mi? Bunları işe almayın diye uyarı yaptı mı?

Ben mazlumdan yanayım, hainden değil. Hainler ile mazlumları iyi ayırt etmek lazım.

Bu dönemde insanların biribirine iftira atacakları düşünülmeli ve işten atılacak personel için iki kere düşünülmeli.

Bu dünyanın karşılığı diğer dünya. O yüzden ah almaktansa aç kalmayı yeğlerim.

Havacılık çöküyor, gümlüyor beyler farkında mısınız?

Havacılık Gümlüyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Erdal ~ 8 yıl önce
Sira kimde acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 8 yıl önce
"Siyasal kadrolaşma yerine,liyakat usulü personel alımı" ne güzel ifade etmişsiniz Ali bey. Kamuda görevine devam eden ve yaşam tarzları kendilerinden farklı olan insanları çeşitli bahaneler ile meslekten ihraç edenlere,istifaya zorlayanlara,kamuda liyakada dayalı bir sistem kurmayarak kamu görevi almak isteyenleri ve yükselme talep edenleri fetö ye muhtaç edenlere ne diyelim???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 8 yıl önce
Birçok insan Fetoyla uzaktan yakından alakası olmadıgı halde tanıdıklar vasıtasiyla ulâşabildikleri Fetocu referanslar sayesinde işe alındılar. Şımdi vay senin referansın fetocuymuş diyerek işten atılıyorlar. İnsan biraz araştırmalı. Günah.
Tc ~ 8 yıl önce
THY çalışan asker personelin ve çocuklarının %95 i atatürkçülük kimliği altında gizlenmiş paralelci feto örgütü üyeleridir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malesef ~ 8 yıl önce
Son donemde yetistirilmek uzere alinan veya ozelden gelenlerede dikkat ernek lazim asil hakedenler giremedi oZelde is aradilar ALLAH yolu takip diye hakeden kullarin hakki yendi hep
Havaclık ÇÖKMEZ ~ 8 yıl önce
Korku samak amacı FETOCULARI korumak olmasın.Havacılık çökmez korkmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALDATILMADINIZ MI. ~ 8 yıl önce
Dün uçuş işletmanin istediklerini yazıp perişan edeip işten atmalarını kolaylaştımadınız mı veya istifalarını saglamadınız mı? Bugün yaş yanında kuru yanmasın ayakları ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah almak ~ 8 yıl önce
FETO yu savunmanız AHALMAKTAN korkmakmı oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BALIKLARINIZ ~ 8 yıl önce
Son on yılda başlıklarınızla işten attırdıklarınız.ATTIGINIZ BAŞLIKLARA BAKARMISINIZ NELERE ALET OLDUNUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ~ 8 yıl önce
Shgm deki eski ülkücü ekip bilir kim kimin adamı. Sorun onlara, araştırmaya sorgu odalarına gerek yok. Zaten adamlar yıllardır diyorlar Fetö ve gibi ekipler devlete zarar verir diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemo ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
SHGM ~ 8 yıl önce
zafer şimşek, erkan demirci,kerem mumcuoğlu, akın batı, enes göçmen, emre ballı gibi bakım şubenin en değerli personeli fetocular tarafından uzaklaştırıldı.zamanında bu personel onlar ile çok mücadele etti ama daha fazla dayanamayıp gittiler. şimdi ise fetocuların gercek yuzu ortaya cıktı.
SHGM ~ 8 yıl önce
LIsans Dairesi eskiBaşkanı Ramazan Duzgun'un ve Nazım Seckin'in FETO ilişkileri neden hiç araştırılmıyor? Her ikisinin de, Osman Yildirim, Unsal Ban, Volkan Yilmazer, Atilla Seber, Giray Hürgezer gibi tamamen FETO'ÇÜ kadrolar tarafından yonetilen THK ve THK Üniversitesi ile çok yakın hamili yakınımda ilişkisi olduğunu bilmeyeniniz var mı? Ramazan Düzgün Lisans Dairesi başkanıyken THK lehine olan mevzuatlar çıkardığı için SHGM'den ayrolmadan once THK Univrrsitesinde yuksek lisans ve hocalık pozisyonunu garantiledi. Nazım Seçkin Osmanaut un çok yakın dostu olduğuyla övünür dururdu ve hemen Özyeğin Üniversitesi'nde hoca yapıldı. Allah, bu yolsuzluklarla yol bulanların hepsinin cezasını versin ve onlara bu dünyada da ahirette de huzur ve dirlik düzenli vermesin İnşaAllah.
TASERON ~ 8 yıl önce
THY deki taşeron şirketler ve bu şirketlerin Kokpit istihtam, Planlama gibi yerlerde çalışıp cemaat bağlantılı olup olmadığı araştırılmalıdır. Örgüt bağlantıları, sahiplerinin başka yerlerdeki üyelikleri ve görevlerine bakılabilir. Örn Ünivlerde, vakıflarda vs...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit istihdam ~ 8 yıl önce
Tamamıyla Fetö'nün kriterleri üzerine kurulmuş bir düzen,araştırılmalı ve Fetö'nün adamlarından arınmalı.
Tgs ~ 8 yıl önce
TGS ye alım var mı ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000