03 Ekim 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Önce kaza kırım komisyonunun SHGM den ayrılması gerçekleşti , sırada SHGM nin tam anlamı ile temizlenmesi var.Göreceğiz bakalım milletin havacılık hayatını bitirenlerin de havacılık hayatlarının nasıl noktalanacağını...
  • Ali bey bu satılmış yabancı hayranları da dahil THY'den işten atıldığı için sağa sola kuduzlar gibi saldıranlar da dahil bu SHGM ve çalışanlarına düşman bir avuç hainin bu ülke havacılığına zarar vermek te dahil yapacakları hiç bir şey olamaz bunların yaptığına bir önceki yorumda da belirtildiği gibi it hürür kervan yürür biz bunları da bunların yaptığı havacılığı da hatta bunların ağababalarının yaptığı havacılığı ve uçkaatcılığı çok iyi biliyoruz. Bunların en iyi ya ptığı iş budar işte yazıların altına isimsiz yorumlar yazarak ortalığı bulandırmak ve bilgi kirliliği yaratmak. Bunların hiç birisinde ortaya çıkacak yürek yürek.
  • Sınavlardan kim kimi para karşılığı geçirmişse ve bunu bilipete kim açıklamıyorsa o şerefsizin dik alasıdır. Elinde tek bir bilgi veya belge olupta onu ilgili makamlara bunu yapmaya yüreği yetmiyorsa en azından bunu Ali Kıdığa iletmiyorsa o da alçak ve müfderidir. At çamuru izi kalsın. Bu kadar şerefsizlik olurmu ya?. Gönder kardeşim elinde ne varsa ben onları Ali Kıdık'tan alıp sonuna kadar takip etmezsem ben şerfsizim gönderemezsen şen şerfsizin büyüyüsün. Ya kardeşim kurumlara ve çalışanlarına çamur atmaya utanmıyormusunuz.
  • halen mevcut olan SHGM bir çete gibi hareket etrmekte hakkını mahkemelerde arayan pilotları kasıtlı olarak sınavlardan çaktırmakta ve bunu kullanarak hem komplekslerini tatmin etmekte hemde ceplerini doldurmaktadırlar.(sınavlardan rüşvet karşılığı adam geçirerek).sahip çıkmaya çalıştığınız kurum bu tip adamların barınağıdır.bu çete toptan temizlenmeden bu kurumdan kimseye hayır gelmez.ayrıca hiç kimse "HAVACILIK DÜŞMANI"değildir.(sizi bilemiyorum).saygılarımla.
  • Ali bey bu SHGM düşmanı geçinen kemikçiler "ateş olsalar cürümleri kadar yer yakar" SHGM ve onun çalışanları neler gördü neler kimleri gördü kimleri "it hürür kervan yürür" misali bunların hürümesi bizlere vız gelir tırıs gider. Her kurum ve kuruluşun sıkıntılı günleri olabilir ancak bu sıkıntılı günlerinden nemalanmaya kalkışan paydaşlar kendi kalite düzeysizlikleriyle baş başa kalırlar. Yürüyünnn ense traşınızı görelimmmmmmm
  • Bak kardeşim yüreğiniz yetiyorsa hangi şirket hangi haltı yiyorsa şikayet edilmesi gereken mercilere yoluyla yordamıyla şikayet edersiniz. Sonuç alamazsan o zaman haklısın. İsimsiz olarak her yazının altına yorum yazarak bir yere varamazsınız. Dediyle kudyla yalanla dolanla bu işler olmaz artık iç hizmet yönergesine dayanarak kırmak dökmek asmak kesmek günleri bu ülkede kapandı. Hakaret dolu yorumları yazanlar yüreyiniz yetiyorsa ortaya çıkın da size bir çakayım ki sesiniz hintten çinden gelsin
  • SHGM ayrım yokmu özel şirketlere karşı? Saga bunun en büyük örneği değilmi Onur air ile yaptığı anlaşmada neden göz yumuldu.Bundan yıllar önce istanbul havayollarına neden tanınmadı o hak? ayrımın kralı var shgm ve saganın patronları ilişkileri sorgulanmalı bence
  • arkadaşım yazılanlar yalan mı? şirketler arasında ayrımcılık yok mu? adamına göre muamele yok mu? denetlemelerin sadece yapmış olmak için yapıldığını, yapan da, denetlenen de bilmiyor mu? denetlemelerin "bir şekilde" geçileceğini herkes bilmiyor mu? şirketlerin resmi olarak hazırlamaları gereken minimum uçuş planı kaç gunluktur? buna uyulmaktamıdır? haftalık ya da 3 gunluk, bazen saatlik program çıkaran şirketlere bir yaptırım uygulanmışmıdır? SHT 6A-50 senelerdir niçin çıkarılamadı, ya da niçin sürekli şirketlerin lehine taslak değişimleri yapılıyor? kaptanlar çalışanların elini falan tutup engel mi oluyor? bunlara verecek cevabın varsa otur, yaz, savun SHGM'yi. yoksa eleştirilere engel olmaya çalışma. bu arada pilot değili
  • Zimmet maddesini ele sevgili hocam, TSK envanterinde aynı malzeme yok (emin değilim), olsa bile seri no.su tutmaz, her durumda açık devam eder. Satmaya kalksa, kimse 2nci el alıp helikoptere takmaz çünkü sadece ekran kalmıştır. Hatıra için alınır mı bilmem, dediğiniz gibi insanlar rahmetli olmuş, iki helikopter yana yana yatıyor, ortalık toz duman. Bir de kameraya alıyorlar. Yani nereden baksan bir garip iş. Allah yardımcıları olsun...
  • daha önce ki "kara kutu" başlıktaki kişi benim ve tekrar yorum yapma nedenim ise gözümden kaçan çok büyük bir ayrıntı,bu cihazı söktüğü iddia edilen şahısların çoğu tanıdığım kişiler eğer isimlerde bir hata yoksa biri devre arkadaşım,diğer 3 kişi ise birlikte görev yaptığım ancak 15 yıl civarı görmediğim arkadaşlar ve insan çok tuhaf oluyor gerçekten,peki neden bu cihazları sökmüşler inanın aklım almıyor ancak aklıma iki seçenek geliyor,1.zimmet açığını kapatmak için 2.satmak için 3.hatıra olarak,inanın bu şıkların dışında aklıma birşey gelmiyor ama her durumda bu iş insanlık dışı bir hareket,orada ölmüş insanlar varken böyle bir saçmalık asla kabul edilemez,şuan yeterli bilgi verilmediği görülüyor gerçeği zamanla göreceğiz

HAVACILIK DÜŞMANLARI İŞ BAŞINA…

Vay ki ne vay. Vay anam vay vay vay. Meğer Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde terör örgütüne üye birileri varmış ve o terör örgütü üyelerini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Kaza Kırım Komisyonu olarak atamış. Bu ne safsata bu ne kaos. Şimdi kenarda köşede havacılığın azcık ucundan tutmuş insanlar, ezik insanlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve o kurumun çalışanlarını hedef tahtasına oturtacaklar.

Evet evet aynen öyle olacak. Hemen yazımın başında söyleyeyim, bundan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde insanları çalıştırmak çok zor olacak. Hatta daha da ötesini söyleyeyim imza atmaya korkacaklar, ipin ucu kaçacak, hatalar üzerine hatalar yapılacak.

Hafta içinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yapılan polis baskınının ardından çalışanların üzerindeki baskıya dikkat çekmiş ve bunun zararlarını anlatmaya çalışmıştım. Ama maalesef yazılanı okuma, okuduğunu anlama özürlü insanların olduğu bir ortamda ne yazdığınızın da anlamı kalmıyor.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu’nun, Devlet Denetleme Kurulunun ve Kaza Kırım Heyetinin hazırlamış olduğu raporları incelediğinizde çarpıcı sonuçlar var. Bana göre sözün bittiği yer Kaptan Fevzi Altunbulak’ın komisyona verdiği ifadedir.

Ne diyor Fevzi Altunbulak? ‘Pilot Kaya İstektepe bu hava şartlarında asla uçmamalıydı’

Bu uçuş için parti yetkilileri tarafından başka havacılık işletmelerinden de helikopter talep edildiği ancak hava koşullarının müsait olmaması nedeniyle bu talebin karşılanmadığı da bilinmektedir.

Teknik konularda ahkam kesme yetkisine ve yetisine sahip olmadığımı biliyorum. Ama şu bir gerçek ki bu kazada kamuoyu baskısı galip gelmiştir.

Bir başka deyişle olur olmaz, yerli yersiz, yetkili yetkisiz kişilerin yaptığı açıklamalardan devletin en tepesi de etkilenmiştir.

Sadece uçulan yol güzargahı kayıt etme özelliği olan ve bu özelliği de pilot isterse aktif hale getirilebilen cihaza ‘kara kutu veya beyin kayıp’ deyip kafaları bulandıran açıklamalar maalesef Sivil Havacılığımız adına kara sayfa olarak kalacaktır.

Kayıp olan ve üzerinde özellikle durulan Argus 5000/CE cihazının Kaza Kırım Komisyonu tarafından çekilen resimlerde yerinde olduğu görülüyor. Bu resimler hem kaza kırım raporuna koyuluyor hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu’na veriliyor.

Feridun Seren’i yaklaşık 16 sendir tanırım. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Eurocontrol Daire Başkanlığı’nda çalıştığı dönemlerden bahsediyorum. Bir çoğu onu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden tanırken biz onun evveliyatını biliriz. Bir çok kişinin evveliyatını bildiğimiz gibi.

Aslında raporlarda Ali Sabancı’ya ait bu şirketin teknisyenlerinin yetkisi olmadan çok sayıda bakım yaptığı, motor yağının zamanı geçmesine rağmen değiştirilmediği, Kaya İstektepe’nin -5 ile -10 derece soğuk havada uçmakta ısrar etmesinin ana rotorda ve kuyruk rotorunda buzlanma olabileceğini bile bile ısrarla uçtuğuna dair vurgular da var. Bu noktalara kimse dikkat çekmiyor ve bütün bunlar her nedense görmezlikten geliniyor.

Dikkatlerin üzerinde yoğunlaştığı tek bir nokta var. O da helikopter üzerindeki iki cihazın sökülüp ortadan kaybolması. Bu kayboluşu ben de anlamakta güçlük çekiyorum. Konuşmuş olduğum bir uzman havacı ‘Bu cihazlar çok pahalı cihazlar, satılmak üzere sökülmüş olabilir’ şeklinde beyanda bulundu.Keşke böyle olsaydı ve keşke tüm bu olumsuzlukları yaşamasaydı bu sektör.

Bugün AirportHaber yorum sayfalarına bir SHGM çalışanı şu yorumu göndermiş. ‘Kaza kırımcı arkadaşları tanıyıpta olayı hala kişiselleştiren leş babalarına ve tüm akbabaların köküne kibrit suyu...ben SHGM çalışanı bir bayan olarak hiç birinize hakkımı helal etmiyorum.artık çalışılmaz burda’

Başka bir yorumda ise ‘SHGM neler gördü neler bu günleride atlatır leşkargaları kendilerine başka leşler ve başka işler bulsun’ diye yazıyordu.

İşte olayın özü bu. Artık SHGM’de çalışan kişilerin işi her zamankinden daha zor. Bugün herkes görevine başladığında, içinde terör üyesi barındırdığı iddia edilen ve bu suçlamayla üç kişinin tutuklandığı bir kurumda çalıştıklarını annelerine, babalarına, arkadaşlarına, eşlerine ve çocuklarına anlatmakta zorlanacaklardır..

Bu düşünce ile ‘nasıl verim alınır, nasıl denetleme yapılır ve nasıl sektöre sahip çıkılır’ sorularını tüm sektörün kendi kendine sorması gerekir.

En önemlisi de bütün bu olup bitenleri uluslar arası sivil havacılık kuruluşları ve ülkemizin sürekli ilişki içerisinde bulunduğu diğer sivil havacılık otoriteleri nasıl değerlendirecek.

Ne yapmak gerekir?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın işi çok zor. Onca emeğe ve onca iyi niyete rağmen yapılan tüm işlerin üzerine gölge düşmüş oldu. Bakanın nasıl aksiyon alacağını bilmiyoruz ama yapması gereken ilk şey Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne sahip çıkmak ve mümkün olduğu kadar seri bir şekilde kadro değişikliğine gitmesidir. Aksi taktirde SHGM çalışanlarından verim almak mümkün olmayacaktır.

Havacılık sektörünün sağ duyu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne sahip çıkması gerekir. Geçmiş dönemlerde boy boy ilanlar verilip yapılan çalışmalar övülürken bu kötü günde de SHGM’nin yanında olduklarını göstermeliler.

Zira bu SHGM ile yola devam edeceksiniz. Bizden söylemesi…
HAVACILIK DÜŞMANLARI İŞ BAŞINA…

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 13 yıl önce
Önce kaza kırım komisyonunun SHGM den ayrılması gerçekleşti , sırada SHGM nin tam anlamı ile temizlenmesi var.Göreceğiz bakalım milletin havacılık hayatını bitirenlerin de havacılık hayatlarının nasıl noktalanacağını...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali bey bu satılmış yabancı hayranları da dahil THY'den işten atıldığı için sağa sola kuduzlar gibi saldıranlar da dahil bu SHGM ve çalışanlarına düşman bir avuç hainin bu ülke havacılığına zarar vermek te dahil yapacakları hiç bir şey olamaz bunların yaptığına bir önceki yorumda da belirtildiği gibi it hürür kervan yürür biz bunları da bunların yaptığı havacılığı da hatta bunların ağababalarının yaptığı havacılığı ve uçkaatcılığı çok iyi biliyoruz. Bunların en iyi ya ptığı iş budar işte yazıların altına isimsiz yorumlar yazarak ortalığı bulandırmak ve bilgi kirliliği yaratmak. Bunların hiç birisinde ortaya çıkacak yürek yürek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sınavlardan kim kimi para karşılığı geçirmişse ve bunu bilipete kim açıklamıyorsa o şerefsizin dik alasıdır. Elinde tek bir bilgi veya belge olupta onu ilgili makamlara bunu yapmaya yüreği yetmiyorsa en azından bunu Ali Kıdığa iletmiyorsa o da alçak ve müfderidir. At çamuru izi kalsın. Bu kadar şerefsizlik olurmu ya?. Gönder kardeşim elinde ne varsa ben onları Ali Kıdık'tan alıp sonuna kadar takip etmezsem ben şerfsizim gönderemezsen şen şerfsizin büyüyüsün. Ya kardeşim kurumlara ve çalışanlarına çamur atmaya utanmıyormusunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
halen mevcut olan SHGM bir çete gibi hareket etrmekte hakkını mahkemelerde arayan pilotları kasıtlı olarak sınavlardan çaktırmakta ve bunu kullanarak hem komplekslerini tatmin etmekte hemde ceplerini doldurmaktadırlar.(sınavlardan rüşvet karşılığı adam geçirerek).sahip çıkmaya çalıştığınız kurum bu tip adamların barınağıdır.bu çete toptan temizlenmeden bu kurumdan kimseye hayır gelmez.ayrıca hiç kimse "HAVACILIK DÜŞMANI"değildir.(sizi bilemiyorum).saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali bey bu SHGM düşmanı geçinen kemikçiler "ateş olsalar cürümleri kadar yer yakar" SHGM ve onun çalışanları neler gördü neler kimleri gördü kimleri "it hürür kervan yürür" misali bunların hürümesi bizlere vız gelir tırıs gider. Her kurum ve kuruluşun sıkıntılı günleri olabilir ancak bu sıkıntılı günlerinden nemalanmaya kalkışan paydaşlar kendi kalite düzeysizlikleriyle baş başa kalırlar. Yürüyünnn ense traşınızı görelimmmmmmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bak kardeşim yüreğiniz yetiyorsa hangi şirket hangi haltı yiyorsa şikayet edilmesi gereken mercilere yoluyla yordamıyla şikayet edersiniz. Sonuç alamazsan o zaman haklısın. İsimsiz olarak her yazının altına yorum yazarak bir yere varamazsınız. Dediyle kudyla yalanla dolanla bu işler olmaz artık iç hizmet yönergesine dayanarak kırmak dökmek asmak kesmek günleri bu ülkede kapandı. Hakaret dolu yorumları yazanlar yüreyiniz yetiyorsa ortaya çıkın da size bir çakayım ki sesiniz hintten çinden gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM ayrım yokmu özel şirketlere karşı? Saga bunun en büyük örneği değilmi Onur air ile yaptığı anlaşmada neden göz yumuldu.Bundan yıllar önce istanbul havayollarına neden tanınmadı o hak? ayrımın kralı var shgm ve saganın patronları ilişkileri sorgulanmalı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım yazılanlar yalan mı? şirketler arasında ayrımcılık yok mu? adamına göre muamele yok mu? denetlemelerin sadece yapmış olmak için yapıldığını, yapan da, denetlenen de bilmiyor mu? denetlemelerin "bir şekilde" geçileceğini herkes bilmiyor mu? şirketlerin resmi olarak hazırlamaları gereken minimum uçuş planı kaç gunluktur? buna uyulmaktamıdır? haftalık ya da 3 gunluk, bazen saatlik program çıkaran şirketlere bir yaptırım uygulanmışmıdır? SHT 6A-50 senelerdir niçin çıkarılamadı, ya da niçin sürekli şirketlerin lehine taslak değişimleri yapılıyor? kaptanlar çalışanların elini falan tutup engel mi oluyor? bunlara verecek cevabın varsa otur, yaz, savun SHGM'yi. yoksa eleştirilere engel olmaya çalışma. bu arada pilot değili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zimmet maddesini ele sevgili hocam, TSK envanterinde aynı malzeme yok (emin değilim), olsa bile seri no.su tutmaz, her durumda açık devam eder. Satmaya kalksa, kimse 2nci el alıp helikoptere takmaz çünkü sadece ekran kalmıştır. Hatıra için alınır mı bilmem, dediğiniz gibi insanlar rahmetli olmuş, iki helikopter yana yana yatıyor, ortalık toz duman. Bir de kameraya alıyorlar. Yani nereden baksan bir garip iş. Allah yardımcıları olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
daha önce ki "kara kutu" başlıktaki kişi benim ve tekrar yorum yapma nedenim ise gözümden kaçan çok büyük bir ayrıntı,bu cihazı söktüğü iddia edilen şahısların çoğu tanıdığım kişiler eğer isimlerde bir hata yoksa biri devre arkadaşım,diğer 3 kişi ise birlikte görev yaptığım ancak 15 yıl civarı görmediğim arkadaşlar ve insan çok tuhaf oluyor gerçekten,peki neden bu cihazları sökmüşler inanın aklım almıyor ancak aklıma iki seçenek geliyor,1.zimmet açığını kapatmak için 2.satmak için 3.hatıra olarak,inanın bu şıkların dışında aklıma birşey gelmiyor ama her durumda bu iş insanlık dışı bir hareket,orada ölmüş insanlar varken böyle bir saçmalık asla kabul edilemez,şuan yeterli bilgi verilmediği görülüyor gerçeği zamanla göreceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000