19 Nisan 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey o kendini biliyor ifadeleri blöf içeren boş laflardır. biliyorsanız bildiğinizi açıklayın. doğru veya yanlış isim yayınlamaktan kaçınmıyorsunuz. o anlamda cesursunuz. bu kişininde kim olduğunu açıklarsanız haberin altının dolu olduğunu kanıtlamış olursunuz. o kendini biliyor haber ve yorum değeri olmayan bir yaklaşımdır. iyi çalışmalar.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Biraz dokunulmazlara dokunun mesela hiç THY de torpille yurtdışı müdür olmalar konusulmuyor. isim isim sayarız buradan kimler kimin adamı diye
  • yok kardeş bu işler böyle yürümüyor sen ne biliyorsunda konusuyorsun?
  • KÜL GİTTİ ANCAK DERDİ YENİ BASLADI ATATURK HAVA LIMANINDA SLOT PROBLEMI BASLADI.. HICBIR SLOTUMUZU ALAMIYORUZ. DAHA ONCEDEN ONAYLANMIS SLOTLARIMIZ BILE THY YE VERILIYOR YOKMU ARASTIRACAK BUNU ALI BEY ISTENIRSE DETAY BILGI VEREBILIRIM
  • bu sirketlerin esas problemi kul falan degil Avrupada gidiyorlar gucsuz acentalar ile yapıyorlar anlaşmayı iki ay ucup sonra kalıyorlar sezon ortası sonra sıcak para için onune ne gelirse ucuyoruz Kıs da malum, maaş yok :( gelecek kıs da boyle olacak simdiden yazıyorum
  • SAYIN ALİ BEY BU HACKER KİMDİR SÖYLE BİZDE BİLELİM REZİL EELİM ÖYLE ÜSTÜ KAPALI OLMUYOR BU İŞER SAYIN KİDİKKK BEY
  • Sayın Ali Bey onca hafta konustunuz tartıştınız ama bir sonuc çıkmadı. Hava kontrolörleri hala perrişan durumda
  • size tamamen katıliyorum kesinlikle Patron çalışanına güvenebilmeli ancak çalışanda patrona güvenmeli maalesef güvenecek patron yok esas hakki gasp eden patron kesimi
  • GEÇEN HAFTA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTINIZ? NE OLDU BU SAS MESELESİNİN SONUCU? HABERİ TAKİP ETMEK DİYE BİR KURALINIZ YOKMUDUR? BENCE SAS BİR KAÇ AY BEKLER ONDAN SONRA İŞLERE DEVAM.. HABERİ YAPIYORSUNUZ İYİDE TAKİP DE ETMEK LAZIM DEĞİLMİ?

HAVACILIĞIN HACKERLARI

Sanal alemde internet sitelerinin baş belasıdır hackerlar. Aslında insanların baş belasıdır. Sözlük anlamına baktığınızda bilgisayar konusunda “Alîm” diyebileceğiniz kadar zeki ve akıllı kişilerdir hackerlar. Bunların iyileri ve kötüleri vardır. Havacılıkta da kötü hackerlar türedi.

Bir havayolu şirketinin yönetimi, atamış olduğu yöneticilere güvenmek zorundadır. Yönetim, yöneticisine kuşku ile bakarsa o yönetici ile çalışmamalıdır. Peki, yönetici yönetimi gözetleme yoluna giderse sonuç ne olur?

Evet, böyle birisi bu sektörde maalesef var…

Bir havayolu şirketinde önemli bir görevde bulunurken, hatta form 4 sahibi iken patronunun bilgisayarını gözetleyen, onun attığı mailleri kontrol eden, kimle ne konuşulmuş bunları kopyalayan hatta çok daha ötesi bu maillerden başkalarına mail atan bir yönetici tanıyorum bu sektörde.

İşte bu yöneticiye sanal âlemde gri hackerlar deniliyor. Sistem çok basit. Birazcık bilgisayar bilginiz varsa ve IT departmanına da bir ajan yerleştirirseniz işiniz çok kolaylaşıyor.

İsim vermek istemiyorum ama bu kişiyi tüm sektör yakından tanıyor. Şirket sahiplerine ve genel müdürlere ve yetkililere bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bu tip insanlara karşı tedbirlerinizi alın.

Bu kişi ile ilgili AirportHaber’e çok önemli duyumlar gelmişti. İnanmamıştık. Ancak bizzat şirketin sahibi ofisime gelip anlattığında kulaklarıma inanamadım. Hatta çok daha ötesini söylemek istiyorum. Bizim AirportHaber’in serverlarına kadar girmiş bu asalak diyebileceğim hacker.

Tabii bu bir iddia…

Tüm bilgisayarı kontrol altında tutulan şirket sahibinin söylemleri bunlar. Neyse ki güvenilir bir IT müdürümüz var da içimiz rahat.

Havacılık sektöründe şirketleri batıran hackerlar da var. Bunları zaten biliyorsunuz. Bunlar piyasadan silinip gidiyorlar ya da gittiler. Ben bunlara iş bilmez hackerlar diyorum.

Yukarıda bahsettiğim hacker halen piyasada bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama ben uzak duruyorum.

Kulaktan kulağa fısıldama ile birçok kişinin de duyduğuna eminim. O halde bu hackerdan sizlerde uzak durun derim.

Bugün patronunun bilgisayarını hackleyen yarın sizin içinize de bir virüs gibi girebilir.

Bu satırları okuduğunda eminin yaptığına pişman olacak. Dua etsin ki ismini açıklamıyorum. O zaten kendini biliyor…

Bu arada havacılığımıza bir hacker gibi musallat olan İzlanda’dan başlayıp ülkemize kadar gelen kül felaketinin bir an önce uzaklaşmasını diliyorum. Zaten diken üstünde olan havacılığımızın bu felaketi en ince sıyrıklarla atlatmasını arzu ediyorum.

Zira Meksika’da başlayıp Türkiye’nin üzerine ihale kalan domuz gribi gibi olursa vay halimize.

Haftaya görüşmek dileğiyle…
HAVACILIĞIN HACKERLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ali bey o kendini biliyor ifadeleri blöf içeren boş laflardır. biliyorsanız bildiğinizi açıklayın. doğru veya yanlış isim yayınlamaktan kaçınmıyorsunuz. o anlamda cesursunuz. bu kişininde kim olduğunu açıklarsanız haberin altının dolu olduğunu kanıtlamış olursunuz. o kendini biliyor haber ve yorum değeri olmayan bir yaklaşımdır. iyi çalışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biraz dokunulmazlara dokunun mesela hiç THY de torpille yurtdışı müdür olmalar konusulmuyor. isim isim sayarız buradan kimler kimin adamı diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yok kardeş bu işler böyle yürümüyor sen ne biliyorsunda konusuyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KÜL GİTTİ ANCAK DERDİ YENİ BASLADI ATATURK HAVA LIMANINDA SLOT PROBLEMI BASLADI.. HICBIR SLOTUMUZU ALAMIYORUZ. DAHA ONCEDEN ONAYLANMIS SLOTLARIMIZ BILE THY YE VERILIYOR YOKMU ARASTIRACAK BUNU ALI BEY ISTENIRSE DETAY BILGI VEREBILIRIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu sirketlerin esas problemi kul falan degil Avrupada gidiyorlar gucsuz acentalar ile yapıyorlar anlaşmayı iki ay ucup sonra kalıyorlar sezon ortası sonra sıcak para için onune ne gelirse ucuyoruz Kıs da malum, maaş yok :( gelecek kıs da boyle olacak simdiden yazıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN ALİ BEY BU HACKER KİMDİR SÖYLE BİZDE BİLELİM REZİL EELİM ÖYLE ÜSTÜ KAPALI OLMUYOR BU İŞER SAYIN KİDİKKK BEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Ali Bey onca hafta konustunuz tartıştınız ama bir sonuc çıkmadı. Hava kontrolörleri hala perrişan durumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
size tamamen katıliyorum kesinlikle Patron çalışanına güvenebilmeli ancak çalışanda patrona güvenmeli maalesef güvenecek patron yok esas hakki gasp eden patron kesimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
GEÇEN HAFTA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTINIZ? NE OLDU BU SAS MESELESİNİN SONUCU? HABERİ TAKİP ETMEK DİYE BİR KURALINIZ YOKMUDUR? BENCE SAS BİR KAÇ AY BEKLER ONDAN SONRA İŞLERE DEVAM.. HABERİ YAPIYORSUNUZ İYİDE TAKİP DE ETMEK LAZIM DEĞİLMİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000