27 Kasım 2011, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • My Technic te yaptıkların bini aştı,hatalı ve yanlı kararlarınla hem şirketini hemde ekmek yiyenleri tokatladın e tabi ki bu şartlar altında birilerini yalamak için yazdığın yorumun altına illaki adını yazmalısın,yoksa elindeki yönetici sertifikasını kim onaylayacak değil mi bu kadar yanlışla??
  • Bu işler için de bir yasa çıkarmak gerekli herhalde. İş verdiğin firma ile nasıl böyle bir ilişkiye girersin? Bir yemek için yazı yazanlar var köşelerinde. "Bedeva Bilet" için yazı yazanlar var. "Bedava Helikopter" için yazı yazanlar var. Çarpık ilişkileri normal gören insanlarla doludu ülkemiz. "Anayasayı bir kez delsek" demenin sonucu bunlar.
  • Medeni ülkelerde böyle bir durum yaşanmazdı. Yer seçimi de yanlış, ayağa böylesine servisler de. Ama hem bürokrasi hem insanımız çarpık ilişkileri öylesine içselleştirmiş ki, yorumcular bile bu kervana katılmış. Yazıklar olsun..
  • Türkiye'de bir çok gazeteci çağrıldığı yerde mutlaka ağırlanır burada ağırlanmadı diye yazan gazeteci çok azdır çünkü kaz gelecek yerden tavuk esirgemez ama sayın ali bey bunu yapmamış ve haksızlığı her zamanki gibi savunmuş sanki senin cebinden çıktı masrafları gibi ötüp durma İstanbul ve Ankara gibi ulaşımı kolay yerler dururken haftasonu tatilini de aradan çıkartayım mantığıyla çalıştayda yapılmaz ciddiyetsizliği sermiş gözönüne yargılayacağın kıdık değil shgm md. yrdmcsı iken ayıptır vurun abalıya demen şahsi fikrim budur
  • Yaklaşık 150 katılımcı olduğu söyleniyor. 100 tanesinin otelde kaldığı hesaplanırsa 100*320= 32.000TL. Bu arada sponsor firmanın otelin de sahibi olduğunu hatırlatırım...
  • DEĞERLİ AİRPORTHABER, BER KEZDE OLSA HAYDAR YALÇIN VE ONUN GİBİ SEKTÖRE UZUN YILLAR BAŞARIYLA HİZMET EDENLERİ TAKTİR EDECEKSİNİZ MERAK EDİYORUM. SHGM NİÇİN BU ÇALIŞTAYLARI YAPMIŞ, DAHA BAŞKA NELER YAPIYORLAR, NASIL KATKI SAĞLAYABİLİRİZ GİBİ KONULARA İYİ NİYETLE ODAKLANSANIZ ARTIK. OLUMSUZU İNANDIRICI KILMAK İÇİN ÖNCE OLUMLUDAN BAŞLAMAK KANDIRMASINDAN BAHSETMİYORUM. BIRAKIN BİLAL BEY, HAYDAR BEY VE TÜM SHGM ÇALIŞANLARI İYİ ŞEYLER ÜRETSİNLER. SEKTÖRÜN TÜMÜNÜ DİNLEMEK İSTEMELERİNEDE SAYGI DUYUNUZ. YAPMACIKTAN DEĞİL, HAKİKATEN SAYGI DUYUN. SAYGILARIMLA.ÖZCAN UZUNOĞLU
  • GELİŞMİŞ ÜLKELERİN SİVİL HAVACILIK OTORİTELERİNİN KENDİ KURUMLARINA AİT GÖREVLERDE VE DENETLEMELERDE KULLANDIĞI KAÇ TANE UÇAK VE HELİKOPTERLERİ VAR BİR ARAŞTIRIN ŞAŞIRACAKSINIZ. ÖRNEĞİN AMERİKADA FAA, İNGİLTEREDE CAA, FRANSADA DGCA ....YANİ O DEVLETLER SEKTÖRÜN HİÇBİR ŞEYİNE MUHTAÇ DEĞİL. İNŞALLAH BİR GÜN BİZ DE ÖYLE OLURUZ AMA ANCAK BU KAFALAR DEĞİŞTİĞİNDE VE GERÇEK BİR DEVLET VEYA OTORİTE OLDUĞUMUZDA.
  • Haydar Yalçın Shgm için çok uzun yıllardır çalışıyor ne zaman başladığını ben bile bilmiyorum. Sektörün ve SHGM'nin bu seviyeye gelmesinde çok büyük katkıları var. Şu an çok büyüyen havacılığın denetlemesini ve düzenlemesini bütün problemlerini kısıtlı kadro ile yapmaya çalışıyorlar. Bu durumda da binilmemiş helikopter için suçlamak haksızlık oluyor. Binmiş olsa bile eğer bu onların hızlarını arttırmasına daha etkin çalışmalarına yol açacaksa konu olmamalı. (Ancak helikopteri sağlayan kuruluş bu durumdan rahatsız ise başka bir hikayeolur) Sektör ancak güçlü bir SHGM ile daha güçlenebilir bu nedenle birbirimizi suçlamaktansa destek olmalıyız.
  • burada ne var helikopterle gelmesinde diyen arkadaşlar sanıyorum , helikopteri gönderen kişiler.
  • Ali bey alışmışsın bedava otellere , helikopterlere , uçak biletlerine . cebinden para çıkınca başka da haber bulamayınca al sana yazı. Bedava kalsan sorun olmayacaktı değil mi ? Ayıptır. yayınlamak da olmaz değil mi bu yorumu :)

HAVA TAKSİ ÇALIŞTAYI VE REZALETLER...

Hafta sonu Uludağ'da düzenlenen Hava Taksi Çalıştayını, havacılığımız adına sektörü, sektörün sorunlarını dinleyerek çözme adına olumlu girişim olarak değerlendiriyorum. Ama öyle rezaletler yaşandı ki "Bu mu havacılığımız" denecek şekildeydi.

Bu rezaleti dile getirmeden önce olumlu düşünceleri aktarmakta fayda görüyorum.
 
AirportHaber olarak Hava Taksi Çalıştayını izlemek üzere Uludağ'a gittik. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin havacılık sektörünün sorunlarını kendilerinden dinleyerek çözüm üretme yönündeki adımlarını destekliyorum. İşte bu kapsamda MRO, FTO ve balon olmak üzere üç adet çalıtşay düzenlendi. Hava Taksi Çalıştayı da dördüncüsü. 
 
Havacılığımız bu güne kadar sayılamayacak kadar toplantılar, paneller, çalıştaylar, şuralar yaşadı  ve bu görüşmelerin sonucunda kitaplar haline getirilecek bildiriler yayınlandı, yapılması gerekenler sıralandı. Ne var ki hiç birinin sonuç bildirgesinde yer alan istekler hayatiyete geçirilemedi. Umarız bu çalıştaylar diğerlerine benzemez ve neticeye ulaşır.
 
İzlediğim Hava Taksi Çalıştayı'nın eleştirilecek çok yönü olmasına rağmen önemli olanları sıralamakta fayda var. 
 
Basit görünmekle birlikte sponsor olarak gösterilen firmaların neye sponsor oldukları anlaşılamadı. Zira çalıştaya gelen bütün firmalar ve onların temsilcileri otelde para ödeyerek konakladılar. Sanırım bu sponsorlar sadece salon kirası için sponsorluk yaptılar.
 
Bu eleştiriyi bir kenara bırakırsak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bu çalıştayda Ankara'da yönetici bırakmayacak şekilde yer almasının mantıklı açıklamasını bulamadım. Çalıştay'ın açılışını Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici yaptı. 
 
Bana göre Bahri Kesici'nin çalıştayda olması yeterli idi. Hadi diyelim bir kaç memur ve onlara eşlik eden bir iki üst düzey daire başkanı veya şube müdürünü de hoşgörü ile karşılayalım.
 
Çalıştayın son günü Uludağ'a gelen Bilal Ekşi'iyi de sektörle yakından tanışma adına hoşgörü ile karşılayalım. Mantıklı görelim. 
 
Ve gelelim sadede..
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün görevi nedir? Sektörü kanunlar, yönetmelikler, uluslararası kurallar çerçevesinde denetlemek, havacılık kurallarının uygulanmasını sağlamak. Kısaca böyle.
 
Şimdi şöyle bir soru soruyorum. Sektördeki bir firmanın imkanını kullanmak ne derece doğrudur?

Bu soruyu neden sordum?
 
Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın İstanbul'da EASA toplantısında. Toplantının biteceği saati Uludağ'a bildiriyor ve "Bir helikopter gönderin beni aldırın" diyor. Koçoğlu firmasına ait bir helikopter Uludağ'dan kalkıp İstanbul'a geliyor. 
 
Sektörü denetleyici yetkilisi Haydar Yalçın ayağına helikopter çağırıyor. Bu nasıl bir zihniyettir. Denetlediğin firmadan nasıl helikopter çağırırsın?
 
Koçoğlu helikopteri İstanbul'a geliyor ve Haydar Yalçın'ı almak için bekliyor. Haydar Yalçın'ın helikopter ile geleceğini duyar duymaz AirportHaber muhabirleri helikopter pistinde mevzi alıyor. 
 
Haber İstanbul'a ulaşıyor ve helikopterden inişin belgeleneceği iletiliyor Haydar Yalçın'a. İşte bu haber üzerine Haydar Yalçın karar değiştiriyor. 
 
Koçoğlu helikopteri saat 17.00 sularında iki pilot ile Uludağ'a dönüş yapıyor. Muhabirimiz "Haydar Bey gelmedi mi" diye soruyor. Pilotun cevabı alaylı bir şekilde "Tozun arasından geçti, görmediniz mi" oluyor. Anlaşılan o ki pilot oldukça kızmış bize. Bu cevaptan "sizin yüzünüzden Haydar Bey'i getiremedik" serzenişini anlıyoruz.
 
Karanlık nokta ve bir başka iddia şu; Haydar Yalçın'ın helikopterle Bursa'ya getirildiği buradan araçla Uludağ'a çıkartıldığı yönünde ciddi şüpheler mevcut.
 
Her ne kadar "deniz otobüsü ile Mudanya'ya kadar geldi, oradan araçla alındı" denilse bile saat dilimlerine bakılırsa iddialar güçlü olabilir. Tabi helikopterle ilgili iddialar da inkar edilmezse. Ama kimse edemez, zira Türkiye eski Türkiye değil. Öyle hiçbir şeyin üzeri kapatılamıyor.
 
Hadi bakalım Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü manzaramız böyle. "Gönder helikopteri geleyim" ben böyle Haydar'ı neyleyim.
 
Ha şunu da ekleyeyim. Biz de paramızı ödedik kaldık...

 
HAVA TAKSİ ÇALIŞTAYI VE REZALETLER...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 12 yıl önce
My Technic te yaptıkların bini aştı,hatalı ve yanlı kararlarınla hem şirketini hemde ekmek yiyenleri tokatladın e tabi ki bu şartlar altında birilerini yalamak için yazdığın yorumun altına illaki adını yazmalısın,yoksa elindeki yönetici sertifikasını kim onaylayacak değil mi bu kadar yanlışla??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu işler için de bir yasa çıkarmak gerekli herhalde. İş verdiğin firma ile nasıl böyle bir ilişkiye girersin? Bir yemek için yazı yazanlar var köşelerinde. "Bedeva Bilet" için yazı yazanlar var. "Bedava Helikopter" için yazı yazanlar var. Çarpık ilişkileri normal gören insanlarla doludu ülkemiz. "Anayasayı bir kez delsek" demenin sonucu bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Medeni ülkelerde böyle bir durum yaşanmazdı. Yer seçimi de yanlış, ayağa böylesine servisler de. Ama hem bürokrasi hem insanımız çarpık ilişkileri öylesine içselleştirmiş ki, yorumcular bile bu kervana katılmış. Yazıklar olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye'de bir çok gazeteci çağrıldığı yerde mutlaka ağırlanır burada ağırlanmadı diye yazan gazeteci çok azdır çünkü kaz gelecek yerden tavuk esirgemez ama sayın ali bey bunu yapmamış ve haksızlığı her zamanki gibi savunmuş sanki senin cebinden çıktı masrafları gibi ötüp durma İstanbul ve Ankara gibi ulaşımı kolay yerler dururken haftasonu tatilini de aradan çıkartayım mantığıyla çalıştayda yapılmaz ciddiyetsizliği sermiş gözönüne yargılayacağın kıdık değil shgm md. yrdmcsı iken ayıptır vurun abalıya demen şahsi fikrim budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yaklaşık 150 katılımcı olduğu söyleniyor. 100 tanesinin otelde kaldığı hesaplanırsa 100*320= 32.000TL. Bu arada sponsor firmanın otelin de sahibi olduğunu hatırlatırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DEĞERLİ AİRPORTHABER, BER KEZDE OLSA HAYDAR YALÇIN VE ONUN GİBİ SEKTÖRE UZUN YILLAR BAŞARIYLA HİZMET EDENLERİ TAKTİR EDECEKSİNİZ MERAK EDİYORUM. SHGM NİÇİN BU ÇALIŞTAYLARI YAPMIŞ, DAHA BAŞKA NELER YAPIYORLAR, NASIL KATKI SAĞLAYABİLİRİZ GİBİ KONULARA İYİ NİYETLE ODAKLANSANIZ ARTIK. OLUMSUZU İNANDIRICI KILMAK İÇİN ÖNCE OLUMLUDAN BAŞLAMAK KANDIRMASINDAN BAHSETMİYORUM. BIRAKIN BİLAL BEY, HAYDAR BEY VE TÜM SHGM ÇALIŞANLARI İYİ ŞEYLER ÜRETSİNLER. SEKTÖRÜN TÜMÜNÜ DİNLEMEK İSTEMELERİNEDE SAYGI DUYUNUZ. YAPMACIKTAN DEĞİL, HAKİKATEN SAYGI DUYUN. SAYGILARIMLA.ÖZCAN UZUNOĞLU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
GELİŞMİŞ ÜLKELERİN SİVİL HAVACILIK OTORİTELERİNİN KENDİ KURUMLARINA AİT GÖREVLERDE VE DENETLEMELERDE KULLANDIĞI KAÇ TANE UÇAK VE HELİKOPTERLERİ VAR BİR ARAŞTIRIN ŞAŞIRACAKSINIZ. ÖRNEĞİN AMERİKADA FAA, İNGİLTEREDE CAA, FRANSADA DGCA ....YANİ O DEVLETLER SEKTÖRÜN HİÇBİR ŞEYİNE MUHTAÇ DEĞİL. İNŞALLAH BİR GÜN BİZ DE ÖYLE OLURUZ AMA ANCAK BU KAFALAR DEĞİŞTİĞİNDE VE GERÇEK BİR DEVLET VEYA OTORİTE OLDUĞUMUZDA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haydar Yalçın Shgm için çok uzun yıllardır çalışıyor ne zaman başladığını ben bile bilmiyorum. Sektörün ve SHGM'nin bu seviyeye gelmesinde çok büyük katkıları var. Şu an çok büyüyen havacılığın denetlemesini ve düzenlemesini bütün problemlerini kısıtlı kadro ile yapmaya çalışıyorlar. Bu durumda da binilmemiş helikopter için suçlamak haksızlık oluyor. Binmiş olsa bile eğer bu onların hızlarını arttırmasına daha etkin çalışmalarına yol açacaksa konu olmamalı. (Ancak helikopteri sağlayan kuruluş bu durumdan rahatsız ise başka bir hikayeolur) Sektör ancak güçlü bir SHGM ile daha güçlenebilir bu nedenle birbirimizi suçlamaktansa destek olmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
burada ne var helikopterle gelmesinde diyen arkadaşlar sanıyorum , helikopteri gönderen kişiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ali bey alışmışsın bedava otellere , helikopterlere , uçak biletlerine . cebinden para çıkınca başka da haber bulamayınca al sana yazı. Bedava kalsan sorun olmayacaktı değil mi ? Ayıptır. yayınlamak da olmaz değil mi bu yorumu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000