15 Nisan 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Genel Müdür Yardımcımız sayın Asaf Bora nın kızının THY AO nda işe alındığı konuşuluyor. rica etsek bu konuyu arastırıp kızının egıtım durumunu,iş tecrube ve geçmişini,işe alım safhalarında diğer adaylarla girip girmediği yazılı ve sozlu mülakat ile diğer adaylara karşı olan ustün yönlerini sayın yonetıcılerımıze sorup bize açıklar ve bizleri aydınlatırmısınız? yoksa bu işe alım filmi tam bu TİS ve 305 geriliminde arada kaynasın diye mi bu ara oluvermiştir.Saygılar.
  • rüşvet alınamadıgı için kapandı bunu cümle alem biliyor hiç SHGM yi aklamayın , 4-Best Air ise oradanda rüşvet istendi ama Bahtışen hanım çok direndi ve olayın içine ABD konsoloslugu girince izin verdiler ama sonra başka türlü sebep bulup yıktılar.Yani sizin anlattıgınız gibi hiçde SHGM öyle masum falan degil bu camiaa herkes neyin ne oldugunu ezbere biliyor bence yazarken biraz daha vicdanınıza elinizi koyarak yazın o uçakta sizinde anne babanız veya kardesiniz veya evladınız olabilirdi.Bakın bilirkişi raporuna dikkatlice Komısyon baskanı Atlasjeti aklamak için kendini haklı göstermek adına kendi yazdıgı tezine atıfta bulunmuş bu sizce etik mi ? veya dogrumu bence degil ve aklama operasyonu oldugu cok asikar.Ben iddia ediyorum bu davada esas yargılanması gereken bir suru ınsan hala sokakda ve bu camiada,bu dava Türk Sivil Havacılıgı için bir milat olacak ve o yuzden sizlerde yardımcı olun durust yazılarınız ıle.
  • Sayın Ali Kıdık, zannediyorum yazınızda bilirkişi raporuna itiraz etmişsiniz evet dogru çünkü dosyaya bakmadan sadece magdur ve sanıkların sorduklara sorulara cevap verip,sadece Atlasjet'i kurtarma operasyonu düzenlemişler bu ciddi bir sıkıntı ama sizinde yazınızda SHGM'yi masum muş gibi gösterme operasyonunuzda ayrı bir sıkıntı,orda bir sürü havayolu şirketi adı vermişsiniz adlarını vererek işte bu sizin bu konuya hakim olmadıgınızı gösteriyor çünkü world focus'a saglanan imtiyaz ve ayrıcalıgı SHGM tarafından sanki görmemezlikten gelip SHGM yi aklamaya çalışmışsınız.1-Fly Air zaten abidik gubidikler ile gırtlaga kadar borc içinde olan bir şirketti ve ne bakım ne de para vardı kaldıki bu şirkete de inanılmaz ayrıcalıklar verilmişti 2-Golden Air ise zaten kuruluş amacı RP de kaybolan trilyonların aklanması operasyonu idi ve Burhan Kuzu aracılıgı ile bu operasyon yapıldı aklanması gereken para aklanınca ucak getiremedi diye kapatıldı.3-TT Air ise bunlardan da rüşvet istendigi ve
  • 305 kadar kafana taş düşsün pis yalaka...
  • kesinlikle dogru tespit bunu tahmin etmek hic de zor degil grev filan olmaz bakan da genel mudur de acikladi zaten 305 te baska kapiya
  • Sayın ali kıdık : hep sendikayı eleitirip yandaş yazılar yazıyosunuzya : artık bırakın kokuşmuş içi boş ve adaletsiz yazılarını düşüncelerinizi ...biz bıktık siz bıkmadınız bu saçmalıklardan...
  • kanunda grev ertelenebilir deniyor ancak "MADDE 63 – (1) Karar verilmiş veya başlanmış olan kanuni bir grev veya lokavt GENEL SAĞLIĞI VEYA MİLLİ GÜVENLİĞİ BOZUCU NİTELİKTE İSE Bakanlar Kurulu bu uyuşmazlıkta grev ve lokavtı altmış gün süre ile erteleyebilir." deniyor? zaten bu grevin sebebi şirketin çalışanlarına ve dolayısıyla yolcusuna karşı "genel sağlığı bozucu nitelikte davranması" değil mi? şuraya "neler olmuş acabaa" diye gelip, saçma sapan haber ve yorumlarla karşılaşınca sinirlenmemek lazım aslında. birbirinin fake'i yorumlardan ne beklenir ki zaten?
  • Madem öyle niye sendikaya üye oluyorlar.sendikayı aradan çıkarsınlar. olmaz mı?
  • adam haklı beyler...
  • k.i.t lerdeki sözleşmeli personel kamuya yada başka k.i.t lere nakil edilebilir,,buna herkes razı olur 305 başka lurumlara dağıtılsın,,herkes mutlu olur 305 buna razı,,sorun çözülür masada bunlarda düşünülmeli bence

GREV HAYALDİR ERTELENEMEZ!

Her toplu iş sözleşmesi döneminde "grev" sözcüğünün en etkili söz olduğunu düşünür sendikacılar. İşverenin "grev" sözünü duyar duymaz sendikanın tüm isteklerine boyun eğeceği sanılır. Oysa hem o tür sendikacılık hem de o tür sendikacılar tüm dünyada bitmiş durumda.

Yıllardır söylüyorum. Dünya çok değişti. Bu değişimle birlikte sendikacılık ve sendika yöneticiliği vasıfları da bitmiş oldu. Tıpkı komünist rejimler gibi.

Şahsen, yeni sendikacılık anlayışında çalışanlar ile işveren arasında köprü olunması görevini üstlenmenin sendikal başarı olacağını düşünüyorum. Geçmiş dönemlerde hemen hemen tüm popüler  sendika yöneticilerinin sendikaları siyasi merdiven kullandıkları düşünülürse bu dönemde çalışan ile işveren arasında en iyi köprü vazifesini yapan sendikalar tercih edilecektir.

Türk Hava Yolları'nda yapılacak olan olası grev, hem medyanın ilgisini çekmesi açısından hem de ekonomik anlamda oldukça ses getirecek grev olabilir.

Ama buz dağının arkası hiç de öyle değil. Sendikacılık anlayışının değiştiğini nasıl söylüyorsam, THY'deki yapının da değiştiğini o şekilde söyleyebilirim.

Çok sayıda THY çalışanı ile her gün yüz yüze geliyoruz. Grev konusunda hiç olumlu konuştuklarını duymadım. Yani THY çalışanı grev istemiyor diyebilirim.

Sendikanın 305 kişi üzerine diretmesi  grev ile yeni 305 kişilerin işinden olmasını gündeme getiriyor. Biliyorum ki sendikacı arkadaşlar bu gerçekler karşısında mutlaka kızacaklar. Ancak, doğru söylemenin kimselere zararı yok.

Sendika istese bile grev yapılamaz. Sendikanın grev tarihini açıklamasıyla birlikte, Ankara bu grevi erteleyecek. Sonra da hakem kuruluna gidecek ve hakem kurulu ne derse iki taraf da razı gelecek.

Sendikanın çalışanlara söyleyeceği de belli. "Biz grev yapacaktık ama hakem kurulu böyle uygun gördü" deyip işin içinden çıkacak. 305 hayal ise bir başka bahara kalacak. Hatta o bahar hiç gelmeyecek. Gerçekçi olalım beyler, bizim de bildiğimiz şeyler var.

Son söz; THY çalışanları ile büyüyorsa, THY'nin maddi-manevi maksimum verebileceği tüm imkanları vermesi gerekir.

Hava İş Sendikası grev hayalini görmeye devam edebilir. Hava İş "Hayaldi Gerçek Oldu" asla diyemeyecek.

ISPARTA KAZASI ÜZERİNE SON KEZ
Isparta'da düşen uçakla ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Fazla söze gerek yok. Mahkemeyi etkilemeye de gerek yok. Hatta bu durum suç bile teşkil ediyor.

Isparta kazasının üzerinden tam 6 yıl geçti. Ve dava henüz sonuçlanmadı. Çok sayıda duruşma yapıldı. 3 kez bilirkişi atandı. Üstüne bir de kaza kırım raporunu koyun. Toplam 4 rapor var.

Son bilirkişi raporunda oldukça çelişkili durumlar söz konusu. Mahkeme heyeti iyi incelerse ve özellikle bilirkişi raporunda suçlananlar bu çelişkileri mahkemeye iyi anlatırsa raporun sağlıklı olmadığı görülecektir.

SHGM kusurlu gösterilmiş. Oysa raporun bir başka kısmında başka şeyler yazıyor. Sivil  Havacılık Genel Müdürlüğü çok sayıda şirketin ruhsatını iptal etti. Fly, Golden, Best, Tarhan, Turkuaz, Saga ve ACT'nin uçaklarını yere indirdi yetkisiz bir yere bakım yaptırdıkları için. SHGM'nin World Focus Havayolları'nın uçuşlarını gerekçesiz durduramazdı.

Uçağın uçamaz durumda olmadığını teknisyenin teyit ettiğini yazıyor bilirkişi rapor. O halde suçlamak ne derece doğrudur.

Bu bilirkişi raporunun sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Çelişkilerle dolu olduğunu düşünüyorum.

Mahkemenin işi çok zor. Rapora karşı itiraz elbette edilecektir. Mahkeme karar verirken vicdanları rahatlatmak için mi yoksa gerçek veriler ışığında mı karar verecek hep birlikte göreceğiz.

GREV HAYALDİR ERTELENEMEZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

ALİ KIDIK BEY! ~ 11 yıl önce
Genel Müdür Yardımcımız sayın Asaf Bora nın kızının THY AO nda işe alındığı konuşuluyor. rica etsek bu konuyu arastırıp kızının egıtım durumunu,iş tecrube ve geçmişini,işe alım safhalarında diğer adaylarla girip girmediği yazılı ve sozlu mülakat ile diğer adaylara karşı olan ustün yönlerini sayın yonetıcılerımıze sorup bize açıklar ve bizleri aydınlatırmısınız? yoksa bu işe alım filmi tam bu TİS ve 305 geriliminde arada kaynasın diye mi bu ara oluvermiştir.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ısparta kazası 2 ~ 11 yıl önce
rüşvet alınamadıgı için kapandı bunu cümle alem biliyor hiç SHGM yi aklamayın , 4-Best Air ise oradanda rüşvet istendi ama Bahtışen hanım çok direndi ve olayın içine ABD konsoloslugu girince izin verdiler ama sonra başka türlü sebep bulup yıktılar.Yani sizin anlattıgınız gibi hiçde SHGM öyle masum falan degil bu camiaa herkes neyin ne oldugunu ezbere biliyor bence yazarken biraz daha vicdanınıza elinizi koyarak yazın o uçakta sizinde anne babanız veya kardesiniz veya evladınız olabilirdi.Bakın bilirkişi raporuna dikkatlice Komısyon baskanı Atlasjeti aklamak için kendini haklı göstermek adına kendi yazdıgı tezine atıfta bulunmuş bu sizce etik mi ? veya dogrumu bence degil ve aklama operasyonu oldugu cok asikar.Ben iddia ediyorum bu davada esas yargılanması gereken bir suru ınsan hala sokakda ve bu camiada,bu dava Türk Sivil Havacılıgı için bir milat olacak ve o yuzden sizlerde yardımcı olun durust yazılarınız ıle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISPARTA KAZASI ~ 11 yıl önce
Sayın Ali Kıdık, zannediyorum yazınızda bilirkişi raporuna itiraz etmişsiniz evet dogru çünkü dosyaya bakmadan sadece magdur ve sanıkların sorduklara sorulara cevap verip,sadece Atlasjet'i kurtarma operasyonu düzenlemişler bu ciddi bir sıkıntı ama sizinde yazınızda SHGM'yi masum muş gibi gösterme operasyonunuzda ayrı bir sıkıntı,orda bir sürü havayolu şirketi adı vermişsiniz adlarını vererek işte bu sizin bu konuya hakim olmadıgınızı gösteriyor çünkü world focus'a saglanan imtiyaz ve ayrıcalıgı SHGM tarafından sanki görmemezlikten gelip SHGM yi aklamaya çalışmışsınız.1-Fly Air zaten abidik gubidikler ile gırtlaga kadar borc içinde olan bir şirketti ve ne bakım ne de para vardı kaldıki bu şirkete de inanılmaz ayrıcalıklar verilmişti 2-Golden Air ise zaten kuruluş amacı RP de kaybolan trilyonların aklanması operasyonu idi ve Burhan Kuzu aracılıgı ile bu operasyon yapıldı aklanması gereken para aklanınca ucak getiremedi diye kapatıldı.3-TT Air ise bunlardan da rüşvet istendigi ve

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%100 doğru'ya ~ 11 yıl önce
305 kadar kafana taş düşsün pis yalaka...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%100 dogru ~ 11 yıl önce
kesinlikle dogru tespit bunu tahmin etmek hic de zor degil grev filan olmaz bakan da genel mudur de acikladi zaten 305 te baska kapiya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%100 doğru'ya ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
305 ~ 11 yıl önce
Sayın ali kıdık : hep sendikayı eleitirip yandaş yazılar yazıyosunuzya : artık bırakın kokuşmuş içi boş ve adaletsiz yazılarını düşüncelerinizi ...biz bıktık siz bıkmadınız bu saçmalıklardan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ ~ 11 yıl önce
kanunda grev ertelenebilir deniyor ancak "MADDE 63 – (1) Karar verilmiş veya başlanmış olan kanuni bir grev veya lokavt GENEL SAĞLIĞI VEYA MİLLİ GÜVENLİĞİ BOZUCU NİTELİKTE İSE Bakanlar Kurulu bu uyuşmazlıkta grev ve lokavtı altmış gün süre ile erteleyebilir." deniyor? zaten bu grevin sebebi şirketin çalışanlarına ve dolayısıyla yolcusuna karşı "genel sağlığı bozucu nitelikte davranması" değil mi? şuraya "neler olmuş acabaa" diye gelip, saçma sapan haber ve yorumlarla karşılaşınca sinirlenmemek lazım aslında. birbirinin fake'i yorumlardan ne beklenir ki zaten?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madde 38 ~ 11 yıl önce
Der ki ise gelirsen greve katilmazsan tisten yararlanamazsin diyor. Ustelik bunu ustu kapali soylemiyor acik acik embesillerin bile anlayabilecegi sekilde yazmislar. Yani ozel havayollarindan beter calisma sartlarina sahip olursun diyor. Ac oku grev ve lokavt kanunu madde 38. Sirket sevdalilari dikkat edin unutmayin thy yi thy yapan tistir. Tisten mahrum olursaniz birtaraflariniz acikta kalir.
~ ~ 11 yıl önce
aynı şeyden bahsediyoruz sayın madde 38. açıp okumak lazım. bir de arkadaşları yanlış yönlendirmemek adına bahsettiğiniz madde, madde 39.
murat ~ 11 yıl önce
Madem öyle niye sendikaya üye oluyorlar.sendikayı aradan çıkarsınlar. olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
k/m1 ~ 11 yıl önce
adam haklı beyler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tek çözüm ~ 11 yıl önce
k.i.t lerdeki sözleşmeli personel kamuya yada başka k.i.t lere nakil edilebilir,,buna herkes razı olur 305 başka lurumlara dağıtılsın,,herkes mutlu olur 305 buna razı,,sorun çözülür masada bunlarda düşünülmeli bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000