16 Aralık 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetin Bey,Adaletle hükmetmeyip bu hükümlerinin sonucunu maalmemnuniye kabul edenlerle ilgili de şunu diyebilirim, " İnanmayanlara de ki: Gücünüzün yettiğini yapın, şüphe yok ki biz de yapmadayız. Bekleyin, biz de bekliyoruz" HUD 121/122
  • Çetin Bey, aslında konuyu anlatmada o kadar başarılısınız ki, taşı koyduğunuz gedik rahatsız olunca sahipleri ister istemez taaruza geçiyor..Bu da iyiye işaret...Her kesimden okuyucunuz var interaktif olarak :)))) ..Klavyesine de yazık olmuştur herhalde...Bir cümle için kaç tane harfini kırmıştır yazarken merak ediyorum..Bir de yorum yazamayıp içine atanlar da vardır..Onları da uyku tutmuyordur herhalde sinirden..Boşuna kızmasınlar..Siz iftira atmıyorsunuz..Olanı yazıyorsunuz..Bu tür adaletsizlikleri yaparken rahatsız olmuyorsan bir yerde okuyunca da celallenmeyeceksin..Taş her zaman başkasının gediğine mi denk gelecek di mi ama :)) Nasrettin Hoca'nın fıkrası gibi adamlar bunlar..Yorumlarını okuyup hep birlikte tebessüm edecez :)
  • Çetin Bey, elinize sağlık..yine çok güzel bir yazı olmuş... Allah bir âyetinde şöyle buyuruyor: “Muhakkak ki Allah size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Gerçekten Allah bu emriyle size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla işitir ve her şeyi hakkıyla görür.” (Nisa Sûresi, 58). Tabi bir şirketteki yöneticiler taşıma su ile değirmen döndürmeye veya güneşi balçıkla sıvamaya razı ise o başka. O zaman yaşam maçında kasıtlı fauller yapmaya devam edebilirler..İlahi hakem tarafından sarı kart/ kırmızı kart derken bir bakmışsın bir gün herkesin yerinde yeller esiyor..
  • sen lise diplomanla genel Mudur yardımcılığı yaptın demezlermi adama
  • Neresinden tutsak elimizde kalan bir konuyu çok güzel yazmışsınız,tebrikler...Düşünün ki ülkemizin en büyük havacılık şirketinde ve tüm kurumlarda herşey torpille,hemşehricilikle,yandaşlık,particilik ile oluyor...En baştaki zatın havacılık geçmişi yok üstelik de havacılığı 6 ayda öğrenci gibi ders çalışıp öğrenmiş!!! fırıncılıktan gelme birinin böyle bir şirkete başkan olabildiği bir ülkede liyakate uymak,adalet,hak,hakkaniyet gibi kavramlar gerçek olabilir mi? Balık baştan kokmuyor mu? Örneğin sırf kendilerinden diye birini işe alıp liyakati hiçe sayıp onu 3-5 ayda müdür yapmak veya yurtdışına tayin etmek vs hangi aklı başında ülkede görülür? O işe yıllarını vermiş, konuların ve işin hakimini yıllarca memur olarak çalıştırırsan,hakkını yersen, senden değil diye terfi ettirmezsen,şevkini,aidiyetini kırarsan onun hakkını nasıl ödersiniz ey torpil yapan ve yaptıranlar? Siz nasıl bu makamları hakkınız olarak görüyorsunuz? Sizden önce de torpil vardı ama siz eskiye rahmet okuttunuz!!
  • Haklısınız Çetın bey. okumayı sevmıyoruz. Birlık olamıyoruz. Hotmaıle gonderdiğiniz maildede soylediğiniz gıbı bızım konular gazetelik konular degıl. O hale getırmeye bızım gucumuz yetmez. Sız degınmıyorsunuz ama bunu yenı sendıkadan bekleyecegız artık. Bakalım yenı yonetım etrafa ne gozle bakacak. Hele once thydeki kaosu cozsunler de.
  • Çetin Bey, İnşallah bu yazılarınız yerlerine ulaşıyordur.Çalışma hayatına yeni başladığımızda internet bu kadar yaygın kullanılmıyordu.Şimdi her türlü bilgi ve tecrübeye sahip sizin gibi değerli insanlara ulaşmak artık çok kolay.Gençler bu fırsatları iyi değerlendirmeli.Biz iş hayatında karşılaştığımız olaylarda edindiğimiz acı tecrübeleri yaşayarak öğrendik.Sizler gibi deneyim sahibi,yol gösteren ve çalışma hayatının inceliklerinden bahseden kişiler yoktu.Karşılaştığımız bazı olayların mobbing olduğunu bile bilmiyorduk.Hatta mobbing kavramı bile daha yeni ortaya çıkmıştı.İnsan bazı olayları çözemeyince durum gerçekten karmaşıklaşıyor.Bunalıma bile giriyor,kendinize olan güveniniz sarsılıyor.Bence yazılarınız sadece burada da kalmamalı,iş hayatına yeni başlayacaklara,üniversite öğrencilerine konferanslar,seminerler vermelisiniz.Gençlere çalışma hayatını,iş ahlakını,kaliteyi;yöneticilere ise dürüst yöneticiliği,egolardan arınmayı anlatmalısınız.Umarım isteklerimiz birgün olur.Saygılar..

Görevde Yükselme & İş Ahlakı



Hâkim bey,

” Mevki ve unvanlar birbirine karşı zincirleme sorumluğu olan basamaklardan meydana gelir. Birbirine bağlı bu basamaklar kurum içindeki hiyerarşiyi belirginleştirir. Hiyerarşideki yer alan kişilerin emelleri genelde bir üst basamağa geçmek başka bir deyimle terfi etmektir.” diyor Jeffrey Tucker.

Hani tüm kuruluşlarda adına organizasyon şeması dedikleri ve de yapımı için önce dünyanın parasının ödendiği,  takip eden kısa bir süre içinde ise bundan bir kutu çıkartmak veya bir kaç kutu ilave etmek sureti ile delik deşik edilerek deformasyona uğratılan bir tablo var. Bu kutu kutular ve bunların birbirinin üstünde veya altında yer almaları bir anlamda kurum içindeki hiyerarşiyi gösteriyormuş. Bu tarif doğrumu bilmiyorum?

Bu doğru ise tüm kurum çalışanlarının bir üst basamağa geçme arzularına saygılı olmak gerekmez mi? Öyle ya, insan çalışacak, didinecek, takdir görecek bir üst basamağa terfi ederek, üç beş fazla kazanacak ve bunun verdiği moral ile daha fazla çalışacak. Bu uygulama sizin Adliyede de aynen böyle değil mi Hâkim Bey..Peki bu uygulamanın düzgün ve hakça yapılmasından kim karlı çıkacak.Tabii ki Kurum. Peki; bu kurumun sahibi veya sahibi devlet ise temsilcisi bu işlemleri tarafgir olarak yapıyorlarsa bu insanların kendi iş yerlerini düşünmedikleri anlamına gelmez mi? Bilemiyorum. Sorum şu Hâkim Bey; kendini ve sahibi olduğu kendi firmasını düşünemeyen bu insanların bize çalışanlara karşı hiçbir sorumluluğu yok mu? Siz hele bana bunu söyleyin önceden Hâkim Beyim, o kutuların bir üsttekine tırmanmak insana yalnız paramı kazandırır? Mahalleye bekçi girip, on beş sene sonra halen bekçi kalana mahalleli ne der Hâkim Bey? Bilirsiniz eskiden bu türlere kız bile vermezlerdi. Bir noktadan sonra insan kendi kendinden utanır olmaz mı? Bu duyguya katlanmak, onunla yaşamak kolay mı Hâkim Bey. İnsan aynaya bakınca kendisini görüntüsünden utanacak hale getirene kadar mağdur eden bir yöneticiye / yöneticilere nasıl saygı duyar ki? Hele bir yol söyleyin de, hata yapmayalım Hakim Beyim.

“Patronunuzu sevmiyorsanız, çalışma saatleriniz kötü, maaşınızda çok düşük ve yıllardır terfi ettirilmemişsiniz. Bu durumda işçi / çalışan ne yapar? Duruma katlanamıyorsanız, şartlara daha fazla tahammül edemeyecekseniz, işten ayrılabilirsiniz. Serbest işgücü piyasasında hünerleriniz başka bir işyerinde daha fazla takdir edilecektir. Ayrılma kararını kendi başınıza vermenizden manevi tatmin elde edersiniz. Özgün bir toplumda işçiler / çalışanlar daha cazip bir iş imkânı doğduğunda mevcut işinde çalışmaya mahkûm edilemez. Bu özgür toplumun mensuplarına sunduğu, insanlık tarihinin büyük bir bölümünde bilinmeyen muhteşem haklarından biridir.”

Hâkim Beyim. Bu sözü ben söylemedim. Jeffrey Tucker isimli bir uzmanın “ İş Ahlakı Nedir, İş Ahlakı ve Sosyal Sorumluluklar “ konulu makalesinde yazmış bunları. Bunu bizi sinirlendirmek için mi söylemiş diye düşünmedim değil. Muhteşem hakkımız neymiş? İstifa edip başka bir şirkette çalışmaya başlamak. Acep bu yazıyı çok, çok önceden, işsizlik denen bela dünyayı sarmadan mı yazdı diye de düşündüm. Baktım ki öyle değil. Mademki uzamandır, bu konuda konferanslar verir, bilmez mi ki Türkiye’mizde de işsiz oranı hayli fazladır. Daha da fazlası bu işsizliği istismar eden bir zümre de vardır üstelik. Ve de Devlet buna neden ses çıkartmaz anlamak mümkün değil. Şimdi Hâkim Bey, bu istismarcılardan biri “ iş ahlakına aykırı hareket “ etmiş olmasından ötürü bir arkadaşımı tazminatsız işten atıyor. Şimdi bir kez daha bana söyleyin Hâkim Bey, Hem de yüksek sesle söyleyin ki herkes duysun. Arkadaşımın, çalışma saatlerim kötüyse, maaşı çok düşükse üstelik yıllardır terfi ettirilmemiş ise,  bu nedenlerle yaptığı itirazın sonucunda, şartları düzeltmeyi düşünmeyenler itiraza kızıp onu işten çıkarıyorlarsa, hakkını talep ederken onun neden kendini savunma durumunda kaldığını anlayamıyorum? Onları bu şartlara koyanların hiç mi sorumluluğu yok Hâkim Bey.

 

Devlet Memurlarının kademe ilerlemesi için gerekli olan şartlar “ilgili kanunun 64. Maddesinde yazılı. “ Memurun kademede ilerlemesi için bulunduğu kademede en az bir yıl süre ile çalışmış olması, o yıl içerisinde olumlu sicil almış bulunması ve de bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması” şarttır diyor kanun metni.

Evet; Devlet memurlarının kademe ilerlemelerinin şartlarını belirleyen kanun var. Bu olduğuna göre mutlak görevde yükselmenin de kıstasları belirlenmiştir. Peki; bu bizim sektörün şirketleri Türk kuruluşu değil midir? Bunlar aynı konuda hangi kanunlara tabidir. Burada çalışanların hakkını ve hukukunu hangi kanun gözetir ve bu şirketlere uzun yıllardı hizmet veren çalışanların hakkını kim nasıl korur?  Hiç aklınıza geldi mi? On beş sene hizmet veren liyakatli bir çalışan varken, görevde yükselmenin en basit kuralı olan eşitler arasındaki en iyinin seçilmesinin bile uygulanmadığı iş yerlerine bekçi girip, on beş sene sonra halen bekçi kalmak çalışanın alın yazısı gibi? Adalet bu mudur Hâkim Bey? Gülmeyin, ben hayal âleminde yaşamıyorum Hâkim Bey. İş yaşamının gerçeklerini iyi kötü bende bilirim. Torpil’in üç diplomadan, senelerin deneyiminden daha geçerli akçe olduğunu bende gördüm. Ama hani arada bir de olsa, dışarıdan yönetici getirileceğine içten uygun insan aransa ya. Hiç mi yok Hâkim Bey. Devlet özel sektöre karışmaz diyeceksiniz, bu doğrudur da, sektörümüzde hiç Devlet Kuruluşu yok ki? Bizim sektörde Devlet yok diye mi düşünelim?  Herkes hangi çalgıyı isterse onu çalıyor Ahenk hak getire. Tanıdık, eş, dost ve hemşerilerin tercihi nereye kadar sürecek. Sanki Türkiye’mizin için de bir Türkiye daha var gibi. Bizden sizden ayırımına kim son verecek? Bu gençlerin durumu ne olacak ki Hâkim Bey?

“İş hayatını seviyorum, çünkü rekabet var; çünkü kelimeler yerine yapılanlar ödüllendirilir. İş hayatını seviyorum, çünkü ciddiyet ister, bugünün işi ile uğraşırken yarını düşünmeme fırsat vermez, İş hayatını seviyorum çünkü düzeltmeğe değil, yapmaya çalışır, ikiyüzlülüğe ve duygusallığa yer yoktur. İş hayatını seviyorum, çünkü hatayı, verimsizliği cezalandırıp, elinden gelen her şeyi ortaya koyanları fazlası ile ödüllendirir” diyen de Robert Hervey Cabell”

Bu düşünürün tarif ettiği ve sevdiği iş hayatının yöneticilerini, bizim sektöre transfer etme konusunda kim bize yardım eder?  Patronlara söylesek olur mu ki?  İş yerinde ikiyüzlülüğe ve duygusallığa müsaade etmeyen, verimsizliği cezalandırıp, çalışmayı fazlası ile ödüllendiren ve de konuşanlar yerine yapılanları takdir eden bir yöneticilerin altında çalışanlar tabii ki iş hayatını sever de bizim böyle yöneticilerimiz acaba böyleler mi?. Size gelen dava dosyalarına bir bakın. İster işveren, isterse işçi dava etmiş olsun. Bu sayılanların en küçük bir emaresini görmek mümkün mü? Biz bunları ancak okur ve içimizi çekeriz Hâkim Bey. Bu konuda size bir şey sormak isterim. Bu sevgiyi yaratan tüm nedenleri tersine çevirelim, ikiyüzlülüğe ve duygusallığa yer veren, hatayı ve verimsizliği cezalandırmayan ve bunun gibi. Bu durumları kim yaratıyor? Tabii ki yöneticiler. Eğer bunların ters çevrilmiş hali bir iş yerindeki durumu anlatıyorsa, kusuruma bakmayın ama hani biraz da bu ortamı yaratanları sorgulasanız diyorum. Garibim işçinin, garibim çalışanın gücü, bunların iyisini de, kötüsünü de yapmaya yeter mi? Bunun adını koymaya cesaret edecek birileri yok mu Hâkim Bey?

Kitaplar diyor ki; İş ahlakı normal ahlak kuralları ile çakışırmış. Hatta normal ahlak kurallarının başına sonuna “iş yeri” ibaresini koyarsan iş ahlakının kurallarının çatısı ve duvarları ortaya çıkarmış.

İş Adamlarının Derneği var, Bir de Genç İş Adamları derneği varmış Hâkim bey,Derneğin genç olanı iş ahlakı ile ilgili bir çalışmasıyapmış ve birileri de basmış, kitap olmuş. Üzerinden epeyce zaman geçmiş. Başlığı "İŞAHLAKI VE TÜRKİYEDE İŞ HAYATINA YÖNELİK TUTUMLAR’." Eskiler belki anlatmamıştır bizimkilere, haberleri olmamıştır belli ki. Ben çok aradım bir iki cümle dışında kaydını bulamadım bu belgenin. Derler ki, Türkiye’mizde iş hayatında bu konuda maalesef denge kurulamamış. Kurulur Hâkim Bey, kurulurda karşılıklı çıkarların dengeli olması şartı var. Bu dengeyi bozan, çalışan insanların iş ahlakına uymamaları değil midir? Çalışan insanlar dedimse ben tepedekileri de çalışıyor kabul ediyorum. Oturdukları yerden tüm sistemi etkiledikleri de mutlak. Yanlış mı düşünüyorum. Hâkim Bey. Bir de, arada nalıncı keseri gibi “ hep bana diyenler “ olmasa. İşte dengeyi bozanlar onlar ve“ en yüksek tepelere yaranmaktan başka bir şey düşünemeyen “ HIK “  deyiciler.

Hakkımda bir şikâyet daha mı var? İnanamıyorum. Bunları neden çalışırken dile getirmediğimi ve o zaman bunlar yapılırken neden mi sustuğumu mu soruyorlar Hâkim Bey. Mantık olarak bu sual doğru’ da, bu suale hangi şirketteki çalışmamdan ötürü muhatap olduğumu anlayamıyorum. Eğer son çalıştığım şirketi kastediyorlarsa açık söylemeleri gerek. Zira ben 32 sene görev yaptığım Türk Hava Yolları’ndan da uzaklaştırılmıştım. THY’ deki çalışmalarımın hesabını orada çalışan arkadaşlarıma sevabı ve günahı ile vermiştim zannederim. Öncelikle yazdıkların yanlış diyen çıkmadı bu güne kadar. Yazının ana konusuna değinmeden bu sualleri yöneltmek sureti ile beni yıpratmak isteyenlerin yazılarımda dile getirdiğim adaletsizliklerin yaratıcılarının uzantıları olup olmadıklarını çok iyi değerlendirmek gerekir. Tabii ki bu yakınlıktan nemalananlardan olmaları da mümkün.. Bunlar adaleti bir tarafa bırakıp, önce ahlaki değerlerle ilgilenmelidirler. Çalıştığım zamanlarda bu aksaklıkları dile getirip getirmediğim konusunda ise “ Gizli Şahit “ dinleyin Hâkim Bey. Anlatmak, belgelemek bana yakışmaz. Hele bir sorun onlara. Bakalım ne diyecekler. Yazmak çizmek dışında acaba bu durumları her fırsatta dile getirmiş miyim,  yoksa paramı alıp, kenara çekilerek suspus olup oturmuş muyum? 

Ben yazılarımı tüm sektör kuruluşlarını düşünerek yazıyorum. Bir takım zihni evveller kendi şirketleri adına bundan alınganlık çıkartıyorlarsa, kendi bilecekleri iş. Bu da demektir ki, yazılanlarda o şirket hangisiyse onun açısından büyük doğruluk payı var. Ben onların yerinde olsam yorumu adımla, sanımla şirketimin adını da zikrederek gururla yazarım. Ve de iftiharla “ Benim şirketimde bahsettiğiniz uygulamalar yok. Yazdıklarınızdan şirketimi tenzih edin diye bağıra bağıra seslenirim ”. Tabii ki bu tarz az da olsa cesaretli ve doğru olmayı gerektirir. Eminim ki AirPortHaber bunu yayınlayacak ve haliyle bana da bir şeyler soracaktır. ( Tabii yorumun uydurma bir isim ve soyadı ile yazılmaması kaydı ile ). Bir yorum cevabında açık olarak belirtmiştim ki, bu konularla ilgili olarak çalışırken muhataplarıma söylemediğim bir şeyi genel anlamda olsa bile yazıya dökmem.  APH’ da yazmaya başlayacağımı arkadaşlarıma Face kanalı ile şöyle duyurmuştum. “29 Nisan 2013 tarihinden itibaren AirportHaber sitesinden sizlere sesleneceğim. Konularım çoğunlukla, topsuz sahada birbirine faul yapan şirket ve elemanları ile ilgili olacak. İnanabilirsiniz ki başlangıçta top ortada olacak benim açımdan. Umarım beni izlersiniz.” Ben, her zamanki gibi o sözü söylediğim, yazdığım noktadayım. Ve ben isteyenlere “ bir çalışan üst yöneticiler nezdinde nasıl süratle sevimsiz olabilir “  konusunda eğitim verebilecek deneyime sahibim. Çalıştığım tüm yerlerde bu yöntemi denedim ve büyük başarı kazandım. ( ? ) Konular ne miydi? Aynıydı Hâkim Bey. Bilmem, anlatabildim mi?

Her ne ise, zamanı gelince bir yazımı bu konuya ayırarak nedenlerimi sıralayacağım.

Görevde Yükselme & İş Ahlakı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Goethe ~ 10 yıl önce
Çetin Bey,Adaletle hükmetmeyip bu hükümlerinin sonucunu maalmemnuniye kabul edenlerle ilgili de şunu diyebilirim, " İnanmayanlara de ki: Gücünüzün yettiğini yapın, şüphe yok ki biz de yapmadayız. Bekleyin, biz de bekliyoruz" HUD 121/122

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Goethe ~ 10 yıl önce
Çetin Bey, aslında konuyu anlatmada o kadar başarılısınız ki, taşı koyduğunuz gedik rahatsız olunca sahipleri ister istemez taaruza geçiyor..Bu da iyiye işaret...Her kesimden okuyucunuz var interaktif olarak :)))) ..Klavyesine de yazık olmuştur herhalde...Bir cümle için kaç tane harfini kırmıştır yazarken merak ediyorum..Bir de yorum yazamayıp içine atanlar da vardır..Onları da uyku tutmuyordur herhalde sinirden..Boşuna kızmasınlar..Siz iftira atmıyorsunuz..Olanı yazıyorsunuz..Bu tür adaletsizlikleri yaparken rahatsız olmuyorsan bir yerde okuyunca da celallenmeyeceksin..Taş her zaman başkasının gediğine mi denk gelecek di mi ama :)) Nasrettin Hoca'nın fıkrası gibi adamlar bunlar..Yorumlarını okuyup hep birlikte tebessüm edecez :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GOETHE ~ 10 yıl önce
SÖYLEDİKLERİ, YAZDIKLARI BENİM İÇİN SORUN DEĞİL. AKILLARINCA BİR ANLAMDA İTİBARSIZLAŞTIRMA YÖNTEMİ UYGULUYORLAR.ASLINDA BUNUN CEVABINI BENİM DEĞİL DE SİZİN GİBİ ARKADAŞLARIN VERMESİNİN DAHA ETKİLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜRÜM AMA, GÖRDÜĞÜM KADARI İLE İNSANLAR BANA DOKUNMAYAN YILAN HESABINDA. EĞER RAHATSIZLIKLARI YAZDIKLARIMDAN DEĞİL DE YAPTIKLARINDAN KAYNAKLANIYORSA AMAÇ HASIL OLUYOR DEMEKTİR.( TABİİ Kİ BU UZAK BİR İHTİMAL) TAKİP VE DESTEĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Goethe ~ 10 yıl önce
Çetin Bey, elinize sağlık..yine çok güzel bir yazı olmuş... Allah bir âyetinde şöyle buyuruyor: “Muhakkak ki Allah size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Gerçekten Allah bu emriyle size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla işitir ve her şeyi hakkıyla görür.” (Nisa Sûresi, 58). Tabi bir şirketteki yöneticiler taşıma su ile değirmen döndürmeye veya güneşi balçıkla sıvamaya razı ise o başka. O zaman yaşam maçında kasıtlı fauller yapmaya devam edebilirler..İlahi hakem tarafından sarı kart/ kırmızı kart derken bir bakmışsın bir gün herkesin yerinde yeller esiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GOETHE ~ 10 yıl önce
ELİMDEN GELDİĞİ KADAR ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM. GAYRET SARF EDİYORUM AMA GALİBA PEK BAŞARILI DEĞİLİM BU ANLATIMDA. BİR YORUM GELİYOR , BAKIYORUM Kİ ÇOK ŞEYİ BOŞUNA SÖYLEMİŞİZ. SİZE TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. ADALETLE HÜKMEDEMEYENLER MALUM DA BU HÜKÜMLERİN SONUCUNU MAALMEMNUNİYE KABUL EDENLERE NE DEMELİ. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Kendine bak ~ 10 yıl önce
sen lise diplomanla genel Mudur yardımcılığı yaptın demezlermi adama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KENDİNE BAK ~ 10 yıl önce
CVP KENDİNE BAK. BENİ ÇOK MAHCUP ETTİNİZ. DERLER KARDEŞİM. TABİİ Kİ DERLER DE SİZ YANLIŞ SÖYLÜYORSUNUZ. BEN LİSEYİ BİTİREMEDİM. DOLAYISI İLE ORTA OKUL MEZUNUYUM.ONU DÜZELTELİM ÖNCE :)ÜSTELİK BENİ THY'DENDE BU NEDENLE UZAKLAŞTIRMIŞLARDI :) ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YÖNETİCİDE ARANMASI GEREKEN VASIFLARLA İLGİLİ BİR YAZI OLACAK APH' DA. BEN SENİN NE TAHSİLİ YAPTIĞINI TABİİ Kİ BİLEMEM AMA, TAHSİLİN İNSANIN CEHALETİNİ GİDERDİĞİNİ BİR TAKIM DİĞER VASIFLARIN İSE BAKİ KALDIĞINI İYİ BİLİRİM.
tahsil ~ 10 yıl önce
tahsil cehaleti alır derlerdi eskiden şimdi cehaleti de almıyor ama eşeklik baki kalıyor her zaman, eşeklere hakaret olmasın ama. bir de padişah hikayesi vardır, bilirsiniz. hani babasını çağırır da "ben sana padişah olamazsın demedim adam olamazsın dedim" kıssadan hisse.
cvp kendine bak ~ 10 yıl önce
cetin, bu türler kompleksiz insanın nasıl olduğunu bilmezler. verdiğiniz cevabı anlayacağına emin değilim. yarın okul mezunu diye başlayan bir mail atabilir.
cvp kendine bak ~ 10 yıl önce
cetin bey,ciddi cevaplamamanız iyiolmuş.
CVP TAHSİL ~ 10 yıl önce
YORUMUNUZU KİMİN ÜSTÜNE ALMASI GEREKTİĞİNİ NET OLARAK ANLAMALARINI DİLİYORUM.
!!! ~ 10 yıl önce
Neresinden tutsak elimizde kalan bir konuyu çok güzel yazmışsınız,tebrikler...Düşünün ki ülkemizin en büyük havacılık şirketinde ve tüm kurumlarda herşey torpille,hemşehricilikle,yandaşlık,particilik ile oluyor...En baştaki zatın havacılık geçmişi yok üstelik de havacılığı 6 ayda öğrenci gibi ders çalışıp öğrenmiş!!! fırıncılıktan gelme birinin böyle bir şirkete başkan olabildiği bir ülkede liyakate uymak,adalet,hak,hakkaniyet gibi kavramlar gerçek olabilir mi? Balık baştan kokmuyor mu? Örneğin sırf kendilerinden diye birini işe alıp liyakati hiçe sayıp onu 3-5 ayda müdür yapmak veya yurtdışına tayin etmek vs hangi aklı başında ülkede görülür? O işe yıllarını vermiş, konuların ve işin hakimini yıllarca memur olarak çalıştırırsan,hakkını yersen, senden değil diye terfi ettirmezsen,şevkini,aidiyetini kırarsan onun hakkını nasıl ödersiniz ey torpil yapan ve yaptıranlar? Siz nasıl bu makamları hakkınız olarak görüyorsunuz? Sizden önce de torpil vardı ama siz eskiye rahmet okuttunuz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP !!! ~ 10 yıl önce
HAKLISINIZ. TORPİL BİZDEN ÖNCE DE VARDI. BİZİM DÖNEMDE DE VARDI. SONRA VE ŞİMDİDE VAR.DÜNYANIN HER YERİN DE VAR. AMA DEDİĞİNİZ GİBİ BU DENLİ YOĞUN OLMAMIŞTI. BİZDEN SİZDEN AYIRIMI BİR HASTALIK. İNANIN Kİ ÖZEL SEKTÖRDE DE BENZERİ SİSTEM VAR. ORADAKİ AYIRIM DEĞİŞİK. BİZE ( YÖNETİM ) YAKIN OLANLAR VE HİÇ SERZENİŞTE BULUNMAYANLAR VEDE BİZE UZAK OLANLAR. DEĞERLİ KARDEŞİM BU BÖYLE AMA, ŞİRKETİNİZİN TİCARİ DURUMUNA SÖYLENECEK MENFİ BİR ŞEY YOK. DIŞARIDAKİLER İÇİN ÖNEMLİ OLAN BU. RAHATSIZLIK DUYANLAR ÇALIŞANLAR. BİR DE HAMDİ BEY TÜM THY ÇALIŞANLARINI AYNI GÖREBİLSE VE TÜMÜ İLE İLGİLENSE TABİİ Kİ ÇOK İYİ OLACAK. BUNU ENGELLEYEN FAKTÖRLERİN OLDUĞU MUTLAK. YOKSA ONBİNLERCE KİŞİDEN SORUMLU OLAN BİRİ NEDEN BÖYLE BİR AYIRIM YAPSIN VE ŞİRKETİNİ BÖLSÜN, İŞTE BUNU ANLAYABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.ESEN KALIN.
HAKLISINIZ ~ 10 yıl önce
Haklısınız Çetın bey. okumayı sevmıyoruz. Birlık olamıyoruz. Hotmaıle gonderdiğiniz maildede soylediğiniz gıbı bızım konular gazetelik konular degıl. O hale getırmeye bızım gucumuz yetmez. Sız degınmıyorsunuz ama bunu yenı sendıkadan bekleyecegız artık. Bakalım yenı yonetım etrafa ne gozle bakacak. Hele once thydeki kaosu cozsunler de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAKLISINIZ ~ 10 yıl önce
GÜCÜNÜZ YETSE DE O YÖNTEMLE BU KONU ÇÖZÜMLENMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. KAMU OYU İLGİLENİR Mİ ? BANA GÖRE HAYIR. SİZİN FAZLA ÇALIŞMANIZ, MESAİ ALIP ALMAMANIZ, MAAŞLARINIZIN DÜŞÜK OLMASI KAMU OYUNU İLGİLENDİRİR Mİ.BANA GÖRE YİNE HAYIR. YENİ SENDİKA YÖNETİMİ, NE YAPAR ONU BİLEMİYORUM ZİRA KENDİLERİNİ TANIMIYORUM. ANCAK BİRİLERİNİN ONLARA BUNU NET OLARAK VE DE KURULUŞ AYIRIMI YAPMADAN ANLATMASI GEREKİR.ZİRA ŞARTLAR O KADAR BİRBİRİNE BENZİYOR Kİ. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Mert ~ 10 yıl önce
Çetin Bey, İnşallah bu yazılarınız yerlerine ulaşıyordur.Çalışma hayatına yeni başladığımızda internet bu kadar yaygın kullanılmıyordu.Şimdi her türlü bilgi ve tecrübeye sahip sizin gibi değerli insanlara ulaşmak artık çok kolay.Gençler bu fırsatları iyi değerlendirmeli.Biz iş hayatında karşılaştığımız olaylarda edindiğimiz acı tecrübeleri yaşayarak öğrendik.Sizler gibi deneyim sahibi,yol gösteren ve çalışma hayatının inceliklerinden bahseden kişiler yoktu.Karşılaştığımız bazı olayların mobbing olduğunu bile bilmiyorduk.Hatta mobbing kavramı bile daha yeni ortaya çıkmıştı.İnsan bazı olayları çözemeyince durum gerçekten karmaşıklaşıyor.Bunalıma bile giriyor,kendinize olan güveniniz sarsılıyor.Bence yazılarınız sadece burada da kalmamalı,iş hayatına yeni başlayacaklara,üniversite öğrencilerine konferanslar,seminerler vermelisiniz.Gençlere çalışma hayatını,iş ahlakını,kaliteyi;yöneticilere ise dürüst yöneticiliği,egolardan arınmayı anlatmalısınız.Umarım isteklerimiz birgün olur.Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERT ~ 10 yıl önce
YAZILARIN BİR YERLERE ULAŞABİLDİĞİNİ ZANNETMİYORUM. OKUYAN MAHDUT MİKTARDAKİ SEKTÖR MENSUBU NE ÇIKARTIYORSA FAYDASININ ONUNLA SINIRLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. ZATEN OKUMAYI SEVMEYEN BİR TOPLUMUZ, HELE HELE BENİM KALEME ALDIĞIM TÜR YAZILARI OKUYANLARIN SAYISI FAZLA DEĞİL. THY İLE ( 1971 ) İLGİLİ GÖRSEL ALBÜM ÇALIŞMASINDA GERİLERE GİDİNCE THY' DE DAHA BİR SENEMİZ DOLMADAN MEVCUT BİR UYGUNSUZLUĞUN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN GRUP HALİNDE VE DE İMZALARIMIZLA KONUYU 6-7 KİŞİ BASINA TAŞIDIĞIMIZI HATIRLADIK. UYGULAMA VE BİZİM DUYDUĞUMUZ RAHATSIZLIK SONLANDI. BU İŞE THY' DEN ATILMAYI GÖZE ALIP GİRDİĞİMİZ AÇIK. BU DA GÖSTERİYOR Kİ, BİR ŞEYLERİN DÜZELMESİ İÇİN İNSANLARIN BAZI ŞEYLERİ GÖZE ALMALARI GEREKİYOR.GÖRDÜĞÜM VE BİLDİĞİM KADARI İLE ŞİMDİ BÖYLE BİR ŞEY YAPMAYA İMKAN YOK. HERKES BUNALIMDA KALMAYA RAZI. SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM, TAKİBİNİZ İÇİN. SAĞOLUNUZ.
CVP 2 MERT ~ 10 yıl önce
KONU " THY VE HAVADAN KAZANANLAR " BAŞLIĞI ALTINDA GAZETEDE 5 GÜNLÜK BİR YAZI DİZİSİ HALİNDE YAYINLANMIŞTI. BİR ÖNCEKİ CEVABIMDA BELİRTMEYİ UNUTTUM. TEKRAR TEŞEKKÜRLER.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000