15 Ekim 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • birileri hostes bozuntusu mu demişti? birileri ağlıyor mu?
  • Biz laik ve rahat TK hostesleri istiyoruz!
  • Pazartesi yazılan yorumu neredeyse perşembe günü yayınlıyorsunuz 3 gün sonra sayaç 42 yoruma takılmış durumda ,yorum kısmını kapatın isterseniz okur bu kadar süre beklemez !!!
  • Gerçekleri Yazsana Ali Bey ! Taşeron'un Sonuna Kadar Gideceğim Dedin Tek Kelime Yazmadın ! Lütfansa 'yı Bile Günde 3-5 Kere Haber Yapıyorsunuz Yazıklar Olsun Sizlere !!
  • Ali bey pazartesi yazılan yorumları Çarşamba perşembe yayınlıyorsunuz buda size okur kaybettiriyor bilginiz olsun okur bu kadar beklemez
  • Dünyanın en büyük havalimanı diye övünürsün,dünyanın en az maaşına talim ettirirsin ,bir şeyinizde tutarlı olsun be ! Asgari ücret alırsın gelir burda şakşaklarsın ,şakşakşayın bakalım nereye kadar şakşaklayacaksınız !
  • Gelin gerçekleri konușalım ali bey Tgs yer hizmetleri anaonim şirketi türkhavayollarinin Kurdugu firma degilmi türkhavayollari iștiraki ama bilet hakki yok yan haklar eksik adamcilik haat saffada hele birde adamin yoksa eziksin önüne gelen ezer ezer kullanir sonra işten çıkartıyorlar Yönetim kurulu bașkanı bile ayni ilker ayci haksi yere isten attiginiz elemanlarin ahı vr sizde
  • ÖzÇelik İş sendikası. Yanlış olmasın sonra abiler kızlarlar. Bu abiler 30 kişi 30 saatlik toplantı ile Özçelik olarak taklitlerimizden sakinin
  • Sendikayi aradim,kim bilmiyorum bagladilar bir vatandasa. Napiyorsunuz sozlesmeyle alakali diyorum bekliyoruz diyo. Neyi bekliyosunuz diyorum. Sirketin aramasini diyor. Sirket niye arasinki onlarin keyfi yerinde diyorum,bu isler sinir harbidir sabirli olmak lazim diyor. Sirketin kizicak biseyi yok abicim diyorum,onlar bizin paralardan faizden daha karli zaten diyorum. Bunlar ufak hesaplar diyor. Gecinemiyoruz diyorum, en sonunda alicaksiniz diyor. Elimizde grevden baska bisey yok madem onu yapin hangara gelin diyorum HEP ORDAYİZ diyor. Sendikadab ciksak diyorum,bizim aldigimiz zamlari alamazsiniz diyor. Grev diyorum bakanliktan kagit bekliyoruz diyor. Ne zaman gelicek o kagit ne kagidi diyorum. Arabulucu raporu o olmadan greve cikamayiz diyor. Ne zaman diyorum tekrar BİLMİYORUM diyor. Yani sizin anlicaginiz, as bisey yogurt bi dis sarimsak bide ölcelik is cok guzel cacik olur. Bir gram da utanmiyor he baskin boyle sesi baya gur cikiyor.
  • Girişte herkese havalimanı planını broşür olarak dagıtıyorlar,bugüne kadar nelerin yapılıp nelerin yapılmadıgını niye yayınlamıyorsunuz? Sadece kule ve terminal resmini verip duruyorsunuz ! Gerçi sizde haklısınız ortada başka birşey yok ! Terminalinde dışı var içi boş ! Kimse havalimanına karşı değil niye gerçekler söylenmiyor ? Her kurumun yalan dolan ve riyakarlıgından herkes bıkmış durumda

Gelin gerçekleri konuşalım…

Gelin THY Teknik’teki TİS neden imzalanmıyor gerçek sebebini konuşalım, gelin THY gerçeklerini konuşalım, gelin Atatürk Havalimanı'nın geleceği ne olacak onu konuşalım, gelin İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı ne olacak onu konuşalım…

“Yılan hikayesine döndü” desek az kalır, “Arap saçı” tabiri hafif kalır. Çelik İş Sendikası’nın görüntü olsun diye yaptığı küçük atarlanmalar teknisyen gazı almak için sendikacılık cilvesidir. Oysa perde arkası çok farklı.

Ben bildiğim gerçekleri açıklamak ve bihaber kalan teknisyeni haberdar etmek zorundayım. THY Teknik yönetim kurulu iki aydır toplanmıyor. Gerekçe çok basit. TİS görüşmeleri devam ederken YK’nın müdahil olmasına Fazıl Çiftçi engel oluyor. Çiftçi “Sendika ile TİS görüşmesini olumlu bir şekilde yürütüyoruz” şeklinde bilgi veriyor YK’ya. Bu ne demek? “Siz karışmayın ben hallederim” demektir. Oysa YK toplansa iki-üç puan verip teknisyeni rahatlatacak.

THY Teknik A.Ş yönetiminde teknisyenin durumunu ve önemini bilen sağduyulu yöneticiler olduğunu biliyorum. Emin olun teknisyen hak ettiğini alacak. Ancak sarı sendika tabirini tam yerine getiren Çelik İş Sendikası ve Fazıl Çiftçi engeline takılan teknisyenin kıymetini bir gün anlayacaklar ama inşallah o gün geç kalınmaz.

İstanbul yeni havalimanı neden açılamıyor?

Evet, yeni havalimanından kaynaklanan fiziki eksiklikler var. Burada zamanı sıkıştıran siyasetin de kusuru var. Oysa devası bir yapının taşranın herhangi bir ilinde açılan küçük bir havalimanı gibi görülmesi bir yanlışa düşülüyor.

Ama bütün bunlar yeni havalimanının açılışına engel değil idi. Yeni havalimanının açılışına en büyük engel THY’dir. Zira THY, yeni havalimanı için bir çivi dahi çakamadı. Eğer Airporthaber’i takip ediyorsanız geçen hafta yayınladığımız Turkish Do&Co haberinden de anlayacağınız gibi hiçbir alt yapı havalimanı açılışına yönelik hazır hale getirilmedi.

Kişisel egolar THY yönetimine hakim olunca kurumsallıktan uzaklaşıldı. Hatta Turkish Do&Co ile yolları ayırıp Singapur Havayolları ile ortaklık yapılmak istendi. İşte bu sebeple de Do&Co yatırım yapamadı ve şimdi palyatif çözüm olarak yeni havalimanına çadır kuracak. Çadırdan ikram hizmeti verecekler. Bu kusur Do&Co’nun değil THY’nindir.

THY sadece ikram ile değil CIP hizmeti verecek lounge dahi yapamadı. Gidin bakın değil iki ay 4 ay bile yetmez THY’ye.

Öte yandan şu bir gerçek ki yeni havalimanında kiralar ütopik. Resmen uçulmuş durumda. Düşünebiliyor musunuz kiralayan firmadan yüzde 45 ciro payı isteniyor. Kim nasıl dayanır böyle bir kiralama yöntemine. Üstelik kiralayacağınız alanın inşaat ücreti de hava parası adı altında talep ediliyor.

Gelin şu kira politikanızı, hava parası politikanızı gözden geçirin. Ülkenin ekonomisi belli. Geleceğe yönelik uzun vadeli, istihdam ekonomisine yönelik değişiklik yapın ve olması gereken düzeye çekin fiyatları.

Yeni havalimanı açılınca “İstanbul Atatürk Havalimanı ne olacak” sorusu halen net cevap bulmuş değil. Kesin bir şekilde söylüyorum. Bu bilgiyi devletin güvenilir kaynağından edindim. Atatürk Havalimanı ilanihaye yaşayacak. Genel havacılık burada yaşayacak, hangarlar ve binalar asla yıkılmayacak. Evet, millet parkı için bir kısım yer kullanılacak ama oraya buraya peşkeş çekilmeyecek. Bendeki net bilgi bir pist kesinlikle kapatılmayacak.

Hatta ve hatta yeni havalimanındaki olası aksaklıklar sebebiyle yaşanacak tüm olumsuzlukları düşünerek uzun bir süre havalimanına dokunulmayacak.

Çok daha net bir bilgi vereyim. Bu sene yapılan teknofest artık Atatürk Havalimanı’nda yapılacak.

Uzun yazmayı sevmiyorum. Okurun vakti çok önemli.

Yeni havalimanının adı da Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı olacak. Kısaltma olarak RTE de olabilir.

Kalın sağlıcakla…

Gelin gerçekleri konuşalım…

Yorumlar Tüm Yorumlar (93)

hostes ~ 5 yıl önce
birileri hostes bozuntusu mu demişti? birileri ağlıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laik insan ~ 5 yıl önce
Biz laik ve rahat TK hostesleri istiyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazıl Günaydın ~ 5 yıl önce
Çetin abi seni babam gibi seviyorum. Sayende iş öğrendik adam olduk.
Layik ~ 5 yıl önce
Herkes lagik oldugu şekilde yönetilir
Soru ~ 5 yıl önce
Laik olmasını anladım.Rahat ne demek?
Cahil ~ 5 yıl önce
İnsanlar laik olmaz, devletler laik olur.
Pazartesi ! ~ 5 yıl önce
Pazartesi yazılan yorumu neredeyse perşembe günü yayınlıyorsunuz 3 gün sonra sayaç 42 yoruma takılmış durumda ,yorum kısmını kapatın isterseniz okur bu kadar süre beklemez !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ? ~ 5 yıl önce
Gerçekleri Yazsana Ali Bey ! Taşeron'un Sonuna Kadar Gideceğim Dedin Tek Kelime Yazmadın ! Lütfansa 'yı Bile Günde 3-5 Kere Haber Yapıyorsunuz Yazıklar Olsun Sizlere !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 5 yıl önce
Ali bey pazartesi yazılan yorumları Çarşamba perşembe yayınlıyorsunuz buda size okur kaybettiriyor bilginiz olsun okur bu kadar beklemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük ! ~ 5 yıl önce
Dünyanın en büyük havalimanı diye övünürsün,dünyanın en az maaşına talim ettirirsin ,bir şeyinizde tutarlı olsun be ! Asgari ücret alırsın gelir burda şakşaklarsın ,şakşakşayın bakalım nereye kadar şakşaklayacaksınız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu ~ 5 yıl önce
Gelin gerçekleri konușalım ali bey Tgs yer hizmetleri anaonim şirketi türkhavayollarinin Kurdugu firma degilmi türkhavayollari iștiraki ama bilet hakki yok yan haklar eksik adamcilik haat saffada hele birde adamin yoksa eziksin önüne gelen ezer ezer kullanir sonra işten çıkartıyorlar Yönetim kurulu bașkanı bile ayni ilker ayci haksi yere isten attiginiz elemanlarin ahı vr sizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıkıntı yapma ~ 5 yıl önce
Ah öyle birşeydirki o şef müdür dediklerin gün gelir iki yakasını bir araya getiremez ! Bugün herşey günlük güneşlik ya yarın ?
? ~ 5 yıl önce
3cü havalimanı için Bülent Arınç veya Kardeşim Abdullah Gül isimleri niye düşünülmez ki hiç anlamam !
Öz ~ 5 yıl önce
ÖzÇelik İş sendikası. Yanlış olmasın sonra abiler kızlarlar. Bu abiler 30 kişi 30 saatlik toplantı ile Özçelik olarak taklitlerimizden sakinin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bugun ~ 5 yıl önce
Sendikayi aradim,kim bilmiyorum bagladilar bir vatandasa. Napiyorsunuz sozlesmeyle alakali diyorum bekliyoruz diyo. Neyi bekliyosunuz diyorum. Sirketin aramasini diyor. Sirket niye arasinki onlarin keyfi yerinde diyorum,bu isler sinir harbidir sabirli olmak lazim diyor. Sirketin kizicak biseyi yok abicim diyorum,onlar bizin paralardan faizden daha karli zaten diyorum. Bunlar ufak hesaplar diyor. Gecinemiyoruz diyorum, en sonunda alicaksiniz diyor. Elimizde grevden baska bisey yok madem onu yapin hangara gelin diyorum HEP ORDAYİZ diyor. Sendikadab ciksak diyorum,bizim aldigimiz zamlari alamazsiniz diyor. Grev diyorum bakanliktan kagit bekliyoruz diyor. Ne zaman gelicek o kagit ne kagidi diyorum. Arabulucu raporu o olmadan greve cikamayiz diyor. Ne zaman diyorum tekrar BİLMİYORUM diyor. Yani sizin anlicaginiz, as bisey yogurt bi dis sarimsak bide ölcelik is cok guzel cacik olur. Bir gram da utanmiyor he baskin boyle sesi baya gur cikiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ! ~ 5 yıl önce
Girişte herkese havalimanı planını broşür olarak dagıtıyorlar,bugüne kadar nelerin yapılıp nelerin yapılmadıgını niye yayınlamıyorsunuz? Sadece kule ve terminal resmini verip duruyorsunuz ! Gerçi sizde haklısınız ortada başka birşey yok ! Terminalinde dışı var içi boş ! Kimse havalimanına karşı değil niye gerçekler söylenmiyor ? Her kurumun yalan dolan ve riyakarlıgından herkes bıkmış durumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000