29 Nisan 2018, Pazar
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Bir fuarı bile beceremedik. Onu da yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Bu işler profesyonel fuarcıların işi. Bırakın onlar yapsın
  • Sahsi gorusum ve tecrubem: ennn basta soylemem gereken su ki; yedigimiz kofteden ailece zehirlendik. Hastanelik olmadik ama 5 yasindaki cocuga kadar bagirsagimizda 1 damla birsey kalmadi. Yani yemek isinde cuvallandi. Butun bilboardlarda "bindin mi, bindin mi?" Diye yazmislar, biz de sandik ucaklarin icine girebilecegiz gorebilecegiz. Maalesef oyle olmadi. Buna dair sitede de adam akilli bir aciklama bir program yoktu. Sitede cocuklara yonelik cok daha fazla sey vardi (atolyeler, vs). Ama gercekte olmadi hatta cocuklar icin bunaltici ve sikici bir yere donustu. Yani sabredelim, anca elestirmeyi biliriz falan diyenler oluyor da milyonlar gelecekmiscesine expo 2016 hazirliyorsun. Binlerle ifade edilecek katilim oluyor. Yine milyonlari cagiriyorsun, sehrin dort bir yani eurasia diye inliyor. 500 kisi gelecekmis gibi organizasyon yapiyosun. Bu ne yaman celiski? Yemeginden otoparkina, programindan icerigine kadar acemiligin tillahiydi. Evet hakkaten acemiliklerini cikardilar cunku bundan otesi olamaz. 2020 bakalim nasil olacak?
  • Bence İCAO başkanı’na yapılan çok yanlış,SHGM bu işi biran önce düzeltmeli,sonuçta tüm işimiz onlarla,ne malum yarın oburgun bize herkonuda zorluk çıkarmayacakları.eyer bizimkilerede onların bi yanlisı olduysa buda anlatılmalı bence.
  • Sacmasapan gercegi yansitmayan bir yazi. Bknz gercekler: Katildigim bir konferansta dinlemistim Eurasia Airshow CEO'su Ferhat Yenibertiz'i, kendisi demisti ki ILA Berlin'in tarihini bilerek Eurasia Antalya ile ayni tarihlere aldilar cunku bizim organizasyonumuzdan korkuyorlar, ayni konusmada kendisi yanlis hatirlamiyorsam Irlandali bir şirketten danismanlik alindigini da söylemişti. Oncelikle ILA Berlin'in internet sitesine bile baksaniz bizim gercektestirdigimiz organizasyondan iyi oldugunu görürsünüz, ki getirdikleri ucaklari saymiyorum bile. Bu organizasyonun neresinden tutarsaniz elinizde kalir. Irlandali bir sirketten alinmis danismanlik, sacmaliktan öteye gidemez. Bu kadar "profesyonelle" calisacaginiza havacılık sevdalisi 3-5 öğrenciye bu organizasyonu yaptirsaydiniz eminim ki bin kat daha iyi ve kaliteli sonuc alirdiniz. Insanlar ucak kanatlarinin golgesinde ferahlamaya çalışıyor, iceri standlarin oraya girseniz yerde yatan/oturan insanlara denk geliyorsunuz. Tum yemek alanlari pislik içinde, fiyatlar faiş, copler etrafta, beklenen ucaklar yok, saatinde yapilan gosteriler yok, en basitinden standlarda numara yok yönünü bulmak icin verdikleri haritanin ortasindaki THY'yi merkez alip sag sola gitmen lazim. Hem yaziniz acemi, hem de organizasyon.
  • dunyada bilmem kac noktaya ucan thy,bir tane ucagini getiremiyorsa 4 gunlugune,yemisim o fuari ben.
  • Arac park yeri olmadığı gibi ücretsiz denilerek yönlendirilen anfas otoparkına 25tl park ücreti ödedik. 3-5 araçla yüzlerce insan show alanından otoparka taşınmaya çalışıldı. Bilet satılırken gelecek denilen fakat halk gününde olmayan uçaklar, yapılması beklenen gosteriler, fahiş fiyata yiyecek satan standlar, uçak gölgesinde serinlemeye çalışan insanlar... insanların para verip kendilerinin ve çocuklarının merakını gidermek ve güzel bir haftasonu geçirmek niyetiyle gittikleri showda vaad edileni bulamayıp uzerine birde servis rezaleti yaşatmak hiç kimsenin haddine değil. (Türk yıldızlarına, özel harekat polislerine ve sahil güvenlik ekibine gösterilerinden dolayı teşekkür ederim)
  • Bence İCAO olayinda SHGM sorumluluk almaliydi,
  • İlk olarak tebrik ediyorum Fatih bey. Sizin de söylediğiniz gibi yıllarınızı havacılığa veren biri olarak görüşlerinizi bizlerle paylaşmanız bizim için tabiki önemli.. Başarılarınızın devamını diliyorum.. Yorumları da okuyunca şaşırmadım çünkü üzülerek söylüyorum ki biz memnuniyetsiz bir yapıya sahibiz. Ne olursa olsun biz eksiği buluruz düzeltmek için çaba göstermeyiz ama sürekli bir yanlış vardır.. Evet Airshow benimde tahmin ettiğim gibi olmadı ama kalkıp yerden yere vurmaya da gerek yok.. Özellikle havacılık faliyetlerinde ne yazık ki daha yolun çok ama çok başındayız da diyebiliriz. Adı üstünde halk günü olur ee amaç firmalarla alıcıları buluşturmak şov kısmı gereksiz denilir. Katılım az olur dalga geçerler kimse katılmadı derler yerden yere vururlar. Katılım çok oldu ee havaalanın trafiği alt üst oldu olur.. Kısaca tek dileğim eleştirmeyi bırakıp sabredelim ve bekleyelim..
  • Maalesef yaziniz gercekleri yansitmiyor. Dubai, Berlin, Paris’le kiyaslamayi birakin ayni cumle icinde gecmesi bile imkansiz bir show oldu. Lutfen objektif olalim.
  • Konsey başkanı Airshow açılışına gitmedi hatta orada hiç bulunmadı bile. Kendisi o gün otelden ayrılmadı ayrıca protokol krizi de gerçekleşmedi. Yalan dolan nereye kadar airporthaber?

Eurasia Airshow nasıl geçti? ICAO Konsey Başkanı neden terk etti?

Değerli AirportHaber okuyucuları,  yaklaşık 11 yıldır AirportHaber’in haber merkezinde görev yapan bir havacılık muhabiri olarak bu haftadan itibaren şahsi görüşlerimi sizlerle buradan paylaşacağım. Bugüne kadar sadece haberlerimle sizlerle buluşmuştum ancak artık görüşlerimi de kaleme alacağım.

Bu satırları yazarken oldukça heyecanlı olduğumu da bilmenizi isterim.
 
Biliyorsunuz Antalya’da geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan Eurasia Airshow bugün itibariyle sona erdi. Uzun süredir Eurasia'yı organize eden ekip tarafından ciddi çaba gösterilerek bu organizasyonun duyurusu ve önemi kamuoyuyla sık sık paylaşıldı. İki yılda bir de yapılması planlanıyor. Şahsi görüşüm böylesine havacılık organizasyonlarının artarak devam etmesi…

Eurasia'yı ilk gününden Cumartesi gününe kadar yerinde takip ettim. Birkaç eksiklik dışında bahsedildiği gibi bir organizasyon olduğunu söyleyebilirim. Daha önce geleceği açıklanan SoloTürk’ün gelmemesi, Oğuzhan Yararcan ve Türk Yıldızları dışında gösteri amaçlı uçuşların yapılamaması önemli aksaklıklar olarak göze çarptı.

Ayrıca dünyada şu an için sadece 1 adet bulunan Airbus A350-1000 uçağının da halk gününe kalmaması hafta sonunu Eurasia'yı ayıranlar için ciddi bir hayal kırıklığı oldu. Bu arada uçağı gezerek detaylı bir haber sunmuştuk. Okuyanlar hatırlayacaktır; uçak tam bir yolcu uçağı! Bunu neden söylüyorum, çünkü yolcuların konforu ve ihtiyacı için hemen hemen herşey düşünülmüş. First class tadında bir business class ve ekonomi yolcuları için de oldukça ferah bir alan söz konusu.

Eurasia’da ATAK helikopterinin, MIG-29’un harika uçuşunun ve Jandarma, emniyet ve sahil güvenliğin helikopter şovlarının da son derece ilgi çektiğini söylemek mümkün. Ayrıca dünyanın en büyük ikinci kargo uçağı Antonov 124’ün kısa ve etkili uçuşu da halk gününün en önemli detaylarından…

Kısacası Eurasia Airshow, son derece profesyonel ve halkın yoğun ilgi gösterdiği bir Airshow oldu. Şu an için Dubai ve Paris ile karşılaştırmak erken olur diye düşünüyorum. Organizasyonun 2 yıl sonraki buluşmasının daha yoğun ve daha ilgi çekici olacağına inanıyorum.

ICAO KONSEY BAŞKANI NEDEN TERK ETTİ?

Eurasia'nın 3. gününde AirportHaber’de çok önemli bir habere yer verdik. ICAO Konsey Başkanı, kendisine saygısızlık yapıldığını düşünerek Eurasia Airshow’u terk etti. Peki böyle bir olay neden yaşandı?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 24 Nisan’da ev sahipliği yaptığı Türkiye-Asya Sivil Havacılık Konferansı gerçekleştirdi. Konferansa ICAO Konsey Başkanı Olumuyiwa Benard Aliu da katıldı. Başkan Aliu, buradan da ertesi gün başlayacak Eurasia Airshow’a geçecekti. Ancak çok sıradışı bir olay meydana geldi ve Aliu, kendisine saygısızlık yapıldığını söyleyerek Türkiye’yi terk etti.

Benim aldığım bilgiye göre; Aliu, açılış sırasında protokolde yeri olmadığını öğrendi. Bunun üzerine SHGM yetkilileriyle kurduğu iletişimden de olumlu yanıt alamayınca açılışı terk etti. Haberimizden sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Twitter’dan bir açıklama yaptı ve dediki; ‘Eurasia Air Show'un protokol işlemleri tamamen kendilerince yürütülmüştür. Kamuoyunun bilgisine sunulur’.

Burada çok ciddi bir hata olduğu ortada. Ancak SHGM hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını söylüyor. Belki haklılar belki değiller ancak; bir gün önce konferansta ağırlanan ICAO Konsey Başkanı’nın böylesine bir durumla karşı karşıya kalması SHGM tarafından hiç mi umursanmadı? Neden yardımcı olunmak gibi bir tavır sergilenmedi? İşte ben işin bu kısmını tam olarak anlayamadım. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün Konsey Başkanı Türkiye’de bir organizasyona katılıyor ve SHGM burada hiç sorumluluk almıyor!

Hepinize iyi haftalar…

Eurasia Airshow nasıl geçti? ICAO Konsey Başkanı neden terk etti?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Tekrar ~ 6 yıl önce
Bir fuarı bile beceremedik. Onu da yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Bu işler profesyonel fuarcıların işi. Bırakın onlar yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selami ~ 6 yıl önce
Sahsi gorusum ve tecrubem: ennn basta soylemem gereken su ki; yedigimiz kofteden ailece zehirlendik. Hastanelik olmadik ama 5 yasindaki cocuga kadar bagirsagimizda 1 damla birsey kalmadi. Yani yemek isinde cuvallandi. Butun bilboardlarda "bindin mi, bindin mi?" Diye yazmislar, biz de sandik ucaklarin icine girebilecegiz gorebilecegiz. Maalesef oyle olmadi. Buna dair sitede de adam akilli bir aciklama bir program yoktu. Sitede cocuklara yonelik cok daha fazla sey vardi (atolyeler, vs). Ama gercekte olmadi hatta cocuklar icin bunaltici ve sikici bir yere donustu. Yani sabredelim, anca elestirmeyi biliriz falan diyenler oluyor da milyonlar gelecekmiscesine expo 2016 hazirliyorsun. Binlerle ifade edilecek katilim oluyor. Yine milyonlari cagiriyorsun, sehrin dort bir yani eurasia diye inliyor. 500 kisi gelecekmis gibi organizasyon yapiyosun. Bu ne yaman celiski? Yemeginden otoparkina, programindan icerigine kadar acemiligin tillahiydi. Evet hakkaten acemiliklerini cikardilar cunku bundan otesi olamaz. 2020 bakalim nasil olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekci ~ 6 yıl önce
Bence İCAO başkanı’na yapılan çok yanlış,SHGM bu işi biran önce düzeltmeli,sonuçta tüm işimiz onlarla,ne malum yarın oburgun bize herkonuda zorluk çıkarmayacakları.eyer bizimkilerede onların bi yanlisı olduysa buda anlatılmalı bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acemi ~ 6 yıl önce
Sacmasapan gercegi yansitmayan bir yazi. Bknz gercekler: Katildigim bir konferansta dinlemistim Eurasia Airshow CEO'su Ferhat Yenibertiz'i, kendisi demisti ki ILA Berlin'in tarihini bilerek Eurasia Antalya ile ayni tarihlere aldilar cunku bizim organizasyonumuzdan korkuyorlar, ayni konusmada kendisi yanlis hatirlamiyorsam Irlandali bir şirketten danismanlik alindigini da söylemişti. Oncelikle ILA Berlin'in internet sitesine bile baksaniz bizim gercektestirdigimiz organizasyondan iyi oldugunu görürsünüz, ki getirdikleri ucaklari saymiyorum bile. Bu organizasyonun neresinden tutarsaniz elinizde kalir. Irlandali bir sirketten alinmis danismanlik, sacmaliktan öteye gidemez. Bu kadar "profesyonelle" calisacaginiza havacılık sevdalisi 3-5 öğrenciye bu organizasyonu yaptirsaydiniz eminim ki bin kat daha iyi ve kaliteli sonuc alirdiniz. Insanlar ucak kanatlarinin golgesinde ferahlamaya çalışıyor, iceri standlarin oraya girseniz yerde yatan/oturan insanlara denk geliyorsunuz. Tum yemek alanlari pislik içinde, fiyatlar faiş, copler etrafta, beklenen ucaklar yok, saatinde yapilan gosteriler yok, en basitinden standlarda numara yok yönünü bulmak icin verdikleri haritanin ortasindaki THY'yi merkez alip sag sola gitmen lazim. Hem yaziniz acemi, hem de organizasyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 6 yıl önce
dunyada bilmem kac noktaya ucan thy,bir tane ucagini getiremiyorsa 4 gunlugune,yemisim o fuari ben.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
123 ~ 6 yıl önce
kesinlikle katılıyorum thy nin büyük ayıbı
Bir daha asla ~ 6 yıl önce
Arac park yeri olmadığı gibi ücretsiz denilerek yönlendirilen anfas otoparkına 25tl park ücreti ödedik. 3-5 araçla yüzlerce insan show alanından otoparka taşınmaya çalışıldı. Bilet satılırken gelecek denilen fakat halk gününde olmayan uçaklar, yapılması beklenen gosteriler, fahiş fiyata yiyecek satan standlar, uçak gölgesinde serinlemeye çalışan insanlar... insanların para verip kendilerinin ve çocuklarının merakını gidermek ve güzel bir haftasonu geçirmek niyetiyle gittikleri showda vaad edileni bulamayıp uzerine birde servis rezaleti yaşatmak hiç kimsenin haddine değil. (Türk yıldızlarına, özel harekat polislerine ve sahil güvenlik ekibine gösterilerinden dolayı teşekkür ederim)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takipci ~ 6 yıl önce
Bence İCAO olayinda SHGM sorumluluk almaliydi,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEM (Pathology) ~ 6 yıl önce
İlk olarak tebrik ediyorum Fatih bey. Sizin de söylediğiniz gibi yıllarınızı havacılığa veren biri olarak görüşlerinizi bizlerle paylaşmanız bizim için tabiki önemli.. Başarılarınızın devamını diliyorum.. Yorumları da okuyunca şaşırmadım çünkü üzülerek söylüyorum ki biz memnuniyetsiz bir yapıya sahibiz. Ne olursa olsun biz eksiği buluruz düzeltmek için çaba göstermeyiz ama sürekli bir yanlış vardır.. Evet Airshow benimde tahmin ettiğim gibi olmadı ama kalkıp yerden yere vurmaya da gerek yok.. Özellikle havacılık faliyetlerinde ne yazık ki daha yolun çok ama çok başındayız da diyebiliriz. Adı üstünde halk günü olur ee amaç firmalarla alıcıları buluşturmak şov kısmı gereksiz denilir. Katılım az olur dalga geçerler kimse katılmadı derler yerden yere vururlar. Katılım çok oldu ee havaalanın trafiği alt üst oldu olur.. Kısaca tek dileğim eleştirmeyi bırakıp sabredelim ve bekleyelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 6 yıl önce
Maalesef yaziniz gercekleri yansitmiyor. Dubai, Berlin, Paris’le kiyaslamayi birakin ayni cumle icinde gecmesi bile imkansiz bir show oldu. Lutfen objektif olalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan dolan ~ 6 yıl önce
Konsey başkanı Airshow açılışına gitmedi hatta orada hiç bulunmadı bile. Kendisi o gün otelden ayrılmadı ayrıca protokol krizi de gerçekleşmedi. Yalan dolan nereye kadar airporthaber?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000