13 Aralık 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Türk Sivil Havacılık Kanunundaki Kabotaj hakkı 31.maddede ''T C ülkesi içinde sadece Türk vatandaşları hava taşımacılığı yapabilir.'' şeklinde değiştirilmelidir.
  • hikaye anlatmaya gerek yok gidersiniz genel kurula herkes boyunun olçüsünü alır.mesele bu kadar basit hadi genel kurula niye kacıyorsunuz kardeşler....
  • Devamı havais.org.tr Mahkeme THY A.O 22. Dönem toplu iş sözleşmesinin 8. Maddesini işe iade davasında temel gerekçe yaptı.Gerekçeden: TİS özerkliğinin yasanın amacına uygun biçimde kullandırılmasından ibaret olup geçerli bulunduğu, emredici kurallara aykırılığın sözkonusu olmadığı, işverene takdir hakkı vermediği, feshin geçersiz olduğu..Sendikamızın 22. Dönem Toplu iş sözleşmesinde düzenlediği 8. Madde'yi ihlal ederek işyerleri kısmen veya tamamen kapatılan işyerlerindeki işçilerin işletmenin bir başka departmanında istihdam etmesi gerekirken istihdam etmeyen ve iş sözleşmelerini 4857 Sayılı yasanın 18. Maddesi çerçevesinde fesheden THY A.O işverenin hukuksuzluğu bir kez daha kanıtlanmıştı;
  • sayın editör .airport tv ye ulaşamıyorum uzun zamandır frekansımı değişti ..yayınına sonmu verdi bir cevap lütfen saygılar..
  • Yazarın Kaleme aldığı yazısında kullandığı Başlığa bir örnekleme ile katkıda bulunmaya çalışacağım...;Türkiye'de THY da daha önce çalıştığı İş Yerinden Emekli olmuş bir Pilot Çalışıyormuş...Bir Gün THY de iş akdi fesih edilmiş;Ankara'da Yolcuları uçağa almayışı gerekçe gösterilerek.Bu Pilot'un haksızlığa uğrayarak işden çıkarılması karşısında Üyesi olduğu Hava İş Sendikası Tüm Kurulları ile toplanarak Atatürk Hava Limanın da bir direniş örgütlemiş.Tüm temsilciler,delegeler TEKNİK çalışanları da dahil olmak üzere Tüm çalışmalar tamamlanmış.Ama gelin görünki günlerce direniş çalışmalarına tanık olan bu Pilot Eylemin yapılacağı anda 'gerek yok'yapmayalım diyerek tüm EMEK veren Çalışma arkadaşlarını bir an da yok saymış.
  • Hava İş Yönetimleri ve biz çalışma arkadaşları neden böyle davrandığına bir anlam ararken,bir süre sonra kendisinin Ali Sabancı ya ait PEGASUS Hava Yollarında İşe başlamasına tanık olarak bu Pilot'un 'DİRENİŞİ İPTAL ETTİRMESİ'nin de ne anlama geldiğini öğrenmiş olduk.Bu Pilot daha sonra(DÜNYADA BENZERİ YOK)PEGASUS Hava Yollarının Tek Sendika Üyesi Çalışanı Olarak THY,TEKNİK,İSG,TEC DE ÖRGÜTLÜ 22 yıllık Hava Çalışanlarının Onurlu,Direngen üyesinden başka hiç bir yerden gücünü almayan Hava İş Yönetimine 'muhalefet'yapmaya başlamıştır.Bu arada Sendika İŞÇİ KARŞITI olan güçler tarafından da 'NASIL OLUYORDA HAVA İŞ'E GÜCÜMÜZ YETMİYOR'Ne gerekirse yapın ve MEVCUT HAVA İŞ YÖNETİMLERİNİ YOK EDİN 'Diyerek Meçhul Kişiler Harekete geçirilmişt
  • Sonra bu Pilot arkadaş Geçmiş 10 yıl boyunca Hava İş Üyelerinin ve Yönetimlerinin Ekmeğine Ortak olmuş Bir şahıs ile bir olup kapı,kapı,dolaşıp'biz'e destek olun LÜTFEN diyerek HAVA YOLU ÇALIŞANLARININ Türkiye'de hiç bir zaman düşmediği bir seviye ile temsil edilmeye çalışılmış ama ne yazık ki her çaldıkları kapı'Siz kendinizdemisiniz denilerek yüzlerine kapatılmıştır'.Ancak ne yazık ki Bir Haber sitesi olduğundan kuşku duyduğum ve taraflı ve yanlı yayınları ile başka düşünceler içeren yorumlar ve haberleri vermeyen Airkule Kendisine olanca Derinliği ile Kucağını açmıştır.Airkule köşe yazarları,editörler Hava İş Yönetimlerine ağza bile alınmayacak yorumları REVA görmüş ve gayet PİŞKİN bir duruşla yayınlamaya da devam etmişlerdir.
  • Sonra bu Pilot arkadaş Geçmiş 10 yıl boyunca Hava İş Üyelerinin ve Yönetimlerinin Ekmeğine Ortak olmuş Bir şahıs ile bir olup kapı,kapı,dolaşıp'biz'e destek olun LÜTFEN diyerek HAVA YOLU ÇALIŞANLARININ Türkiye'de hiç bir zaman düşmediği bir seviye ile temsil edilmeye çalışılmış ama ne yazık ki her çaldıkları kapı'Siz kendinizdemisiniz denilerek yüzlerine kapatılmıştır'.Ancak ne yazık ki Bir Haber sitesi olduğundan kuşku duyduğum ve taraflı ve yanlı yayınları ile başka düşünceler içeren yorumlar ve haberleri vermeyen Airkule Kendisine olanca Derinliği ile Kucağını açmıştır.Airkule köşe yazarları,editörler Hava İş Yönetimlerine ağza bile alınmayacak yorumları REVA görmüş ve gayet PİŞKİN bir duruşla yayınlamaya da devam etmişlerdir.
  • THY TEKNİK TİS Görüşmelerinde Çalışanlara Çadır kurmayı teklif ederek provakatif düşüncelerini hayata geçirme özlemi ile yazılar yazan bu Pilot Kardeş TEKEL,T.Albayrak gibi kişilerden yola cıkarak örnekler vermiştir;Siz Sayın Pilot Kardeş gözümüz yok haliniz vaktiniz yerinde,yıllardır kazandıklarınızla Aileniz ve daha yüzlerce kişiye bakacak bir birikiminiz olmuştur.Cebinde parası olmayan evine tek ekmek götüren T.Albayrak kadar bile neden olamadınız?O cebinde beş parasız direndi Siz KARAVAN bile kurarak konfor içinde direnme şansına sahipkenTEKEL çalışanları İMECE yaptı.Günlerce inandıkları şeye EMEK harcadı.Siz THY den Çıkarılınca neden açlık Grevi yapmadınız?Sorulacak çok şey var daha.Eşek Arıları ve Fare ler hep olacak.Aslanlar' bakara
  • Havacılığa emeği geçen herkese teşekkürler

EŞEK ARILARI VE FARELER...

Türkiye’de ‘hiçbir başarı cezasız kalmaz’ sözü ne kadar da yerinde değil mi?  Sadece iş yapanı eleştirmek ve onun ayağına çelme takmak, dudak bükmek bir sanattır güzel ülkemizde. Bu tür davranış içinde bulunan insanların yaptıklarına ister haset deyin, ister kıskançlık deyin, ister beceriksizlik deyin isterseniz fikir üretemeyen fikri fakir deyin. Aslında  onları bal yapamayan eşek arılarına, karnını kanalizasyonda doyuran lağım farelerine benzetmek gerek.
 
Geçen hafta Dünya Sivil Havacılık Günü idi. Hasbelkader bu günün kutlanmasında çorbada tuzumuz olduğunu düşünüyorum.  "Kusursuz bir kutlama oldu" diyebilirim. Sektörde olması gereken herkes oradaydı. Programları sebebiyle katılamayanlar hariç… 
 
Bize ve genel görüşe göre kusursuz bir geceydi, ama bazı çevreciklerden tepkiler de almadık değil. Bunlara aldırmadan hep ileriye bakacağımızı, Türkiye'yi fasit bir dairede tutmak isteyenlere aldırmayacağımızı, fosilleşmiş beyinlerle uğraşmayacağımızı bir kez daha o beyinlere kazımak gerek.
 
Hiçbir şey yapmadan, yapılanları eleştirmek "tu-kaka" demek en basit yol. 
 
Eleştiri kültürümüz gelişmediği için çalışan beyinleri engellemek için Bizans oyunu oynamayı seven bu şahsiyetleri tarihin karanlık sayfalarına hapsetmek gerek. 
 
Söyleyin bakalım ne yapmamızı istiyorsunuz?
 
Mesela şöyle yapabilir miyiz sektör olarak?
 
Ulaştırma Bakanı havacılıkla ilgili hiçbir şey yapmasın...
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü otorite olmaktan vazgeçsin. Herkes yan gelip yatsın…
 
DHMİ, havaalanlarını kendi haline bıraksın. Yatırım yapmasın…
 
Türk Hava Yolları filosunu genişletmesin, yeni uçuş noktaları açmasın, dünyanın önde gelen şirketlerinden biri haline gelmesin.
 
Onur Air yeni pazarlar aramasın, uçak filosunu yenilemesin, en büyük özel havayolu şirketi olma yolundaki iddiasını sürdürmesin.
 
Atlasjet Havayolları yolcu konforundan vazgeçsin. Sosyal projeler üretmesin
 
Pegasus Havayolları low-cost sistemini uygulamasın.  
 
SKY Havayolları 17 uçaklık filosunu azaltsın, iç hat sevdasını bir kenara bıraksın, Kıbrıs'a uçmasın.
 
Borajet bölgesel havacılık adına uçuşlar yapmasın.
 
MNG Teknik yeni hangarı derhal durdursun... Dünya çapında uçak bakımı yapmasın. Milyon dolarlar dışarı gitsin...
 
Sabiha Gökçen Havalimanı dünyayı dolaşıp havayolu şirketleri ile görüşmeler yapmasın.
 
Dalaman Havalimanı bölgenin turizminin gelişmesi için pazar arayışlarını durdursun...
 
AirportHaber sektörü takip etmesin, haber yapmasın, Sefa İnan, Oktay Erdağı, Murat Herdem, Servet Başol, Tevfik Uyar köşe yazısı yazmasın. Mehmet Genç, Murat Can Güllü haber kovalamasın.
 
Uzattıkça uzatırız bu isteklerinizi.
 
Evet böyle olmalıyız değil mi?
 
Bizler  bilmem ne şarkıcısının peşinde magazin kovalamayacağız. Elde çanta kapı girişlerinde yolcu karşılamayacağız. VIP habercisi olmayacağız. 
 
Sizler de bizim başarılarımızı hazmedeceksiniz, sindireceksiniz. Yapamadığınız organizasyonu yapanlara çamur atmayacaksınız. Ona buna şikayet etmek için kapı kapı dolaşmayacaksınız. Bunları yaparsanız sizden bir şey olabilir. Yine de iyimser olmakta fayda var. Keza şikayet etsenizde umurumuzda olmaz. Zira kokacak bir ürünümüz yok...
 
Kendisi sahip olamadığı için arkadaşının otomobilini çizen zihniyetten acaba çok mu şey istiyorum? 
 
Bizler  her zaman olduğu gibi ALLAH'ın bize vermiş olduğu iki gözle sadece ileri bakmaya devam edeceğiz. Biz insanların çalışıp, fikir üreterek kazandıklarına çizik atacak kadar küçülmeyeceğiz. 
 
Amacımız ileri gitmek, yeni fikirler üretmek olacak. Kısacası arkadan gelenlere izimizi takip ettirmek için var gücümüzle çalışamaya devam edeceğiz.
 
Eşek arısı gibi hazıra konmaktansa, fare gibi başkalarının malına göz dikmektense üretmeye devam edeceğiz. 
 
Eşek arılarına ve farelere duyurulur...
EŞEK ARILARI VE FARELER...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
Türk Sivil Havacılık Kanunundaki Kabotaj hakkı 31.maddede ''T C ülkesi içinde sadece Türk vatandaşları hava taşımacılığı yapabilir.'' şeklinde değiştirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hikaye anlatmaya gerek yok gidersiniz genel kurula herkes boyunun olçüsünü alır.mesele bu kadar basit hadi genel kurula niye kacıyorsunuz kardeşler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Devamı havais.org.tr Mahkeme THY A.O 22. Dönem toplu iş sözleşmesinin 8. Maddesini işe iade davasında temel gerekçe yaptı.Gerekçeden: TİS özerkliğinin yasanın amacına uygun biçimde kullandırılmasından ibaret olup geçerli bulunduğu, emredici kurallara aykırılığın sözkonusu olmadığı, işverene takdir hakkı vermediği, feshin geçersiz olduğu..Sendikamızın 22. Dönem Toplu iş sözleşmesinde düzenlediği 8. Madde'yi ihlal ederek işyerleri kısmen veya tamamen kapatılan işyerlerindeki işçilerin işletmenin bir başka departmanında istihdam etmesi gerekirken istihdam etmeyen ve iş sözleşmelerini 4857 Sayılı yasanın 18. Maddesi çerçevesinde fesheden THY A.O işverenin hukuksuzluğu bir kez daha kanıtlanmıştı;

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın editör .airport tv ye ulaşamıyorum uzun zamandır frekansımı değişti ..yayınına sonmu verdi bir cevap lütfen saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazarın Kaleme aldığı yazısında kullandığı Başlığa bir örnekleme ile katkıda bulunmaya çalışacağım...;Türkiye'de THY da daha önce çalıştığı İş Yerinden Emekli olmuş bir Pilot Çalışıyormuş...Bir Gün THY de iş akdi fesih edilmiş;Ankara'da Yolcuları uçağa almayışı gerekçe gösterilerek.Bu Pilot'un haksızlığa uğrayarak işden çıkarılması karşısında Üyesi olduğu Hava İş Sendikası Tüm Kurulları ile toplanarak Atatürk Hava Limanın da bir direniş örgütlemiş.Tüm temsilciler,delegeler TEKNİK çalışanları da dahil olmak üzere Tüm çalışmalar tamamlanmış.Ama gelin görünki günlerce direniş çalışmalarına tanık olan bu Pilot Eylemin yapılacağı anda 'gerek yok'yapmayalım diyerek tüm EMEK veren Çalışma arkadaşlarını bir an da yok saymış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava İş Yönetimleri ve biz çalışma arkadaşları neden böyle davrandığına bir anlam ararken,bir süre sonra kendisinin Ali Sabancı ya ait PEGASUS Hava Yollarında İşe başlamasına tanık olarak bu Pilot'un 'DİRENİŞİ İPTAL ETTİRMESİ'nin de ne anlama geldiğini öğrenmiş olduk.Bu Pilot daha sonra(DÜNYADA BENZERİ YOK)PEGASUS Hava Yollarının Tek Sendika Üyesi Çalışanı Olarak THY,TEKNİK,İSG,TEC DE ÖRGÜTLÜ 22 yıllık Hava Çalışanlarının Onurlu,Direngen üyesinden başka hiç bir yerden gücünü almayan Hava İş Yönetimine 'muhalefet'yapmaya başlamıştır.Bu arada Sendika İŞÇİ KARŞITI olan güçler tarafından da 'NASIL OLUYORDA HAVA İŞ'E GÜCÜMÜZ YETMİYOR'Ne gerekirse yapın ve MEVCUT HAVA İŞ YÖNETİMLERİNİ YOK EDİN 'Diyerek Meçhul Kişiler Harekete geçirilmişt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sonra bu Pilot arkadaş Geçmiş 10 yıl boyunca Hava İş Üyelerinin ve Yönetimlerinin Ekmeğine Ortak olmuş Bir şahıs ile bir olup kapı,kapı,dolaşıp'biz'e destek olun LÜTFEN diyerek HAVA YOLU ÇALIŞANLARININ Türkiye'de hiç bir zaman düşmediği bir seviye ile temsil edilmeye çalışılmış ama ne yazık ki her çaldıkları kapı'Siz kendinizdemisiniz denilerek yüzlerine kapatılmıştır'.Ancak ne yazık ki Bir Haber sitesi olduğundan kuşku duyduğum ve taraflı ve yanlı yayınları ile başka düşünceler içeren yorumlar ve haberleri vermeyen Airkule Kendisine olanca Derinliği ile Kucağını açmıştır.Airkule köşe yazarları,editörler Hava İş Yönetimlerine ağza bile alınmayacak yorumları REVA görmüş ve gayet PİŞKİN bir duruşla yayınlamaya da devam etmişlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sonra bu Pilot arkadaş Geçmiş 10 yıl boyunca Hava İş Üyelerinin ve Yönetimlerinin Ekmeğine Ortak olmuş Bir şahıs ile bir olup kapı,kapı,dolaşıp'biz'e destek olun LÜTFEN diyerek HAVA YOLU ÇALIŞANLARININ Türkiye'de hiç bir zaman düşmediği bir seviye ile temsil edilmeye çalışılmış ama ne yazık ki her çaldıkları kapı'Siz kendinizdemisiniz denilerek yüzlerine kapatılmıştır'.Ancak ne yazık ki Bir Haber sitesi olduğundan kuşku duyduğum ve taraflı ve yanlı yayınları ile başka düşünceler içeren yorumlar ve haberleri vermeyen Airkule Kendisine olanca Derinliği ile Kucağını açmıştır.Airkule köşe yazarları,editörler Hava İş Yönetimlerine ağza bile alınmayacak yorumları REVA görmüş ve gayet PİŞKİN bir duruşla yayınlamaya da devam etmişlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY TEKNİK TİS Görüşmelerinde Çalışanlara Çadır kurmayı teklif ederek provakatif düşüncelerini hayata geçirme özlemi ile yazılar yazan bu Pilot Kardeş TEKEL,T.Albayrak gibi kişilerden yola cıkarak örnekler vermiştir;Siz Sayın Pilot Kardeş gözümüz yok haliniz vaktiniz yerinde,yıllardır kazandıklarınızla Aileniz ve daha yüzlerce kişiye bakacak bir birikiminiz olmuştur.Cebinde parası olmayan evine tek ekmek götüren T.Albayrak kadar bile neden olamadınız?O cebinde beş parasız direndi Siz KARAVAN bile kurarak konfor içinde direnme şansına sahipkenTEKEL çalışanları İMECE yaptı.Günlerce inandıkları şeye EMEK harcadı.Siz THY den Çıkarılınca neden açlık Grevi yapmadınız?Sorulacak çok şey var daha.Eşek Arıları ve Fare ler hep olacak.Aslanlar' bakara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılığa emeği geçen herkese teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000