26 Mayıs 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ne thy ne de bu ülkede hiçbir şekilde huzursuzluk,adaletsizlik,kaos,hazin olaylar bitmez eğer bir an önce torpil,hemşehricilik,yandaşları kollama,kul hakkı yeme günahlarını işlemekten vazgeçmezsek !
  • İşbirlikci sendikalar diyari olduk.HAVA.İŞ işverenin dedigini yapiyor.ÇELİK.İŞ ''Havacilik subesi''yandas isverendas .pareleldas ne dersen var .HABOMCULAR umut ettiginiz hava is bu size gelin uye olun diyemiyorlar ama siz bekleyin Persembe yandaslar garantiye alindi temsilci secimi var.Oyunu bozalim
  • Sayın THY AO YÖNETİM KURULU ÜYELERİ; çalışan persöneli sindireceğinize, kurumda harcamaların nasıl yapıldığını, kimlere ihaleler verildiğini, bunların araştırması gerekmiyormu? THY TEKNİK AŞ'de kurulan çıkar ilişkilerine neden seyirci kalınıyor. (MGD) diye birkişi getirildi, bu kurumda çalışma tecrübesii olmadığı halde DEMİR'in oğlunun ortağı olduğu için yurtdişındaki bütün fuarlara gönderilerek, iş görüşmelerini sağlayarak çıkarları doğrultusunda kuruma harcama yapmalarını neden denetlenmesi yapılmiyor. YAKINDA BU HARCAMALAR İLE İLGİLİ YARGI DEVREYE GİRMESİ BEKLENİYOR? Bu harcamaları yapacak kişinin SİCİLİNİN TEMİZ OLMASI GEREKİYOR? Thy Teknik Aş. Yöneticilerini görevlerini yapmaları gerekiyor?
  • 1-Lütfen sorumada yorum yapın.29 mayıs 2013 yasa dışı bir eylemdi mahkemelerdeki hakiler yıllarca hukuk okuduğu halde nasıl bunu bilemedi?.2-Sendika 29 mayısta hiç bir şey yapmayıp televizyondan grev hakkının elinizden alınmasını izleseydi daha mı iyi olurdu?.3-O zaman ki sendika yönetiminin ve 305 direnişindeki arkadaşların çabaları olmasa grev hakkınız geri gelmese hangi greve başarıyla çıkacaktınız?
  • Burda insanlara sorumluluk yükleyerek yargısız infaz yapanlar,sorumluluk ve işçi sınıfı mücadelesinin kenarından bile geçmiyorlar.Adalet duygusunu yitirenler sorumluluklarıda doğru paylaştıramazlar. Ayçin 24 yıl bu sendikanın başında kaldı.Gelinen noktada sorumluluğu yüzde yüz. Bahadır,on yıl atilayın temsilciliğini yaptı.Son genel kurula uçuş delegesini getirmeyerek bu yönetimin kazanmasının tek sebebidir. Gülçiçek,tüm bu yaşlanan ve yaşanacak olanları söyledi, yedi ay tek başına grev yaptı,işverenin baskılarına ve ablukasına boyun eğmedi,Grev bitince işverenin işten attığı ilk işçi oldu. Şimdi herkes bir düşünsün bakalım bu işin sorumlusu kim.
  • Bizler 2010 senesinde yer işletme apronda çalışırken verimsizlik yazısı geldi işten atıldık.Sendikaya gittik bize sahip çıkmadılar.Ama 305 kişi atıldı geri alındı.Bu mu hakkaniyet bizim suçumuz neydi.Allah bunun hesabını eski sendika yönetiminden sorsun inşallah.
  • Hımm.. "emin olun havacılık adına çok kısa sürede önemli kararlar alınacak" demekle ne demek ister acaba Sn. Kıdık? Epeydir taktığı DHMİ'de mi bir şeyler olacak acaba, yoksa diğer önemli kurumlarda da ciddi değişiklikler mi bekliyor?
  • Isim/rumuz'a cevap O kadar tecrübeli birinin duruma uygun politika üretmesi gerekiyordu.karşındakini bilmiyor musun, tanımıyor musun? Sen hangi akla yasal bi güvence olmadan insanları 29 Mayıs garabetine sürüklersin?insanlar ona güvenip normalde yasal olmayan bu eyleme girişti. 305 kişi işten atıldı. Birçoğuna yardımcı olmadı.insanlar mağdur oldu. Şundan eminim ki 305 olayı olmasaydı grev çok çok etkili olurdu. O zaman istediğini alırdı sendika.ama maalesef kartları yanlış oynadılar ve kaybettiler. Bir de şunu eklemek gerek.bi arkadaşımız işten atıldı.sendikaya başvurdu. Sendika kendisinden tazminat kazanırsa yüzde 10unu vermesi şartıyla avukat yardımında bulunacağını söyledi. Sendikaya o kadar aidat ödüyoruz ama başımız derde girdiğinde avukat yardımı bile yapmıyor. Nereye gidiyor verilen aidatlar? Sen sendika yönetimi olarak her olayda başarısız ol sonra da insanlardan destek bekle!!olmazdı ve de olmadı da!
  • ve birkac calisan ise devam edecek.sendika yonetimi,buyuk patronun dedigini yapacak sonrada calisana benim adim hidir elimden gelen budur diyerek magdur politikasina devam edecek..thy yonetimide istemedigi birkac isimden kurtulup,yolunu daha engelsiz bir hale getirip devam edecektir..haaa tabi birkez daha atilay aycini burada saygi ile anmak gerekiyor!!!!..hani isverenin eline verilen 8. madde varya bunun altina imza atan atilay aycin idi.son soz olarak sunu soyleyebilirim calisanlar acisindan..kimse cemberin disinda degil,artik herkes akli selim olarak bir arada durup ona gore hareket etmeli..herkese saygilar,sevgiler...
  • bunlar thy nin ozenle getirdigi mevcut sendika yonetiminin aldigi haklar degildi..bunlar thy yonetimi tarafindan 1 saat icerisinde verilen hatta veriliyormus gibi yapilan haklardi..ve isci calisan arasinda hicte sevinc ve heyecanla karsilanmadi ve algilanmadi..ve isci hakliydi...gun gectikce bazi gercekler gun yuzune cikmaya basladi..1 mayis isci bayraminda hic birsey yapmayan hava is sendikasi kandillerde mesaj gondermeye basladi..isci bunlari tabiki goruyor ve degerlendiriyor..ama korkularinin onune gecemiyor diye dusunuyorum..haksizda degil hani calisan..neden derseniz.??305 gibi HUKUSUZ !!!! bir olaydan isten cikartilanlari ise geri al,grev gibi tamamen hukuksal bir olaydan dolayi calismaya geri donenleri isten cikar !!!..BU NE PERHIZ BUNE LAHANA TURSUSU...burdaki hukuksal olayi bana acikliyan olursa cok sevinirim..simdiden tesekkurler hatta..ama burdaki asil oyun sudur!!!!.sendika yonetimi grevden donen ve savunmasi istenen birkac arkadasi geri cevirecek ve ...

EN NİHAYETİNDE THY ÇALIŞANININ YANINDAYIZ...

İlk kez THY çalışanına doğrudan hitap etmek istiyorum. Çünkü amacımızı artık iyice anlamalarını istiyorum. Evet, biz yanlışları yazıyoruz, hata yapan personeli deşifre ediyoruz, hırsızları, arsızları kamuoyu önünde küçük düşürüyoruz, çoğu kez personelin yapmaması gereken davranışlar için uyarılarda bulunuyoruz. Bütün bunlar sizler için, bütün bunlar havacılık kültürünün oluşması için, bütün bunlar kurallar manzumesi havacılık sektörüne yeni kurallar yazdırmamak için harcadığımız enerjidir.

Neden böyle bir giriş yaptığımı anlatarak başlamak istiyorum. Geçen hafta Airporthaber sayesinde tüm THY çalışanlarının öğrendiği bir konu üzerine inşa etmek istiyorum bu yazıyı.

Hatırlarsanız eski Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin'i sendika başkanlığından uzaklaştıran iki eylem ve seviyesiz söylemleri olmuştu. Eylemlerden birisi 29 Mayıs 2012 eylemi ki bana göre Atilay Ayçin hatasıdır. Diğeri ise geçen yıl yapılan grev. Bu etkenlere kendimi de ekleyebilirim. Atilay Ayçin'in yanlışlarını sık sık kaleme alıp sizlerle paylaştım.

Ve sizlere bugün bir şeyi daha itiraf etmek istiyorum . O günlerde Airporthaber'i grev kırıcılığı ile suçlayanlar bugünleri göremediler. Oysa biz bugünü o gün görmüştük. Greve gidenlerin Toplu İş Sözleşmesi yapılsa dahi gelecekte sıkıntılı süreçler beklediğini izah etmeye çalışmıştık.

Ve bugün...

Yine Airporthaber sizlerin sesi oldu. Ve sizlerin yanında olmaya devam edecek. İş barışı için yapılan girişimleri, sendikanın bugünkü yönetiminin uhdesinde olan bir şey olarak görmeyin sakın.  Çok fazla o durumlara girmeyeceğim lakin sendikanın bugünkü yönetimi kendi çemberinde olmayan işlerle uğraşmaktan sizlerin dertlerine, sorunlarına çare arama niyetinde olmadığı gün yüzüne çıktı.

Greve giden arkadaşlara gönderilen verimsizlik yazısı ve akabinde istenen savunma tam bir rezalettir. İkinci bir rezalet ise sendikanın bu gelişmeleri Airporthaber'den duymasıdır.

Ben şimdi soruyorum "Sen nasıl sendikasın, sen uyuyor musun, sen çalışanların sorunlarını medyadan duyacaksan hangi yüz ile çalışanların karşısına çıkacaksın".

Sevgili okurlar, değerli THY çalışanları. Sizin üzerinizde oynanan kirli oyunları biliyoruz. Elbet bunda sendikanın da parmağı var. Hatta birlikte iş pişirdikleri THY'deki yönetici ile ortak kurdukları platformu yine Airporthaber'de paylaşmıştık.

Bunlar sizlerin sorunları ile değil, onları eleştirenlerle uğraşma derdinde. Güç sizde değerli THY çalışanları. Elbette onların yalakaları, yağdanlıkları, asalakları bize saldıracaklar. Küfürlü yorumlar atacaklar kendilerini tatmin edecekler.

Biz en güçlüsüne yanlışına karşı dik durmuşuz, ne iktidarı tanımışız ne de muhalefeti. Biz kamu adına görev yaparken gücümüzü sadece kamudan alırız. Haksızlık karşısında ne iktidar tanırız ne de muhalefet. Olması gerekeni savunuruz.

305 kişiyi işe alıp iş barışı sağladık görüntüsü verenlerin yeni çığlıklar, yeni can acıtmalar yaşatmasına izin verilmemesi gerektiği görüşündeyim.

Gerilmiş bir toplumun, kutuplaşmış çalışanlar zümresinin ne ülkeye ne de THY'ye faydası olacaktır. Kutuplaşmaların, küfürleşmelerin balon gibi şiştiği bir konjonktürel dönemden geçiyoruz. O yüzden kutuplaşma değil kucaklaşma zamanıdır diyorum.

Sendikanızın uyuduğunu, sizleri temsil edemediğini gelenin gideni arattığına da şahit olduğunuzun farkındayım. Atilay Ayçin gibi kurt bir sendikacıyı gömen zihniyet, bunlar gibi yönetim işbirlikçisi sendikacıların biletini çok kısa sürede keser.

Değerli okurlar, sevgili THY çalışanları emin olun sizin sesiniz sadece  ve sadece Airporthaber'dir. Türlü çıkar ilişkileri ile mantarlaşmış bulvar yayıncıları, sahiplerinin sesidir. Biz yeri geldiğinde yönetimin doğru ve güzel çalışmalarını sayfalarımıza taşırken, çalışanlara yapılacak zulmün de çelik gibi karşısında durmasını biliriz.

Haftanız güzel olsun ve emin olun havacılık adına çok kısa sürede önemli kararlar alınacak. Erken duyurular yaptım. Lakin gidecek olanların yerine geleceklerin, tıpkı Hava İş Sendikası'nda olduğu gibi gideni aratmamak için ince eleyip sık dokunuyor.

EN NİHAYETİNDE THY ÇALIŞANININ YANINDAYIZ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

! ~ 10 yıl önce
Ne thy ne de bu ülkede hiçbir şekilde huzursuzluk,adaletsizlik,kaos,hazin olaylar bitmez eğer bir an önce torpil,hemşehricilik,yandaşları kollama,kul hakkı yeme günahlarını işlemekten vazgeçmezsek !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cavit ~ 10 yıl önce
İşbirlikci sendikalar diyari olduk.HAVA.İŞ işverenin dedigini yapiyor.ÇELİK.İŞ ''Havacilik subesi''yandas isverendas .pareleldas ne dersen var .HABOMCULAR umut ettiginiz hava is bu size gelin uye olun diyemiyorlar ama siz bekleyin Persembe yandaslar garantiye alindi temsilci secimi var.Oyunu bozalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY AO ~ 10 yıl önce
Sayın THY AO YÖNETİM KURULU ÜYELERİ; çalışan persöneli sindireceğinize, kurumda harcamaların nasıl yapıldığını, kimlere ihaleler verildiğini, bunların araştırması gerekmiyormu? THY TEKNİK AŞ'de kurulan çıkar ilişkilerine neden seyirci kalınıyor. (MGD) diye birkişi getirildi, bu kurumda çalışma tecrübesii olmadığı halde DEMİR'in oğlunun ortağı olduğu için yurtdişındaki bütün fuarlara gönderilerek, iş görüşmelerini sağlayarak çıkarları doğrultusunda kuruma harcama yapmalarını neden denetlenmesi yapılmiyor. YAKINDA BU HARCAMALAR İLE İLGİLİ YARGI DEVREYE GİRMESİ BEKLENİYOR? Bu harcamaları yapacak kişinin SİCİLİNİN TEMİZ OLMASI GEREKİYOR? Thy Teknik Aş. Yöneticilerini görevlerini yapmaları gerekiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum yapanlara soru ~ 10 yıl önce
1-Lütfen sorumada yorum yapın.29 mayıs 2013 yasa dışı bir eylemdi mahkemelerdeki hakiler yıllarca hukuk okuduğu halde nasıl bunu bilemedi?.2-Sendika 29 mayısta hiç bir şey yapmayıp televizyondan grev hakkının elinizden alınmasını izleseydi daha mı iyi olurdu?.3-O zaman ki sendika yönetiminin ve 305 direnişindeki arkadaşların çabaları olmasa grev hakkınız geri gelmese hangi greve başarıyla çıkacaktınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 10 yıl önce
Burda insanlara sorumluluk yükleyerek yargısız infaz yapanlar,sorumluluk ve işçi sınıfı mücadelesinin kenarından bile geçmiyorlar.Adalet duygusunu yitirenler sorumluluklarıda doğru paylaştıramazlar. Ayçin 24 yıl bu sendikanın başında kaldı.Gelinen noktada sorumluluğu yüzde yüz. Bahadır,on yıl atilayın temsilciliğini yaptı.Son genel kurula uçuş delegesini getirmeyerek bu yönetimin kazanmasının tek sebebidir. Gülçiçek,tüm bu yaşlanan ve yaşanacak olanları söyledi, yedi ay tek başına grev yaptı,işverenin baskılarına ve ablukasına boyun eğmedi,Grev bitince işverenin işten attığı ilk işçi oldu. Şimdi herkes bir düşünsün bakalım bu işin sorumlusu kim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer işletme ~ 10 yıl önce
Bizler 2010 senesinde yer işletme apronda çalışırken verimsizlik yazısı geldi işten atıldık.Sendikaya gittik bize sahip çıkmadılar.Ama 305 kişi atıldı geri alındı.Bu mu hakkaniyet bizim suçumuz neydi.Allah bunun hesabını eski sendika yönetiminden sorsun inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2011 mağduru ~ 10 yıl önce
Evet aynen dediğiniz şekilde 2011 yılında da haksızbir şekilde THY yönetimi tarafından'verimsizlik'bahanesiyle yüzlerce başarılı ve emektar şirket çalışanı haketmedikleri halde kapının önüne konuldular ve açlığa mahkum edildiler belli bir yaştan sonra.Üstelik bu kişilerin tamamı da hiçbir eylem,grev falan da yapmamışlardı.Çıkarılan personelin tamamına yakını işe iade davalarını kazanmalarına ve bu yönde çıkan mahkeme kararlarına rağmen eski işlerine geri dönmelerine izin verilmedi ve yerlerine boşaltılan kadrolara torpilli yandaşlar işe alındı.Asıl amaç da oydu zaten.Haksızlığa uğramış bu insanlara ne sendika yönetimi ne de THY yönetimi sahip çıkmadı.Yazıklar olsun..
Sadece DHMİ'de mi? ~ 10 yıl önce
Hımm.. "emin olun havacılık adına çok kısa sürede önemli kararlar alınacak" demekle ne demek ister acaba Sn. Kıdık? Epeydir taktığı DHMİ'de mi bir şeyler olacak acaba, yoksa diğer önemli kurumlarda da ciddi değişiklikler mi bekliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
340cı ~ 10 yıl önce
Isim/rumuz'a cevap O kadar tecrübeli birinin duruma uygun politika üretmesi gerekiyordu.karşındakini bilmiyor musun, tanımıyor musun? Sen hangi akla yasal bi güvence olmadan insanları 29 Mayıs garabetine sürüklersin?insanlar ona güvenip normalde yasal olmayan bu eyleme girişti. 305 kişi işten atıldı. Birçoğuna yardımcı olmadı.insanlar mağdur oldu. Şundan eminim ki 305 olayı olmasaydı grev çok çok etkili olurdu. O zaman istediğini alırdı sendika.ama maalesef kartları yanlış oynadılar ve kaybettiler. Bir de şunu eklemek gerek.bi arkadaşımız işten atıldı.sendikaya başvurdu. Sendika kendisinden tazminat kazanırsa yüzde 10unu vermesi şartıyla avukat yardımında bulunacağını söyledi. Sendikaya o kadar aidat ödüyoruz ama başımız derde girdiğinde avukat yardımı bile yapmıyor. Nereye gidiyor verilen aidatlar? Sen sendika yönetimi olarak her olayda başarısız ol sonra da insanlardan destek bekle!!olmazdı ve de olmadı da!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmir .. ~ 10 yıl önce
haklısın kardeşim o sene sabah nöbete geldık saat 14 de idare işlere çağrılıp topluca çıkışımızı verdıler..yazıklar olsun thy .ŞİMDİ TGS personelınemı sahip cıkacak bunlar gülerım..Hakkımı helal etmiyorum ne o sendıkadan nede THY den..
gercek devam 2 ~ 10 yıl önce
ve birkac calisan ise devam edecek.sendika yonetimi,buyuk patronun dedigini yapacak sonrada calisana benim adim hidir elimden gelen budur diyerek magdur politikasina devam edecek..thy yonetimide istemedigi birkac isimden kurtulup,yolunu daha engelsiz bir hale getirip devam edecektir..haaa tabi birkez daha atilay aycini burada saygi ile anmak gerekiyor!!!!..hani isverenin eline verilen 8. madde varya bunun altina imza atan atilay aycin idi.son soz olarak sunu soyleyebilirim calisanlar acisindan..kimse cemberin disinda degil,artik herkes akli selim olarak bir arada durup ona gore hareket etmeli..herkese saygilar,sevgiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek devam 1 ~ 10 yıl önce
bunlar thy nin ozenle getirdigi mevcut sendika yonetiminin aldigi haklar degildi..bunlar thy yonetimi tarafindan 1 saat icerisinde verilen hatta veriliyormus gibi yapilan haklardi..ve isci calisan arasinda hicte sevinc ve heyecanla karsilanmadi ve algilanmadi..ve isci hakliydi...gun gectikce bazi gercekler gun yuzune cikmaya basladi..1 mayis isci bayraminda hic birsey yapmayan hava is sendikasi kandillerde mesaj gondermeye basladi..isci bunlari tabiki goruyor ve degerlendiriyor..ama korkularinin onune gecemiyor diye dusunuyorum..haksizda degil hani calisan..neden derseniz.??305 gibi HUKUSUZ !!!! bir olaydan isten cikartilanlari ise geri al,grev gibi tamamen hukuksal bir olaydan dolayi calismaya geri donenleri isten cikar !!!..BU NE PERHIZ BUNE LAHANA TURSUSU...burdaki hukuksal olayi bana acikliyan olursa cok sevinirim..simdiden tesekkurler hatta..ama burdaki asil oyun sudur!!!!.sendika yonetimi grevden donen ve savunmasi istenen birkac arkadasi geri cevirecek ve ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000