31 Ekim 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • İyi niyetli yaklaşım ancak yazıdaki gibi olur. Bilal bey bunu duymaz. duysada dikkate almaz. aslında fazla yapabileceği bir şey de yok.tarafsız olmaya kalkarsa görevi 3 ay sürmez. bir hafta geçmeden atamalara başladı. sizce ilk işi bu mu olmalıydı? işten çıkartmayı 2017 ilk ayına ertelemişler. işe kıyımla başlamış olmasın diye herhalde. cetin bey. maya bilal bey SH' dayken ekşimişti.isterseniz oradakilere sorun.
  • Hamdi beyi bakırköy yenimahalleden tanırım kurum ile bir ilgim yok fakat dürüstlüğü ve çalışkanlığı gerçektende takdire şayandır. Güzide kurum bu günlere geldiyse bence eliini taşın altına sokması gereken yerde soktuğu için Hamdi beyin katkısını gözardı etmemek gerek.
  • Çetin bey; Kimsenin değinmediği bir konu var. Bilal beyle ilgili haber ve resimlerde İlker bey yok. Ya görev ve sorumluluklar tamamen ayrılacak, herkes kendi işini yapacak. Yani YK operasyonla ilgilenmeyecek, stratejik ve finansal konularla ilgilenecek ya da bu atamadan dolayı İlker bey rahatsız olduğu için ortalarda gözükmüyor. Bu konuda yorumunuzu alabilir miyim. Teşekkürler.
  • "Hatta THY şanslıdır veya bu atamaya Bin Ali Beyin Türk Hava Yollarını kayırması bile diyebilirim" şu cümledeki Başbakanımızın ismini düzeltebilir misiniz? Akıllı klavye azizliği diye umuyorum.
  • İlker Aycı biz bir aileyiz derken doğru söylemiş Fetö ailesi o aileye Fetö'cü olmayan iradesinin dışında gelen kişide Bilal Ekşi bey'dir kendisine tavsiyem bu örgütün Thy de çok güçlü olduğu ve her türlü hainliği yapabilecek kapasitede olduklarıdır çalışma ofisine ve yakınında çalışanlara çok dikkat etmelidir,odasına böcek koyabilirler şantaj yapabilirler 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın yanında olan iki kişiden biri olan Temel bey iyi bilir bunları...
  • Çetin bey,evden bilgiayardan sektörü öğrenmeyecek demekle gayet açık ki Hamdi Topçu'yu eleştirmişsin.Ama siz de biliyorsunuz ki THY'yi bu günlere getirenlerin başında Hamdi bey gelir. Sektörü daha önce bilmemesi o sektör hakkında strateji yaratamayacağı anlamına gelmez.
  • Raporun sonundaki teşhis çok doğru. Bravo. “ Evet aynı siyasi görüşü paylaşan Türk Hava Yolları çalışanlarının bir bölümü de bu tür sözlere kalben inanmıyor ama ne yapsınlar ki, bayağı bir yükümlülükleri var. Kendilerini bu yuvaya kabul eden ve dolayısı ile minnet duydukları zihniyetin o dönemdeki temsilcilerine olan vefa borcunu, Türk Hava Yollarının tepesinde bu gün kimler oturuyorsa onlara ödemek gibi”
  • çetin bey, beni affedin yazınızı okuyunca sizin bilal beyin arkadaşı olup olmadığınızı araştırdım. olmadığınızı öğrendim.iyi niyetinizi kabul ediyorum. ancak bu zihniyetten iyi bir yönetici nasıl çıkar onu düşünemiyorum.Ali kıdık beyin yazısını okudunuz mu? o neden sizin gibi düşünmüyor herhalde. bilal bey o yazıda yazılanların yapılmasına engel mi olacak? değirmenin altından su değil nehir akmış. 2005 nere 2016 nere. kusurumuza bakmayın ama bizim de yeni genel müdürle ilgili görüşümüz iyi değil. yine de bunları bizi düşünerek yazdığınıza inanıyorum. bu nedenle teşekkür ediyorum.
  • Bilal Ekşi'nin diğerlerinden hiçbir farkı yok. Sonuçta o da hayatı boyunca hep torpille makam sahibi olmuş birisi. İktidar yanlısı olmayıp da onlardan çok daha bilgili,tecrübeli,yönetici vasıflılar var ama tabii ülkemiz gibi her işin ahbap,çavuş ilişkisi ile yapıldığı ülkelerde böylelerinin makam sahibi olması hayal. Havacılıktan gelmedikleri halde,sırf iktidara yakınlıkları sebebiyle thy gibi kurumlarda iş bulmuş kişilerin zamanla,yanlış yapsam bile bana kimse hesap soramaz mantığı ki kimse sormuyor zaten,yap,boz ile kendilerine kariyer yapmaları kul hakkı yeme değil de nedir? Bilal Ekşi de bunlardan biridir. O da Rizeli olması ve siyasi gücü sebebiyle yap boz ile zamanla yönetici ! olmuştur. Gelişmiş ülkelerdeki kurumları yönetenlerin cv'lerine,işe nasıl başlayıp hangi zamanda hangi makamlara geldiklerine bakıldığında onların neden ilerde bizim neden geride olduğumuz ortaya daha net çıkar. Yatırım ajansı başkanı thy gibi bir kuruma ykb olabiliyorsa söyleyecek söz pek yok. Saygılarla.
  • Bence, güzel bir kişilik tahlili olmuş Çetin Bey. Çalışkan ve profesyonel bir insan. Ben sizden biraz daha fazla tanıyan ve iş gereği, bir iki konuda çalışma fırsatı bulmuş biri olarak başka bir yönüne dikkat çekmek isterim. Bilal Bey, selefinin aksine aşırı uyumlu bir insandır. Amirleri ne derse onu yapar. Batmakta olan KTHY ye hiç itraz etmeden gitmişti.THY tepe yönetimin vizyonsuzluğu, partizanlık ve tepedeki itiş kakış yüzünden bu noktaya geldi şirket.Bilal Ekşi uyumludur, uyumlu çalışır. Ama partizanlık noktasında diğerlerinden farkı yoktur. Zaten kendisini oraya atayan iradenin sözü dışına çıkamaz.Diğer yandan, şirketi bir süredir imam-hatip zekasına teslim eden iradeye boyun eğen İlker Aycının da bu noktada diğerlerinden farkı yok. Yani daha uyumlu çalışacaklarını zannediyorum. Ancak, bu başarı getirir mi? Hiç sanmıyorum ama umarım yanılırım.

“Ekşi” Maya İle Yoğurt Çalınmaz

Yazılı veya sanal basında şöyle bir başlık vardı.  “ Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi Yuvaya Döndü “  Medyanın adını hatırlayamadım. Yazar bu başlıkla Bilal Ekşi Bey için Türk Hava Yollarının bir yuva olduğunu kabul ettiğini ifade ediyordu. . Temenni ederim ki yeni Genel Müdür’ de Türk Hava Yollarımıza aynı gözle bakıyor olsun.

ÖZGEÇMİŞİNİN ÇALIŞTIĞI YERLER BÖLÜMÜ SAĞLAM

İnternet’ de ve THY sitesinde yer alan özgeçmişine bakarsanız özellikle çalıştığı yerler bölümünün sağlam yapısını görmemek mümkün değil. Bu noktadan hareketle  Sn. Ekşinin THY sisteminin konularına vakıf olduğunu söyleyebiliriz. İşi ne evde arkadaşları ile çalışarak ne de internetten öğrenecek. Her Yönetici gibi yardım ihtiyacı hissedeceği bazı konularda kendisine destek verecek alt yöneticileri doğru seçmekte onun becerisi olur.

2005 YILINDA TANIŞTIĞIM BİLAL EKŞİ.

2005 yılı başındaydı. Sn. Ekşi Genel Müdür Yer İşletme Yardımcısı olmuştu. O mu beni davet etti, yoksa ben mi kendisi ile görüşmek istedim net olarak hatırlamıyorum.Benim kendiliğimden gelin güvey olup Bilal beyi ziyarete gitmemin bir mantığı olmadığına göre davetleri üzerine gitmiş olmam daha akla akın gibi geliyor.  Evet; THY Genel Yönetim binasında kendisini ziyaret etmiştim. Daha sonra bir yerde daha karşılaştık. Bir dernek toplantısıydı zannederim. Ya beni görmediler, ya da tanıyamadılar. İkisi de mümkün. Ama benim kendisi ile ilgili edindiğim ilk intiba  “ Görüp de görmemezlikten gelecek”  yapıda bir insan olmadığı şeklindeydi. Daha sonra hiç bir temasımız olmadı

Her ne ise, Bilal beyle bir saati aşkın bir süre ile görüştük. Şu anda en net hatırladığım ve de beni fazlası ile etkileyen husus kendisinin beklediğimin aksine Yer İşletme Ünitesinin tanıdığım eski çalışanları ile ilgili bana tek kelime sormamasıydı. Hoş o tarihe kadar eskiler bayağı tırpanlanmıştı ya. Benim Türk Hava Yollarında yaşadıklarımın tümünden de haberdardı. Yalnız bunu ifade etti ve konunun üzerinde durmadık. Yer İşletme ünitesinin sorunları ve bunların çözümleri ile ilgili görüşümü almak istemişlerdi. Ve anlatımım süresince kendisinin çok iyi bir dinleyici olduğunu görmüştüm. Evet; ben THY’ den 2002 yılının ilk yarısında ayrılmıştım. 2003 yılında da yönetim değişmişti. Bu sürecin İlk senelerinde haliyle Türk Hava Yollarını ve özellikle Yer İşletme Ünitesini mümkün olduğu kadar yakından izlemiş hatta yeni yönetimin bir iki üst yöneticisi ile de sektörün diğer şirketleri tarafından düzenlenen tören, yemek vb. toplantılarda tanışmış hatta sohbet etmiştim. Gördüğüm bu insan hepsinden farklı gelmişti bana. Kendi kendime belki de tanıdıklarımın arasında en iyisi budur diye düşünmüş ve bu görüşümü THY’ mensubu eski arkadaşlarım ile de paylaşmıştım.

Bu düşüncemin oluşmasında hissi nedenler etkili olmuş mudur?  Mümkündür tabii ki.(  Türk Hava Yollarından dışlandıktan sonra oraya davet edilmiş olmak, görüşlerinin öğrenilmek istenmesi, benim Türk Hava Yollarından uzaklaştırılmam sırasında iptal edilen Genel Müdür Yer İşletme Yardımcılığının yeniden ihdas edilmiş olması vb. vb.)  Neticeten insanız.  Bir taraftan da düşünüyorum da bu görüşmeden hayli zaman önce Genel Müdür Abdurrahman Gündoğdu beyde beni bir konu ile ilgili görüşmeye davet etmişti. Kendilerinden hiç etkilenmemiştim. Randevu talebinde bulunarak ofisine gittiğim Hamdi Topçu beyden de keza. İşte Bilal Ekşi Beyle ilgili 2005 yılındaki düşüncem böyle

BİLAL BEYİN GÖRÜŞ MENZİLİMDEN ÇIKIŞI.

Yer İşletme Ünitesindeki görevinden sonra Sn Ekşi hali ile görüş menzilimin dışında kaldı. Emekli bir insanın boyunun yetmeyeceği, erişemeyeceği kadar yükseklere çıktı. Ve özellikle Türk Hava Yollarındaki görevlerinden sonra Sn. Ekşinin politikacılarla daha fazla ilişkisinin olduğunu da düşünebiliyorum.

BU GÜNE KADAR BU MAKAMLARA NASIL GELİNİYORDU Kİ?

Hemen başladık. Torpil sözlerine. Hamdi Topçu ve Temel Kotil Beyler gibi kendisinin de Rizeli olmasını Torpil göstergesi olarak değerlendirmemek gerek. Kendisine torpil yapıldıysa Ulaşım A.Ş’ den Türk Hava Yollarına ilk gelişinde,  2003 senesinde yapılmıştır. O günden bu yana Sivil Havacılık çatısı altında geçirdiği 13 sene az zaman değil.

Türk Hava Yollarında iki Genel Müdür Yardımcılığı görevini takiben iki değişik Sivil Havacılık kuruluşunda

Genel Müdürlük ve Genel  Müdür Yardımcılığı yapmış ve de Ülkemiz Sivil Havacılığının en tepesinde yine Genel Müdür unvanı ile çalışmış birinin Türk Hava Yollarına Genel Müdür olmasını torpile bağlamak bu aşamada ne kadar doğrudur bilemem. Bana pek doğru gelmiyor.

Kaldı ki; sağa sola, diğer kamu kuruluşlarına yapılan atamalara  ( Hayvanat bahçesinden Tubitak’a, Güreşten minderinden Tiyatroya, müzik dünyasından Avrupa Birliği uzmanlığına, İnşaat Mühendisliğinden Sağlık Bakanı Yardımcılığına yapılan atamalar vb. ) bir bakalım. Belki de Türk Hava Yollarına gelebilecek olanların içinde Bilal Beyin en doğru ve yakışanı olduğunu düşünüyorum. Hatta THY şanslıdır veya bu atamaya Binali Beyin Türk Hava Yollarını kayırması bile diyebilirim.Hayal kurmanın sağlığa bir zararı yok ama her halde hiç kimse bu göreve CHP’li bir yakışanın veya Partisiz bir uzmanın getirilmesini beklemiyordu. 2003’ den beri Türkiye de böyle bir atama yapıldığı görülmedi. Emin değilim ama her halde daha önceden de yapılmamıştı. Bu satırlardan o beylerle Bilal beyi karşılaştırdığımı düşünmeyin lütfen, Böyle bir düşüncem yok ve haddimi de aşar. Yine de belirli bir zihniyetin bu ifademi sakız edeceğine eminim.

BU ATAMADA YADIRGADIĞIM BİR HUSUS.

Bu atamada yadırgadığım bir konu var ki o da, bir önceki görevinden ötürü tüm sektörle ve sektör kuruluşları ile ilgili en üst seviyede bilgiye sahip olan birinin sektörün en büyük Havayolu ve ticari kuruluşu olan Türk Hava Yollarının başına getirilmiş olmasıdır. Bunun 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun çerçevesinde izahı bir yana rekabet mantığı ile çeliştiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Ancak bu kritik konuyu göz önüne almış olması gereken de Bilal Ekşi değil,  bu çok önemli noktayı göz ardı ederek kendisini THY Genel Müdürü olarak atayanlardır. Umarım ki atamayı yapmadan önce konuyu Rekabet Kuruluna danışmış olsunlar. En hafif deyim ile yapılan iş etik değerlere uygun değil.

HAYIR, DEMEK MÜMKÜN MÜ? ZOR.

Tüm Turizm sektörümüz gibi Türk Hava Yolları ’ da önünü net olarak göremiyor. Aydınlığa çıkabilmek için geçilmesi gereken hayli uzun bir vadi var önlerinde.  Ve bu tabii koridoru kat ederek aydınlığa çıkılabilmesi için alınması şart olan bir takım tedbirler var. Hepsi can sıkıcı, iç karartıcı tedbirler. Belki de sonuçları itibarı ile insanın ömür boyu yaptığı bu işle anılmasına neden olacak tedbirler. ( Aynı siyasi görüşe bağlı bir önceki Türk Hava Yolları İcra yönetimince açılan ve ütilizasyonu temin edilemeyen ancak prestij konusu ön plana alınarak iptal işlemi yapılmayan bazı uçuş noktalarını ekonomik nedenler göz önüne alınarak hizmet ağından çıkartmak. Abartılı büyüme stratejisine bağlı olarak alınan uçakların paralelinde büyüyen istihdamı makul seviyeye çekmek, park edileceği söylenen uçaklar için çözüm bulmak vb. )   Bunların tümünü ve sektörün genel durumunu bizden iyi bilen bir tepe yönetici gönül arzusu ile Türk Hava Yollarının dümenine geçer mi dersiniz? Hele bu sektörün en tepe noktasındaki görevini bırakıp. Hiç zannetmem. Ama devletin üst noktalarında çalışan insanların örneğin bir Başbakanın “Direksiyona Sen Geç” Sözü ile şekillenen görevlendirmesine “ Hayır ” demesi de mümkün değil. Çok senelerce önce rahmetli Özal döneminde Örneğini görmüş ve yaşamıştık. Atama böyle mi yapıldı bilemiyorum. Aslında sık rastlanan bu olabilirliği dikkatten uzak tutmamak gerek.

YA MAYA SAHİDEN EKŞİMİŞ İSE.

Gördüklerimden ve yaşadıklarımdan sonra ben politikadan da, politikacılardan da korkar oldum Bu hususta satırlara dökmek istemeyeceğim kadar tecrübe edindim. Politika sisteminin bürokrasinin en düzgün insanlarını nasıl zedelediğine şahit olduk. Siz politikadan kopsanız bile o sizi bırakmıyor.

Evet;  Bilal beyin siyasetle ve siyasilerle ilişkisinin hangi düzeyde olduğunu bilemiyorum. Tabii ki bu tahmin edemiyorum demek değil. Siyasilere çok yakın ise bu yakınlığın mayayı ekşitmiş olabileceği akla yakın geliyor ama başka bir deyişle bu mayanın ekşiyip ekşimediği konusunda net bir bilgi sahibi değilim. 2005 yılındaki ilk ve son temasım sonucunda oluşan görüşümle bu gün için bu konu ile ilgili fikir serdetmem en azından ayıp olur.

Bir fırıncıya sordum.  Mayaya tuz konulursa ekşimesi gecikirmiş. İnternete baktım, orada da böyle bir not var.  Tuz mayayı ekşitmeden 10 -11 sene ilk halinde tutabiliyorsa hem THY hem de çalışanları için Bilal Bey güzel kurabiyeler yapabilir. Yok; tuzun etkisi bu süre için yetersiz kalıyorsa ekşiyen o mayadan ne kurabiye ne de ekmek yapılır. Ekmeği içine banmak için yoğurt bile çalınmaz.  Dilerim ki Bilal Beyin öz mayasına koyduğu koruyucu tuz onu, fikir ve düşüncelerini ekşitmeden muhafaza etmiş olsun.

 ÖNEMLİ OLAN VERİLEN SÖZDE DURMAK.

Bu arada temenni ederim ki Sn. Ekşi’ de Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Aycının Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığına atandığı ilk günlerde yaptığı gibi bir genelge ile personele seslenirken bu dönemin karakteristiğine ters düşen, yapılması mümkün olmayan şeyleri vaat ederek işe başlamasın. ( şirketi bir aile olarak görmek, çalışanlar arasında ayırım yapmamak, adaletli olmak vb.) Bu güne kadar yapılanlar dikkate alındığı takdirde bu tür göstermelik seslenişlerle güven duygusu daha ilk günden zedeleniyor ve de aynı siyasi görüşü paylaşan kişiler dışında kimse yazılan veya söylenenlerin samimi olabileceğini düşünmüyor.  Evet aynı siyasi görüşü paylaşan Türk Hava Yolları çalışanlarının bir bölümü de bu tür sözlere kalben inanmıyor ama ne yapsınlar ki, bayağı bir yükümlülükleri var. Kendilerini bu yuvaya kabul eden ve dolayısı ile minnet duydukları zihniyetin o dönemdeki temsilcilerine olan vefa borcunu, Türk Hava Yollarının tepesinde bu gün kimler oturuyorsa onlara ödemek gibi. Bilmem anlatabildim mi?

Sn. Bilal Ekşiye başarı dileklerimle hoş geldiniz diyor, bu atamanın THY ve çalışanları için de hayırlı olmasını diliyorum.

“Ekşi” Maya İle Yoğurt Çalınmaz

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

BİLAL ~ 7 yıl önce
İyi niyetli yaklaşım ancak yazıdaki gibi olur. Bilal bey bunu duymaz. duysada dikkate almaz. aslında fazla yapabileceği bir şey de yok.tarafsız olmaya kalkarsa görevi 3 ay sürmez. bir hafta geçmeden atamalara başladı. sizce ilk işi bu mu olmalıydı? işten çıkartmayı 2017 ilk ayına ertelemişler. işe kıyımla başlamış olmasın diye herhalde. cetin bey. maya bilal bey SH' dayken ekşimişti.isterseniz oradakilere sorun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BİLAL ~ 7 yıl önce
BEN GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCEMİ YAZDIM. BAŞKACA SÖYLEYEBİLECEK BİR ŞEYİM YOK.
Osman Civaner ~ 7 yıl önce
Hamdi beyi bakırköy yenimahalleden tanırım kurum ile bir ilgim yok fakat dürüstlüğü ve çalışkanlığı gerçektende takdire şayandır. Güzide kurum bu günlere geldiyse bence eliini taşın altına sokması gereken yerde soktuğu için Hamdi beyin katkısını gözardı etmemek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Bakırköy Yenimahalle'den tanıdığın Temel Kotil olmasın... Zira orada oturuyordu.
CVP OSMAN CİVANER ~ 7 yıl önce
YORUMUNUZA KATILMIYORUM. ANCAK AYRILMIŞ OLMALARI NEDENİ İLE KONUYU UZATMAK İSTEMİYORUM. HA BİR ŞEY SÖYLEYEYİM YİNE DE. DÜRÜSTLÜK DEDİĞİNİZ ŞEY YALNIZ MADDEYE KARŞI DÜRÜST OLMAK DEĞİLDİR.ÖYLE DEĞİL Mİ?
Değinilmeyen Konu ~ 7 yıl önce
Çetin bey; Kimsenin değinmediği bir konu var. Bilal beyle ilgili haber ve resimlerde İlker bey yok. Ya görev ve sorumluluklar tamamen ayrılacak, herkes kendi işini yapacak. Yani YK operasyonla ilgilenmeyecek, stratejik ve finansal konularla ilgilenecek ya da bu atamadan dolayı İlker bey rahatsız olduğu için ortalarda gözükmüyor. Bu konuda yorumunuzu alabilir miyim. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DEĞİNİLMEYEN ~ 7 yıl önce
ESASEN YK BAŞKANI İCRACI DEĞİLDİR. OPERASYONLA İLGİSİ TABİİ Kİ YOKTUR. BU İŞLERE KARIŞMASI TABİİ Kİ GENEL MÜDÜRÜ MUTLU ETMEZ.İLKER BEYİN ATAMADAN DUYDUĞU RAHATSIZLIK YÜZÜNDEN ORTALARDA GÖRÜNMEMESİ HUSUSUNUN DOĞRU OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM. VE DE İNŞALLAH BÖYLE BİR ŞEY YOKTUR. RESİMLERDE BULUNMAMASINA GELİNCE İNSANLAR BİLAL BEYİ ZİYARETE GELİYORLAR. O KARELERE GİRMESİ BANA GÖRE ZATEN DOĞRU DEĞİL.
tahad ~ 7 yıl önce
"Hatta THY şanslıdır veya bu atamaya Bin Ali Beyin Türk Hava Yollarını kayırması bile diyebilirim" şu cümledeki Başbakanımızın ismini düzeltebilir misiniz? Akıllı klavye azizliği diye umuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TAHAD ~ 7 yıl önce
İKAZINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. TABİİ Kİ DÜZELTECEĞİM.
vah vah ~ 7 yıl önce
Bin Ali, Bin Ali bin:) O senin basbakanin, akli sira burada hava basacak
Fetö çetesine dikkat edin sn Bilal Ekşi ~ 7 yıl önce
İlker Aycı biz bir aileyiz derken doğru söylemiş Fetö ailesi o aileye Fetö'cü olmayan iradesinin dışında gelen kişide Bilal Ekşi bey'dir kendisine tavsiyem bu örgütün Thy de çok güçlü olduğu ve her türlü hainliği yapabilecek kapasitede olduklarıdır çalışma ofisine ve yakınında çalışanlara çok dikkat etmelidir,odasına böcek koyabilirler şantaj yapabilirler 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın yanında olan iki kişiden biri olan Temel bey iyi bilir bunları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP FETÖ... ~ 7 yıl önce
TEMEL BEY AİLE GÖRÜNÜMÜNÜ ZEDELEMEMEK İÇİN Mİ İYİ BİLİR DEDİĞİNİZ HUSUSLARDA BİR İŞLEM YAPMADI / YAPTIRAMADI / HADİ YAPTIRAMADI BİR AÇIKLAMA İLE NEDEN İŞLEM YAPILMASINA ENGEL OLAN HER KİMSE (?) ONU TERS KÖŞEYE YATIRMADI..
Temel bey'e masum diyemem ~ 7 yıl önce
Odasına böcek koyup şantaj yapabilirler demişim:) yani Temel bey hamle yapacak durumda değildi!Bu konuyu bilenler var..
CVP FETÖ ~ 7 yıl önce
ŞU ANDA BU TÜRKİYEMİZİN EN ÖNEMLİ 3 KONUSUNDAN BİRİ.HAMLE YAPACAK DURUMDA DEĞİLDİ NE DEMEK.BAĞIŞLAYIN AMA ANLAYAMADIM.
22 ~ 7 yıl önce
Çetin bey,evden bilgiayardan sektörü öğrenmeyecek demekle gayet açık ki Hamdi Topçu'yu eleştirmişsin.Ama siz de biliyorsunuz ki THY'yi bu günlere getirenlerin başında Hamdi bey gelir. Sektörü daha önce bilmemesi o sektör hakkında strateji yaratamayacağı anlamına gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 22 ~ 7 yıl önce
SİZE KATILMAMAKLA BİRLİKTE SAYGI DUYUYORUM. YENİSİ BİRİ GELDİKTEN SONRA GİDENİ KORUYANA PEK SIK RASTLANMIYOR.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
22 ! ~ 7 yıl önce
Thy'yi, el altından devlet desteğiyle herkes bir yerlere getirebilirdi! Yaptığı ya da yapacağı yanlışlardan hesap sorulamayacağını bilmenin rahatlığıyla,hesapsız,kitapsız uçak alarak,hat açarak,bilgisiz yandaşlara iş ve makam vererek havacılığın yapılabileceğini sanıyordu! Tabii bir de dünyada tek olarak havacılığı 6 ayda öğrenci gibi ders çalışarak kitaplardan öğrenmişti! Madem fırıncı,şiveyle konuşan hamdi efendi çok başarılıydı niye gittikten sonraki ilk krizde thy mali ve yönetimsel olarak krize girdi? Demek ki başarılı falan değilmiş,altyapısı bozukmuş ya da hiç yokmuş ya da gelenler kısa sürede mahfettiler! Sektör dışından gelenler,devlet desteği olmadan bir şeyler yapsınlar da görelim! Git, thy'nin en büyük rakiplerinin ceo'larını ve yönetimlerini incele kaç tanesi sektör dışından gelmiş ve devlet desteği var mı yok mu? Mesela bizden korkuyor bilmem ne ediyor palavraları atılan temeli sağlam lufthansa'yı incele! Millete avukatlık yapmadan önce gerçekleri öğrenmekte fayda var!
Teşhis doğru ~ 7 yıl önce
Raporun sonundaki teşhis çok doğru. Bravo. “ Evet aynı siyasi görüşü paylaşan Türk Hava Yolları çalışanlarının bir bölümü de bu tür sözlere kalben inanmıyor ama ne yapsınlar ki, bayağı bir yükümlülükleri var. Kendilerini bu yuvaya kabul eden ve dolayısı ile minnet duydukları zihniyetin o dönemdeki temsilcilerine olan vefa borcunu, Türk Hava Yollarının tepesinde bu gün kimler oturuyorsa onlara ödemek gibi”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEŞHİS.. ~ 7 yıl önce
ASLINDA O YORUM BENİM DEĞİL.CÜMLELERİ BEN DÜZELTTİM O KADAR. BUNU İFADE EDEN O GRUPTAN OLUP SÖYLENENLERE / VAAT EDİLENLERE İNANMAYANLARDAN VE İŞE 2003 SONRASI GİREN BİRİ.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
bilal ekşi ~ 7 yıl önce
çetin bey, beni affedin yazınızı okuyunca sizin bilal beyin arkadaşı olup olmadığınızı araştırdım. olmadığınızı öğrendim.iyi niyetinizi kabul ediyorum. ancak bu zihniyetten iyi bir yönetici nasıl çıkar onu düşünemiyorum.Ali kıdık beyin yazısını okudunuz mu? o neden sizin gibi düşünmüyor herhalde. bilal bey o yazıda yazılanların yapılmasına engel mi olacak? değirmenin altından su değil nehir akmış. 2005 nere 2016 nere. kusurumuza bakmayın ama bizim de yeni genel müdürle ilgili görüşümüz iyi değil. yine de bunları bizi düşünerek yazdığınıza inanıyorum. bu nedenle teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BİLAL EKŞİ ~ 7 yıl önce
BANA SORSAYDINIZ SÖYLERDİM. BİLAL BEYLE HİÇ BİR YAKINLIĞIM YOK. ANCAK AKP KURULMADAN ÖNCE ARKADAŞ OLDUĞUM BU GÜN AKP'Lİ OLAN ARKADAŞIM VAR. TABİİ ŞU ANDA AKP' Yİ DESTEKLEYEN DOSTLARIMDA VAR. BU KONULARA GİRMEDEN ARKADAŞLIĞI SÜRDÜRÜYORUZ.ALİ BEYİN YAZISINI OKUDUM. FARKLI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZÜ ZANNETMİYORUM.BEN BİLAL BEYİ 2005' DE NASIL TANIDIĞIMI SÖYLEDİM. SÖYLEDİĞİM BU GÜNÜ İSE BEKLEYELİM GÖRELİME ÇIKAR SONUÇTA. MAYA EKSİDİ İSE YAPACAK BİR ŞEY YOK. THY ÇALIŞANLARI İÇİN EN İYİSİNİ TEMANNİ EDİYORUM. İNŞALLAH MAYA EKŞİMEMİŞTİR.TEŞEKKÜRLER.
Üstadım ~ 7 yıl önce
Bilal Ekşi'nin diğerlerinden hiçbir farkı yok. Sonuçta o da hayatı boyunca hep torpille makam sahibi olmuş birisi. İktidar yanlısı olmayıp da onlardan çok daha bilgili,tecrübeli,yönetici vasıflılar var ama tabii ülkemiz gibi her işin ahbap,çavuş ilişkisi ile yapıldığı ülkelerde böylelerinin makam sahibi olması hayal. Havacılıktan gelmedikleri halde,sırf iktidara yakınlıkları sebebiyle thy gibi kurumlarda iş bulmuş kişilerin zamanla,yanlış yapsam bile bana kimse hesap soramaz mantığı ki kimse sormuyor zaten,yap,boz ile kendilerine kariyer yapmaları kul hakkı yeme değil de nedir? Bilal Ekşi de bunlardan biridir. O da Rizeli olması ve siyasi gücü sebebiyle yap boz ile zamanla yönetici ! olmuştur. Gelişmiş ülkelerdeki kurumları yönetenlerin cv'lerine,işe nasıl başlayıp hangi zamanda hangi makamlara geldiklerine bakıldığında onların neden ilerde bizim neden geride olduğumuz ortaya daha net çıkar. Yatırım ajansı başkanı thy gibi bir kuruma ykb olabiliyorsa söyleyecek söz pek yok. Saygılarla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÜSTADIM ~ 7 yıl önce
EVET BU GÖREVE TARAFSIZ BİRİNİN ATANMASINI BEKLEMİYORDUK.BİLAL BEYİN HANGİ GÖRÜŞTE OLDUĞUNU TABİİ Kİ BİLİYORUM. DİĞER ATAMALARA BAKINCA THY İÇİN KORKMAMAK ELDE DEĞİL. BİLAL BEY HİÇ OLMAZ İSE 13 SENE SİVİL HAVACILIK CAMİASINDA GÖREV YAPTI.ÇIKIŞ NOKTAM BU. VE DE GENÇ ( YAŞINI BİLMİYORUM) SAYILIR. KUSURUMA BAKMAYIN AMA GELİŞMİŞ ÜLKELERDEKİ YÖNETİCİLERİN CV'LERİNE BAKMAK İSTEMEM. MORALİM BOZULUR. HANGİ KONUDA ONLARLA AYNI DURUMDAYIZ Kİ BAKAYIM. NEYİ NEYLE KIYASLAYAYIM. BEN 2005' DE BU BEYEFENDİYİ BÖYLE TANIDIM. ÇOK ZEKİ BİRİ.ZEKİ İNSANLARDA KENDİNİ DÜŞÜNME GÜDÜSÜ DE GELİŞMİŞTİR. BUNA UYGUN HAREKET ETMESİNİ TEMENNİ EDERİM.KENDİSİNİN BİR AVANTAJI VAR. KOTİL BEY DEDİĞİNİ YAPTI. 2003'DEN ÖNCE ŞİRKETE GİRMİŞ KAÇ KİŞİ KALDI BİLMİYORUM. BİLAL BEY BİR GÖREV İÇİN SEÇİM YAPARKEN ZORLANMAYACAKTIR. YALNIZ MEVCUDUN İYİSİNİ SEÇMEYİ DÜŞÜNECEKTİR. ZİRA KALANLARIN HEMEN HEMEN HEPSİ 2003' DEN SONRA İŞE GİRENLERDİR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.
kişilik tahlili ~ 7 yıl önce
Bence, güzel bir kişilik tahlili olmuş Çetin Bey. Çalışkan ve profesyonel bir insan. Ben sizden biraz daha fazla tanıyan ve iş gereği, bir iki konuda çalışma fırsatı bulmuş biri olarak başka bir yönüne dikkat çekmek isterim. Bilal Bey, selefinin aksine aşırı uyumlu bir insandır. Amirleri ne derse onu yapar. Batmakta olan KTHY ye hiç itraz etmeden gitmişti.THY tepe yönetimin vizyonsuzluğu, partizanlık ve tepedeki itiş kakış yüzünden bu noktaya geldi şirket.Bilal Ekşi uyumludur, uyumlu çalışır. Ama partizanlık noktasında diğerlerinden farkı yoktur. Zaten kendisini oraya atayan iradenin sözü dışına çıkamaz.Diğer yandan, şirketi bir süredir imam-hatip zekasına teslim eden iradeye boyun eğen İlker Aycının da bu noktada diğerlerinden farkı yok. Yani daha uyumlu çalışacaklarını zannediyorum. Ancak, bu başarı getirir mi? Hiç sanmıyorum ama umarım yanılırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KİŞİLİK... ~ 7 yıl önce
YAZIMDA DA İFADE ETTİĞİM ÜZERE BENİM GÖRÜŞÜM 2005 YILINDA YAPTIĞIM BİR BUÇUK SAATLİK BİR GÖRÜŞME SONUCU ŞEKİLLENMİŞTİR. SİZ YAKIN ÇALIŞTIĞINIZA VE DAHA İYİ TANIDIĞINIZA GÖRE TABİİ Kİ GÖRÜŞÜNÜZ DAHA DOĞRUDUR ( KEŞKE OLMASAYDI )EĞER BİLAL BEYİN PARTİZANLIK KONUSUNDA DİĞERLERİNDEN FARKI YOKSA " MAYA EKŞİ " DEMEKTİR. ÜZÜLÜRÜM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000