29 Şubat 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • adam haklı beyler
  • Yabancı pilotların geldikleri ülkeler bize bırakın çalışma izni, lisans bile vermezler. Yetersiz olduğumuz için değil, toplumsal bilinçaltlarındaki Türk imajı yüzünden. Aynı bilinçaltı bizim toplumumuzda bu sefer aşağılık kompleksi olarak tezahür ediyor. Genç nüfusun ağırlığı teşkil ettiği 75 milyonluk bir ülke havayolu pilotu yetiştirmekten acizse isterse uçak sayınız dörde beşe katlasın, insan sermayeniz eksik demektir. Önüne gelen lisans alsın demiyorum ama nerden geldiği belli olmayan tipler de sırf yabancı pasaport taşıyor diye baş tacı edilmemeli. Öncelik bu ülkenin insan kaynağında olmalıdır...
  • Just a kind reminder - this is an aviation news portal that is published in Turkish. I am wondering why you are using English in your comments here. Moreover, I regret to say that you are slaughtering that language as well. Nazik bir hatırlatma - bu, Türkçe yayın yapan havacılık haberleri sitesidir. Neden yorumlarınızı İngilizce yaptığınızı merak ediyorum. Ayrıca üzülerek belirtmeliyim ki İngilizceyi de katlediyorsunuz.
  • Boşverin bunları, THK dan hiç haber vermez oldunuz. Duyduğumuza göre SGK, pirim borçlarını tahsil edemediği için İnönü tesislerine hacze gitmiş. Türkkuşu personeli 35 liralık telefon parası yüzünden haciz yemiş, Durumları çok vahimmiş. Bunu duyan eski Türkkuşu çalışanları " Türkkuşu" adında Whatsupp grubu kurmuşlar ve 70 kişiye yardım toplamaya girişmişler. Desenize hiç bir işe yaramayan paraşütçüler, planörcüler arkadaşlarından dilenmeye başlamış. Boşuna ağlamasınlar, Astronot havasında dolaşan özellikle paraşütçüler, bir zamanlar baş tacı ettikleri ,kurumu soyup soğana çeviren Osmana gitsinler, Osmanın yalakası ihtiyar havacılardan iş istesinler. Belki temizlik işleri falan bulurlar. Uzaya çıkamadılar ama yerin dibine indiler, beter olsunlar
  • ÖZELLİKLE THY ATLAS ONUR PGS bu şirketlerimiz ülke çıkarı menfeaatleri istihbarat zayfıyetı gözetmeksizin yabancı istihdam etmektedir.thy da yabancılardan sorumlu görevlendırılmiş gizli baş plt dahi var.ve yabancıların eğitim merkezi olmuş bir ülkeyiz.atlas yabancıf/o alıp 500-1000 saat uçurup devamlı sağ tarafı doldurmakta kendı ulke pilotlarına iş şansı tanımadığından dolayı altan yetişen f/o az olduğu için devamlı şirketler kaptan ıhtıyacına maruz kalmaktadırlar.AB üyesi değiliz Türk Pltlar avrupada ancak turist olurlar.250 Civarında yunanlı ülkemızde 1100 den fazla yabancı plt ülkemizde vergi vermeden çalışmaktadır.aylığa vurusanız gıden parayı düşünün .işsizlik neden artıyor.bu sadece pltlarla sınırlı değil teknik eleman konusundada yabancılar cirit atmaktadır.onca teknık boşta.sadece kendı cebını düşünmektir.ülkenın havacılığı boyle gelışmez.yabancılar devamlı hakkımzda dışarda propaganda yapmaktalar.bu kadar tavız verilmez.biraz ülkenın geleceğini kendi insanını düşünmek gerek
  • Yabancıların %99'u en ufak sıkıntıda yanındaki diğer uçucuyu, arkadaki yolcuları, uçağı, şirketi satarlar. Lufthansada kac sene F/O olarka kalıyorlar acaba :) Burada kaç senede kaptan oluyorlar? İşini kim iyi yaparsa, Türk-yabancı, sivil-asker farketmez, hakeden oturmalı koltuğa.
  • Foreign pilots are in THY because insurer requested them after THY crashed the 25th aircraft in 30 years. Turkish pilots are the in general worst I ever happen to see.No English , poor attitude, machism . Turkey is still an aviation underdeveloped country face the reality and be grateful we are helping you to get into the 21st century.
  • ARKADAŞIM. UZUN SÜREDİR ( YAKLAŞIK 2,5 SENE ) APH'A YAZI YAZIYORUM. AYDA 4 YAZI HESABI İLE TOPLAMDA 120 YAZZI EDER BU. KENDİM YER PERSONELİ OLMAM NEDENİ İLE BU YAZILARIN % 80'Nİ YER PERSONELİ İLE İLGİLİ. UÇUCULAR İLE İLGİLİ BU 3 YAZIM. TEKNİKLE DE İLGİLİ 3 YAZI YAZMIŞTIM.DOLAYISI İLE SİZİN NE OLACAKLA BİTEN SORUNUZUN CEVABI O YAZILARDA ÇOKLUKLA VAR. YALNIZ THY DEĞİL TÜM SİVİL HAVACILIK KURULUŞLARIMIZ YABANCI PİLOT İSTİHDAM EDİYOR.THY' DE BİLDİĞİM KADARI İLE ÖZELLİKLE YUNANLILAR ÇALIŞTIRILMIYOR. ÇALIŞANLARIN ARASINDA ONLAR DA VAR.BU KONULARA TAVERNA MÜZİĞİNİ KARIŞTIRMANIZI ANLAYAMADIM. İSTERSENİZ, SİZİ MUTLU EDECEKSE SİZE YANAN ENSTRÜMANLARI İLE YUNANLI MÜZİSYENLER TARAFINDAN ÇALINAN TÜRK MÜZİĞİ PARÇALARINI GÖNDEREBİLİRİM. VEYA İNTERNETDEN BULUN.BU ARADA YABANCI PİLOT İSTİHDAMINA SİZİN KADAR KARŞIYIM. BUNUN NEDENLERİNİ DE DİĞER YAZILARIMDA BELİRTMİŞTİM. ŞU ANDA SİSTEMİN BAŞKA ÇARESİ YOK MAALESEF.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
  • Kaptanlarin morali cok onemli tabii ki ancak yer isletmede calisip hergun yolculardan kufur,hakaret isiten bazen fiziki mudahalelere maruz kalan yetmeyip yoneticilerince de horlanan,adam yerine konmayan personelin morali ne olacak? Yillarca thy'de bunlar yasandi simdi tgs geldi ayni seyler olanca hiziyla yasanmaya devam ediyor! En son ornek gecen kar donemi! Yasananlar haber oldu! Ayrica ozellikle Yunanlilarin THY'de ucmalari hic hos bir sey degil! Yunanistan, bir tane Turk pilota is veriyor mu ya da verir mi? Sanmiyorum. Irkci degilim fakat oraya devamli gelip gidenlerle yaptigimiz sohbetlerde Turkiye'de ozellikle de turistik bolgelerde Yunan muzigi calinirken Yunanistan'daki turistik bolgelerde Turk muzigi duymak mumkun degil diyorlar. Bize karsi boyle tavirlar takinanlari neden ise alalim,para kazandiralim? Ustelik bir suru Turk pilotu issizken! Kendi insanimiza deger vermiyoruz,devamli birbirimizin hakkini yiyoruz,didisiyoruz,adilik yapiyoruz,kendi kendimizi batiriyoruz maalesef!

Ege'de İt Dalaşı Yapanlar Şimdi Birlikte Uçuyor

Seneyi tam hatırlayamıyorum. Yılmaz Oral Paşa THY Genel Müdürlüğünden ayrılmıştı. Bir atama yapılamadı. Ve de Genel Müdürlüğe Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı, şirketin Yönetim Kurulu üyesi Sn. Yüksel Dinçer bey vekâleten atandı. Bu görevi 3 ay gibi bir süre ile yürüttü. Beyefendi, bürokrasiyi iyi bilen, benim ölçülerime göre zeki, düzgün bir insandı. Bildiğim tek defosu benden hoşlanmamasıydı. Tanıtma ve Halkla İlişkiler Başkanıydım o sıralarda. Ve de beni görmekten pek mutlu olmuyordu.

VIP uçuşunun hazırlığı aşamasında, uçağa bir göz atmak üzere aprona çıkmıştım. Uçak başındayken seferin kaptan pilotunun konveyörde çalışan apron görevlilerine bağırıp çağırdığını ve de bu arada söylenmemesi gereken bir takım sözleri sarf ettiğini de duydum. Ne de olsa serde eski istasyonculuk vardı. Araya girdim. Hoş olmayan bir münakaşa oldu. Yüksek sesle konuşulmasına rağmen sözlerimi dikkatle seçmeye gayret etmiştim. Kaptanımız o kadar dikkatli olmaya gerek görmemişti belli ki. Konu büyüdü ve Kaptan pilot durumu Genel Müdür uçuş İşletme Yardımcısına dispeçerlik kanalı ile duyurdu ve benim uçak başından uzaklaştırılmamı istedi. Tabii ki konumumu muhafaza etmeyi tercih ettim. O sırada ben, Tanıtma ve Halkla İlişkiler Başkanlığı direk Genel Müdürlüğe bağlıydı.

Öğleden sonra Genel Müdür Vekilinin beni çağırdığı bilgisini aldım. İçimden şimdi hapı yuttuk vb.. düşünceler geçti aklımdan. Gittim. Sn. Dinçer ciddi bir tavırla yer gösterdi. Kaç senedir şirkette olduğumu sordu usulen. Söyledim ve direk olaya geçtim. Ben anlatırken, arada bir “ hatalısınız “ diyor ve beni çileden çıkartıyordu. Kime anlatırsam anlatayım bu konuda beni suçlamazdı ama Sn. Dinçer yinede “ hatalısınız “ deyip duruyordu. Bittimi diye sordular. Evet cevabını alınca yine “ Hatalısınız “ çetin bey dedi ve sazı ele aldı. Siz bu  kadar senedir THY’ de çalışıyorsunuz. Başkanlığa kadar yükselmişsiniz ( bu arada ben olsan yapmazdım ama demeyi de ihmal etmedi ) Bu kadar senede pilotların uçuşa giderken sinirlendirilmesinin ne kadar hatalı bir davranış olduğunu öğrenememiş olmanızdan ötürü “ hatalısınız “ Bu insanların arkasında yüzlerce yolcu var. Zihinlerini meşgul edecek, yoracak başka bir sorun olmamalı akıllarında. Olayda haklı olmanız ki, bunu biliyorum bu düşüncesizliğinizi ortadan kaldırmaz diyerek sözünü noktaladı. Haklıydılar..Çok hoşuma gitmemesine rağmen haklılıklarını  içimden de teslim etmiştim..   Ve yumuşak bir geçişle Tanıtma ve Halkla İlişkiler ile ilgili bir konuya geçtiler. Ve de kurumdan ayrılana kadar bu dersi unutmadım Sayın Yüksel Dinçer’e sağlıklar diliyor, kendilerini saygı ile anıyorum.

Evet, gelelim sadede. Tabii ki konum benim yukarıda anlattığım yaşanmış değil.  Çetin Özbey’in yaptığı bir münakaşa uçuşa giden Kaptanın moralini etkiliyor da, tüm pilot camiasına yönelik haksız ve yanlış uygulamalar, yabancı Türk pilot ayırımcılığı, Türk Hava Yollarına yeni girip uçmaya başlayan pilotların iş başı öncesi eğitim dönemindeki harcamalarının ağır yükü vb, vb bu meslek grubunun kafasını hiç kurcalamıyor mu zannediyorsunuz? Bir seneyi aşkın bir süre öncesinde bir yazı yazmış ve bu konudaki tüm serzeniş ve şikâyetleri yaşanan sıkıntıları o yazımda belirtmiştim. Yaşananların nedeni ise basitti. Uygulama, planlamanın önündeydi ve ağırlıklı tenkidimiz bu noktada yoğunlaşıyordu.

Planlama aşamasında öngörülmeyen konular için uygulama sürecinde çözüm üretmenin sakıncalarını yaşamak günümüzün işletme mantığı ile bağdaşmıyor. Hele menfilikler ilk önce dikkat edilmesi gereken konulardan kaynaklanıyorsa. Örnek: THY başta olmak üzere Türk Sivil Havacılığındaki yabancı pilot uygulaması. Yine de bir şeylerin düzeldiğini görmek güzel.

Evet şu anda eski şirketim Türk Hava Yolları ile ilgili müspet şeyler yazabilmenin keyfini yaşıyorum. Neden mi? TÜM TÜRK VATANDAŞLARINA İLAVETEN KIZIM, TORUNUM VE AİLEM DE TÜRK HAVA YOLLARI İLE UÇUYOR DA ONUN İÇİN BU HUSUSLARI ÖĞRENMEME VESİLE OLAN THY MENSUBU KARDEŞİMİZE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.

Eskiden şöyleydi, böyleydi demeden biz bu günkü duruma bakalım. Evet; Türk Hava Yolları çaresiz yabancı pilot, istihdamını artırarak sürdürüyor. Tabii ki diğer havayolu  şirketlerimizde..Türk Hava Yollarına  2016’ da 40 yeni uçak daha geleceğini Genel Müdür Sn. Kotil açıkladı. Tabii ki 500 civarında yeni pilota ihtiyaç duyulacağını da belirtti.. Şu an için Türk Hava Yollarımızda Yunanistan, Moldavya, Polonya, Pakistan, Bosna Hersek, Hindistan, Senegal, İspanya, Rusya, gibi ülkelerden pilotlar uçuyor. THY’ DE 100’ E YAKIN YUNANİSTANLI PİLOT GÖREV YAPIYOR. GEÇMİŞTE EGE ÜZERİNDE İT DALAŞI YAPTIKLARI YUNANLI PİLOTLARLA YAN YANA GÜVENLE UÇUYOR BİZİM KAPTANLAR. RUSYA İLE TÜRKİYE ‘NİN ARASI MALUM LİMONİ. AMA BU RUS PİLOTLARI İLE TÜRK MESLEKTAŞLARININ TÜRK HAVA YOLLARI UÇAKLARININ KOKPİTİNİ PAYLAŞMASINA ENGEL TEŞKİL ETMİYOR.

Havayolumuzda  bir “ Yabancı Pilot Alımı sorumlusu “ kadrosu ihdas edildi.. Alman uyruklu, Emirates Havayollarında görev yaparken ayrılıp havayolumuzda görev alan bir kaptan var şimdi bu kadroda.. Ve de bu görevli Türk Hava Yollarına müracaat eden tüm yabancı uyruklu kokpit personelinin çalıştıkları şirketleri, hizmet süreleri ve sahip oldukları lisanslar ile ilgili araştırma yapıyor. Bu araştırma aday pilotun eğitim aşamasında bu araştırma pilot adayı iş başı yapmadan bitiriliyor. Başka bir deyişle Türk Hava Yollarına çürük elmaların girme şansı yok gibi görünüyor. UNUTMAMAK GEREKİR Kİ, HER TÜRLÜ İSTİSMARA KARŞI ÖNLEM ALMAK YÖNETİMLERİN İŞİ.

Evet;  İrlanda Sivil Havacılığından alınan “ Examiner” lisanslı Türk pilotları şimdi Türk Hava Yollarının yabancı pilotlarını check ediyorlar. yabancılar eğitimleri Türk Hava Yollarının Florya’daki simülatör tesislerinde yapılıyor.  Yabancı pilotlar periyodik sağlık muayenelerini ülkemizin yetkili hastanesinde yaptırıyorlar. Ve de 2000 TL kira yardımı dışında aynı Türk Pilotlarla aynı maaşı alıyorlar.

Bir ara Türk Pilotlarının yabancı pilotları istemedikleri, uyum sağlayamadıkları çok konuşulmuştu. Bildiğim kadarı THY pilotlarının yabancılara uyum sağlama konusunda bir sorunları yoktu. İstememek de söz konusu değildi. Tek istekleri işe alım aşamasında ve akçeli konularda ayırım yapılmadan yabancı pilotların kalitelilerinin istihdam edilmesinden öte değildi.. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği; Avrupa Kokpit Birliğine ( European Cockpit Association ECA), Uçuş Güvenliği Vakfının (Flight Safety Foundation FSF), Uluslararası Pilotlar Federasyonunun- ( The International Federation of Air Line Pilots Associations – IFALPA) üyesi. Konu yabancı pilotlardan açılınca standart Türk yaklaşımı “ bizim pilotlar yabancıları istemiyorlar” İyi de bizim pilotlar oralarda, yukarıdaki kuruluş üyesi yabancılar ile büyük bir uyum içerisinde çalışıyorlar. Sistemin arananlarından olmaları da bu uyumun bir göstergesi değil mi?

Bu arada Katar THY’ den istihdam edilen 65-100 arasında yabancı pilotu transfer etti. Bizler biliyoruz ki, bu gidişin nedeni duygusal. Malum Dolar 3000 TL civarında. Türk Hava Yollarının ödediği maaş bu durumda düşük kaldı. Bakalım bundan sonra neler olacak? Dilerim ki, ne olursa olsun bu düzen bozulmasın ve de Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi ile ilgili çalışmalara ağırlık versin ve kuruluş aşamasında ifade edildiği üzere senede 300 pilot yetiştirmesi sağlayacak atılımlar yapsın.

THY yönetmelikleri pilotların 65 yaşına kadar görev yapmasını öngörüyor. Hal böyle iken THY 63 yaşını dolduran kokpit çalışanlarını ayırdı. Diğer havayolu şirketleri açısından fena da olmadı tabii ki. Bu deneyimli pilotları tabii ki istihdam ettiler.  Daha sonra THY 63 yaşında işten ayırdıkları pilotların geri dönmelerini istedi. Kaç kişi ayrıldı, kaç kişi döndü tam olarak bilmiyorum. NEDENSE BU KONUDA DA UYGULAMA PLANLAMA YAPILMADAN BAŞLADI HERHALDE.. UMARIM BUNDAN SONRA DAHA DİKKAT EDİLECEKTİR.

Laf aramızda biz yine de Türk Pilotları tercih ederiz.  

FAULSÜZ BİR MAÇ HAYALİ

Yaşam maçındaki kasıtlı fauller.

Sahada gole giden rakibini kasten biçen bir futbolcu var. Amacı rakip takım oyuncusunun atacağı golü önlemek. Tiz bir düdük sesi ve oyun durur. Bu kasti faulü yapan oyuncuya sarı veya kırmızı kart çıkar Faulün yapıldığı noktaya göre takımının aleyhine ya penaltı verilir ya da serbest vuruş.              

Bazen hakemler yapılan bu tür faulleri fark etmezler. Tribünler ayağa kalkar. Seyircinin kalitesine uygun aleyhte tezahürat adı verilen protesto şekillerinden biri duyulur, gökleri inletircesine. Bu protesto çok uzarsa bu defa seyirci yerine oynayan takım cezalandırılır. Ters bir uygulama ama böyle. .

Bana göre yaşamın bu futbol maçından pek farkı yok Yaşam da aynen futbol maçı veya basketbol maçı gibi. Yaşam oyunda da insanlar birbirine bilerek veya bilmeyerek faul yapıyor. Tek fark, yaşam maçında faul yapılan oyuncu dışında diğerleri genelde yapılan bu faulü her zaman görmüyor, fark etmiyor. Yaşam oyuncuları faulleri genelde gizli olarak yapıyor birbirlerine.

Görünürde yaşam oyununda düdük çalıp maçı donduran, faul yapan oyuncuyu anında cezalandıran bir hakem de yok gibi geliyor insana. Aslında bir hakem var. Ama sahada değil, yukarılardan bakıyor oyun sahasına. Ama kimse onu görmüyor. Ne oyuncular ne de seyirciler onu görebiliyor.

Yine de onun varlığını hissedebilirsiniz. Yukarıdan düdük çalıyor o da.  Ama duyulmuyor.

Yalnız vicdanınız o sesi duyabilir. Tabii ki o da varsa.

Yaşam maçını seyrettikçe şaşırabilir ve faul yapan oyuncunun küp gibi sağır olduğunu zannedersiniz. Bakarsınız ki; duymuyor, durmuyor, sağı solu omuzlayıp koşturmaya devam ediyor. Nefes nefese. Yaşam oyununun yüce hakemi de bir ceza veriyor faul yapan oyuncuya. Ama nedense anında değil. Cezanın etkisini o dakikada hissedemiyor oyuncular. Anlamıyorlar. Çünkü bu hakem oyunu durdurup sizi kolunuzdan tutup dışarı atmıyor. Anlamıyorlar. Çünkü oyuna yine devam ediyoruz.

Vesilelerle anlamışızdır, yaşam takımının tüm oyuncuları çok becerikliler. Uzun yaşam maçı süresince aklınıza gelen tüm diğer oyunlar içerisinde de ustalıkla yer alıyorlar. 

Ama bir eksikleri var belli ki. Hafızaları iyi değil. Yaşamın bir döneminde çok faullü oynadığı bir futbol maçında alması gereken cezanın bilmem kaç sene sonra oynadığı bir voleybol maçında kendisine verildiğini bir türlü fark etmiyor. Geriye dönüp o futbol maçını düşünmüyor. O maçta neyi hak ettiğini hesaba hiç katmıyor. Söylediği tek şey “ ben bu cezayı hak etmedim “ Hani futbol maçlarında faulü yaptıktan sonra iki elini “ben ne yaptım ki” dercesine havaya kaldırıp hakeme doğru en masum yüz ifadesi ile dönüp hakeme “ ne yaptım ki “ dercesine bakan oyuncular var ya. Aynı hesap.

Bilmiyorum ve de anlamıyorum. Tüm âlemi kontrol eden büyük ve yüce güç maçı dondurup yaşamdaki faulleri neden anında cezalandırmıyor? Maç neden devam ediyor?

Nedeni ortada Dünyada o kadar cezalandırılacak oyuncu var ki Herhalde  “Yüce Hakem” insan neslinin bir anda tükenmesini istemiyor.

Bu gün bir sıkıntı mı yaşıyorsunuz? İçinde bulunduğunuz durum sizi üzüyor mu?

Geriye dönün, arkaya geçmişinize bakın. Benzeri bir sıkıntıyı hiç kimseye yaşattınız mı? Onu bir kez düşünün. Muhtemelen daha önceki maçların herhangi birinde yaptığınız faulün ertelenmiş cezasıdır içinde bulunduğunuz durum.

Dua edin ki bu maçın hakemi değişik.

Siz yine dua edin ki bu hakem sizin yaşam maçınızı durdurmuyor.

Ege'de İt Dalaşı Yapanlar Şimdi Birlikte Uçuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

haklı ~ 8 yıl önce
adam haklı beyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Yabancı pilotların geldikleri ülkeler bize bırakın çalışma izni, lisans bile vermezler. Yetersiz olduğumuz için değil, toplumsal bilinçaltlarındaki Türk imajı yüzünden. Aynı bilinçaltı bizim toplumumuzda bu sefer aşağılık kompleksi olarak tezahür ediyor. Genç nüfusun ağırlığı teşkil ettiği 75 milyonluk bir ülke havayolu pilotu yetiştirmekten acizse isterse uçak sayınız dörde beşe katlasın, insan sermayeniz eksik demektir. Önüne gelen lisans alsın demiyorum ama nerden geldiği belli olmayan tipler de sırf yabancı pasaport taşıyor diye baş tacı edilmemeli. Öncelik bu ülkenin insan kaynağında olmalıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Limasollu Naci ~ 8 yıl önce
Just a kind reminder - this is an aviation news portal that is published in Turkish. I am wondering why you are using English in your comments here. Moreover, I regret to say that you are slaughtering that language as well. Nazik bir hatırlatma - bu, Türkçe yayın yapan havacılık haberleri sitesidir. Neden yorumlarınızı İngilizce yaptığınızı merak ediyorum. Ayrıca üzülerek belirtmeliyim ki İngilizceyi de katlediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP LİMASOLLU ~ 8 yıl önce
ÇOK NAZİKSİNİZ. BU GÜNE KADAR HİÇ İNGİLİZCE YORUM OKUDUNUZ MU? YORUM İNGİLİZCE OLDUĞU İÇİN CEVABI DA ÖYLE. EĞER BU BİLL' E CEVAPSA LTF YANITLA BUTONUNA BASINIZ. BU ARADA İNGİLİZCE'NİZ ÇOK GÜZEL ( HERHALDE )
THK ~ 8 yıl önce
Boşverin bunları, THK dan hiç haber vermez oldunuz. Duyduğumuza göre SGK, pirim borçlarını tahsil edemediği için İnönü tesislerine hacze gitmiş. Türkkuşu personeli 35 liralık telefon parası yüzünden haciz yemiş, Durumları çok vahimmiş. Bunu duyan eski Türkkuşu çalışanları " Türkkuşu" adında Whatsupp grubu kurmuşlar ve 70 kişiye yardım toplamaya girişmişler. Desenize hiç bir işe yaramayan paraşütçüler, planörcüler arkadaşlarından dilenmeye başlamış. Boşuna ağlamasınlar, Astronot havasında dolaşan özellikle paraşütçüler, bir zamanlar baş tacı ettikleri ,kurumu soyup soğana çeviren Osmana gitsinler, Osmanın yalakası ihtiyar havacılardan iş istesinler. Belki temizlik işleri falan bulurlar. Uzaya çıkamadılar ama yerin dibine indiler, beter olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plt ~ 8 yıl önce
ÖZELLİKLE THY ATLAS ONUR PGS bu şirketlerimiz ülke çıkarı menfeaatleri istihbarat zayfıyetı gözetmeksizin yabancı istihdam etmektedir.thy da yabancılardan sorumlu görevlendırılmiş gizli baş plt dahi var.ve yabancıların eğitim merkezi olmuş bir ülkeyiz.atlas yabancıf/o alıp 500-1000 saat uçurup devamlı sağ tarafı doldurmakta kendı ulke pilotlarına iş şansı tanımadığından dolayı altan yetişen f/o az olduğu için devamlı şirketler kaptan ıhtıyacına maruz kalmaktadırlar.AB üyesi değiliz Türk Pltlar avrupada ancak turist olurlar.250 Civarında yunanlı ülkemızde 1100 den fazla yabancı plt ülkemizde vergi vermeden çalışmaktadır.aylığa vurusanız gıden parayı düşünün .işsizlik neden artıyor.bu sadece pltlarla sınırlı değil teknik eleman konusundada yabancılar cirit atmaktadır.onca teknık boşta.sadece kendı cebını düşünmektir.ülkenın havacılığı boyle gelışmez.yabancılar devamlı hakkımzda dışarda propaganda yapmaktalar.bu kadar tavız verilmez.biraz ülkenın geleceğini kendi insanını düşünmek gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acemiler ~ 8 yıl önce
Yabancıların %99'u en ufak sıkıntıda yanındaki diğer uçucuyu, arkadaki yolcuları, uçağı, şirketi satarlar. Lufthansada kac sene F/O olarka kalıyorlar acaba :) Burada kaç senede kaptan oluyorlar? İşini kim iyi yaparsa, Türk-yabancı, sivil-asker farketmez, hakeden oturmalı koltuğa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bill ~ 8 yıl önce
Foreign pilots are in THY because insurer requested them after THY crashed the 25th aircraft in 30 years. Turkish pilots are the in general worst I ever happen to see.No English , poor attitude, machism . Turkey is still an aviation underdeveloped country face the reality and be grateful we are helping you to get into the 21st century.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TO BILL ~ 8 yıl önce
We have a good knowledge about THY pilots and we trust them.we are olso flıght wıth THY and we consign our lives our beloved one lives to these pilots it seemsnot proper to mentıon abaut the accidents on this ıssue. there are no accident for a long time and we hope any accidentswill nor occur consideri any air carrier company or human bein.
CVP İT DALAŞI ~ 8 yıl önce
ARKADAŞIM. UZUN SÜREDİR ( YAKLAŞIK 2,5 SENE ) APH'A YAZI YAZIYORUM. AYDA 4 YAZI HESABI İLE TOPLAMDA 120 YAZZI EDER BU. KENDİM YER PERSONELİ OLMAM NEDENİ İLE BU YAZILARIN % 80'Nİ YER PERSONELİ İLE İLGİLİ. UÇUCULAR İLE İLGİLİ BU 3 YAZIM. TEKNİKLE DE İLGİLİ 3 YAZI YAZMIŞTIM.DOLAYISI İLE SİZİN NE OLACAKLA BİTEN SORUNUZUN CEVABI O YAZILARDA ÇOKLUKLA VAR. YALNIZ THY DEĞİL TÜM SİVİL HAVACILIK KURULUŞLARIMIZ YABANCI PİLOT İSTİHDAM EDİYOR.THY' DE BİLDİĞİM KADARI İLE ÖZELLİKLE YUNANLILAR ÇALIŞTIRILMIYOR. ÇALIŞANLARIN ARASINDA ONLAR DA VAR.BU KONULARA TAVERNA MÜZİĞİNİ KARIŞTIRMANIZI ANLAYAMADIM. İSTERSENİZ, SİZİ MUTLU EDECEKSE SİZE YANAN ENSTRÜMANLARI İLE YUNANLI MÜZİSYENLER TARAFINDAN ÇALINAN TÜRK MÜZİĞİ PARÇALARINI GÖNDEREBİLİRİM. VEYA İNTERNETDEN BULUN.BU ARADA YABANCI PİLOT İSTİHDAMINA SİZİN KADAR KARŞIYIM. BUNUN NEDENLERİNİ DE DİĞER YAZILARIMDA BELİRTMİŞTİM. ŞU ANDA SİSTEMİN BAŞKA ÇARESİ YOK MAALESEF.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp ıtdalaşı ~ 8 yıl önce
yabancı ıstıhdam yapılsın ama bız turk pılotların ulkesınde calısabıldıgı ulkelerın pilotların ıstıhdamı yapılsın dıyoruz.alman burda ucarken ben nıye orda ucamıyorum.sırp yunan burdayken ben nıye orda ucamıyorum.bence shgm bu konuya el atmalı.bu kadar gurursuz bı toplum olamayız.almanı ıngılızı eu vatandası harıc almayız dıolar.bızde onları almayalım.bu kadar gurusuz olmayalım.bıze muamele neyse bızde o ulkenın pılotuna oyle davranalım.gururumuzu ayaklar altına almayalım.kendımızı bukar kucultmeyelım
cvp ~ 8 yıl önce
Yazdigim yorumdaki yer isletme ile ilgili bolum sizi sorgulamak maksadiyla yazilmis bir yazi degil bir sorun paylasma ve o sorunlarin gecmiste ve hala yasandigini belirtmek maksatli. Taverna muzigi ile ilgili bir sey yazmadim, sadece Yunanistan'a devamli giden gelenlerin bana aktardiklarini yazdim, turistik bolgelerde bizler Yunan muzigi calarken,bize tavir koyarak,Turk muzigi calmayan bir ulkenin vatandaslarina niye is verip,para kazandiriyoruz diye sordum. Muzik veya sanat,evrensel bir olgudur,bir milletin muzigini turistik bolgelerde calmayacak kadar nefret icindeki bir toplumun bireylerine ucak emanet edip,dunya para kazandirmak bence hic de dogru degil. Umarim anlasilmisimdir. Saygilarimla.
CVP cvp İt Dalaşı ~ 8 yıl önce
Değerli arkadaşım. Konu arz taleple ilgili. Lufthansa pilot ihtiyacını karşılayacak şekilde çalışmalar yapıyor ve insanları eğitiyor. Yazının son bölümünde bu konuyu belirtmiştim. Kanaatimce bu konunun gururla ilgisi olmamalı. Tabii bunlar benim görüşüm. Takibiniz iç.in teşekkürler.
Tavernacı ~ 8 yıl önce
Ne luzumsuz ne geyik ne anlamaktan kıtmıssın sen yaa at gözlüğüyle bu kadar bakılabilir adamın yazdıgından karşılaştırmalı örneği anlamayıp konu müzik sanıyorsan nerde ne iş yapıyorsan bırak ilkokuldan tekrar başla....
it dalasi ! ~ 8 yıl önce
Kaptanlarin morali cok onemli tabii ki ancak yer isletmede calisip hergun yolculardan kufur,hakaret isiten bazen fiziki mudahalelere maruz kalan yetmeyip yoneticilerince de horlanan,adam yerine konmayan personelin morali ne olacak? Yillarca thy'de bunlar yasandi simdi tgs geldi ayni seyler olanca hiziyla yasanmaya devam ediyor! En son ornek gecen kar donemi! Yasananlar haber oldu! Ayrica ozellikle Yunanlilarin THY'de ucmalari hic hos bir sey degil! Yunanistan, bir tane Turk pilota is veriyor mu ya da verir mi? Sanmiyorum. Irkci degilim fakat oraya devamli gelip gidenlerle yaptigimiz sohbetlerde Turkiye'de ozellikle de turistik bolgelerde Yunan muzigi calinirken Yunanistan'daki turistik bolgelerde Turk muzigi duymak mumkun degil diyorlar. Bize karsi boyle tavirlar takinanlari neden ise alalim,para kazandiralim? Ustelik bir suru Turk pilotu issizken! Kendi insanimiza deger vermiyoruz,devamli birbirimizin hakkini yiyoruz,didisiyoruz,adilik yapiyoruz,kendi kendimizi batiriyoruz maalesef!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000