29 Ekim 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Atatürk'ün yurt dışında eğitim alsın sonra gelip ülkemizi aydınlatsın dediği öğrencilerin bir kısmı: Naci Ecer, Vildan Aşir Savaşır, Cezmi Rıfık, Cemil Sena Ongun, Osman Horasanlı, Necip Fazıl Kısakürek, Mahmut Cüda, Suat Hayri Ürgüplü, Muhiddin Sebati, Zeki Ün, Ali Munip Karsan,Sadi Irmak,Burhan Toprak,Şeref Akdik, Namdar Rahmin,Refik Epikman,Ulvi Cemal Erkin, Cevat Dereli ve Necmi Bey, Ekrem Akurgal, Sedat Alp, Suat Yakup Baydur, Jale İnan, Afif Ezen, Cemal Reşit Ney, Ulvi Cemal Erkin, Hasan Ferit Anlar, Ahmet Adnan Saygun. İsimleri araştırın lütfen, aralarında her düşünceden, her görüşten insan var. Atatürk kültürel zenginlik için de çalışmıştır, ideolojik zenginlik için de.
  • çetin özbey işte budur.
  • AKLI BAŞINDA HİÇ BİR ESKİ SENİ VE SENİN TÜRÜNÜ MUHATAP ALMAZ. 15 SENEDİR AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORSUNUZ.ALLAH SİZE AKIL FİKİR VERSİN. AYRICA YAZDIĞIN YORUMLAR BİR HAFTA ÖNCEKİ YAZIYA GİDİYOR.ZAHMET EDİP BİR DAHA YAZMAYIN.KONU İLE İLGİLİ OLMAYANLARI YAYINLAMAYACAĞIZ.VAKIA KONUYU KAVRAMAK ZOR AMA.
  • Değerli üstad, Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun,ellerinize,gönlünüze sağlık. Dünyanın takdirini kazanmış,bütün mazlum ülkelere örnek olmuş,emperyalistleri kahretmiş o muhteşem insan,büyük Atatürk,bilhassa anadolu ve doğu'da yüzyıllarca cahil bıraktırılmış insanlarını (ben de onur ve gururla doğulu,köylü,Köy Enstitüsü sayesinde öğretmen olmuş bir aileden geliyorum) dünyada eşi olmayan Köy Enstitüleri projesi ile eğitti,aydınlattı,fikri hür,vicdanı hür bireyler yetiştirdi,birileri gibi kindar nesil isteyeni,okumuşlardan nefret edenleri değil. Tabii kula kulluğa alışmış,alıştırılmış,kutsal değerleri çıkar için kullananların işine gelmedi kuyruk acıları çok o yüzden hayasızca saldırıyorlar. Büst vs davaları da Menderes zamanında ortaya çıktı o da sevdiğinden değil,putlaştırılsın,din tüccarlarına malzeme olsun diye. Ne acı ki dünyada kurtarıcı ve kurucusuna bu kadar adice,rezilce,kahpe ve nankörce saldıran bizden başka bir toplum yoktur. O olmasaydı ne ülkemiz,bayrağımız,kimliğimiz,dinimiz olurdu ne ana,baba,ailemiz,kanında bozukluk olanlar iyi bilsinler. Yüce Allah,nankörü sevmem diye buyuruyor,anlayana,anlamak isteyene tabii. Hürmetler,saygılar.
  • Yazınızın ne kadar kalpten ve samimi olduğu bütün satırlarından belli oluyor. Kaleminize sağlık, Ata'mızın silah arkadaşıları ve dedelerimiz,nenelerimiz ile kurduğu Cumhuriyet'imiz bizim herşeyimizdir. Fikri hür, irafını hür ve vicdanı hür bir yazar olarak sizlere çok teşekkür ederim.
  • Çetin Bey SÜPERSİNİZ:)) Yazınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım...Bunun bilincinde olmayan o kadar çok insanımız var ki...
  • Yazar burada kemalistleri tarif etmiş. Hiç bir zaman gerçekleri görmek istemezler, işlerine gelmez çünkü. Doğru sandıkları şeyin peşinde koşup dururlar. Doğru yapana da engel olmak için ellerinden geleni yaparlar. Bir tür ideolojiymiş gibi gözüksede sebebi tamamen kişisel çıkar ve menfaate dayanır. Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi kendilerine tanınan imtiyazlar sayesindeki rahat yaşamın ve kendilerinden olmayan diğer insanları hor görüp ezmenin özlemi ile yanıp tutuşurlar. Kemalist ideoloji ülkeyi kendi yandaşları lehine sömürürken, diğer insanları fakirliğe mahkum etmiştir. Fakirliğe ittikleri halkı "bunlar eğitimsiz cahil diye aşağılayacak" kadar da ahlaksızdırlar. Hayal dünyalarında oluşturdukları "biz üstünüz" zavallılığına sahiptirler. Ancak batı ülkelerine karşı hep ezik ve mahcupturlar. Onları kendilerinden üstün görürler. Onlara benzemek için her şeylerini taklit edip komik duruma düşerler. İşte bütün bunlara literatürde "kemalist kişilik bozukluğu" adı verilir.
  • o kırmızı satırlar ne diyo?
  • Yazınız çok güzel tebrik ediyorum. Keşke sitenizdeki diğer yazarlar da, utanmadan bu hafta Yeni Havalimanından daha başka bir yazı yazmak abesle iştigal demeden önce, bugünün bir ulusun kulluktan birey olmaya geçişini kutlayacak cesarete sahip olsaydı
  • Eline emeğine yüreğine diline sağlık Allah Allah ben AİRPORT haberde miyim ne oluyor abim işten atarlarsa seni abim tarlam var beraber yetistiriz yeriz bir ziraat mühendisi kardesin var Allah razı olsun senden Seninde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı n kutlu olsun ellerinden öperim Saygılarımla

Dinlemek, Anlayamamak, İnanmamak + Bağımlı Kişilik Bozukluğu


 

Ne demişler, “sana ne anlattığım önemli değil. Önemli olan;  senin neyi veya anlatılanın ne kadarını anladığındır.” Bir düşünün: bir konuyu defaten anlatmaktan bitap düştüğünüz bir insanın, sakin bir tavırla size “  bunu bana bir kez daha anlatır mısınız dediğini “ Yine de şanslısınız. Ya bir de anlamadığı halde, anlamış görünüp üstüne üstlük o konuda size ahkâm kesmeğe başlayan birine rastlasaydınız, kim bilir haliniz nice olurdu. Hiç kimse eşinin bu türden olmasını arzu etmez. İlk başta eşinin bu engin zekâsını fark ederse o insanla evlenmez. Zira herkesin yaşamını birlikte sürdüreceği şahsı seçmek gibi bir hakkı var.

Gel gelelim yaşamda, seçme hakkınız olmayan şahıslarla birlikte olmak gibi zorunluluğunuz da var. Örneğin; hiç kimse işyerindeki amirlerini bizzat seçmiyor. Onlar sanki yukarıdan geliyorlar, iş arkadaşlarını da. Tıpkı anne ve babalarımız gibi. Ancak bizlerin onlarla birlikte yaşamak gibi bir durumumuz mevcut. Anlasa da, anlamasa da, on anlatımı takiben nakledilen konunun yüzde onunu ancak kavramış gibi olsalar da, hepimizin mecburiyeti var sekiz saati onlarla paylaşmaya. Yaşamın bir bölümünü ve günlerinizi bu insanlarla paylaşırken kendilerine anlatamadıklarınızı not alın bir kenara. Seneler sonra bunları okuyunca, falan da ne kadar aptalmış diye düşünmeyeceğinize eminim. Aklınızdan geçireceğiniz şey “Ne kadar sabırlı olduğunuzdur.”

Bazı cahil insanlar, genellikle kendilerinin anlama yeteneklerinin üstünde olan her şeyi kınar, yanlış kabul ve de çoğunlukla karşı çıkar.” Günümüzde bu sözü doğrulayan o kadar fazla şey yaşanıyor ki neyin nasıl anlatılacağını çözümlemek imkânsız hale geldi gibi. Anlatımda tıkanılan nokta Mevlana’ nın “ Ne kadar bilirsen bil, nasıl anlatırsan anlat söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır.” sözü ile belirginleşiyor. Esasen bir insanı bir konu ile ilgili olarak yanlış düşündüğüne ikna etmek için, her şeyden önce o insanın değişim ve gelişime ve yanlışlarını kabul etmeye açık olması gerekir.  Albert Einstein.  Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur.” Derken bunu ifade etmek istemiştir mutlak.

BU GÜN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ.

Cumhuriyet Bayramı Kurtuluş savaşını takiben Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet rejimini ilan etmesinin anısını yaşatmak için kutladığımız büyük milli bayramımız. Bu vesile ile Kurtuluş Savaşımızda şehit verdiğimiz askerler ve gazilerimizi ve Büyük Atatürk ile tüm kahraman silah arkadaşlarını rahmet, saygı minnet ve şükranla anıyoruz.

Gelelim ülkemizdeki büyük bir kitle tarafından anlaşılmayana, bir türlü anlatılamayana, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e.

İnsanlarımızın bir bölümüne Atatürk’ü anlatırsın.  Anlatmaya gerek yok. Tarih kitaplarına bakın dersin. Okumazlar. Cehaletleri zedelenir diye korkarlar.  Oysaki okullarda bu büyük insan kendilerine anlatılmıştır. Sessiz kalsalar her neyse. Bir de kırıntı bilgileri ile karşıt anlatıma geçerler. Mecburlar ya.

Ülke düşmanlardan nasıl kurtarıldı bilmezler. O hayatını kaybettiği gün İtalyan radyosunun “ Sezar, İskender, Napolyon Ayağa Kalın Büyüğünüz Geliyor “ şeklinde yaptığı anons bile onlara hiçbir şey anlatmaz.  Sorsan Ezanı Türkçe okuttu, Kuranı kerimi Türkçeye çevirttirdi, kadınlarımızın başörtülerini açtırdı vb... şeyleri sıralayacaklardır. 1924 senesinin Türkiyesi ile 1928 Türkiyesi arasındaki farkı bilmezler, bu 4 senede ülkede nelerin yapıldığını anlatsanız da inanmazlar.  Türkiye’nin 1924 yılında ilk kez olimpiyatlara devlet statüsünde iştirak ettiğinden haberleri bile yoktur.  Olimpiyatlara iştiraki sağlamak büyük bir şey mi diye sorabilirler.  Savaştığın ülkelere Türkiye’nin Devlet Statüsünde olduğunu kabul ettirmenin önemini müdrik değillerdir. 1923 yılındaki eğitim olanakları ile bunun takip eden 4 senenin eğitim imkânları karşılaştırıldığı takdirde  ( Google’ da bulunması mümkün) gerek öğretmen ve gerekse okul ve öğrenci sayılarındaki artışın eğitime verilen önemi vurguladığını düşünmek zor olmasa bile bunu düşünebilecek insan sayısı az olduğu malum.  O yokluk içerisinde 15 senede ülkede 46 fabrika kurulduğuna inanamazlar.  Ülke ekonomisinin sanayi ve üretim ağırlıklı gelişmesini ön plana alan ulu önder ve çalışma arkadaşları tarafından uygulanan politikalar sonucu, 1929 ile 1939 yılları arasında Türkiye’nin sanayi üretim artış hızının dünya ortalamasının üzerine çıkmış olduğuna inanılması tabii ki zordur. . Atatürk döneminde on beş yılda ortalama % 4-6 reel büyüme hızı enflasyonsuz şekilde gerçekleştirilmiş, sanayileşmede yıllık ortalama büyüme hızı %9,6 ya ulaşmış ve benimsenen. Atatürk ve arkadaşlarınca benimsenmiş olan devletçilik modelinin Türkiye'de özel sektörün doğmasında ve gelişmesinde yapıcı bir rol oynamış olduğunu bu insanlara, bu kafalara hangi babayiğit anlatabilir ki?

Savaştan çıkan Türkiye’mizin Atatürk dönemindeki dış politikasının temel niteliklerinin:  ( Gerçekçilik,  Diyaloga Açık Olmak, Güvenilirlik, Kendi Gücüne Dayanma, Fakat Gerektiğinde İttifaklara Girme, Aktif ve Serüvencilikten uzak, İnsancıl vb... ) kısa bir dönem önce savaştığımız milletlerce de saygı ve takdirle karşılamasının, bizim Atatürk karşıtları için anlaşılırdan çok uzak olacağı açık. Atatürkün savaşta yendiği Winston Churchil başta olmak üzere Yabancı devlet büyüklerinin onu saygı ile uğurladıklarını ve hürmetle ile andıklarını ise duymak bile istemezler. .( Bknz  Google ) Bazı kafaların bu bilgiye ilişkin linkleri açmayacakları  için birkaç tanesini aşağıya alıyorum.

Franklin Delano Roosevelt;: ”Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.””Beyaz Saray’daki görevim tamamlanınca ilk yapmak istediğim şey, zamanımızın bu dikkate değer şahsiyetini ülkesinde ziyaret etmekti. Kader buna izin vermedi. Bu çapta insanlar dünyaya sık gelmezler.”

John F. Kennedy:: ”Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır. Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye’nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk’ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki Türkiye’de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.”

-Winston Churchill: ”Savaşta Türkiye’yi kurtaran, savaştan sonra da Türk ulusunu yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü yalnız yurdu için değil, Avrupa için de en büyük kayıptır. Her sınıf halkın onun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahraman ve modern Türkiye’nin Ata’sına layık bir tezahürden başka bir şey değildir.”

Dwight Eisenhower: ”Atatürk için daimi bir anıt tesisi münasebetiyle Türkiye’ye tebriklerini arz ile gurur duyuyorum. Onun gösterdiği yolda yürüyen büyük ulusunuz çok önemli başarılar elde etmiştir. Türk birliğinin ve ilerleyişinin mimarı Atatürk’ün hatırasını anmak için yapılan tören, dünyanın her tarafından hür insanlara ilham kaynağı olmuş çok yerinde bir saygıdır.”

Chiang Kai Shek: ”Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümümün 25.yıldönümü münasebetiyle ülkem ve milletim adına, ülkesini özgürlük ve demokrasiye kavuşturmak uğrunda mücadele ederek başarı kazanan büyük Türk önderi hakkındaki engin duygularımı ve hayranlığımı iletmek isterim. Atatürk’ün hayatı ve eseri sadece Türkiye için değil, fakat dünyanın bütün özgür milletleri için bir ilham kaynağı olmakta devam edecektir.”

Nikita Khruschev: ”Yakın ve Ortadoğu’da ilk cumhuriyet, doğuşunu ona borçludur. Bu cumhuriyet, birçok ulusun Atatürk’ün yönetimindeki Türkiye’nin uluslararası otoritesi yükselmiş ve ülkesi dünya siyasetinde önemli bir rol oynamaya başlamıştır.”

Büyük ulusunuz çok önemli başarılar elde etmiştir. Türk birliğinin ve ilerleyişinin mimarı Atatürk’ün hatırasını anmak için yapılan tören, dünyanın her tarafından hür insanlara ilham kaynağı olmuş çok yerinde bir saygıdır.”

Muhammed Ali Cinnah: ”Kemal Atatürk’ün ölümüyle Müslüman dünyası en büyük kahramanını kaybetmiştir. Atatürk gibi bir

Önder önlerine bir ilham kaynağı olarak dikildiği halde Hint Müslümanları bugünkü durumlarına hala razı olacaklar mı?”

Çok uzun seneler öncesinde, bir Kızılderili kabilesi bile bulutlar üzerinde at koşturan büyük şeflerini saygı ile anıyorlardı.. Seneler sonra biz büyük şefimizin Ulu önder Atatürk’ün büstlerini yıkıyor, heykel ve resimlerini tahrip edip ortadan kaldırıyoruz

Osmanlı döneminde yapılmış olan ve Türkiye’mizi sömürgeleştiren Sevr ve Mondros mütarekelerini savunurken Ülkemizi bağımsızlığa götüren Lozan anlaşmasını sorguluyoruz. Anlaşılabilir gibi değil. . Atamıza duyulan sevgi ve saygının bir ifadesi olan “ Anıtkabir ziyaretleri” putperestlik olarak tanımlanırken türbelere gidip dünyevi unsurlar dileyenlere sessiz kalınmasına hayret etmemek mümkün değil.

Evet, Atatürk’ü sevmeyin. Takdir de etmeyin. Ülkemiz için onun ve dava arkadaşlarının yaptıklarını da kaldırın bir kenara koyun. Bunu size anlatmak zor.  Ben sizleri bu duruma getirenleri, içinize bu nefreti dolduranları Allah ıslah etsin diyorum. Başka söylenecek bir şey yok.

İnsan Karakterindeki zafiyetlerden birinin en belirgin göstergesi, bir konuyu, bir oluşumu veya bir şahsı hiç bir şekilde sorgulamadan, düşünmeden, yalnız belirli özellik ve inanışların etkisinde kalarak benimsemeleri ve ona bağnazca bağlanarak içsel dünyalarında onu tabu haline getirmeleri hususunda ortaya koydukları büyük gayrettir. Evet; sizler bu gayret içindesiniz Ve de bu konuda başarılısınız.

VATANIMIZIN DÜŞMANLARDAN KURTARILMASI BAŞTA OLMAK ÜZERE HER KONUDA ATAMIZIN AZİZ, DEĞERLİ SİLAH VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARINI DUALARIMIZDA DA ONUNLA BİRLİKTE ANIYORUZ.  ATAMIZI ONLARDAN HİÇ AYIRMADIK. EVET; BİZ ATAMIZI HİÇBİR ZAMAN TABU HALİNE GETİRMEDİK.  EĞER, HAYATTA OLSAYDI KENDİSİ DE BUNU ŞİDDETLE REDDEDERDİ.

ATAMIZIN ŞU DEYİŞİNİ HATIRLAYARAK ONU BAZI ÜLKE LİDERLERİNİN “ BEN OLMASAM, BEN GİDERSEM “ İLE BAŞLAYAN NARSİST SÖZLERİ İLE KARŞILAŞTIRIN.  VE DE ARALARINDAKİ ÇOK BARİZ FARKI GÖRÜN. “BENİM NAÇİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR. ANCAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR” BU BİLE SİZE BİR ŞEY ANLATMAZ İSE YAPILACAK BİR ŞEY KALMAMIŞ DEMEKTİR. SİZE ŞİFALAR DİLEMENİN ÖTESİNDE.  

Yaşasın Türkiye, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Dinlemek, Anlayamamak, İnanmamak + Bağımlı Kişilik Bozukluğu

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Çok seslilik ~ 5 yıl önce
Atatürk'ün yurt dışında eğitim alsın sonra gelip ülkemizi aydınlatsın dediği öğrencilerin bir kısmı: Naci Ecer, Vildan Aşir Savaşır, Cezmi Rıfık, Cemil Sena Ongun, Osman Horasanlı, Necip Fazıl Kısakürek, Mahmut Cüda, Suat Hayri Ürgüplü, Muhiddin Sebati, Zeki Ün, Ali Munip Karsan,Sadi Irmak,Burhan Toprak,Şeref Akdik, Namdar Rahmin,Refik Epikman,Ulvi Cemal Erkin, Cevat Dereli ve Necmi Bey, Ekrem Akurgal, Sedat Alp, Suat Yakup Baydur, Jale İnan, Afif Ezen, Cemal Reşit Ney, Ulvi Cemal Erkin, Hasan Ferit Anlar, Ahmet Adnan Saygun. İsimleri araştırın lütfen, aralarında her düşünceden, her görüşten insan var. Atatürk kültürel zenginlik için de çalışmıştır, ideolojik zenginlik için de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇOK SESLİLİK ~ 5 yıl önce
HAKLISINIZ.BUNU GÖREBİLMEK MÜMKÜN.
işte budur ~ 5 yıl önce
çetin özbey işte budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp işte budur ~ 5 yıl önce
TEŞEKKÜRLER. SAĞOLUNUZ.
CVP ESKİLER ANLAT.. ~ 5 yıl önce
AKLI BAŞINDA HİÇ BİR ESKİ SENİ VE SENİN TÜRÜNÜ MUHATAP ALMAZ. 15 SENEDİR AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORSUNUZ.ALLAH SİZE AKIL FİKİR VERSİN. AYRICA YAZDIĞIN YORUMLAR BİR HAFTA ÖNCEKİ YAZIYA GİDİYOR.ZAHMET EDİP BİR DAHA YAZMAYIN.KONU İLE İLGİLİ OLMAYANLARI YAYINLAMAYACAĞIZ.VAKIA KONUYU KAVRAMAK ZOR AMA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin bey ~ 5 yıl önce
Değerli üstad, Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun,ellerinize,gönlünüze sağlık. Dünyanın takdirini kazanmış,bütün mazlum ülkelere örnek olmuş,emperyalistleri kahretmiş o muhteşem insan,büyük Atatürk,bilhassa anadolu ve doğu'da yüzyıllarca cahil bıraktırılmış insanlarını (ben de onur ve gururla doğulu,köylü,Köy Enstitüsü sayesinde öğretmen olmuş bir aileden geliyorum) dünyada eşi olmayan Köy Enstitüleri projesi ile eğitti,aydınlattı,fikri hür,vicdanı hür bireyler yetiştirdi,birileri gibi kindar nesil isteyeni,okumuşlardan nefret edenleri değil. Tabii kula kulluğa alışmış,alıştırılmış,kutsal değerleri çıkar için kullananların işine gelmedi kuyruk acıları çok o yüzden hayasızca saldırıyorlar. Büst vs davaları da Menderes zamanında ortaya çıktı o da sevdiğinden değil,putlaştırılsın,din tüccarlarına malzeme olsun diye. Ne acı ki dünyada kurtarıcı ve kurucusuna bu kadar adice,rezilce,kahpe ve nankörce saldıran bizden başka bir toplum yoktur. O olmasaydı ne ülkemiz,bayrağımız,kimliğimiz,dinimiz olurdu ne ana,baba,ailemiz,kanında bozukluk olanlar iyi bilsinler. Yüce Allah,nankörü sevmem diye buyuruyor,anlayana,anlamak isteyene tabii. Hürmetler,saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN.ÇETİN BEY ~ 5 yıl önce
ÇOK TEŞEKKÜRLER.KANINDA BOZUKLUK OLANLARA BİR ŞEY ANLATMAK ZOR. DOĞRU TEMENNİ DE BULUNUYORUM ONLAR İÇİN. ALLAH ŞİFA VERSİN.
Kaleminize sağlık ~ 5 yıl önce
Yazınızın ne kadar kalpten ve samimi olduğu bütün satırlarından belli oluyor. Kaleminize sağlık, Ata'mızın silah arkadaşıları ve dedelerimiz,nenelerimiz ile kurduğu Cumhuriyet'imiz bizim herşeyimizdir. Fikri hür, irafını hür ve vicdanı hür bir yazar olarak sizlere çok teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KALEMİNİZE S.. ~ 5 yıl önce
TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. KEŞKE BUNU HERKES ANLAYABİLSE.SAĞLIKLAR DİLİYORUM.
Yaşasın CUMHURİYET ~ 5 yıl önce
Çetin Bey SÜPERSİNİZ:)) Yazınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım...Bunun bilincinde olmayan o kadar çok insanımız var ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAVACI ~ 5 yıl önce
ANLAYAMAMIŞ OLMAMI MAZUR GÖRÜN. YORUMUNUZ BANA MI HİTAP EDİYOR.?
ayna tutayım ~ 5 yıl önce
Yazar burada kemalistleri tarif etmiş. Hiç bir zaman gerçekleri görmek istemezler, işlerine gelmez çünkü. Doğru sandıkları şeyin peşinde koşup dururlar. Doğru yapana da engel olmak için ellerinden geleni yaparlar. Bir tür ideolojiymiş gibi gözüksede sebebi tamamen kişisel çıkar ve menfaate dayanır. Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi kendilerine tanınan imtiyazlar sayesindeki rahat yaşamın ve kendilerinden olmayan diğer insanları hor görüp ezmenin özlemi ile yanıp tutuşurlar. Kemalist ideoloji ülkeyi kendi yandaşları lehine sömürürken, diğer insanları fakirliğe mahkum etmiştir. Fakirliğe ittikleri halkı "bunlar eğitimsiz cahil diye aşağılayacak" kadar da ahlaksızdırlar. Hayal dünyalarında oluşturdukları "biz üstünüz" zavallılığına sahiptirler. Ancak batı ülkelerine karşı hep ezik ve mahcupturlar. Onları kendilerinden üstün görürler. Onlara benzemek için her şeylerini taklit edip komik duruma düşerler. İşte bütün bunlara literatürde "kemalist kişilik bozukluğu" adı verilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AYNA TUTAYIM ~ 5 yıl önce
CVP AYNA TUTAYIM. BAĞIMLI KİŞİLİK BOZUKLUĞU KİTAPLARA GEÇMİŞ BİR RUHSAL DENGESİZLİKTİR. YAZIDA KİMSENİN AHLAKINDAN BAHSETMEDİM. SİZDE " AHLAKSIZDIRLAR " KELİMESİNİ KULLANMASAYDINIZ İYİ OLURDU. HANİ AYNA TUTTUNUZ YA. BAKIN. BU YAKIŞTIRMANIZ DAHİL ŞİMDİ AKSİNİZİ, KENDİNİZİ GÖRECEKSİNİZ O AYNADA. SONUÇ; SİHİRLİ AYNANIZDA GÖRDÜKLERİNİZİ YAZMIŞSINIZ. ÜSTELİK BU YAZDIKLARINIZA MUTLAK İNANIYORSUNUZ. İSTERSENİZ BİR KERE DAHA OKUYUN.kendilerine tanınan imtiyazlar sayesindeki rahat yaşamın ve kendilerinden olmayan diğer insanları hor görüp ezmenin özlemi ile yanıp tutuşurlar. Kemalist ideoloji ülkeyi kendi yandaşları lehine sömürürken, diğer insanları fakirliğe mahkum etmiştir. SİZE BİR KEZ DAHA ŞİFALAR DİLERİM.HEM DE ÇOK ÇOK ACİL TARAFINDAN.
havacı ~ 5 yıl önce
süper belirtmişsiniz...1,2,3,sene 5 sene hadi bilemedin en fazla 10 sene kutlarsın..her sen kutlama yapalım.. HATTA KIYAMETE KADAR!!iyiyse zaten yürürlüktedir..neyin kutlaması bu..!!MİLLET AÇ SEFİL AYSONUNA GETİREMİYOR...ÜLKE AYDINLARI- URANYUM ZENGİNİ ÜLKEMİZDEN BİR İCAT YAPMIŞ GİBİ DAVRANIŞ VE YAZILARINDAN GI-NA GELDİ!!!
Aynaya bakan insan ~ 5 yıl önce
Kendisindeki cahilliği görür ve geliştirmeye çalışır. Eskiden bi söz vardı ne kadar doğru; AKIL FUKARA OLUNCA FİKİR UKALA OLURMUŞ.
COST CONTROL ~ 5 yıl önce
'Kemalist ideoloji ülkeyi kendi yandaşları lehine sömürürken, diğer insanları fakirliğe mahkum etmiştir. Fakirliğe ittikleri halkı "bunlar eğitimsiz cahil diye aşağılayacak" kadar da ahlaksızdırlar.' TESTİNİN İÇİNDE NE VARSA , AĞZINDAN O DÖKÜLÜR.. 600 YIL UYUTULAN TÜRKLÜĞÜ AYAĞA KALDIRAN , ULUS OLMA BİLİNCİ VE BAŞKA MİLLETLERİN SAYGI DUYACAĞI BİR ÜLKE YARATAN BİR İNSANIN ADIYLA ANILAN İDEOLOJİYE BU HAKARETİ YAPMAK İÇİN KİN VE NEFRET DOLU OLMAK LAZIM.. EMİN OL, BİZİMDE , SİZİN GİBİLERE KARŞI OLAN KİN VE NEFRETİMİZ GÜN BE GÜN ARTIYOR. .
Ayna ve Beyin ~ 5 yıl önce
Her şeyi tartışalım,konuşalım anlaşalım. Bizler bir bütün olarak ayağa kalkarız ya da başkalarının ayaklarının altında eziliriz. Batı ülkelerine karşı mahçup ve ezik olanların kim olduğunu, orada burada celallenip sonra $$$ ların nereye aktığını iyi biliyoruz bizler. Tarihi iyi okuyup, bilmek ve bellemek , ders çıkarmak lazım. Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı önce aynayı beyninize tutup, pozitif ilimler ışığında geçmişi ve ecdadı iyi okuyup, öğrenmenizi diliyorum. Böylece sizi de kazanıp, musaır medeniyetler seviyesine çıkacağız ona buna muhtaç olmadan.
Emperyalist Uşağı ~ 5 yıl önce
Siz de bu durumda emperyalist uşağı oluyorsunuz. Tanıştığımıza memnun olmadım.
ne diyo ~ 5 yıl önce
o kırmızı satırlar ne diyo?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin Hocam ~ 5 yıl önce
Yazınız çok güzel tebrik ediyorum. Keşke sitenizdeki diğer yazarlar da, utanmadan bu hafta Yeni Havalimanından daha başka bir yazı yazmak abesle iştigal demeden önce, bugünün bir ulusun kulluktan birey olmaya geçişini kutlayacak cesarete sahip olsaydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN HO... ~ 5 yıl önce
BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM. ARKADAŞIM ABESLE İŞTİGAL DERKEN YENİ HAVALİMANI AÇILIŞININ SİVİL HAVACILIĞIN EN ÖNEMLİ OLAYI OLMASINDAN ÖTÜRÜ SÖYLEMİŞTİR. KALDI Kİ YAZININ ÜZERİNDE YER ALAN RESİMDE YENİ HAVALİMANIMIZIN AÇILIŞINA DA DEĞİNDİM. TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Baba ne yapmışsın sen ~ 5 yıl önce
Eline emeğine yüreğine diline sağlık Allah Allah ben AİRPORT haberde miyim ne oluyor abim işten atarlarsa seni abim tarlam var beraber yetistiriz yeriz bir ziraat mühendisi kardesin var Allah razı olsun senden Seninde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı n kutlu olsun ellerinden öperim Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BABA... ~ 5 yıl önce
BANA SORARSANIZ DOĞRU OLMAYAN BİR ŞEY YAPMIYORUM. TARLAYI BİRLİKTE EKEBİLİRİZ DİYEMİYORUM. BEN ANCAK TARLADA YETİŞENLERİ YİYEBİLİRİM.BU TÜR KONULARDAKİ BECERİKSİZLİĞİMİ YAKINLARIM BİLİR. AMA SİZİN GİBİ BİR KARDEŞİMİN OLMASI TABİİ Kİ ÇOK GÜZEL. TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAYGI BENDEN
Saygı Benden ~ 5 yıl önce
Ben ekerim abim sıkıntı yok sen ye helâli hoş olsun
CVP SAYGI BENDEN ~ 5 yıl önce
EKERCİĞİM. TABİİ Kİ DÜŞÜNMEM MÜMKÜN DEĞİLDİ. TEKRAR TEŞEKKÜRLER.SEVGİLERİMLE..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000