26 Kasım 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Size gelen bilgiler yanlış maalesef Ali bey.Katılımcılardan aldıgım bilgiye göre, söylediklerinizin tam tersi olmuş.Bakan bey yaptıkları çalışmalardan dolayı thy yetkililerine teşekkür etmiş.
  • gidin istanbul havalimanına. orada da açıköğretim mezunu teknik direktörler, teknik müdürler var. Dünyanın en büyük havalimanı, ülkenin en tecrübeli ekibi olması gerekirken ülkenin en sahtekar ağız yapan dili kıvrak yalaka adamlar başka hiç bir yerde olamayacağı mevkiide ve hiç bir yerde alamayacagı maaşları alıyorlar.
  • Bu arkadaşın bir karın ağrısı var ki geçmedi.Facede grubu ele geçirmiş sallıyor.Tersi görüşü hazmedemiyorlar.Herkes kendine baksın Celol.Sanal alemde takılana kadar işle ilgilen Provakatör.
  • Her türlü yolsuzluk arsızlık bunlarda.7/24 yatıp gözleri hep başkalarının maaşında daha diplomanız yokmuş ulan arsızlar.
  • Bu adamlar neden sahte diploma ile memur, aim, atc, muhendis kadrolarina atanmaya calismamislar. Cunku bu kadrolar icin lisans kpss'den 90 ustu almak gerekiyor. Bazilarinda Dil sartini saglamak gerekiyor. Zorlu egitimleri tamamlamak ve en onemlisi is yapmak gerekiyor.Kiytirik onlisans kpss den 63 alip atanmak kadar kolay degil.Memleketin sahtekari dolandiricisi bile sistemin acigini bulmus. Emek sarfetmeden, calismadan yattigim yerden en cok parayi nasil kazanirim, bu parayi kazanirken sahtekarligimi, niteliksizligimi en kolay nerede gizlerim diye dusunmus arff ye atanmayi tercih etmis. Nitekim 5 yil kimse uyanmamis. Yazik. Haram olsun.
  • Bakıyorum da kimse dönüp kendisine bakmıyor ben gerçekten ne iş yapıyorum.Verilen görevimi yapıyormuyum.Ne yazık ki teknik ve güvenlik birimlerinin destek hizmeti diye satın aldığı hizmet personeli ana işi yapar olmuş, elektronik ise çözümü yüksek meblağlı ithal cihazlarını yine yüksek meblağlı sigortalar yaptırıp adını hizmet alımından çıkartıp Sigorta çözüm ortağı adı altında yaptırır veya tamamen cihazı değiştirir olmuş.Görüleceği üzere seyrüsefer ve işletmeye dönük ne kadar iş varsa temizlik,güvenlik,elektronik,inşaat,bilgi işlem,makina,elektrik,iş makinaları tümü hizmet alımı ile yapılmaktadır.Ancak hiç sesleri çıkmayan büro personelleri ,aim ciler ve tabiki herkesin hedefinde olan ama gerçek manada emeği ile doğrudan hizmet üreten hava trafikçi arkadaşlarımız haricinde hizmet üreten birim ne yazıkki yok.Bu itibar ile sadece hava trafik personeline bu tazminat verilse kimsenin itirazı olmayacaktır.Ama devletimiz herkese veriyor onun için hiç kimsenin de çıkıp ben buyum deme bencilliğine ve benliğine kapılmamaması gerekir.
  • Haber üzücü, yorumlar kahredici. Meğer ne kadar kanlı bıçaklıymış insanlar. Sahte diplomanın ARFF personeliyle bir ilgisi yok. Sorumlusu kurumdur. Kaç kişi meslektaşının diplomasını kontrol etti de “fark edemediniz mi” diye mesai arkadaşlarını suçluyor? Tabii şuna da değinmeden edemeyeceğim, bu haberi fırsat bilip ARFF’ye yüklenilmesinin sebebi de biriken duygulardır. ARFF her platformda DHMİ’nin başarılarının en büyük pay sahibiymiş gibi öne atılıyor. ARFF personelleri Facebook gruplarında provokatif yorumlar yapıyor. Bu hareketler diğer birimlere çok antipatik geliyor, bilin istedim. Geçmiş olsun, ülkedeki bilumum karanlık tablolardan birine daha şahit olduk. ARFF’nin suçu yoktur. Vesselam.
  • Bir elektronikçi( CNS tarafında çalışan) ptesi şirket gelip bakacak demez çünkü bu işleri Türkiye de yapacak nitelikte ve kabiliyette bir şirket yoktur. Sahte diploma işi ARFF degin İnsan kaynakları ve ÖSYM nin suçudur. Arff birimine haksızlık yapmayalım.
  • Elektronik ciler neden arff ye hakaret ediyorsunuz Allahtan korkun ya
  • Arff maasi asgari ucret seviyesinde olmalı sizin yuzunuzden gecen yil maasimiza 4 bin tl zam gelmedi ne hakkiniz var ya arffciler ne kiciksiniz ya

DHMİ’de sahte diplomalılar!

Gün geçmiyor ki pis işlerin döndüğü konuları duymayalım. Öğrendik ki bir çok kurumda sahte diplomalı kişiler yıllardır çalışıyor ve devletin kasasından maaş alıyor. Bunlardan birisi de DHMİ’de ortaya çıktı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, ARFF bölümüne Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünden mezun olanlara öncelik tanıyacağını açıklayınca, kirli eller devreye girmiş. Bir diploma şebekesi Türkiye’de bu tip eğitim veren üniversitelerin adını kullanarak sahte diploma üreterek para karşılığı diploma vermeye başlamış.

Bu tür diploma elde eden bedavadan devlet memuru olmak isteyen çok sayıda kişi de KPSS sınavına girerek 70 puan alıp kapağı DHMİ’ye atmışlar.

Devlet kapısında iş bulabilmek için gece gündüz çalışan gençlerin hakkını, hukukunu hiçe sayan bu çete elemanları DHMİ’de iş bulurken, çetenin foyası da yaklaşık dört sene sonra ortaya çıktı.

Öğrendiğim kadarı ile çete mensupları sahte diploma tanzim ederek DHMİ’de iş olanağına kavuşturdukları sahte diplomalı kişilerden zaman zaman para istedi. Ancak diploma için para ödeyen sahtekarlar, sahte diploma çetesinin bu istediğini geri çevirince işler çığırından çıktı.

Diploma çetesi tehdit edince olay savcılığa intikal etti.

Savcılığın yaptığı araştırma sonrasında diplomaların sahte olduğu anlaşıldı. Bu tür diploma ile DHMİ’de işe giren kişilerin DHMİ ile ilişiği kesildi.

Şimdi soru şu?

Çete mensubu bu kişiler meslek yüksek okulu mezunu gibi KPSS sınavına nasıl girdiler?

KPSS sınavına girmek için sunulan diplomaların gerçekliği araştırılmıyor mu?

Devlet kurumlarına alınan personel için kamu güvenliği adına, güvenlik soruşturması yapılmıyor mu?

Bu konu çok derin bir konu ve savcıların derinlemesine inceleme yapıp, diploma çetesinin çökertilmesini sağlaması gerekiyor. Ucu nereye varırsa varsın, bu tip girişime ucundan, kenarından kim yardım etti ise tamamının hukuk karşısında hesap vermesi sağlanmalı.

Sahte diplomalı bir kişinin “diplomayı nereden aldın” sorusuna “parti il başkanlığından” cevabı vermesi de araştırılması gereken önemli bir donedir. Hangi partinin hangi il başkanlığından aldığı mutlak araştırılmalıdır.

Hain FETÖ örgütünün 15 Temmuz kalkışmasında ARFF memurlarının yangın araçlarını pistlerin ortasına çekerek savaş uçaklarının kalkmasını engelleyerek, hainlere geçit vermemesini hafızalarımızda kahramanlık öyküsü olarak saklıyoruz.

DHMİ’nin bu olayda kusuru hiç ama hiç yoktur. Eğer KPSS ile geliyor ise DHMİ’nin işe başlatmama gibi bir durumu söz konusu olamaz.

Devletin yapması gereken şudur. Bu sahte diploma ile işe girenlerin, işe girdiği tarihten itibaren aldığı tüm maaşları ve yapılan diğer ödenekleri, masrafları bu kişilerden tahsil etmelidir.

Sahte diplomalı kişilerin sayısı otuz civarında. Savcılık harici DHMİ’de bu konu üzerinde titiz bir çalışma yürütüyor. Tüm diplomalar okullarından sorgulatılıyor ve sahte diplomalı kişilerin iş akitleri anında sorgulanıyor. İşin sonu nereye varacak hep beraber göreceğiz.

İstanbul Havalimanı ile ilgili son bilgiler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tüm enerjisini İstanbul Havalimanı için harcıyor. Cumhurbaşkanına verilen sözün yere getirilmesi için nerede ise her hafta İstanbul Havalimanı’na gelip çalışmaları yakından takip ediyor.

Özellikle THY kanadından yapılan şikayetlerin ne derece doğru olduğunu tespite çalışıyor. Cahit Turhan’ın “Mazeret kabul etmiyorum. 31 Aralık tarihi itibari ile geçiş tamamlanmış olacak” diyerek THY Genel Müdür Yardımcısı Akif Konar’ı azarladığı kulislerde konuşuluyor.

DHMİ’de sahte diplomalılar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (116)

Akif Konar ~ 5 yıl önce
Size gelen bilgiler yanlış maalesef Ali bey.Katılımcılardan aldıgım bilgiye göre, söylediklerinizin tam tersi olmuş.Bakan bey yaptıkları çalışmalardan dolayı thy yetkililerine teşekkür etmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski çalisan ~ 5 yıl önce
gidin istanbul havalimanına. orada da açıköğretim mezunu teknik direktörler, teknik müdürler var. Dünyanın en büyük havalimanı, ülkenin en tecrübeli ekibi olması gerekirken ülkenin en sahtekar ağız yapan dili kıvrak yalaka adamlar başka hiç bir yerde olamayacağı mevkiide ve hiç bir yerde alamayacagı maaşları alıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celaaal ~ 5 yıl önce
Bu arkadaşın bir karın ağrısı var ki geçmedi.Facede grubu ele geçirmiş sallıyor.Tersi görüşü hazmedemiyorlar.Herkes kendine baksın Celol.Sanal alemde takılana kadar işle ilgilen Provakatör.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arefef ~ 5 yıl önce
Her türlü yolsuzluk arsızlık bunlarda.7/24 yatıp gözleri hep başkalarının maaşında daha diplomanız yokmuş ulan arsızlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay vay ~ 5 yıl önce
Bu adamlar neden sahte diploma ile memur, aim, atc, muhendis kadrolarina atanmaya calismamislar. Cunku bu kadrolar icin lisans kpss'den 90 ustu almak gerekiyor. Bazilarinda Dil sartini saglamak gerekiyor. Zorlu egitimleri tamamlamak ve en onemlisi is yapmak gerekiyor.Kiytirik onlisans kpss den 63 alip atanmak kadar kolay degil.Memleketin sahtekari dolandiricisi bile sistemin acigini bulmus. Emek sarfetmeden, calismadan yattigim yerden en cok parayi nasil kazanirim, bu parayi kazanirken sahtekarligimi, niteliksizligimi en kolay nerede gizlerim diye dusunmus arff ye atanmayi tercih etmis. Nitekim 5 yil kimse uyanmamis. Yazik. Haram olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ~ 5 yıl önce
ATC de gerekmiyor genelde 70 e düşüyor puanlar
Aydın ~ 5 yıl önce
Bakıyorum da kimse dönüp kendisine bakmıyor ben gerçekten ne iş yapıyorum.Verilen görevimi yapıyormuyum.Ne yazık ki teknik ve güvenlik birimlerinin destek hizmeti diye satın aldığı hizmet personeli ana işi yapar olmuş, elektronik ise çözümü yüksek meblağlı ithal cihazlarını yine yüksek meblağlı sigortalar yaptırıp adını hizmet alımından çıkartıp Sigorta çözüm ortağı adı altında yaptırır veya tamamen cihazı değiştirir olmuş.Görüleceği üzere seyrüsefer ve işletmeye dönük ne kadar iş varsa temizlik,güvenlik,elektronik,inşaat,bilgi işlem,makina,elektrik,iş makinaları tümü hizmet alımı ile yapılmaktadır.Ancak hiç sesleri çıkmayan büro personelleri ,aim ciler ve tabiki herkesin hedefinde olan ama gerçek manada emeği ile doğrudan hizmet üreten hava trafikçi arkadaşlarımız haricinde hizmet üreten birim ne yazıkki yok.Bu itibar ile sadece hava trafik personeline bu tazminat verilse kimsenin itirazı olmayacaktır.Ama devletimiz herkese veriyor onun için hiç kimsenin de çıkıp ben buyum deme bencilliğine ve benliğine kapılmamaması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kontrolör ~ 5 yıl önce
Haber üzücü, yorumlar kahredici. Meğer ne kadar kanlı bıçaklıymış insanlar. Sahte diplomanın ARFF personeliyle bir ilgisi yok. Sorumlusu kurumdur. Kaç kişi meslektaşının diplomasını kontrol etti de “fark edemediniz mi” diye mesai arkadaşlarını suçluyor? Tabii şuna da değinmeden edemeyeceğim, bu haberi fırsat bilip ARFF’ye yüklenilmesinin sebebi de biriken duygulardır. ARFF her platformda DHMİ’nin başarılarının en büyük pay sahibiymiş gibi öne atılıyor. ARFF personelleri Facebook gruplarında provokatif yorumlar yapıyor. Bu hareketler diğer birimlere çok antipatik geliyor, bilin istedim. Geçmiş olsun, ülkedeki bilumum karanlık tablolardan birine daha şahit olduk. ARFF’nin suçu yoktur. Vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bjv eln ~ 5 yıl önce
Bir elektronikçi( CNS tarafında çalışan) ptesi şirket gelip bakacak demez çünkü bu işleri Türkiye de yapacak nitelikte ve kabiliyette bir şirket yoktur. Sahte diploma işi ARFF degin İnsan kaynakları ve ÖSYM nin suçudur. Arff birimine haksızlık yapmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atsep ~ 5 yıl önce
Kime ne anlatiyorsun bos ver seyrüsefer ve haberlesme de nerde sirket onu ben goremedim bir tek radarda 3 5 selexin personeli vardi onlar da gitti.ptesi firma gelirmiş palavraya bak .zaten nickini elektronik yapip millete hakaret edip bize karsi saldirtiyor buna bile uyanmiyorlar.ha modul kart tamirini yapamiyor dersen onu zaten cogu firmada yapmiyor atip geciyor yenisini takiyor cunku tamiri ilerde daha masrafli oluyor neyse kurum iyice kabak tadi verdi saygizligin bini bir para.kim ne diyor ne dusunuyor zerrre... Degil
ARFF ~ 5 yıl önce
Elektronik ciler neden arff ye hakaret ediyorsunuz Allahtan korkun ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elektronik ~ 5 yıl önce
Arff maasi asgari ucret seviyesinde olmalı sizin yuzunuzden gecen yil maasimiza 4 bin tl zam gelmedi ne hakkiniz var ya arffciler ne kiciksiniz ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atsep ~ 5 yıl önce
Hadi bakalim nickini elektronik yaparak kac tane düşük iq lu sazan yakalyacaksin
... ~ 5 yıl önce
Aklı sıra Elektronik ile ARFF yi birbirine düşürecek. Sen olsan olsan CEHALETTİN in tayfasından birisin.
Arff ~ 5 yıl önce
Haddini bil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000