03 Ekim 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • DHMİ iyi bir personel rejimi ve uzman personele sahip çıkılmali ve desteklenmeli yurt dışı Erasmus gibi personel gönderilip yapanci personel getirilmeli dünyaya açılan havalimanları dünyanın en iyi yönetim ve imkanlarina sahip personeller yetiştirilmeli tekrar havacilikla uğraşanlar mahallelerin kahramanı olmalı hayırlısı ile herkese başarılar dilerim
  • Bir önceki genelmüdür'ün değiştiremediği kadroları değişip, kendi ekibiyle çalışması gerek. yoksa kendi mezarını kendisi kazmış olur
  • neden airport haber olarak THK ile ilgili hiçbir haber yapmıyorsunuz????
  • Yeni Genelmudurumuz ne kadar fetocu referansı ile atanmış mudur varsa tespit edip, gereğini yapması gerekiyor. Ipin ucu nereye giderse gitsin.yoksa bu onun için sorun olur.herkes adalet istiyor.memur sen.in golgesinde yoneticilik yapmayacağını ve siyasi referanslı boş fosilleşmişlere meydan vermeyeceğini umut ediyoruz.
  • objektif olun yayınlayın lütfen...türkiye'de liyakat gerçekten var mı ? hem de bu iktidar döneminde ? geçmişte torpil yapanlar,yaptıranlar bu iktidar döneminde de torpil yapıp,yaptıramazlar mı? bu bayan neredeyse son 20 yıldır hep üst düzey görevlerde bulunmuş hepsi liyakatle mi oldu ? böyle bir ülkede buna inanalım mı ?
  • Duyumlarimiza gore ilk icraat cesaret edilemeyen isletmenin seyruserden ayrilmasi icin dozlanan dosyanin acilmasi.ozellesme basliyor hayirli olsun...
  • DHMi'deki 1400 ARFF Personeli olarak Yeni Genel Müdürümüze başarılar diliyor, ARFF'nin yaşadığı sıkıntıların çözümü konusunda elinden gelenin en iyisini yapacağını temenni ediyoruz. Başarılar Genel Müdürüm.
  • Şunu demek istiyorum kendince ARFF birimine laf söyleyen ve sanki bizim aldığımız maaşı yorumlayan arkadaş siz daha konunun ne olduğunu anlayamamışsın. Boş ver sen sen ol sadece adalet ve birlikte yaşamayı bil.
  • Hayırlı olsun Funda Hanımın görevi inşallah kurumumuz için dediğiniz gibi güzel şeyler olur. Demek oluyor ki gün geliyor adalet tecelli ediyor. Bizi düşünüp yazınızda yer verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederiz.
  • Kayip sendikaya davalar da acilacak. İşe iade davalari bi yoluna girsin, sonra hava is yonetimine niye aidat aldiginiz halde çalışanın yanında olma vazifenizi yerine getirmediniz diye dava açacağız ve aidatlari geri isteyecegiz. Ahiret kısmı da var tâbi, helâl olmayan kazancin hesabını ötede verecekler de, coluk cocuklarina yedirdikleri haram kazanç coluk cocuklarindan çıkmaz ınşallah.

DHMİ'de, liyakatlı demir leydi dönemi...

Sonuna kadar hak etti. Geç bile kalındı. Ve sonunda olması gereken oldu. Funda Makbule Ocak DHMİ Genel Müdürlüğü makamına getirilen ilk bayan oldu. Aslında bu bağlamda da havacılık tarihine geçmiş oluyor.

Çok şey yazabilirim Funda Ocak hakkında. Uğradıkları haksızlıklardan tutun da bir dolu iddia ve ithamlarla da karalanmak istendi.

Bütün haksızlıklara bütün iftiralara karşı verdiği tek cevap işi oldu. İlgilenmedi bile. Sonunda anasının ak sütü gibi hak ettiği bir makama getirildi.

İşte Türkiye'nin istediği de bu. Liyakat, liyakat, liyakat.

Yıllar önce Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında "Milyar dolarlık kadın" olarak lanse ettiği Funda Ocak, en büyük ihalelerin başrolünde idi. Hilesiz, hilasfız yapılan bu ihalelerden Türkiye Cumhuriyeti milyarlarca dolar para kazanmıştır.

DHMİ'nin son yirmi yılının beyni diyebilirim.

Hiçbir zaman siyaset yapmadı, siyasilerin arkasında dolanıp yalakalık peşinde koşmadı. Onun için devlet önemli idi DHMİ önemli idi.

Çalışmasının, sadece işine odaklanmasının da ödülünü aldı diyorum.

Biliyorum ki Sayın Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, Funda Ocak'ın liyakatına ve çalışkanlığını ödüllendirdiler. Bu sebeple Sayın Başbakan Binali Yıldırım ile Sayın Ahmet Arslan da takdiri hak ediyorlar.

Evet, DHMİ ehil ellerde artık. Bundan sonra yepyeni bir dönem başlıyor. Kanaatim o ki, Funda Ocak DHMİ'de çok şeyi değiştirecek.

Tanıdığım Funda Ocak ile DHMİ yep yeni bir kimliğe bürünecek.

Hızlı bir değişim yaşanacak.

Ancak benim önerim şu ki Funda Ocak'a kendi çalışma arkadaşlarını seçme hakkı verilmeli.  Yalakalık ile gelenleri liyakatlılar ile değiştirmeli. Vizyonel, DHMİ ufku taşıyan yöneticiler ile çalışmasına müsade edilmeli.

Deneyim abidesi Funda Ocak, kendi ekibini kurduğu taktirde DHMİ çok daha başarılı işlere imza atacaktır.

Funda Ocak'ın da herkese eşit mesafede davranacağına inanıyorum.

Bir dipnot. ARFF'ciler sizden çok şey bekleyecek sayın genel müdür. En başından söylemiş olayım.

Şimdiden başarılar diliyorum Funda Ocak'a.

Bir paragraf da Serdar Hüseyin Yıldırım'a açmak istiyorum. Yıldırım, güler yüzlü ve samimi bir profile sahip yönetici idi. Despot genel müdür olma yerine sıcak kanlı ve vizyonel bir kişilik sergiledi. Ama bazen olmayınca olmuyor. Umarım güzel bir makam ile tekrar bürokrasideki yerini alır. Serdar Hüseyin Yıldırım gibi vizyonel bir yönetici de bulmak zor dönemde. Zira kimin ne olduğu bilinmiyor.

Serdar Hüseyin Yıldırım'a da gelecekteki hayatında başarı diliyorum.

THY'de işten atılanların durumu ne olacak?

Değerli okurlarım;

Geçen hafta THY avukatlarının işten çıkartılan personelin işten çıkarılış sebebinin açıklandığı savunma üzerine kaleme almış olduğum yazı çokça ses getirdi.

THY'nin içinde bulunduğu zor sürecin bilincindeyiz. Birkez daha vurgulamak istiyorum ki, FETÖ kapsamında işten atılanlara asla ve kat'a diyecek sözümüz yok. Lakin aynı torbaya atılanlara söyleyecek sözümüz var.

Keşke bu arkadaşlar gönülleri alınarak, emekleri alkışlanarak gönderilebilselerdi.

İkinci bir husus. Yazıma gelen yorumlara baktığımda ağırlıklı olarak sendikadan bahsediliyor. Sahi bu sendika nerede?

Yoksa inşaat işi ile mi uğraşıyorlar.  Sendika dediğinde çalışanların, üyelerin sorunları ile ilgilenir. Siz ne ile ilgileniyorsunuz sayın sendika ağaları.

Bir sendika yöneticisi de çıksın iki kelam etsin.

Benden söylemesi. Suyunuz ısınıyor. Sendika seçimleri çok ama çok çetin geçecek. Şimdiden çalışmalar başladı bile. Muhalefetin ayak sesler bize kadar ulaştı.

Siz çalışanların sorunlarına sırt çevirirseniz bu çalışanların size kırmızı kart göstermesi olağandır. 

DHMİ'de, liyakatlı demir leydi dönemi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Adalet ~ 7 yıl önce
DHMİ iyi bir personel rejimi ve uzman personele sahip çıkılmali ve desteklenmeli yurt dışı Erasmus gibi personel gönderilip yapanci personel getirilmeli dünyaya açılan havalimanları dünyanın en iyi yönetim ve imkanlarina sahip personeller yetiştirilmeli tekrar havacilikla uğraşanlar mahallelerin kahramanı olmalı hayırlısı ile herkese başarılar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişim ~ 7 yıl önce
Bir önceki genelmüdür'ün değiştiremediği kadroları değişip, kendi ekibiyle çalışması gerek. yoksa kendi mezarını kendisi kazmış olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taraf tutma ~ 7 yıl önce
neden airport haber olarak THK ile ilgili hiçbir haber yapmıyorsunuz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokat Havalimanı ~ 7 yıl önce
Yeni Genelmudurumuz ne kadar fetocu referansı ile atanmış mudur varsa tespit edip, gereğini yapması gerekiyor. Ipin ucu nereye giderse gitsin.yoksa bu onun için sorun olur.herkes adalet istiyor.memur sen.in golgesinde yoneticilik yapmayacağını ve siyasi referanslı boş fosilleşmişlere meydan vermeyeceğini umut ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali bey'e ~ 7 yıl önce
objektif olun yayınlayın lütfen...türkiye'de liyakat gerçekten var mı ? hem de bu iktidar döneminde ? geçmişte torpil yapanlar,yaptıranlar bu iktidar döneminde de torpil yapıp,yaptıramazlar mı? bu bayan neredeyse son 20 yıldır hep üst düzey görevlerde bulunmuş hepsi liyakatle mi oldu ? böyle bir ülkede buna inanalım mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gnl. Md.luk ~ 7 yıl önce
Duyumlarimiza gore ilk icraat cesaret edilemeyen isletmenin seyruserden ayrilmasi icin dozlanan dosyanin acilmasi.ozellesme basliyor hayirli olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevat arifif ~ 7 yıl önce
yav genco içinden geçeni buraya yazmışssın seyrüsefer nasıl ayrılacak hadi ss yi ayırdın hadi içine elektroniği aldın ee bu seyrüsefer kurumununun güvenlikçi ihtiyacı,maaşları izinleri yapacak büro memur ihtiyacı radarlar seyrüsefer elektronik sistemler için elektrikçi makineci ihtiyacı olacak şoför bile ihtyacı olacak eee en başa geri dönecek ayrılmaısnın ülkeye ne yararı olacak bir söyler misin
ARFF Memurları ~ 7 yıl önce
DHMi'deki 1400 ARFF Personeli olarak Yeni Genel Müdürümüze başarılar diliyor, ARFF'nin yaşadığı sıkıntıların çözümü konusunda elinden gelenin en iyisini yapacağını temenni ediyoruz. Başarılar Genel Müdürüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 7 yıl önce
Şunu demek istiyorum kendince ARFF birimine laf söyleyen ve sanki bizim aldığımız maaşı yorumlayan arkadaş siz daha konunun ne olduğunu anlayamamışsın. Boş ver sen sen ol sadece adalet ve birlikte yaşamayı bil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun Funda Hanımın görevi inşallah kurumumuz için dediğiniz gibi güzel şeyler olur. Demek oluyor ki gün geliyor adalet tecelli ediyor. Bizi düşünüp yazınızda yer verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhasebeci ~ 7 yıl önce
Kayip sendikaya davalar da acilacak. İşe iade davalari bi yoluna girsin, sonra hava is yonetimine niye aidat aldiginiz halde çalışanın yanında olma vazifenizi yerine getirmediniz diye dava açacağız ve aidatlari geri isteyecegiz. Ahiret kısmı da var tâbi, helâl olmayan kazancin hesabını ötede verecekler de, coluk cocuklarina yedirdikleri haram kazanç coluk cocuklarindan çıkmaz ınşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000