15 Ağustos 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Dhmi ci memur guvenlikler feto torpiliyle güvenlik olmuşlar ve aldıkları maaş 6 bin tl yaptıkları iş ise sabah akşam uyumak.tüm işi bin beş yüz liraya çalışan akdeniz güvenlik yapıyor.umarım ALLAH tan korkan bir devlet yetkilisi bu yorumumu dikkate alır
  • Fetö dönemınde thy akademısıne alınan Mülslkattan elenen adayların durumu ne olacak
  • hic ozellestirilmesi zor demeyin, yaparlar bir dhml havuzu , o zaman bir saatte ozellesir ..
  • Ayrılsında şu kullecilerden kurtulsak işten atılmaya razıyım bir göz iki göz olayı rızkı Cenab-ı Allah verir şükür
  • Dhminin şimdilik özelleşme ihtimali yok desek daha doğru olur
  • DHMİ de seyrüseferin Smart olarak tek başına ayrılması mümkün gözüksede, şu anki şartlarda kısa vadede mümkün gözükmüyor.Şu anda alakalı alakasız herkes smartçı oldu.Gerçek bir personel ayrımı yapılabilse an itibarıyla seyrüsefer ayrı bir kuruma dönüştürülebilir.Saygılar.
  • Ozellessede kurtulsak sinif ayrimindan
  • Sayın telekom dhmi nin ozellesmesini çok istiyorsun galiba.seyrusefer devlette kalsın biz işimize devam edelim hatta diğer birimler özelleştirme olsun. Onların aldığı tazminatları biz alalım. 7 . 8 milyar yetmiyor en az 20 alalım diye bir düşüncen mi var acaba...unutma aynı gemideyiz....
  • Lise mezunu teknisyenin mühendisten fazla maas aldigu,imza sorumluluğu olmadigi eurocontrol uyesi ulkeyiz.
  • Liseli elektronik teknisyeni 6 bin lira maas aliyor bu kurum nasil para kazansin. Ozellesince liselilerin alacagi en fazla 1500 lira olur.

DHMİ özelleşemez. Sektörün son şansı!

Bu hafta birkaç konuya birden değineceğim. Malum baş döndürücü bir süreç yaşıyoruz. Dün konuştuğumuzu bugün unutulup yeni bir konuya atlıyoruz, yarın ise belli değil. Günübirlik mevzulardan asıl yapmamız gerekeni, yani çalışmayı unutuyoruz. Önemli konularımız var ve beklemeye de hiç lüksümüz yok.

Özellikle sosyal medya hesaplarımdan yazıyorum. Bu ülkenin çalışan, üreten insana ihtiyacı var. Çünkü devletin vergiye ihtiyacı var. Bizler, hayatın akışına kendimizi kaptırırsak ülkenin düşeceği durumdan hepimiz mesul oluruz.

Hep söylerim. Vatandaş, vatandaşlık görevini yapacak; devlet ise vatandaşın işini kolaylaştıracak önlemler almak zorundadır.

Gelelim konularımıza.

Siyasi iktidar, ülkenin içinde bulunduğu terörist eylemlerin ve fetö kalkışmasının ardından yaşanan ekonomik sıkıntının aşılması için bir dizi önlemleri sıralarken, devletin kasasına girecek sıcak paranın da hesaplarını yapmaya başladı.

Elbette en sıcak para, var olan varlıkları özelleştirme marifeti ile kasaya girecek paraya çevrilmesi ile olur. Bu vesile ile yüz civarında  kamu kurumunun özelleştirilmesi gündeme geldi. Bu kurumlardan en gözde olanı da bana göre DHMİ.

Ancak, DHMİ'nin özelleştirilmesi mümkün değil, hatta imkansız. DHMİ'nin, seyrüsefer hizmetleri bile bu özelleştirmenin ruhuna aykırı. Türkiye'nin özelleştirilecek hava sahası yok.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin gelir getiren, İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Antalya Havalimanı,Gazipaşa Havalimanı, Bodrum Dalaman ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı gibi hatta zarar etse bile Zafer Havalimanı özelleştirilmiş durumda.

Üçüncü havalimanı ise tamamen özel durumda. Apronuyla, terminaliyle birlikte. Velhasılı kelam DHMİ'nin özelleştirilmesi söz konusu olamaz. Başka mevzuları da var ama onlar da bizde saklı kalsın.

"Sektörün son şansı" diye yazının başlığına ek yaptım. Niye biliyor musunuz?

Şu sektörün çektiğini hiçbir sektör çekmemiştir terörden çektiği kadar. En küçük bir olumsuzluk doğrudan turizmi ve havacılığı etkiler.

Son bir yıldır yaşadıklarımız, sektöre can çekiştirecek hale geldi. Neyse ki; anlaşıldı ki bütün psiliklerin ana kaynağı fetö ve işbirlikçeleri batı dünyası.

Şükür ki, hem siyasilerin hem de Türk milletinin iradesi ile bu tehlike püskürtülmüş oldu. Birlik olduğumuzda neler yapacağımızın göstergesi olan bu durum bütün dünyaya karşı verilmiş en büyük mesajdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile yaptığı görüşme, sadece Rusya açısından değil dünya açısından da Türkiye'ye karşı bir yeşil ışığın yandığının işaretidir.

Rusya'nın havacılığın önünü açacak sınırları kaldırması ve uçuşları serbest bırakan tavrına Türk Sivil Havacılığı beklemeksizin cevap vermelidir.

"Kısa günün karı" sözünü unutmadan bu sezon ne koparılarsa ülkemiz için, kaybedilenleri kazanmasak da bundan sonra kaybolacakları önleme adına çok olumludur.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tüm şirketlerimizi bu konuda koordine etmeli ve komünist ülkelerde olduğu gibi kapattığı kapıları sektöre derhal ve behemehal açmalıdır. Kaybedecek hiç ama hiç vaktimiz yoktur.

Ve Orhan Birdal...
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve ardından gelen milletvekili adaylığı gibi Orhan Birdal yükselişi devam ediyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine asaleten atanan Orhan Birdal, başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde vekaleten müsteşar yardımcılığına getirilmişti.

Atanmış olduğu makamın yükü artık daha da ağır. Allah'ın verdiği iki göz ile ileri bakmayı bilmek en büyük zenginlik olacaktır. Biz kendisini tebrik ediyoruz.

DHMİ özelleşemez. Sektörün son şansı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Burak ~ 8 yıl önce
Dhmi ci memur guvenlikler feto torpiliyle güvenlik olmuşlar ve aldıkları maaş 6 bin tl yaptıkları iş ise sabah akşam uyumak.tüm işi bin beş yüz liraya çalışan akdeniz güvenlik yapıyor.umarım ALLAH tan korkan bir devlet yetkilisi bu yorumumu dikkate alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeren ~ 8 yıl önce
Fetö dönemınde thy akademısıne alınan Mülslkattan elenen adayların durumu ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
hic ozellestirilmesi zor demeyin, yaparlar bir dhml havuzu , o zaman bir saatte ozellesir ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kulleci ~ 8 yıl önce
Ayrılsında şu kullecilerden kurtulsak işten atılmaya razıyım bir göz iki göz olayı rızkı Cenab-ı Allah verir şükür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 8 yıl önce
İnşallah Allah izin verir de işletme ve seyrusefer ayrilir. İnanin bunu atclerden cok isteyen yok.
rahat ol ~ 8 yıl önce
şu yorumumdan ne kadar muzdarip olduğunu anladım ama sende istifa et veya kurumlar arası geçiş yap bu kadar sıkılmana değmez kurtulur gidersin dhmiden işte ama bol keseden sallamak kolay tabi az konuş çok iş yap bence bu yeter
acs ~ 8 yıl önce
Dhminin şimdilik özelleşme ihtimali yok desek daha doğru olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adımopter ~ 8 yıl önce
DHMİ de seyrüseferin Smart olarak tek başına ayrılması mümkün gözüksede, şu anki şartlarda kısa vadede mümkün gözükmüyor.Şu anda alakalı alakasız herkes smartçı oldu.Gerçek bir personel ayrımı yapılabilse an itibarıyla seyrüsefer ayrı bir kuruma dönüştürülebilir.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok smartmamalı ~ 8 yıl önce
smart sürecinde kimi sendika kimi tanıdık vb bir sürü anadolu meydanlarından zaten az personelle çalışan atcolar toplandı smarta giden gitti gidemeyen kaldı şimdi smart sanki tek başına seyrüseferi temsil ediyor gibi bir kafadasınız sanırım az smart dışına baksanız anlıyacaksınız aslında ama malesef herşeyin smarttan ibaret olduğunu sanıyorsunuz
Ozellessin ~ 8 yıl önce
Ozellessede kurtulsak sinif ayrimindan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılıyorum ~ 8 yıl önce
özelleşse de dehleseler cahil cühela, hiç bir halttan anlamayan memurlarını. Yerlerine genç para pulla tanışmamış mühendisleri alsalar.
Dalaman ~ 8 yıl önce
Sayın telekom dhmi nin ozellesmesini çok istiyorsun galiba.seyrusefer devlette kalsın biz işimize devam edelim hatta diğer birimler özelleştirme olsun. Onların aldığı tazminatları biz alalım. 7 . 8 milyar yetmiyor en az 20 alalım diye bir düşüncen mi var acaba...unutma aynı gemideyiz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
telekom ~ 8 yıl önce
bana kalsa hepsi özelleşsin. kamudaki hoyratlık başka yerde yok çünkü. bunu kamu çalışanı olarak yazıyorum.
Liseli ~ 8 yıl önce
Lise mezunu teknisyenin mühendisten fazla maas aldigu,imza sorumluluğu olmadigi eurocontrol uyesi ulkeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başkasının ~ 8 yıl önce
ne aldığına değil kendi sınıfında ne kadar ücret aldığına bak.
Mezuniyet FARKI ~ 8 yıl önce
e be akıllı mühendisim. sana kim dedi makine ellettirrik vs oku diye. elektronik okusaydın ya. ama puanın yetmemiştir demi. e puanı az olan az alınan yerlerde yer alır. oku oku oku sonra kazan çalış sende al
Liseliler ~ 8 yıl önce
Liseli elektronik teknisyeni 6 bin lira maas aliyor bu kurum nasil para kazansin. Ozellesince liselilerin alacagi en fazla 1500 lira olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bağkasının ~ 8 yıl önce
ne aldığına değil kendi elinize geçene bakınız.
elinize ~ 8 yıl önce
geçene bakınız.başkasının ne aldığına değil.şu an senin aldığın parayı hiçbir kurumdaki personel almıyor.şu an Türkiyede tüm memur adaylarının ilk tercihi dhmi.kuruma girmek için çırpınıp sonra fesat çıkarmayın.tüm personel resimin bir bütünüdür.biri eksik olamaz.ayrıca özelleşirse biz meslek sahibi olarak birşeyler yaparız.siz kendinize yanın.ELEKTRONİK teknisyeni heryerde iş bulur.bizim için üzülmeyin. selam ve dua ile...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000