07 Ağustos 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ATATURK HAVA ALANININ SADECE AVRUPA UCUSLARINA, UCUNCU HAVA ALANININDA GENIS GOVDELI KITALAR ARASI TRANSIT UCUSLARA AYRILMASI DUSUNULEBILIR. UCUNCU HAVALANI DENIZE VE UCUNCU KOPRUYE OLAN YAKINLIGI ILE SERBEST BOLGE/KARGO/LOJISTIK BOLGESI OLABILIR. AHL'YI SACMA SAPAN PROJELERE RANT HARCAMAK STRATEJIK BIR HATADIR.
  • Daha neden temizlenmedi bu fetocular neden bunlara destek veriliyor ya birde benim anlamadigim bu tk calisanlari sakal serbestmi herkez sakalli ama nasil sakal top sakalmi birakan desen haci sakalimi birakan desen hangi aebeble kimler izin veriyor bu sakala türkhayollarini nasil temsil ediyorlar bence bu sakal olayi türkhavayollari için bir ayiptir sakallar kesilmeli herkez kendine ceki duzen vermeli
  • Alı Bey , Almanyada kı krıpto fetoculer halen durmak da ve hıcbırsey yapılmamak da acı tarafı da üst pozısyonlarda calısmaları cok acı........
  • ali bey yorumları yayınlamadığınıza göre sigaya sağlam çekmişler. sizinde konuşacağınız zaman gelir.
  • onlar kendileri müdür olmadıya, onları kim müdür yaptı? siz onları yazın sayın yazar
  • İzah edin lütfen. Hala halktan birşeyleri kaçırmak devletin sırrı şeklinde mi yırumlanacak. Bulgar hava sahası gibi işe yarayacak konular var mı?
  • Alaattin Çınar kime özel kalem müdürlüğü yapmıştır? kimleri sözde toplantılara götürmüştür?.... Ali Bey bildiğiniz halde bunları atlamışsınız. sizi de anlıyorum ama hepsinin hesabının sorulacağı zaman gelecek.
  • BURALARDAKI KISILER TEMIZLENEMEZ CUNKU EN KAYMAKLI YERLER BURALAR VEDE UST YONETIMLERIN ADAMLARI BUNLAR KAYMAKLI YERLER OLDUGUNDAN BUYUZDEN BURALAR TEMIZLENMEZ ANCAK GARIBAN COCUGU POLIS MEMUR ISCI VS ISTEN ATILIR ADALET KONUDUNDA COK BUYUK BIR HAYAL KIRIKLIGINDAYIZ ADALETIN SADECE ARKASI OLMAYANLARA ISLEDIGINI GORDUK
  • yok film stüdyosu yok fuar alanı bıkmadınız şu rant kafasından .kardeşim yeşil alan yapın insanlar nefes alsın. piknik yapılmayan mangal yapılmayan central park gibi bir park yapın. insanlar nefes alsın. şu rantçı kafasından bir kurtulun artık.
  • Bu Metropollerin hepsinde en az 3 tane, Londra da 5 tane devasa uluslararasi meydanlar ve etraflarinda irili ufakli ONLARCA KUCUK MEYDAN VAR. Istanbul Ataturk havalimaninin bir pisti kesinlikle GENEL HAVACILIGA BIRAKILMALIDIR. Istanbul gibi bir yerde kucuk ucaklar icin bir tesis olmamasi UTANC VERICIDIR. Havaciligi sadece havayollari zanneden zihniyet mutlaka biraz gezmeli gelismis ulkelerdeki durumu incelemelidir. Kaale bile almayacaginiz bazi ulkelerde bile kucuk ucak sayisi 1000 lerde iken bizde neden 300'un altinda ve havaciligimiz neden GERCEKTEN gelisemiyor incelenmelidir. Yada ugrasmayin ben size soyliyeyim "GENEL HAVACILIK YOK BU ULKEDE" ve eger olmazsa da havacilikta gelismemis mumkun degildir.

DHMİ FETÖ'cüleri ve AHL'nin Fuar alanı olması...

Geçen hafta resmen dumura uğradım. Geçtiğimiz haftalarda Alaatin Çınar'ın FETÖ'den dolayı kamu ile ilişiğinin kesilmesinin ardından Çanakkale Havalimanı Müdürü Metin Bölücek'in tutuklanması şok etti desem yerindedir.

Metin Bölücek'i Elazığ Meydan Müdürlüğü'nden tanırım. Onur Air'in Elazığ uçuşları sırasında şehre yapılan ziyaret sırasında tanımıştım. O kadar efendi, o kadar esprili bir kişilikti ki böyle bir hainlik içinde olabileceğini düşünmeniz için aklınızı yemeniz gerekir.

Metin Bölücek'in böyle bir hain örgüt içinde yer almasını asla tasvip etmiyorum. Vatan hainleri ile aynı safta olmak hele hele 17/25 Aralık'tan sonra onlarla hareket edilmesini tam bir şerefsizlik olarak adlandırıyorum.

Alaattin Çınar her halinden belli idi. Ama Metin Bölücek böyle bir yapıya sahip değildi. Allah kimseyi hainlerle aynı safa koymasın.

Şu bir gerçek ki bu bürokratlar hangi dönemin parlayan yıldızları oldu buna bakmak gerek. Kim hangi zamanlarda nasıl yükselişe geçti ve bu yükselişin önünü açan yönetici kim idi bunu irdelemek gerekir.

Ciddi şüphelerim var. Ama şüphe üzerine kimseyi töhmet altında bırakmak gerekmez. Vebal altına girmek, herkesin yaptığı gibi birilerinin ayağını kaydırmak için asıl FETÖ'cüleri görmezden gelici ithamlardan kaçınmak gerek.

Nasıl ki THY'de FETÖ'cüler temizlenemedi ise DHMİ'de de, SHGM'de de halen FETÖ'cü olduğu kanaatindeyim.

Bu yüzden etkin mücadeleyi sadece Cumhurbaşkanının yaptığına inandığım bu FETÖ vebasından kurtulmak için cesur insanlara ihtiyaç olduğu gerçeğini kabul etmek gerekir.

Umarım bu hain teröristler hak ettikleri cezayı fazlası ile alır ve bir daha böyle bir şeyi aklının ucundan geçirenlere de ders olur.

Gelelim Atatürk Havalimanı'na...

En net bilgiyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan duyduk. Atatürk Havalimanı'nın geleceği ile ilgili "Fuar alanı olacak" açıklaması "yapılaşmaya açılacak" dedikodularının önüne geçmiş oldu.

Fuar alanı deyince aklıma tabi havacılık fuarları geldi. Bir ülkede iki ayrı havacılık fuarı olur mu açıkçası tartışmaya açık bir konu. Mantıken hayır. Yıllardır Airex olarak bildiğimiz ve son yıl adı istanbul Airshow olan havacılık fuarımızın geliştirilmesi gerekirken Eurasia Airshow adında Antalya'da yapılacak fuarın ne amaçla yapıldığını henüz çözemedik. Bu konu ile ilgili araştırmalarımız devam ediyor.

Bakan Arslan'ın açıklamalarına dönecek olursak. Atatürk Havalimanı ile ilgili daha önceki yazılarımda da bahsettiğim önerilerim olmuştu.

Benim önerim film stüdyoları üzerine idi. Amerika'da Universal Studyoları milyon dolarlık hasılatlar yapıyor. Bizim dizilerimiz, filmlerimiz özellikle Arap ülkelerinde rağbet görüyor. Bu bağlamda düşünüldüğünde önemli turizm girdisi olabilir.

Sırf film stüdyoları için turlar düzenlenebilir yeni bir iş alanı oluşturulabilir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ulaştırma Bakanı bu konuyu derinlemesine inceler ise mantıklı bir öneri olduğu görüşünde birleşeceklerdir.

Söylenecek başka sözler de var. Özellikle üçüncü havalimanı ile ilgili bazı noktalarda cortlanacak, hiç ummadığınız zorluklar yaşanacak. Lakin şimdilik bu konuyu gündeme getirmiyorum. Bakıyorum ve takip ediyorum. Ne zaman harekete geçilecek, nasıl bir yol izlenecek görmek istiyorum.

Ama uykuda olanlar uyandıklarında çok geç kalınmış olacak. Olan üçüncü havalimanı yapımcılarına, ve siyasi iradenin emeğine olacak.

İzah isteyen varsa izah ederim.

DHMİ FETÖ'cüleri ve AHL'nin Fuar alanı olması...

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

USAMISAFIR ~ 7 yıl önce
ATATURK HAVA ALANININ SADECE AVRUPA UCUSLARINA, UCUNCU HAVA ALANININDA GENIS GOVDELI KITALAR ARASI TRANSIT UCUSLARA AYRILMASI DUSUNULEBILIR. UCUNCU HAVALANI DENIZE VE UCUNCU KOPRUYE OLAN YAKINLIGI ILE SERBEST BOLGE/KARGO/LOJISTIK BOLGESI OLABILIR. AHL'YI SACMA SAPAN PROJELERE RANT HARCAMAK STRATEJIK BIR HATADIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden neden ~ 7 yıl önce
Daha neden temizlenmedi bu fetocular neden bunlara destek veriliyor ya birde benim anlamadigim bu tk calisanlari sakal serbestmi herkez sakalli ama nasil sakal top sakalmi birakan desen haci sakalimi birakan desen hangi aebeble kimler izin veriyor bu sakala türkhayollarini nasil temsil ediyorlar bence bu sakal olayi türkhavayollari için bir ayiptir sakallar kesilmeli herkez kendine ceki duzen vermeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahın ~ 7 yıl önce
Alı Bey , Almanyada kı krıpto fetoculer halen durmak da ve hıcbırsey yapılmamak da acı tarafı da üst pozısyonlarda calısmaları cok acı........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkat ~ 7 yıl önce
ali bey yorumları yayınlamadığınıza göre sigaya sağlam çekmişler. sizinde konuşacağınız zaman gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim müdür yaptı ~ 7 yıl önce
onlar kendileri müdür olmadıya, onları kim müdür yaptı? siz onları yazın sayın yazar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Izah ~ 7 yıl önce
İzah edin lütfen. Hala halktan birşeyleri kaçırmak devletin sırrı şeklinde mi yırumlanacak. Bulgar hava sahası gibi işe yarayacak konular var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkat ~ 7 yıl önce
Alaattin Çınar kime özel kalem müdürlüğü yapmıştır? kimleri sözde toplantılara götürmüştür?.... Ali Bey bildiğiniz halde bunları atlamışsınız. sizi de anlıyorum ama hepsinin hesabının sorulacağı zaman gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 7 yıl önce
Gidenleri bildiğine göre sende mi onlarla gittin toplantılara
FASA FISo ~ 7 yıl önce
BURALARDAKI KISILER TEMIZLENEMEZ CUNKU EN KAYMAKLI YERLER BURALAR VEDE UST YONETIMLERIN ADAMLARI BUNLAR KAYMAKLI YERLER OLDUGUNDAN BUYUZDEN BURALAR TEMIZLENMEZ ANCAK GARIBAN COCUGU POLIS MEMUR ISCI VS ISTEN ATILIR ADALET KONUDUNDA COK BUYUK BIR HAYAL KIRIKLIGINDAYIZ ADALETIN SADECE ARKASI OLMAYANLARA ISLEDIGINI GORDUK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rant ~ 7 yıl önce
yok film stüdyosu yok fuar alanı bıkmadınız şu rant kafasından .kardeşim yeşil alan yapın insanlar nefes alsın. piknik yapılmayan mangal yapılmayan central park gibi bir park yapın. insanlar nefes alsın. şu rantçı kafasından bir kurtulun artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Londra-Frankfurt-Roma-Paris ~ 7 yıl önce
Bu Metropollerin hepsinde en az 3 tane, Londra da 5 tane devasa uluslararasi meydanlar ve etraflarinda irili ufakli ONLARCA KUCUK MEYDAN VAR. Istanbul Ataturk havalimaninin bir pisti kesinlikle GENEL HAVACILIGA BIRAKILMALIDIR. Istanbul gibi bir yerde kucuk ucaklar icin bir tesis olmamasi UTANC VERICIDIR. Havaciligi sadece havayollari zanneden zihniyet mutlaka biraz gezmeli gelismis ulkelerdeki durumu incelemelidir. Kaale bile almayacaginiz bazi ulkelerde bile kucuk ucak sayisi 1000 lerde iken bizde neden 300'un altinda ve havaciligimiz neden GERCEKTEN gelisemiyor incelenmelidir. Yada ugrasmayin ben size soyliyeyim "GENEL HAVACILIK YOK BU ULKEDE" ve eger olmazsa da havacilikta gelismemis mumkun degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000