19 Ekim 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

DEVLETİN HAİNLERE HİZMET YARIŞI

Türk Havayolları, Onur Air, Pegasus, AtlasJet, Saga, SKY, Sunexpress, Corendon, İzAir, MNG, Tailwind, Best Air ve diğerleri sizce hain midir? Bu kuruluşlarımız binlerce insanı istihdam ederler, ekonomiye oluk oluk dolar akıtırlar sizce bu şirketler hain midir? Bu haftaki yazıma bu cümlelerle başladım ama ne demek istediğimi birazdan açıklayacağım.

Önce havacılık sektörümüzdeki yeni gelişmeleri değerlendirmek istiyorum. Geçen hafta AirportHaber’de okumuşsunuzdur. Kaptan Pilot Kani Kurtuluş son şirketi StarAirlines’da yaşanan olumsuzluklardan dolayı Suudi ortağından ayrılmak zorunda kalmıştı. StarAirlines şirketi için Florya’da eski Golden Havayolları binası Kani Kurtuluş’a uğurlu gelmemiş olmalı ki yine eski yerine taşınmak zorunda kaldı. Buna taşınmakta denmez aslında çünkü Golden Havayolları binasındaki tüm mobilyayı ofisin kirası karşılığında ofis sahibine bırakıldığı belirtiliyor. Şimdi Kani Kurtuluş yeni bir heyecan ve yeni bir macera peşinde. Umarız bu macera son macerası olur ve başarılı bir sistem oturtur.

Golden Havayolları demişken şirketin batmadan önceki sahibi Nurullah Bilgen’in bazı kişilere fikir babalığı yaptığı söyleniyor. Havayolu şirketi kurmak isteyen finans sahibi kişileri yönlendirdiği ifade ediliyor. Şirket batıran birinin fikir babalığından ne hayır gelecekse. Bakalım izleyip göreceğiz.

Bir başka gelişme, Türkiye’nin ATR uçakları ile yeniden buluşmaya hazırlanması ile ilgili. BoraJet tarafından alındığı belirtilen ATR uçakları ile gerçek anlamda bölgesel havacılık yapılacak. Havacılık sektöründe yaptığım görüşmelerde ATR uçakları ile yapılacak olan operasyonların pahalı bir operasyon olacağını ifade ediliyor. Aslında beni de heyecanlandıran bu projenin kârlı bir şekilde işletilmesinin yolu aranmalı ve sistem ona göre kurulmalı. Aksi taktirde daha önce denenmiş olan bu uçakların sonunun hüsran olması kaçınılmaz olacak.

Yazımın başlığını neden öyle attığıma gelince. Vatansever bir Türk evladı olarak ülkemizde gelişen olayları endişe ile izliyorum. Eli kanlı terör örgütü, canavar, cani terör örgütünün katil militanlarının birkaçının teslim olacağına dair haberler geliyor. Teröristleri karşılama töreni hazırlandığı ilke kez görüyorum. Dünyada bunun örneği var mı bilmiyorum ama devletin ne kadar acz içinden olduğunu görmek damarımdaki kana dokunuyor. Bazı sempatizan belediye başkanlarının devletin araç-gereçleri ile hazırlık yaptığı, çadırlar kurduğu haberlerini okudukça bu durumu havacılıkla nasıl bağdaştırırım sorusu geldi aklıma.

Düşünün şimdi benim verdiğim vergilerle maaş alan belediye başkanları, milletvekilleri teröristleri karşılamaya gidiyor.

Ama benim havayolu şirketim iki gün vergisini geç ödese icra memurları kapısına dayanıyor, iki sigortasız işsiz çalıştırsa Çalışma Bakanlığı Müfettişleri kapıyı kesiyor, devlete onca hizmeti dokunan şirketlerimiz abluka altında. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü her evrak için şirketlerin yakasına yapışıyor. DHMİ her türlü işlemden para alıyor. Daha doğrusu havacılık sektörünün vergileri teröristlerin karşılanmasında tören ihtiyaçları için harcanıyor.

Yazıklar olsun demekten başka çaremiz yok. Anlaşılan o ki, ülke için çalışanlar ülkeye zarar vermek isteyenlerin hizmetinde.

DEVLETİN HAİNLERE HİZMET YARIŞI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ALLAHTAN UMUT KESİLMEZ DERLER AMA SADECE KONUŞARAK YA DA YAZARAK BU İŞLER DÜZELMEZ.İCRAAT ÖNEMLİ. BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMEK GEREKİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hainlerle yandaş olmak artık moda, entelektüellik, demokratlık oldu. Vatanını sevmek, çıkarlarını korumak, vatanına saygı göstermek, kardeşçe yaşamak, birlik, bütünlük taraftarı olmak ise demode oldu. E naparsınız Ali Bey, Allah sonumuzu hayır etsin demekten başka birşey düşmüyor bize. Ama umutsuzluk asla yok. Atatürk'ün dediği gibi, "gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içine düşenler olsa bile" umutlarımızı yitirmememiz gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000